< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9F9095222 -- 6 Temmuz 2023; 13:26:13 > |
Kömurluğu su basmıs lastıkler 2 ay suyun içinde beklemiş zarar gelir mi?
-
-
Bırakın lastiği iki ay sıvasız beton (kömürlük olduğu için en iyi ihtimal kara sıvadır) su içinde kalsa ben o evde oturmam. Lastiği değerlendirmeye almam söz konusu bile değil.
-
evet bahsettiğiniz hikayede en az dert edilecek şey lastikler. atın gitsin
-
o yagmurlarda bayagı su basmıs yandan girmiş sanırım sıkıntı olacagını sanmıyorum
-
Depremin ertesi günü Malatya'daydım hocam. Enkazların altından bir şey olmaz diyen insanlar görünüyordu. Sahipsiz ve son kez park edilmiş arabalar. Anlatmakla bitmez. Siz lastikleri atın, su çeken yerlerden de numune alıp baktırın. Su tesisatı patladığı için tablalara sızan su yüzünden çürüyüp yıkılan bina gördüm ben. Naçizane tavsiyem, siz daha iyi bilirsiniz.
-
eski binalarda haklısınız ama yenı bınalarda zemın ve kolon betonu özel solusyonlarla suyu ıcıne almayacak sekılde yapılıyor
-
chatgpt ye sordum böyle cevapladı:
Eğer arabanın lastikleri 2 ay boyunca suyun içinde beklemişse, bu durum lastiklere zarar verebilir. Lastikler suya maruz kaldığında uzun süreli etkileşim sonucunda çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir. Bu sorunlar arasında aşağıdakiler bulunabilir:
- Korozyon: Lastiklerin metal bileşenleri, uzun süreli su teması sonucunda korozyona uğrayabilir. Bu da lastiklerin dayanıklılığını ve performansını etkileyebilir.
- Şişme ve deformasyon: Uzun süreli suya maruz kalmak, lastiklerin yapısında değişikliklere neden olabilir. Lastikler şişebilir, deformasyona uğrayabilir veya düzensiz bir şekilde aşınabilir.
- Lastik bileşenlerinin bozulması: Lastiklerin içerisinde bulunan kimyasallar, uzun süreli su teması sonucunda bozulabilir. Bu, lastiklerin yapısını zayıflatarak performansını düşürebilir.
- Baloncuk oluşumu: Uzun süreli su teması sonucunda lastiklerde baloncuklar oluşabilir. Bu baloncuklar, lastiklerin patlama riskini artırabilir.
Bu gibi durumlar lastiklerin dayanıklılığını ve performansını olumsuz yönde etkileyebilir. Lastiklerin ne kadar zarar gördüğünü belirlemek için bir uzmana danışmanız önerilir. Uzmanlar lastikleri inceler ve gerekli önlemleri almanızı sağlar.
-
guzel ama mısal karadenızde bazı aylar nerdeyse haftada en az 3-4 gun yagmur yagıyor ordakı lastıklerın durumu nasıl acaba o da var.. tabı yıla vurdugumuzda cok daha fazla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9F9095222 -- 6 Temmuz 2023; 21:55:13 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X