Şimdi Ara

Makine Bosa Calisiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar gecen temizlik yapicakken islemci fanini cikardim termal macunu temizledim.termal macunsuz taktim fani tekrar ama ekrana goruntu gelmedi.makine calisiyor ama goruntu yok ..bip sesi de vermedi.. gittim termal macun aldim surdum taktim. yine calismadi ayni sorun devam etti..bana bir cozum onerebilecek varmi? yada sorun ne olabilir?

• quote:

Orijinalden alıntı: erendemir35

arkadaslar gecen temizlik yapicakken islemci fanini cikardim termal macunu temizledim.termal macunsuz taktim fani tekrar ama ekrana goruntu gelmedi.makine calisiyor ama goruntu yok ..bip sesi de vermedi.. gittim termal macun aldim surdum taktim. yine calismadi ayni sorun devam etti..bana bir cozum onerebilecek varmi? yada sorun ne olabilir?

Kasa içerisindeki başka kablolara vs. temas ettiyseniz bu sorun ortaya çıkmış olabilir. RAM, ekran kartı ve HDD kablosunu çıkartıp tekrar takmayı deneyin.
  • Sadece işlemciyi temizlediyseniz, işlemciyi çıkarıp takın. Soğutucuyu çıkarırken işlemci oynamış falan olabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

quote:

Orijinalden alıntı: erendemir35

arkadaslar gecen temizlik yapicakken islemci fanini cikardim termal macunu temizledim.termal macunsuz taktim fani tekrar ama ekrana goruntu gelmedi.makine calisiyor ama goruntu yok ..bip sesi de vermedi.. gittim termal macun aldim surdum taktim. yine calismadi ayni sorun devam etti..bana bir cozum onerebilecek varmi? yada sorun ne olabilir?

Kasa içerisindeki başka kablolara vs. temas ettiyseniz bu sorun ortaya çıkmış olabilir. RAM, ekran kartı ve HDD kablosunu çıkartıp tekrar takmayı deneyin.

ilk olarak senin fikirlerin aklıma geldi tüm kabloları kontrol ettim cıkartıp tekrar taktım.jumperları kontrol ettim fakat birşey degismedi.makine sorunsuz calısıyordu.temizlemek için
    elektrik süpürgesi kullandım o yuzden bu kontrolleri yaptım fakat degisen birşey olmadı.ben suanda donanımsal problemin nereden oldugunu bulmaya calısıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

Sadece işlemciyi temizlediyseniz, işlemciyi çıkarıp takın. Soğutucuyu çıkarırken işlemci oynamış falan olabilir..

işlemciyi daha sonrasında cıkarıp kontrol edip taktım.pinlerinde bir sıkıntı yok ve gayet düzgün görünüyor fiziksel olarak.zaten muhafazası kilitli oldugu müddetce oynaması ihtimali cok düsük.makine elektrik alıyor.ekrankartı işlemci fanları kusursuz calısıyor ancak bios ekranını alamıyorum.pili falan da cıkarıp tekrar taktım.degisen birsey olmadı malesef. makine acılıyor ama no signal.işlemciden olabilme ihtimalini düsünüyorum cünkü ram de sorun yok.bios ekranının gelmesi için işlemci komutunun gitmedigini düşünüyorum ben.bu konuda tecrübe yada bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.cünkü suanda uygun calısan bir işlemci aramaya basladım bile sagdan soldan denemek için.

• O zaman önce başka bir ekran kartı deneyin. Varsa onboard deneyin..
  • fan bloğunun işlemciyi sıkıştırdığından emin olun...
    aynı sorunu cpu fanının plastik ayağının kırılmasından da yapıyor. cpu sıkışmadığı için görüntü gelmiyordu...
    cpu aşırı sıkışıncada bunu yapıyor.. elimle bastırdığım zamanda görüntü gidiyordu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fazla bastırdıysan görüntü gidip geliyor
  • bugun tekrar kurup bi test edeyim dedim.power supply kablolarina dokundugumda guc kesti makine durdu.sonra yine calistirdim fanlari cevirdi.tam islemci patladi yenisini alayim diyecekken ana kartin kosesinden tutarken,islemciye guc veren anakart entegrelerinin asiri derecede isindigini farkettim.el degmiyordu.diger benzer entegrelere de dokundum ama onlar sicak degildi.sanirim kart yandi.elektrik aliyor ama atlama yaptigini da farkettim.bisey yanlis yani kartla ilgili.islemciyi de etkilemis olmasi muhtemel... bu yuzden anakart ile islemciyi beraber degistiricem..
  • quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

O zaman önce başka bir ekran kartı deneyin. Varsa onboard deneyin..

rutin checkleri yaptim yedek parca olmadan herseyi denedim sayilir.ekran kartindan olmasi fikri ilk aklima gelendi ama daha once ekran kartindan sorun yasadigimda onboard otomatik devreye girmisti. benim dusuncem islemcinin hic calismamasi.fani calisiyor ama fan elektrigini baska yerden (kablosu yardimiyla) aliyor fakat islemcinin calismasi olayi board in elektiriginden ve super isindigini farkettim islemciye guc getiren entegre unitelerin.digerleri normal sicaklikta (hatta sogukken) islemciye ait olanlar ates gibiydi.yakmisim muhtemelen bu sonuca vardim.
  • Güç boğumlarının ve diğer işlemci için güç veren ünitelerin el tutamayacak kadar ısınması normaldir.. PSU'dan da kaynaklanabilir. Yedek parçalarınız olmadığı için sorunu bulmak zorlaşıyor..
  • Arkadaslar mainboard aldim yeni sorun cozuldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.