Şimdi Ara

Makine & EE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Makine ve EE'deki ileri cekisleri neye bağlıyorsunuz ? Bu bölümleri kazananları neler bekliyor ? CENG gibi bir mezun yığılması olur mu ?

• makine ve ee çok iyi ve iş imkanı çok fazla olan bölümler 2-3 sene trde çalışsan dilin varsa yurt dışına çıkabilirsin ve çıkan kişi gördüm baya özellikle ödtü itü ytü. bilgisayar ise herkes bilgisayara girdi o yüzden bu kadar patladı staj bile bulamıyor insanlar bir de üstüne AI muhabbeti gelince top üniler dışındaki ünilerde çok geri attı bilgisayar ve yazılım

• makine ve ee çok iyi ve iş imkanı çok fazla olan bölümler 2-3 sene trde çalışsan dilin varsa yurt dışına çıkabilirsin ve çıkan kişi gördüm baya özellikle ödtü itü ytü. bilgisayar ise herkes bilgisayara girdi o yüzden bu kadar patladı staj bile bulamıyor insanlar bir de üstüne AI muhabbeti gelince top üniler dışındaki ünilerde çok geri attı bilgisayar ve yazılım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yardımiçinaçtımhessabı -- 13 Ağustos 2024; 14:24:42 >
  • Ben ee okuyorum. Allahuma goat bölüm. Her alana yönelme imkanın var
  • bilgisayara bu derece yönelme saçmalıktı zaten şu an ki yeni şişen balonda veri analistliği son demlerini benim kuşak görecek muhtemelen ondan sonra iş olanakları azalacak

• Iyi üniversitelerde düşüktü puanlar ytü makine 40kya kadar gelmisti 20k dan Ankara Üni ceng mi ytü makine mi cevap açık
  • Panzer1437 kullanıcısına yanıt
    Taü mü
  • Nokky N kullanıcısına yanıt
    Çok bilgim yok ama şundan eminim ki yapay zekanın 2 yılda bir devir atlattığı dönemde ee veya makine okumak avantajlı çünkü multidisipliner. Otomotiv sektörü mü kapandı havacılık yl yaparsın o mu kapandı enerji yaparsın. Bu yüzden 4 yıl daha dar alanda kalmanı engelliyor. Dezavantajı ise bu alanların hepsi hakkında detaya inmen gerektiği için zor oluyor
  • Cibiggi kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam itü kıbrıs elektrik elektronikteyim ben. Staj bile buldum 2.sınıfa yeni geçtiğimde iyi bir firmada. Seviyorum genel olarak bölümü üstüne itü ayazağada okumak bal gibi
    Hocam mühendislikteki 2 tane zorunlu stajı ne zaman yapıyoruz? 2.sınıf bitişinin ardındaki yaz staj yapılıyor mu? Yoksa 3 ün yazını mı bekliyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sacrifice003 -- 13 Ağustos 2024; 16:26:16 >
    Hocam 2. Sınıfa geçince nasıl staj buldunuz ? Sonuçta 1. sınıfta bir şey gördüğümüz yok. Kendiniz mi öğrendiniz ?
  • sacrifice003 S kullanıcısına yanıt
    Ben 1.sınıfı bitirdim 30 kredi barajını geçip 2. Sınıf oldum. Daha şimdi itüye belgemi verdim sigorta ayarlanmasını bekliyorum. Yani 2023 girişliyim hazırlığı atladım itüde daha 1 sene geçirdim ve yazında staja gidiyorum. Bizde en azından hani belirli bir dönem yok. Tek gereken 30 kredi tamamlamış olmak
    Staj şirketiniz büyük ölçekli mi yoksa ufak yazılım şirketi gibi mi?
  • Nokky N kullanıcısına yanıt
    Staja zaten bir şey bildiğimizden gitmiyoruz ki. Orada alanında yetişkin bireylerden görüp öğrenmeye gidiyoruz. Ben 2. Sınıfı okuduğumda da bir şey bilmiyor olacaktım. (Diferansiyel falan veya basit elektrik devreleri dışında) tanıdık tanıttı, ik ile görüştüm. İtü falan diyince kıbrısu da anlatınca aldılar zaten çok düşünmeyip.baya şansa geldi diyebilirim
    Büyük ölçekli bir fabrika hocam. Elektronik aletler üzerine
  • Geçen sene Marmara ceng ve Cerrahpaşa ceng geliyorfu ee tercih verdim şimdi görüyorum ki doğru tercihi vermişim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senidusunuro -- 13 Ağustos 2024; 16:41:9 >
  • senidusunuro kullanıcısına yanıt
    EE adamdır, üzmez.
    PC

Evlat galiba burada yenisin. Benden duymuş olma ama biz burada pc müh diyenleri sevmeyiz.

Forum ortamı serttir ayık ol  

• nickolangelo kullanıcısına yanıt
    Düzelttik hocam affola
    Tam bunu dediğim an staj belgem onaylandı hocam. Şimdi itü portala falan yükleyeceğim nüshasını alacağım firmaya kendime vs.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.