Şimdi Ara

Makine mi Lens mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fotograf makinesi alicam ve tavsiyeye ihtiyacim var.Aklimda olan iki model var.600D ve 650D.Biraz arastirdim bu is sirf makine ile degil lensin iyi olmasiyla da ilgili oldugunu gordum.Simdi, butceme gore internetten buldugum makinelerden 600D nin lensi 18-135, 650D nin ise 18-55.Gordugunuz gibi birinde modeli daha yuksek digerinde lens daha iyi hangisini tercih etmeliyim sizce?

600D (18-135)
    650D (18-55)

İlgilenenlere simdiden tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• selamlar. yardımcı olmaya çalışayım. 600D ile 650D arasında öyle ahım şahım bir fark yok. internette bir çok kıyaslama sitesi var, araştırıp bakarsın. 650D daha yeni bir model, ölçümü daha güzel.içinde hdr, videolarda af özelliği var.. Lens önemli bir faktör, 18 135 sana zoom faktörü sağlar ama daha fazlasını bekleme. benim fikrim daha yeni bir body alıp, bir süre 18 55 ile idare edip sonrasında daha güzel bir lens alman.
  • 60D Body + USM serisinden ihtiyacınıza uygun olan bir lens tavsiyemdir.
  • 60D bütcemi biraz aşıyor sanırım 650D 18-55 lens ile alıcam ama hala kararsızım acelem yok düşünüyorum.
  • biraz daha bekleyip, bütçenizi uygun hale getirip, 60D almanızı öneririm ben de.

sorduğunuz, kitlerde, 60D'ye oranla daha kısa sürede body değişikliği ihtiyacı duyabilirsiniz.

Bu fotoğraf işi pistir . Hele ki DSLR, hele bir de olaydan zevk alırsanız bittiniz gitti demektir. bu nedenle ilk yatırımı dikkatli planlamalısınız. sonrasında ipi ucu zaten kaçacak
  • fotoğraf makineleri de 12 mp cep telefonları da 12 mp. birindeki lensi biriyosun ötekinde lens yok. kısaca lens diyorum.
  • Gösterdigin bodyler arasinda cok bariz farklar yok bence
    Lensler arasinda da ahim sahim fark yok

Al birini gitsin

• Lens bence 600D yerine de D5100 alirsan hic kaybın olmaz

D5100 + 18-105mm VR al bence.

• 18-135mm 18-55mm'den daha iyi bir lens değil. Daha uzun bir aralığa sahip sadece.
  • 650 d 18-135 stm aldın mı uzunca bir süre götürür seni
  • 18-55 ile 18-135 arasinda imaj kalitesi olarak aman aman farklar yok ancak stm olan 18-135 i alirsaniz video cekerken size cok yardimci olacaktir ...

• Önce lens gelir. Daha sonra da ikinci ve diğerleri en sona da makina gelir . Makina gelir gider devamli değişir ama lensler cantada hep yerinde kalır. Bilmiyorum yardimci olabildim mi. 400 D bile kullansan önünde iyi bir lensin olmalı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.