Şimdi Ara

Makine mühendisi düşünenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 2018’de kötü gelen bir sınav sonucu (89k) beraberinde KTÜ makine mühendisliğine girdim. İyi olmasa da (kendime koyduğum hedefin altında) onur derecisyle mezun oldum. Lisans döneminde Tübitak dahil olmak üzere birçok projede yer aldım. 2 dönem de bilgisayar mühendisliğinde yan dal eğitimi aldım. Şimdi Gazi Üniversitesi makine mühendisliğinde yüksek lisans yapmaktayım ayrıca yurtdışı doktora bursu kazanmış durumdayım. Makine mühendisliği ile alakalı merak ettikleriniz varsa seve seve cevaplayabilirim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Bu sene makinaya rağbet çok ilerler sıralamalar tahminim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kagansiii kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı sizin gibi sıralamam 85k yaptım akdeniz sakarya kocaeli üni vs. çok iyi olmasa da bazı üniversitelerde makine mühendisliğine sıralamam tutuyor sizce şu an bu sıralamalardan yazılır mı 2. kez mezuna kalmayı düşünüyorum ama o psikolojiyi nasıl yönetebileceğimi bilmiyorum

• Lâna Rhoades kullanıcısına yanıt
    Hocam, devlet üniversiteleri için konuşuyorum. Eğer İTÜ veya ODTÜ’ye kazanabileceğinizi inanıyorsanız bir sene daha kalabilirsiniz. Ama bence güzel bir üniversiteyi de tercih edebilirsiniz. Ben yerinizde olsam şehirden çok okuldaki hocaların profiline, okulun laboratuvar imkanları ve projelerde kullanılıyor mu bunları araştırırdım. AGÜ’ue bakmanızı tavsiye ederim puanını göre çok çok iyi okul (hem kampüs hem de akademik eğitim olarak) ayrıca ktüye de bakabilirsiniz (hocaların çoğu doktorasını ABD’de bulunan teknik üniversitelerde yapmış ayrıca TAI’nin ofisi de mevcut.). Ayrıca Kocaeli Üni. sanayiye yakın olması staj ve iş bulmada faydası olabilir. Ama Sakarya Üni. ve Akdeniz Üni.(Otomotiv mühendisliğinden makineye döndü sanırım) hakkında pek bilgim yok

• Hocam maaşını sen belirlersin :) iki arkadaşım ikisi de makine mühendisi aynı sene mezun oldular ama farklı okullardan. Hemen hemen aynı anda işe başladılar (2-3 ay fark vardır maksimum) firma birini tutmak için ek ücret falan vermeye başladı maaşlarında da fark var.

• Havadan56 H kullanıcısına yanıt
    Son 7-8 senedir trendin özellikle savunma sanayisine kaymasından dolayı (önceki senelere göre eksponansiyel bir artış mevcut) makine- malzeme ve kimya mühendisliği bölümlerine ciddi bir talep olacağını düşünüyorum.

• Hocam ben otomotiv sektörünü çok bilmiyorum ama tecrübeyle beraber özellikle büyük firmalar ciddi maaşlar veriyormuş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Makine mühendisi
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bazı özel üniversiteler laboratuar sayısının fazlalığından öğrenci çekiyor, makinede labaratuvar ne kadar önemli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yks ve 2025 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam derste gördükleriniz teorik olarak kalıyor. Lablar öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dökme ve gözlem yapıp geliştirmeyi destekleyen yerler. Bence labların olmasından saha çok ne kadar kullanıldığı daha elzem bir konu.

• tebrik ederim kral çok iyi geliştirmişsin kendini nereye gitmeye düşünüyorsun yurt dışı için ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.