Şimdi Ara

makine otomasyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.morlock.de/tampondruckmaschinen/tampondruckmaschinen/mdm200.html bu adreste flash
     makine otomasyon
    exe dosyasından makinenin çalışma prensibini görebilirsiniz bu makineyi çalıştırmak için hangi plc modelini kullanabiliriz birde bu kullanacağımız plc makine 4 adet olduğundada onunla uyumlu olacak şekilde çalışabilmeli...

• Makinanın hassasiyeti fazla önemli değil ise birde sürekli aynı değerlerle çalışacaksa siemens logo kullanabilirsin.
    https://mall.automation.siemens.com/WW/guest/index.asp?aktprim=0&nodeID=5000562&lang=en&foldersopen=-1559-1106-1105-1104-1-&jumpto=1559

Yok biz kalıp değiştirdiğimiz zaman bazı ayarları (timer, counter)değiştireceğiz. Reçete olmasını istiyoruz dersen siemens s7-200 plc'yi öneririm.

https://mall.automation.siemens.com/WW/guest/index.asp?aktprim=0&nodeID=5000012&lang=en&foldersopen=-1110-1108-1107-1106-1105-1104-1-&jumpto=1108

Örnek gösterdiğin makinanın benzeri bizde var. s7-200 kullanılmış. Bu sadece benim önerimdir. Başka markalarıda kullanabilirsin.Biz fabrika olarak siemens kullanıyoruz.o yüzden Bu markayı önerdim.

Ayrıca başka sorun olursa bekleriz.

• ARKADAŞIM SIEMENS LOGO GİBİ AKILLI RÖLELER İŞİNİ GÖRÜR.BEN LOGOYLA BUNUN DÖRT RENKLİSİNİ YAPMIŞTIM. GAYET SAĞLIKLI ÇALIŞIYOR.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EGEHAYDAR

ARKADAŞIM SIEMENS LOGO GİBİ AKILLI RÖLELER İŞİNİ GÖRÜR.BEN LOGOYLA BUNUN DÖRT RENKLİSİNİ YAPMIŞTIM. GAYET SAĞLIKLI ÇALIŞIYOR.

vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim linkleri inceledim siemens ın bu alanda çok iyi olduğu anlaşılıyor bunların piyasa fiyatı nedir birde istediğim programlamayı nasıl yaptırırım.
    ege bey siz yaptığınız makinenin otomasyonunu mu yaptınız yoksa makineyi komple mi yaptınız eğer komple yaptıysanız sizinle görüşmek isterim teşekkürler...
  • Retek Mühendislik Siemes'in ürünlerini satan şirketlerden bir tanesi. Tel:0212 320 63 10 Buradan Fiyatlar hakkında bilgi alabilirsin. Otomasyon işini yapan şirketler var. eğer biraz otomasyon bilgin varsa ben sana yardımcı olabilirim.
  • çok fazla bir bilgim yok biraz araştırdım sanırım yeterli olacak kadar edinebilrim sizin yardımınız olursa kesinlikle halledebilirim çünki birkaç makineciyle tanıştım bir çoğu bu konuyu hiç bilmiyor onlardan çok bilgim var tüm kitapları okudum programları indirdim festo-fliudsim,siemens microwin gibi kullanmayıda az çok öğrendim benim problemim hangi parçaları almam gerektiğini çözemedim oda tecrübeyle olacak bir iş o konuda yardımcı olursanız bu iş zaten hallolur bilgileriniz için teşekkür ederim size yol diyagramını göndericem programı yazarsanız diğer parçaları ben alırım ne yazıkki memleketimiz de bu işleri bilen tek kişi bile yok bilenlerde ya istanbula gidiyor yada farklı sanayi şehirlerine o yüzden bir türlü doğru kişileri bulamıyorum ilginiz için teşekkür ederim...

Not:biraz önce retek mühendisliği aradım bana analog giriş çıkışı olup olmadığı soruldu ürünün kod numarası istendi bende bilmediğim için cevaplayamadım bu makinenin giriş çıkışı nedir 3 adet piston kullanılacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derin68 -- 15 Haziran 2006; 15:03:39 >

• Arkadaş,
    Mail adresini versene. birde bulunduğun il ve ilçeyi söylersen sevinirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ makine vs YTÜ makine
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gokay_kurt@hotmail.com aksaray/merkezde oturuyorum
  • DERİN 68 ARKADAŞIM MAKİNENİN MEKANİĞİNİ MÜŞTERİM YAPTI.BANADA NASIL ÇALIŞMASI GEREKTİĞİNİ TARİF ETTİ BENDE ONA GÖRE PANO VE PROGRAM YAPTIM.EĞER SENDE MAKİNENİN MEKANİĞİNİ YAPTIYSAN ÇALIŞTIRMAK İSTEDİĞİN ŞEKLİ İZAH EDERSEN KULLANMAN GEREKEN ELEMANLARI KODLARI VE MARKALARIYLA BERABER VEREBİLİRİM.AYRICA PROGRAM KONUSUNDA DA YARDIMCI OLABİLİRİM.İYİ ÇALIŞMALAR.
  • egehaydar bey kullanmam gereken elemanlar derken valfler,piston vs... de dahilmi yoksa yalnızca elektronik kısımdan mı bahsediyorsunuz birde müşteriniz bizim içinde mekaniği halledebilmi teşekkürler
  • SANIRIM SİZ DAHA MEKANİĞİ YAPMAMIŞSINIZ.MÜŞTERİM KENDİ YAPTIĞINI SATTI.AMA ELİNDE İTALYAN MALI BİR TANE VAR.SİZİN İÇİNDE MEKANİĞİNİ YAPAR MI KONUŞMAM LAZIM.EĞER MEKANİK KISMINI SİZ YAPARSANIZ SİLİNDİRLERİ OLMASI GEREKEN YERDE KULLANIN.DİĞER EKİPMANLARI BEN SİZE LİSTELEYEBİLİRİM.ĞER MÜŞTERİM MEKANİĞİNİ YAPARSA BEN SİZE ANAHTAR TESLİM BİR TEKLİF VEREBİLİRİM.
    NOT:MEVCUT RESİMDEKİ MAKİNEDE OPERATÖR PANEL VAR.BUNA GEREK YOK.MALİYETİ ARTTIRMAKTAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİL.
  • ezbere konuşmayalım öncelikle bu makinada neler kullanıldığını bilmemiz gerekir örneğin kaç çıkış alman gerekiyor makinada kaç ayrı hareket var buna göre plc çıkışlarını ayarlayabilirsin hatta simulasyonunu dahi beraber yapabiliriz,yani makinayı iyi tanımamız gerekicek fazla teferruatlı bişeyede benzemiyo zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.