Merhaba arkadaşlar ben dövme sanatıyla uğraşıyorum ve kaliteli çekimler elde etmek için özel bir fotoğraf makinası arıyorum araştırmalarıma göre Fujifilm Hs20 aradığım özelliklerde bi makina fakat bir çok yerde sorunlu bi ürün olduğu yazılmış çizilmiş sizin gibi kaliteli insanların arasında bu konuyu açmak istiyorum, yorumlarınız için ve ilgilendiğiniz için şimdiden teşekkürler yardımlarınıza ihtiyacım var.
İstediğim özelliklere gelicek olursak makro çekim özelliği önemli yani deri dokusu ayrıca tonlardaki geçişler ve detaylar çok net görünmeli ayrıca derideki parlaklıkları algılamamasıda önemli...
Bence bununiçin 2. el bir DSLR ve makro lense bakmalısınız.HS20 ye bulaşmayın derim.
Ayrıca eklemeyi unuttum arkadaşlar ben makinalardan anlamıyorum yani önerilerinizi açıklayıcı yaparsanız sevinirim, hiç bilmiyen birine nasıl anlatıyorsanız banada öyle anlatmanızı rica ediyorum, biliyorum biraz yorucu fakat bi kere alıcam ve senelerce kullanmak istiyorum
E ozaman zahmet olacak ama birde bütçe yazda bizde yazalım
Elbette bütçem 1000 tl ile 1500 tl aralığında
2. el olarak Canon 450D +18-55 alırsın 700-750 arası.700-750 daha verip sigma 105mm veya tamron 90mm f2.8 makro alırısn
Sıfır almayı düşünüyorum dostum bide, şu saydıklarından pek bişey anlamadım benim anlıyabiliceğim dilden özelliklerini anlatırmısın :) bu arada koca forumda bi sen ilgileniyosun benim konuyla sağolasın
Tam profesyoel makina düşünme hiç. yarı profesyonel Canon SX40 modelini al.
Full HD video kaydı. çok fonksiyonlu dönebilen ekran. 0 mm den makro. Gömleğine yapıştırıp çeksen dokularını gösteriyor. ( denedim bu dediğimi. ) 35 x optik zoom.
1/2,3" mercimeks sensörlü makina ile DSLR asla kıyaslanmaz bana göre.Sıfır alacaksan bence canon sx130is al bari paran cebinde kalır ve ufak olur.
Bir sefer al uzun bir zaman kullanırsın derim @defeatme .
Sx130 Is ve SX40 karşılaştırılmaz. Çok fark var. Nasıl DSLR ve Yarı prof kıyaslanmaz ise buda kıyaslanmaz. Arada ciddi farklar var.
Sadece sx40 0 cm makro diğer sx130 1 cm den makro çekimi yapıyor. Öenmsemez isen sx130 al. Ama bir süre sonra sana yetmeyecektir. O yüzden benim sana önerim sx40.
Şimdiden iyi alışverişler.
0 cm diye bişey yoktır aslında.Bu iki makinanın kullandığı sensör boyutu ve mp değerleri aynı.hatta hs40 zoom olunca aradaki farktan dolayı görece olarak biraz daha kötü çeker.Ayrıca dövme fotoğrafı çekerken herhalde birinin kolunu bastırmaz ki sığmaz zaten o zaman.
Kullanım kitabına bi bak istersen Ayhan. Ben Canon satıcısıyım. 0 mm makroyu defalarca denedim. Her satarkende gösteriyorum. 0 mm makro var. Senin dediği chaz 1 cm makro. Arada bir fark yok. Bende biliyorum. Adam almışken bir defa alsın diye söyledim bu ürünü. Söylediğimi küçöümseyerek söylemen yanlış.
Küçümsediğimi nereden çıkardınız ki? 1cm için fazladan 700 lira verecekse versin diyeyim ozaman.Ki aralarında fotoğraf kalitesi farkı olmaz bence.Kaldı ki kullanılacak durum dövme dolayısıyla mecburen biraz geniş açıdan alacak
fujifilm hs20 arasında kıyaslama yapılırsa ikinizin dediği makina dahamı kaliteli yani gerçekten kıyaslama yapılabilirmi? yapılırsa sizce hangi makina daha orjinaldir, bu bahsettiğiniz iki makina kafama yattı aslında fakat bi yorumda sx130 sana bi süre sonra yetmicek yazmışsınız neden yetmesin anlıyamadım bu iki makina arasında pek fark yok yanılmıyosam?
İmaj kalitesi olarak pek bir fark yoktur.HS20 zaten bana göre asla alınmaz.Dediğim gibi artık çıkan mercimek sensörlü DSLR-Like lar boşa para bana kalırsa.Onun yerine ucuz olsun bari sx130is alın derim ama karar sizin
hs20'nin makrosu başarılı bence. sadece makro istiyorsan alabilirsin.
Yanlış anlaşılma @Ayhan_eee. Kusura Bakma.
Ve bu konuda sana katılıyorum. Tek seferde işi çzöemk istiyorsan arkadasım ve optik zoomu güzel olsun istiyorsan , sadece işte değil normal yaşantımda da kullanırım diyosan Canon SX40. Ama sadece işte kullanıcam dersen SX130 Is senin işini ziyadesiyle görür.
Ama FujiFilme hiç bulaşma derim. Fotograf Makinası dediğin anda akla gelen İki marka. Canon ve ya Nikon olmalı.
Sadece isimden değil ürün kalitesinden.
SX40 ve SX130 ikisininde fiyatlarına vs baktım, aralarında nerdeyse 500 - 600 liralık bi fark var, yani eğer herşeyi aynıysa daha uygun fiyatta olanını almak çok daha mantıklı, fakat kafamda ufak tefek soru işaretleri var bu makinalar dijital sistemlimi yani lensleri professional makinalar gibi değil hs20 deki lens yani önündeki aparat görüntüsüyle vs tam profesional duruyo, bunlar daha çok yolda belde çekim yapabiliceğimiz standart boy makinalara benziyo, bu lens yani sx40 ve sx130daki, sizce ton skalalarını ve detaylardaki tüm isteklerimi karşılıcakmı ? kusura bakmayın kafama yatana kadar biraz diretirimde tam anlamak için sorgulamaya devam ediyorum sıkılmazsınız umarım, şu ana kadar verdiğiniz bilgilerdende çok memnunum
HS20 ye görüntüsü için1500 vereceksen al.Benim önerim kesinlikle sx130 bu konu için. Ben hala söylüyorum sx40 ile arada fark yoktur.Forumdaki konusunu bir incele sx130
Ayrıca Canonu ve nikon başa oynasada Pentax da çok iyidir.Ve sony de atağa kalkarak çok iyi modeller üretiyor
Ayrıca Fujinin şu anki modelleri kötü olsada iyi modelleri de var.
sx130 görüntü olarak kafama yatmadı dijitale benziyo, fakat bi yandanda haklısın görüntüsü içinmi alıcam ben bu makinayı neticede benim işimi görmesi lazım, kafamdaki endişeler devam ediyo aslen... fiyatı baya uygunmuş sx130un fiyat farkı bu kadar derinken hs20den nasıl daha iyi olabilir kafama oturmuyo bu durum