Şimdi Ara

Maks. 40.000 TL - Sıfır Benzinli Otomatik - Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İşin üstadlarından biraz tavsiyeye ihtiyacım var. Annem için bir araç düşünüyoruz. Maksimum bütçe 40.000 TL.

Sıfır araç, Benzinli ve otomatik olması şart. Benim aklıma ilk gelen otomobil,

Polo 1.4 85 PS Tiptr. DSG Comfortline 38.800,00

Sorun çıkarmadan uzun yıllarca kullanacağı araç istiyoruz. (özellik vites kutusu, kronik motor arızaları olmayan )
    Yakıt tüketimi çok önemli değil, fazla km yapılmayacak araç ile. Annem kullanacağı için performansa yönelik beklentimizde yok.
    Güvenlik standartlarının yüksek olması tabiki tercih edeceğimiz bir şey olacak.

Farklı tavsiyeleri olan varmı ?

• Bu sınıfta Honda Jazz-CVT de mutlaka incelenmesi gereken bir örnek. Polo'yla ilgili izlenimlerim şurada mevcut -http://forum.donanimhaber.com/m_49598711/mpage_1/f_/key_//tm.htm#49598711
  • Birkaç ay önce 40 a kadar bırakan bayiler vardı. Araç iyidir bir yıl boyunca oldukça memnun kalarak kullandım.

Kia Cee'd Hatchback MOTION Otomatik vites 1.6 Benzinli 126 ps 44.000 TL

http://www.kia.com.tr/fiyat-listeleri/binek-araclar-fiyat-listesi.php

6 Hava yastığı, ABS, Euroncap 5 yıldız. Şanzıman 4 ileridir dolayısıyla yakıt bir mikta fazla olacaktır ama eğer düşünülüyorsa motor LPG uygulamasına uygundur.
  • Polo 1.4 85 PS Tiptr. DSG Comfortline 38.800,00
    Polo 1.4 85 PS Tiptr. DSG fan edition 42.700,00

Bu araçlar için bayiden fiyat alan hiç oldumu arkadaşlar ?
  • Araç almayı düşündügümde ilk akla ve bütçeme uyan araç poloydu.Test sürüşündeki izlenimlerim ve arac hakkındaki bilgilerim şunlar;
    Herşeyden önce şöyle düşünün: vw polonun kalitesi malum vw kalitesi,Motor performans olarak iyi bence, yani benim beklentimi karşıladı ama yakıt tüketimi ne çok iyi ne çok kötü, sınıfına göre ortalama bir yerde. İçeriye hiç gürültü almıyor ve uzun yolda hiç yormuyor.Bu da bizim yollarımız için iyi bir özellik.
    Gelelim kötü yönüne sanki biraz frenler az tuttuyor gibi, ama frenler kesinlikle yetersiz değil sadece daha iyi olabilirmiş.
    Servisinde en ufak bir sıkıntı yok. Parçası filan herşeyi normal polonun nasıl bulunuyorsa bulunabiliyor. İkinci el piyasasıda var araba sitelerini açarsanız görürüsünüz. Şimdilik benim söyleceklerim bu kadar. Umarım yardımcı olmuşumdur.C sınıfı içinde kalitesini belirlemiş kendini ön plana çıkaran neredeyse tek araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihat* -- 9 Aralık 2011; 11:20:00 >

• Honda Jazz 1.4 CVT.
    Sıfır alacak olsam hiç düşünmezdim başka arabayı.
  • Chevrolet Cruze Hatchback, 1.6 LT plus AT (42,182TL)
    Sunroof (1,277TL)
    Metalik renk (813TL)

Toplam 44,272

Bayide Aralık ayı kampanyası var, 4,500 TL indirim var. araç gelir 39,728 TL'ye, artık pazarlık gücünüze göre de 39,500 hatta ve hatta 39 a bile alabilirisniz diye düşünüyorum.

B sınıfı kutu gibi araçlardansa C sınıfı, sınıfının güvenlik ve F/P lideri bir aracı almak size de mantıklı gelmez mi?

Anneniz için olduğundan hb modeli önerdim, hb bile olsa sayılan araçlardan nispeten daha büyük olacaktır ama sürüş zevki olsun, aracın cüssesi olsun annenizi güvende hissettirecektir. Bence annenizle birlikte en yakın opel bayisine gidip bir inceleyin derim

Edit: Araç 6 ileri tiptronik vites, yokuş kalkış cc vs zaten standart. 124 beygir motor araç için son derece yeterli, yakıt tüketimi ilk 5000bin km'den sonra şehir içi 10 litre civarı olur (Ankara gibi bir yerde).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krandei -- 9 Aralık 2011; 11:50:33 >

• o fiyat için ve istenen şartlar düşünülünce kesinlikle jazz diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krandei

Chevrolet Cruze Hatchback, 1.6 LT plus AT (42,182TL)
    Sunroof (1,277TL)
    Metalik renk (813TL)

Toplam 44,272

Bayide Aralık ayı kampanyası var, 4,500 TL indirim var. araç gelir 39,728 TL'ye, artık pazarlık gücünüze göre de 39,500 hatta ve hatta 39 a bile alabilirisniz diye düşünüyorum.

B sınıfı kutu gibi araçlardansa C sınıfı, sınıfının güvenlik ve F/P lideri bir aracı almak size de mantıklı gelmez mi?

Anneniz için olduğundan hb modeli önerdim, hb bile olsa sayılan araçlardan nispeten daha büyük olacaktır ama sürüş zevki olsun, aracın cüssesi olsun annenizi güvende hissettirecektir. Bence annenizle birlikte en yakın opel bayisine gidip bir inceleyin derim

Edit: Araç 6 ileri tiptronik vites, yokuş kalkış cc vs zaten standart. 124 beygir motor araç için son derece yeterli, yakıt tüketimi ilk 5000bin km'den sonra şehir içi 10 litre civarı olur (Ankara gibi bir yerde).

Yakıt tüketimini biliyormusunuz sehir ici 7 lt üzeri :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Krandei

Chevrolet Cruze Hatchback, 1.6 LT plus AT (42,182TL)
    Sunroof (1,277TL)
    Metalik renk (813TL)

Toplam 44,272

bizde 2010 113 beygirlik OTOMATİK cruze var. izmir de sürekli şehir içinde kullanır babam (sabah sahil trafiğinde sürekli dur kalk.) 0 halde 9.9 litre civarı ortalama.

yeni 124 beygirlik cruze lar bariz daha az yakıyor. daha düşük olcaktır..

bu arada arkadasın dediklerine katılıyorum, boş kutu gibi polo vs. alcagınıza oturaklı ağır donanımlı güvenli vs. bi araba olan cruze u almanız daha iyi. hatchback daha uygun olur anneniz için

• 1.2 tsi dsg yeti... 46.800 tl ama 0.99 faızle kredı verıyolar....hiç olmassa SUV bi araça binersın..

ort.7 lt yakar....
  • Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim.

Önerileriniz üzerine Honda Jazz 1.4 CVT FUN+ , geçen hafta sonu test sürüşüne çıkardım. Aracın sevdiğim bir kaç özelliği oldu onlardan bahsedeyim.
    * Öncelikle güvenlik donanımı joy ve fun paketlerinde standart, bence bu güzel bir özellik.
    Euro NCAP’tan 5 yıldız almış, Araç Denge Kontrol Sistemi (VSA), Elektronik Fren Gücü Dağılımı Sistemi (EBD), ABS, acil durum fren desteği (Brake Assist), ISOFIX çocuk koltuğu bağlantı noktaları, güvenlik alarmı, immobilizer ve Elektrik Kontrollü Direksiyon Sistemi (EPS). + 8 hava yastığı

Fun paketinin artıları ise
    Direksiyondan kumandalı ve hıza duyarlı müzik sistemi, otomatik farlar ve yağmur sensörlü silecekler, hız sabitleyici, polen filtreli otomatik klima, 6 adet hoparlör, yol bilgisayarı, ön sis farları ( arka sis farları iki pakette de standart ) ve panoramik cam tavan, karartılmış arka camlar.

Kendi yorumlarıma gelirsek, araç 1.4 motorun sesini bence biraz fazla alıyor içeriye. Yokuşta kalkışlarda tam otomatik şanzımandan beklediğim tepkiyi vermedi. Frenden çektikten sonra çok kısa süre içinde gaz a dokunursanız bir problem yok ancak , ben özellikle biraz bekledim. Orta derecede bir eğimde bile aracı geri kaçırıyor.
    nisan 2011 - eylül 2011 arasında Accent era dizel otomatik kullanmıştım. Mesela accentte geri kaçırma neredeyse sıfırdı. Olaya yakıt tüketimi açısından bakarsak bir aracın hiç geri kaçırmaması yakıt tüketiminin o anda gereğininden fazla olacağına da işaret. Bu aslında tamamen tercih meselesi.
    Otomatik viteste " s " modunda yoğun trafikte direksiyonda da vites değiştirip yakıt tüketimini biraz azaltmanız mümkün. Bu da güzel bir seçenek bence.
    Koltuğa oturunca görüş açısını çok beğendim, kullandığım model FUN+ dı, panoramik tavan, ön kapıların ayna ile birleştiği yerlerinde cam olması baya bir ferahlık kazandırmış arabaya. Gayet güzel bir görüş açısı var.

Zorun trafik sigortası, bandrol, plaka masrafları + park sensörü dahil toplamda joy modeli için 36,500 fiyat aldım. 36250 ye rahat düşerler, 36.000e de tamamen pazarlık kabiliyetinize kalmış diye düşünüyorum.

Fırsatım olduğunda poloyu da test etmeyi düşünüyorum. Edindiğim bilgileri sizinle de paylaşırım.

• Jazz CVT öneriyorum 2. tercihiniz Polo DSG olabilir.

Kullanıcak kişi bayan olduğu için aracın görüş açılarına,rahat park edilip edilememesine,aynaların kullanışlılığına mutlaka dikkat edin. Hangisi Ergonomi konusunda öndeyse onu tercih edin derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.