Şimdi Ara

MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.072
Cevap
30
Favori
228.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: otomobilci_x

haklısın kirpi.
    ben ebatı büyütmekten vaz geçtim.
    çünkü sanırım bizim hesaplar tutmayacak ve en az %10 fark edecek.

üstat emin misin bende orjinale döneyim diyorum ama???
    şuanda 731 km benzin ikaz ışığı yanıyor yarın bir 30 km daha yapıp istasyona gircem.
    bu duruma baklırsa aslında lastikden ziyade kullanım ve yol şartları daha etkili gibi....bu hali ile tahminim km de 0,178 ytl yakmış gibi olacağım

yani göz ardı edilebilir sanki
  • mert bu senin normal güzergahtamı yapıldı.
  • mert yakıt alınca veriyi paylaşsana ona göre hesap yapalım
  • quote:

mert bu senin normal güzergahtamı yapıldı.

evet daha önce bahsettiğim güzargahda yapıldı
    yakıtı yarın alınca yazarım
    bu arada önlerde 32
    arkalarda 30 bar hava var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi locke78 -- 5 Mayıs 2008; 21:20:10 >
  • peki mert sen yola çıkınca kaç km gidiyorsun. mesela evden hareket ettin arabayı stop ettiğinde kaç km gitmiş oluyorsun.
  • quote:

peki mert sen yola çıkınca kaç km gidiyorsun. mesela evden hareket ettin arabayı stop ettiğinde kaç km gitmiş oluyorsun.

ilk anahtarı açıp kontak kapatdığımda 15 km gitmiş oluyorum
  • o zaman abi şahane bir değer sen arabayı en az 50 kez stop edip çalıştırmışsın. ve 50 kez motor soğuyup ısınmış
    ve bu durumda araç 5.5 litre yakmış (deponun 40 litre alacağını tahmin ederk hesap yapıyorum) o halde lastiğin etkisi önemsiz.
    peki mert son soru.
    bu 731 km de aralıksız alınan yol varmı? yani stop etmeden en fazla kaç kilometrelik yol var. onuda söylersen tam şekillenecek bu iş kafamda.
  • Otomobilci_x hesabını bizim yarisin verilerinin de arabanın günde 4 kez çalıştırılıp 3.5 km gidip stop edilip sonra tekrar çalıştırıldığını bilerek yap istersen. Ev ile hanımın iş yeri arası 3.5 km, sabah gidiş, öğlen eve dönüş, 1 saat sonra tekrar işe gidiş akşam eve dönüş olarak tamamlanan bir güzergahta kış lastiklerin etkisi 0.6-0,7 litre gibi görünüyor, kış lastiği 175/65/14 pirelli winter edge, yaz lastiği 175/65/14 michelin energy.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 6 Mayıs 2008; 21:46:16 >
  • dostum mert depoyu fulleyince sanırım herşey belli olacak.
    ama su durumda sanırım pek bir fark yok. varsa bile göz ardı edilebilecek bir değer.
    bakalım mertten haber bekliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mert1978

evet son benzin bilgilerini veriyorum

gidilen yol 706 km
    60 km ş.dışı
    646 km ş.içi
    alınan benzin miktarı:39,5 litre
    depoda kalan miktar 5,5 litre
    100 km de 5,6 litre
    km de 0,184 kuruş
    litrede 17,8 km
    bu hali ile menzil 804 km
    benzin litresi 3,29 ytl

daha önceki verilerin üzerine son verileri veriyorum
    gidilen yol 755 km
    90 km ş.dışı
    665 km ş.içi
    alınan benzin miktarı:40,7 litre
    depoda kalan miktar 4,3 litre (ışık yanıp sönmeye başlamışdı demekki son 5 litrede ikaz vermeye başlıyor)
    100 km de 5,4 litre
    km de 0,180 kuruş
    litrede 18,6 km
    bu hali ile menzil 837 km
    benzin litresi 3,36 ytl
    durmaksızın gidilen yol max 40 km (adapazarı korucukdan-akmeşe yolu üzerinden çeliktel yanından çıkılarak özdilek alış verişmerkezine varış)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi locke78 -- 6 Mayıs 2008; 20:13:20 >

• çok iyi mert.
    o halde lastikleri 175/70/13 yapabilirim.
    ama lastik fiyatları acaip artmış.
    kışa doğru kampanyalar başlar. artık o zaman değiştirebiliriz.
  • quote:

çok iyi mert.
    o halde lastikleri 175/70/13 yapabilirim.
    ama lastik fiyatları acaip artmış.
    kışa doğru kampanyalar başlar. artık o zaman değiştirebiliriz.

aynen öyle bende geçen carrefour baktım genelde tek lastik fiyatı 90-95 arası değişiyor benim baktıklarım pirelli ve bridgestone,lassa idi.
  • sen ne zaman değiştirmeyi düşünüyorsun mert.
    bu yakınlardamı. eger uygun bir fiyat alırsan haberim olsun.
  • yok bende kışa değiştircem şimdilik idare eder.ama uygun fiyat bulursam haber veririm tabiki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi locke78 -- 6 Mayıs 2008; 21:26:15 >
  • tamam o zaman.uygun fiyat bulursam bende sana haber veririm.
    benim haziranda bakım yaptırmam lazım son bakımı gecen sene haziranda yapılmış ama daha 15000 km olmamasına rağmen yılı dolduğundan bakıma götüreceğim.
  • quote:

tamam o zaman.uygun fiyat bulursam bende sana haber veririm.
    benim haziranda bakım yaptırmam lazım son bakımı gecen sene haziranda yapılmış ama daha 15000 km olmamasına rağmen yılı dolduğundan bakıma götüreceğim.

sanırım ekcan götürüceksiniz ama benim tanıdığım opel kullanıcıları sakarydaki servisi öneriyor yinede siz bilirisiniz
  • benim önceki arabamın bütün bakımları ekinde yapılmıştı.
    ekinle ekcanı kıyasla dersen hiç düşünmeden ekin derim.
    ancak bu arabanın şimdiye kadar bütün bakımları ekcanda yapılmış bu nedenle burada devam edeceğim.
    en azından arabanın bütün kaydı aynı serviste olsun.
  • arkadaşlar bu hafta sonu yeterlilik sınavım var.
    benim için çok önemli bir hafta sonu olacağından nete vakit ayıramıyorum.kusura bakmayın.
    bu cuma yine ankaraya yolculuk var.yine depo fullenecek ve bu sefer araçta 4 yetişkin ve full bagaj olacak dönüşte yine yakıt verisini paylaşırım.
  • 1200 Klübe dahilmi bilmiyorum ama bir arkadaşı eklemişsiniz...

Bendede 2005 Fiat Albea 1.2 16v var...Bende isterdim 2000 cc araç sürmek ama vergi ve benzin sağolsun işte
  • adapazarı-kartal arası, sonra aynı yoldan geri dönüş otobandan ortalama sürat 120 km çeyrek depo harcandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi locke78 -- 19 Mayıs 2008; 21:43:00 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.