Şimdi Ara

MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.072
Cevap
30
Favori
228.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • istinye sahilden ortaköy gidinceye kadar belki 60 defa dur kalk yaklaşık 2 saat yollarda kontak kapamadan seyir çeyrek depo gitti.hava sıcaklığı 30 derece ve su kaynatmadı ise bu arabaya daha hiç bişiy olmaz. :)
  • tamam dostum sende artık fahri üyemizsin ekledim
    quote:

Orjinalden alıntı: THESHUCK

1200 Klübe dahilmi bilmiyorum ama bir arkadaşı eklemişsiniz...

Bendede 2005 Fiat Albea 1.2 16v var...Bende isterdim 2000 cc araç sürmek ama vergi ve benzin sağolsun işte

• arkadaşlar az önce eve girdim ankara ziyaretim bitti.
    340 km şehir dışı 90-100 ile e5 ten 3 kişi ve full bagaj klima sürekli açık şekilde gittik
    ankarada 265 km yol yaptım tamamı şehir içi ve son derece performanslı kullanımla yol yaptım ve dönüş yolculuğuna başlamadan sincan girişinde benzin aldım toplam 605 km ve 33.7 litre yani 5.7 litre
    kabaca şöyle hesapladım şehir dışında 4.5 litre yaktığını farz ediyorum
    şehir içindede 6.94 litreye tekabül ediyor ki bu şekilde bir kullanım için bence iyi bir değer.
  • bu arada bu sabah arabaya sonax cila aldım ve kendim yaptım çok güzel oldu.
    tavsiye ederim.
  • selamlar arkadaşlar...
    şehir içi çok yol yaptığım için 1000cc falan araç düşünüyorum...2004 40 km de 100cc opel corsa buldum..16500 ytl normal mi? birde sormak istediğim 14-15 milyar civarı clio-palio 1200 cc araçlara falanvar ..acaba performans olarak bunlardan iyimi?fiyat açısından kia picantoda avantajlı diyorlar....görüşlerinizi bekliyorum
  • Dostum şehir içi çok kilometre yapacaksan san a corsa 1.0 ı öneririm.
    1.2 clio ve palio hakkında tam bilgim yok ama araştırmlarıma göre 1.2 palio yakıt anlamında cazip bir araç değil.
    Clio ise yakıt olaraka bir corsa 1.0 kadar olmasada ekonomik bir araç.ama her iki araçta 1.0 bir corsadan daha performanslıdır.
    Gelelim 16.500 ytl lik fiyata bir arkadaşım benim arabama 16.000 ytl veriyordu (sürekli peşimde bana maliyeti bu fiyat olduğundan o fiyattan almak istiyor) bende ona bir seferinde ağzımdan kaçırdım 16.500 e veririm sana dedim. Bu olay ocak ayında olmuştu.şimdi geldi ve 16.500 veriyorum hadi sat bana dedi. Ama satamayacağımı yazın bana lazım olacağını söyledim.
    16.500 bu araba için aslında fazla bir fiyat ama benim arabam su anda 25.000 km de bütün bakımları zamanında yapılmış birde arkadaşım ona kelek yapmayacağımı bilir kısacası bana güvendiği ve arabayı bildiği için peşimde. Eger sende bu şekilde arabayı biliyorsan güveniyorsan temiz araba için 500-1000 fazla verilebilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: silver123

selamlar arkadaşlar...
    şehir içi çok yol yaptığım için 1000cc falan araç düşünüyorum...2004 40 km de 100cc opel corsa buldum..16500 ytl normal mi? birde sormak istediğim 14-15 milyar civarı clio-palio 1200 cc araçlara falanvar ..acaba performans olarak bunlardan iyimi?fiyat açısından kia picantoda avantajlı diyorlar....görüşlerinizi bekliyorum

ekonomi için bundan daha iyi bir benzinli araç zor bulunur.
    ama bence fiyat olarak 16500 çok benim aracı ben 14000 almştım 2003 80000 deydi. sende 15500 civarı alırsan iyi olur.
  • görüşleriniz için tşk ....fiyat zaten banada fazla geldi ondan buraya danışma ihtiyacı duydum...kia picantolar hakkında bilginiz varmı?
  • Klima
    Hava yastığı yolcu
    Elektrikli yan aynalar
    Yol bilgisayarı

Radyo/kaset
    Hidrolik direksiyon
    Merkezi kilit
    Elektrikli camlar

Hava yastığı sürücü

16.500 ytl özellikler bunlar ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: silver123

Klima
    Hava yastığı yolcu
    Elektrikli yan aynalar
    Yol bilgisayarı

Radyo/kaset
    Hidrolik direksiyon
    Merkezi kilit
    Elektrikli camlar

Hava yastığı sürücü

16.500 ytl özellikler bunlar ?

picanto fiyatı yüksek bence
    corsa daha ekonomik
    corsa da aynı özellikler var,
    corsanın ikinci eli daha sağlam
    corsanın yol tutuşu daha iyi

dolayısyla 16500 verebiliyorsan üzerine 500 ytl daha koyup 1,0 yerine 1,2 corsa al derim ben
    oda normal kullanımda ekonomik sayılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi locke78 -- 22 Mayıs 2008; 11:40:25 >
  • burada asıl karar vermen gereken 1,0 corsa seni tatmin edermi.
    bunuda kağıt üstü verilerine bakarak konuşmak yerine ancak kullanarak anlarsın.
    eğer iş ekonomiklikse corsa 1.0 dan daha ekonomik bir benzinli araç bulman çok zor. ama sen dersen ki ya kardeşim o kadar ekonomik olmasın ama daha seri olsun işte o zaman karşına bir sürü alternatif çıkar.
    onun için burada bir karar ver.
    saygılarımla...
  • YA 1.3 dizel al
    ya da 1.4 benzinli corsa al,LPG taktır...
  • teşekkürler hocam;ilk başta açıkcası cok korkuyordum performanstan ama açıkcası şiir gibi gidiyor araba ivmelenmesinden çok memnun kaldım ne kadar yakar sakin kullanımda şehir içi veya önerileriniz nelerdir ilk bakım için ne yaptırayım
  • Dostum aracı sakin kullanman gerekiyor. Şehir içi kışın 6.5-7 litre arası yakıyordu.
    Su anda 6-6.5 litre arası yakıyor.
    Şehir dışı 100 km yi geçmezsen 4.5 litre yakıyor.
    En ekonomik hızı bence 70-80 km arası sabit hız ile elde edersin. Sana tavsiyem aracını zorlamadan kullanman mümkün olan en kısa zamanda en büyük vitese at. Ve diğer araçlarla ışıklarda falan aynı şekilde kalkmaya çalışma sakin sakin kullan. Ben 60 dan sonra 5. Vitese atıyorum genelde
    Bakım konusuna gelince aracın en son bakımı ne zaman ve kaç binde yapılmış onu söylersen daha iyi yardımcı olabiliriz.
    Birde sanırım önceki araban 1.2 palio’ydu değimli. Onunla bunu bir kıyaslarmısın.
    Yukarda bir arkadaş palio 1.2 hakkında bilgi istemişti.
  • hocam 1.2 palioydu evet palio benim ilk aracım olduğu için her zaman yeri ayrı kalacak nazar değmesin bende kaldığı sürece o da sıkıntı yaratmadı sadece klima ve biraz yol tutuşunun zayıflığı nedeniyle sattım tork olarak 1.0 torku daha cabuk veriyor ve içi daha ferah klima fiat serisinden daha sağlıklı çalışıyor özellikle paliodaki savrulma problemi bunda minumum seviyede ,genede şunu diyebilirim palio corsa dan biraz daha sorunsuz bir araba bence ikiside 2005 modeldi ,palio sadece baskı balata ve bakım haricinde masrafsızken , corsa direksiyon kutusu ve egr valf arızası ile direk ilk expertizde sorunlarını verdi bana ama olsun memnunmuyum evet corsa kesinlikle paliodan 1-2 gömlek üst güzel bir araba kısmetse bende bir depoda kaç km yaparım testlerine başlarım ama size de bir tavsiyem var 5 viteste 60 km de sürmek arabanın hp ı azaltıyor açıkcası korleşiyor araç benim palioyu ilk aldıgımda dyno ile ölçülen değer ile şimdiki ölçülen değer 4 hp farklı geldi ki bende devamlı az yaksın diye sizin gibi kullanıyordum

• ara sıra (uzun yolda özelikle) ben 3-5 dakika maksimum devirde sürerim bu kurumlanmayı minimuma indiriyor bence ve araç güç kaybetmiyor.ve ben sürekli o şekilde yani düşük devirde araba kullanmam 1 deponun 100 km sini genelde çok seri şekilde kullanırım.

direksiyon kutusu bunların kronik problemi deniyor.
    ancak benim arabamda henüz herhangi bir şey yok.
    bir kaç arakadaşta tanıdıkda daha c serisi corsa var onlardada bir şey yok.
    ama forumdada genel olarak bir problem var gibi görünüyor.
    bu konuda bir şeyler yapacakmısın yani egr ve direksiyon kutusu ile ilgili olarak.
    eger bir şeyler yaparsan tecrübelerinide bizimlede paylaşırsan seviniriz.

tekrar hayırlı olsun güle güle kullan.
  • hcm bugun gene konustuk egr yanlış tespitmiş ama direksiyon kutusu için 50 ytl parça 3 saatte işcilik dendi bakalım sanırım sanayide 100 ytl ye hallederim
  • ok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: wenigma

hcm bugun gene konustuk egr yanlış tespitmiş ama direksiyon kutusu için 50 ytl parça 3 saatte işcilik dendi bakalım sanırım sanayide 100 ytl ye hallederim

bu direksyon kutusundaki arıza nasıl bişey biraz açarmısınız
  • yolda giderken tıkırtı yapıyor ankara şaşmazdaki ustaya götürdüm sadece tıkırtı olur dedi başka da bi sorun olmazmıs bazı arabalarda direksiyonda boşluk oluyormus olunca gel yapalım dedi
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.