herkese merhabalar bugun itibarı ile tekrar direksiyon kutusunu kontrol ettirdim ve değişim yapıldı ilginç ama araba eskiden kasislerden geçerken sesli ve tıkırtılı idi ama ben açıkcası onun arabanın karakteristiği oldugunu düşünüyordum meğerse değilmiş çok ufak bir boşlukla beraber kendini gösteriyormuş yeni takılan geliştirilmiş kutumu neymiş araç inanılmaz bir hal aldı olan sesler yüksek hızlarda neredeyse bitti kasislerde olan sesler bitti işin en güzel yanı ise garantisi bitmiş olmasına rağmen aracı garantiye soktum tabii servis elemanları dumur abi bu nasıl garanti fln bir sürü bıdı bıdı ettiler ama yemezler yeni kutuda 2 sene garantili artık satana kadar bir daha sorun olursa değişir size tek önerim bir kontrol ettirin varsa eğer yaptırıp deneyin. ayrıca bu ürünü de kullandım aracın çekişi gözle görülür bir şekilde değişti ve motor sesi azaldı fiyatı 10 ytl
sayın wenigma
sizden de arabanızın ne kadar yaktığı hakkında bilgi alabilirmiyim acaba. ş.içi ve ş.dışı olarak. eğer bilgilendirirseniz sevinirim. çünkü ben de corsa 1.0 almayı düşünüyorum da sizlerin yorumlarına bakarak arabaya içim ısındı. birde ben tüp taktırmayı düşünüyorum.
dostum garantiye nasıl soktun
quote:
Orjinalden alıntı: wenigma
herkese merhabalar bugun itibarı ile tekrar direksiyon kutusunu kontrol ettirdim ve değişim yapıldı ilginç ama araba eskiden kasislerden geçerken sesli ve tıkırtılı idi ama ben açıkcası onun arabanın karakteristiği oldugunu düşünüyordum meğerse değilmiş çok ufak bir boşlukla beraber kendini gösteriyormuş yeni takılan geliştirilmiş kutumu neymiş araç inanılmaz bir hal aldı olan sesler yüksek hızlarda neredeyse bitti kasislerde olan sesler bitti işin en güzel yanı ise garantisi bitmiş olmasına rağmen aracı garantiye soktum tabii servis elemanları dumur abi bu nasıl garanti fln bir sürü bıdı bıdı ettiler ama yemezler yeni kutuda 2 sene garantili artık satana kadar bir daha sorun olursa değişir size tek önerim bir kontrol ettirin varsa eğer yaptırıp deneyin. ayrıca bu ürünü de kullandım aracın çekişi gözle görülür bir şekilde değişti ve motor sesi azaldı fiyatı 10 ytl
quote:
Orjinalden alıntı: topgun37
sayın wenigma
sizden de arabanızın ne kadar yaktığı hakkında bilgi alabilirmiyim acaba. ş.içi ve ş.dışı olarak. eğer bilgilendirirseniz sevinirim. çünkü ben de corsa 1.0 almayı düşünüyorum da sizlerin yorumlarına bakarak arabaya içim ısındı. birde ben tüp taktırmayı düşünüyorum.
hocam tek bir kez uzun yol yaptım onda 780 km yol gittim ankara şehir içi 200 km gerisi şehir dışı benzim aldıgımda depo ışığı yanıp sönmüyordu ,şehir içinde de bir depo doldurdum şu an 304 km de 1\2 ile 3\4 depo göstergesinin tam ortasında bu saf şehir içi ki çoğu yoğun trafikte sanırım 650 civarında ışık yanar veya 670 civarı bende palio vardı açıkcası iyikide almısım bi kaç arkadşa sürmesi için verdim 1.2 aldına iyi etmişsin diyorlar 1.0 oldugunu anlamadılar
quote:
Orjinalden alıntı: otomobilci_x
dostum garantiye nasıl soktun
quote:
Orjinalden alıntı: wenigma
biraz uzun ama anlatayım şimdi servis mümkün olduğunca kaçamak tavırlar sergiliyor,ama şu bir gerçek ki corsada direksiyon kutusu sıkıntısı var bende bunun üzerine önce general motorsu aradım dedikleri şu eğer bakımlarınız opel serviste kayıtlı ise hayhay değişelim ama bu forumda oldugu gibi kimsenin opel yetkili servisle işi olmuyor bu durumda tamam deyip kapatıyorsunuz sonra yetkili bir servise gidip bi kaç işlem yaptırıp club carddan işletiyorsunuz sonra itina ile sikayetvara şikayet edip benim bakımlarım tam değiştirin ben her zaman haklı olan o müşteriyim diyorsunuz sonra sizi biri arıyor ve şu saatte gelin diyor bitti
topgun bak burada verilen yakıt verileri hep gercek verilerdir. bu işten anlamayanlara deki 1.0 araba alacağım sana hemen alma motor küçük onun için çok yakar derler. 1.0 arabalar yakıt yönünden (arabanın haddini bilerek kullanmak koşuluyla) çok ama çok ekonomiktirler. şehir içi 6.5 litreden bahsediyoruz. bizim arabanın aynısı 2004 model dizeli eşimin çalıştığı yerde bir beyde var geçen sohbet ettik adam benimle litre olarak tamamen aynı yakıyor. ama arabayı alırken benden 4000 ytl fazlaya almış. gecen araba masraf çıkarmış 1000 ytl km si fazla oldu diye millet yüksek kmli dizel alınmaz mantığıyla arabaya bakmıyor bile. bakımı fazla. gelelim 1.2 sine bizim aracın 1.2 si bizim araçlardan %20 daha fazla yakıyor ve daha fazla talep gördüğünden piyasası en az 1000-2000 ytl daha fazla yani kısacası bu devirde en ekonomik araçlar maksimum 1000 cc araçlar. eğer benim için performans çok önemli değil ben arabamın masrafına bakarım diyorsan hiç düşünme derim.
general motorsun telefonu kaç :) belki bizim arabalardada olur bu sorun gerçi allah korusun su anda yok ama
quote:
Orjinalden alıntı: otomobilci_x
general motorsun telefonu kaç :) belki bizim arabalardada olur bu sorun gerçi allah korusun su anda yok ama
hocam sen bi git kontrol ettir bende kontrol edilmese kolay kolay anlamazdım eğer varsa özelden vereyim
arkadaşlar gerçekten verdiğiniz bilgilerle beni çok aydınlattınız. ben corsa 1.0 ı hiç düşünmüyordum. şans eseri bu maksimum 1000 cc klubünü gördüm yorumlarınızı okudum. ve çok hoşuma gitti. ben 10-12 bin ytl arası eski kasa corsa almayı düşünüyordum. fakat sizin yorumlarınızı okuduktan sonra bu kararımdan vazgeçmiş gibiyim. ona 12 bin vereceğime buna 2bin daha fazla veririm 1.0 yeni kasa corsa alırım diye düşünüyorum. biraz daha dişimi sıkmam lazım onu alabilmem için zannedersem duruma göre 14 ile 15 bin lira arası alınıyor. ben birde lpg taktırmayı düşünüyorum. ondan sonra motosiklet kadar anca yakar heralde.
birde pompera dan uzun yolda yaptığı bir deneme varsa ondan uzun yolda lpg ile ne kadar yaktığını öğrenebilirsem dahada aydınlanmış olacam.
quote:
sayın otomobilci_x bu şehiriçi değeri sakin kullanımda mı yoksa devirli kullanımdamı acaba. bu konuya da açıklık getirirseniz sevinirim.
ayrıca pompera sizin 14 kuruşluk değeriniz ş.içi mi yoksa uzun yolda mı acaba
herkese iyi günler
üstat aslında araba ekonomi için tasarlandığı için zaten çok fazla bir devirli agresif sürüş yapamıyorsun bi süre sonra ne kadar gaza yüklensenizde araç bağırmaktan öteye geçmiyor.bu araç ile hızlı kalkışlar ani sollamara çıkmak biraz cesaret ister ama hızını aldıktan sonra bastın mı gider,yokuş yukarı çıkarken hızını almalısın yoksa 3 hatta 2 inci vitese düşmen içten bile değil.baştada söylediğim gibi araç tamamen normal kullanıma göre tasarlanmış kesinlikle agresiif bir sürüşü desteklemiyor.
AVCILAR /ÇORLU arası gidip geldim tam 200 km. Sonuç Flash flash flash... 20 YTL YAKTI!!! Sevgili topgun bu sonuç umarım bu aracı almana yeter bir sebep
quote:
arkadaşlar gerçekten verdiğiniz bilgilerle beni çok aydınlattınız. ben corsa 1.0 ı hiç düşünmüyordum. şans eseri bu maksimum 1000 cc klubünü gördüm yorumlarınızı okudum. ve çok hoşuma gitti. ben 10-12 bin ytl arası eski kasa corsa almayı düşünüyordum. fakat sizin yorumlarınızı okuduktan sonra bu kararımdan vazgeçmiş gibiyim. ona 12 bin vereceğime buna 2bin daha fazla veririm 1.0 yeni kasa corsa alırım diye düşünüyorum. biraz daha dişimi sıkmam lazım onu alabilmem için zannedersem duruma göre 14 ile 15 bin lira arası alınıyor. ben birde lpg taktırmayı düşünüyorum. ondan sonra motosiklet kadar anca yakar heralde.
birde pompera dan uzun yolda yaptığı bir deneme varsa ondan uzun yolda lpg ile ne kadar yaktığını öğrenebilirsem dahada aydınlanmış olacam.
quote:
Orjinalden alıntı: pompera
AVCILAR /ÇORLU arası gidip geldim tam 200 km. Sonuç Flash flash flash... 20 YTL YAKTI!!! Sevgili topgun bu sonuç umarım bu aracı almana yeter bir sebep
quote:
az daha zorlarsan gittiğin her km için gaz daha da artacak bu ne ya benim scooter bile daha fazla yakıo
HAAHAHAAHHA Benim bu aracı alma hikayemi kısaca anlatayım.
Serin bir nisan sabahıydı....
Yok yok böyle uzun olacak :) Daha kısa anlatayım. 2004 yılında Kayınbiraderime "sıfır corsa 1.0 alacağım"dedim, " enişte çekmez,gitmez,hararet yapar"dedi Alman yapmışsa çeker,gider,hararette yapmaz dedim ve aldım. 2006 da da tuttum gaz takacağım dedim -yapma etme -çekmez gitme -TAKACAĞIM -ÇEKER -GİDER Sonuç;2014 yılına kadar satmayı düşünmüyorum :D
sayın pompera siz bu 20 ytl ile 200 km gittiğinizde lpg nin litresi ne kadardı acaba. ben ankarada kullanacağım için soruyorum. biliyorsunuz ankarada lpg bütün illere göre daha ucuz. ankarada daha az yakar heralde.
birde sizin lpg tankınız simit mi yoksa bagajda silindirmi.
bu arabalara simit lpg tankı oluyormu bir bilginiz varmı.
iyi çalışmalar
simit tank ve en küçük olanı. 35 lik. 29-30 litre depo ile 450 km yapıyorum 6.5-7 litre yakıyor...
çok güzel değerler pompera ya
bu kadar az yakan araba kolay kolay bulunmaz heralde. siz bu arabayı istanbulda kullanıyorsunuz heralde. istanbulda lpg yi kaça almıştınız litresini.
simit tank oluyor ve stepneyi ne yaptınız bagajda duruyormu yoksa lazım olmaz diye bagajdan aldınız mı. bana bu arabadan kesin aldıracaksınız. şimdi askerdeyim eylülde askerlik bitiyor biter bitmez alacam bu arabadan. tabi bu arabadan bulmak biraz zordur zannedersem. ünkü piyasada pek fazla yok.
yakın zamanlarda corsa 1.0 alanlar varsa arabalarını kaça aldıklarını da yazarlarsa sevinirim.
herkese çok teşekkürler
quote:
çok güzel değerler pompera ya
bu kadar az yakan araba kolay kolay bulunmaz heralde. siz bu arabayı istanbulda kullanıyorsunuz heralde. istanbulda lpg yi kaça almıştınız litresini.
simit tank oluyor ve stepneyi ne yaptınız bagajda duruyormu yoksa lazım olmaz diye bagajdan aldınız mı. bana bu arabadan kesin aldıracaksınız. şimdi askerdeyim eylülde askerlik bitiyor biter bitmez alacam bu arabadan. tabi bu arabadan bulmak biraz zordur zannedersem. ünkü piyasada pek fazla yok.
yakın zamanlarda corsa 1.0 alanlar varsa arabalarını kaça aldıklarını da yazarlarsa sevinirim.
herkese çok teşekkürler
2005 opel corsa 1.0 essentia twinport 28 mayıs 2008 de aldım 14300 verdm muayene ve harc bana kaldı onlarada 230 fln verdim 2 kar lastiği hediye etti
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
sayın wenigma 2005 corsayı nereden aldınız o fiyata baya uygun fiyata almışsınız heralde. araba kaç km de ve değişeni veya boyası falan varmı acaba baya uygunmuş ben bu arabadan kesin alacam ya. şu askerlik bi bitsin de
quote:
sayın wenigma 2005 corsayı nereden aldınız o fiyata baya uygun fiyata almışsınız heralde. araba kaç km de ve değişeni veya boyası falan varmı acaba baya uygunmuş ben bu arabadan kesin alacam ya. şu askerlik bi bitsin de
hocam ilan sitesinden buldum arac ankara aracı bir parça boya var o da direğe sürtmüştü resimleri fln var kazalı halinin araç ben aldığımda 52000 de idi şu anda 54500 de yani bir aydan biraz fazla sürede 2500 km yaptım eskiden palio ile benzinlikten çıkmazken şimdi rahat rahat geziyorum az durumu düzeltince prins veya brc tüp taktırıp millete hava atmayı düşünüyorum benden size tavsiye aractan çok sahibine bakın eğer araç boyasız sahibi size güven vermiyorsa almayın,ama araçta boya var sahibi size güven veriyorsa onu alın ben öyle yaptım çünkü araç sadece kaporta değil dürüstçe size herşeyini söylemesi en güzel araç tanıma yolu