Şimdi Ara

MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ (170. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.072
Cevap
30
Favori
228.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ortalama hız 70-80km/s
    toplam yol 90km
    ortalama yakıt 3.3lt
  • son yakıt ölçümüm 34 lt lpg ile 463 km bu şehir içi rekorum :) yaris 1.0 2005 triptonik lpgli ve ofkeli
  • caca40 kullanıcısına yanıt
    95 model 1.6 tipo ile sehir ici 35 lt ile mumkun degil istanbulda 355 km yi gecemedim. Sanirim duz memlekette oturuyorsunuz:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozturkibrahim O kullanıcısına yanıt
    malesef dümdüz değil :) bende istanbuldayım. araba 1.0 motor. sizin motor 1.6 yani ben her durkalk yaptığımda daha az yakıtla hareket ettirebiliyorum düz hesapla :)
  • caca40 kullanıcısına yanıt
    hocam valla masallah ne dıyım super yakıt
  • En az yakan benim doğan kilometrede 45 50 kuruş

• Corsa yı almadan önce bende de 98 doğan slx 1.6 ie vardı. Sayesinde sanayide ustalarla kanka olmuştum şimdi yolda gördüklerinde hayrola gözükmüyosun diyorlar. Uzun yolda doğan ile tüpte 35 kuruş yakarken şimdi benzinde 2004 corsa c 1.0 cc aracım ile 22 kuruş yakıyorum. Allah size sabır versin.
  • Uzun süreden sonra yakıt tüketimlerimi paylaşıyorum.

Güzergah : Bursa - Yalova - İzmit. ( Git Gel 380 Km. )

Yük Durumu : Ben + 4 Kişi + Bagaj Var.

Hız : 95 Km / H - 110 Km / H Arası.

Sürüş Şekli : Agresif ( Vites Değişimleri Çoğunlukla 3000 - 3500 Devir Arası Yapıldı. )

Toplam Alınan Yakıt : 120 TL ( 4.98 TL Lt Fiyatından 24.1 Lt 95 Oktan Benzin Aldı. )

100 Km de Yakıt Tüketimi : 6.4 Lt

1 Km de 31.9 Kuruş Yaktı.

O kadar ara hızlanmalarda ve rampalarda dip gaz yapmama rağmen 6.4 Lt yaktı 100 Km de, ben açıksası yola çıkmadan önce 7 Lt filan yakar diye tahmin ediyordum ama tahminimin altında yaktı.

• Güzergah : Bursa - İrfaniye. ( Git Gel 65 Km. )

Yük Durumu : Ben + 1 Kişi.

Hız : 75 / H - 85 Km / H Arası.

Sürüş Şekli : Çok Sakin. ( Vites Değişimleri Çoğunlukla 2500 Devir - 3000 Devir Aralığında Yapıldı. )

Toplam Alınan Yakıt : 20 TL ( 5.10 TL Lt Fiyatından 4 Lt 95 Oktan Benzin Aldı. )

100 Km de Yakıt Tüketimi : 6.04 Lt

1 Km de 30.8 Kuruş Yaktı.

NOT : 6.04 Lt Değeri Ne Şehir İçi Nede Şehir Dışı, Tam Ortalama Yakıt Tüketimi Değeridir.
  • Sizce yukarıdaki yakıt verilerim nasıl otomobilci_x abi ? Benim yakıt tüketimimde bir anormallik yok demi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 16_MJT_05

Güzergah : Bursa - İrfaniye. ( Git Gel 65 Km. )

Sürüş Şekli : Çok Sakin. ( Vites Değişimleri Çoğunlukla 2500 Devir - 3000 Devir Aralığında Yapıldı. )

Toplam Alınan Yakıt : 20 TL ( 5.10 TL Lt Fiyatından 4 Lt 95 Oktan Benzin Aldı. )

NOT : 6.04 Lt Değeri Ne Şehir İçi Nede Şehir Dışı, Tam Ortalama Yakıt Tüketimi Değeridir.

Hocam güzergahı bilmiyorum kia picantonun yakıt tüketimi hakkında da bir fikrim yok ancak
    1.0 corsa ile bu şekilde sakin bir kullanımla 5 litre civarında bir tüketim değeri olurdu diye tahmin ediyorum.
    birde ölçümü nasıl yaptınız acaba full depo ile yola başlayıp dönüşte tekrar aynı tabancada doldurma yöntemi ile daha uzun km testi yaparsanız gerçek değer daha ne ortaya çıkar.
    çünkü az km de ufak litreler ölçüm sonucuna büyük etkide bulunurlar

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Güzergah : Bursa - İrfaniye. ( Git Gel 65 Km. )

Hocam güzergahı bilmiyorum kia picantonun yakıt tüketimi hakkında da bir fikrim yok ancak
    1.0 corsa ile bu şekilde sakin bir kullanımla 5 litre civarında bir tüketim değeri olurdu diye tahmin ediyorum.
    birde ölçümü nasıl yaptınız acaba full depo ile yola başlayıp dönüşte tekrar aynı tabancada doldurma yöntemi ile daha uzun km testi yaparsanız gerçek değer daha ne ortaya çıkar.
    çünkü az km de ufak litreler ölçüm sonucuna büyük etkide bulunurlar

Otomobilci_x abi her zaman depom fulldur, yakıt tüketimini hep full depo - git gel - fulleyerek hesaplarım.

Aracımın Teknik Özellikleri;

Motor Hacmi : 1086 Cc

Silindir Sayısı : 4

Maksimum Güç : 65 Hp / 5500 Devir.

Maksimum Tork : 97 Nm / 2800 Devir.

0 - 100 Hızlanma : 15.1 Sn

Maksimum Hız : 154 Km / Hız

Şehir İçi : 6.5 Lt

Ortalama : 5.2 Lt

Şehir Dışı : 4.5 Lt

Lastik Ebatı : 165 - 65 - 14

Peki otomobilci_x abi aracımın az daha yakıt tüketimini düşürmek için ne yapmam lazım nelere dikkat etmem lazım, hangi devirlerde vites değiştirmem lazım ?

• Hocam teknik verilerinize göre De tüketim yüksek duruyor. Yakıt tüketimi düşürmenin püf noktalarından birisi mümkün olan en yüksek vites en düşük devir ile (aracı boğmayacak) hareket etmek diğeride en az frene basmayı sağlayacak bir sürüş tarzı geliştirmektir. Bunun dışında aracın bakımlı olması (kirli hava filtresi,eski buji vesaire yakıt tüketimini arttırır) lastik havalarının yerinde olması gibi değişkenlerde tüketime etki eder.

• quote:

Hocam teknik verilerinize göre De tüketim yüksek duruyor. Yakıt tüketimi düşürmenin püf noktalarından birisi mümkün olan en yüksek vites en düşük devir ile (aracı boğmayacak) hareket etmek diğeride en az frene basmayı sağlayacak bir sürüş tarzı geliştirmektir. Bunun dışında aracın bakımlı olması (kirli hava filtresi,eski buji vesaire yakıt tüketimini arttırır) lastik havalarının yerinde olması gibi değişkenlerde tüketime etki eder.

Ani hızlanmalardan ve ani frenlemelerden kaçınırım otomobilci_x abi, vitesleri genelde 2500 devir - 3000 devir arasında değiştiriyorum. Lastik hava basıncımda 36 Psi di,. Bu arada yağ değişim süresi çok yaklaştı, yaklaşık 1000 km filan kalmıştır. Her 10 bin km de aracın motor yağı - yağ filtresi - hava filtresini değiştiririm. Arabayı ilk aldığımız zaman bujilerede baktık bujiler iyidi değişmesi gerekmiyordu.

Yanlız otomobilci_x abi 2500 devir civarında vites değiştirdiğim zaman 1500 devir civarına geliyor, bir üst vitese geçtiğim zaman biraz gaza yüklendiğimde sanki biraz boğuk ses çıkıyor gibi. Çok yavaş hızlandığım zamanda o boğuk sesi çıkmıyor. Bu boğuk ses motoru zorladığımı anlamına gelirmi gaza biraz yüklendiğim zamanlarda ?

• O boğuk ses aracın 1500 devirde seri bir şekilde hızlanamadığını gösteriyor. Dolaysıyla hızlanmaya devam etmen gerekiyor ise daha yukarı bir devirde vites değiştir. Bakımın yaklaşmış olması da yakıt tüketimin açısından negatif, bence bu bakımda bujileride değiştir ucuzdurlar zaten, birde seninki ile aynı aracı olanların tüketim değerlerini öğrenip kıyaslarsan sana fikir verebilir

• quote:

O boğuk ses aracın 1500 devirde seri bir şekilde hızlanamadığını gösteriyor. Dolaysıyla hızlanmaya devam etmen gerekiyor ise daha yukarı bir devirde vites değiştir. Bakımın yaklaşmış olması da yakıt tüketimin açısından negatif, bence bu bakımda bujileride değiştir ucuzdurlar zaten, birde seninki ile aynı aracı olanların tüketim değerlerini öğrenip kıyaslarsan sana fikir verebilir

Bundan sonra vitesleri hep 3000 Devirde değiştirecem ve sakin olarak hızlanacam, bakayım bi 3000 devirde değiştirince yakıt tüketimi azalacakmı şimdiden merak etmeye başladım. Bu arada otomobilci_x abi bujilerede şimdiki bakımda bi baktırayım yine. Bu önümüzdeki Nisan ayının 1. haftası veya 2.haftasında bakımını yaptırırım. Bujiler iyise yine değiştirmem eğer iyi değilse değiştiririm. Aracım 127 bin km oldu, bujiler en son ne zaman değiştirildi hiç bi bilgim yok. Ben arabayı 118 bin km deyken almıştım. Motor yağı olarak 10 - 40 kullanıyorum.

• yeni değerlerini bekliyor olacağım.

• quote:

yeni değerlerini bekliyor olacağım.

Tamam otomobilci_x abi. Bu arada Kia bölümüne bakıyorum pek Picanto kullanıcıları yok galiba, yakıt tüketimleri ile ilgili bişey bulamadım.
  • Size bir şey soracam otomobilci_x abi, Hız Sabitleme ile Cruze Control aynı şeylermi yoksa ikisi farklı farklımı ?
  • quote:

Size bir şey soracam otomobilci_x abi, Hız Sabitleme ile Cruze Control aynı şeylermi yoksa ikisi farklı farklımı ?

İkiside aynı şeyler birisi türkçeleştirilmişi.
    Ancak artık bu teknolojinin daha da ilerlemiş versiyonları araçlarda bulunuyor, adaptif hız sabitleyici veya adaptif cruze control.
    Peki ne işe yarar bu adaptif hız sabitleyiciler.
    Bu teknolojiye sahip araçlarda bulunan sensörler yardımıyla aracı belli bir km ye sabitlediniz ve gidiyorsunuz ama trafik hali bu önünüze bir araç çıktı bu durumda araç kendisi fren yaparak öndeki araca çarpmanızı önlüyor ve yol boşaldığında tekrar hızlanarak sabitlenen sürate dönüyor.
  • 
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.