Şimdi Ara

MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ (172. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.072
Cevap
30
Favori
228.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 170171172173174
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Güzergah : Bursa - Mudanya ( + Bursa Şehir İçi. ) || ( Toplam 250 Km. )

Yük Durumu : Ben + 2 Kişi.

Hız : -----

Sürüş Şekli : Çok Sakin. ( Vites Değişimleri Çoğunlukla 2500 Devir - 3000 Devir Aralığında Yapıldı. )

Toplam Alınan Yakıt : 66 TL ( 5.10 TL Lt Fiyatından 12.9 Lt 95 Oktan Benzin Aldı. )

100 Km de Yakıt Tüketimi : 5.2 Lt

1 Km de 26.4 Kuruş Yaktı.

Havalar ısınmaya başlayınca benim Picanto az yakmaya başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 16_MJT_05 -- 14 Nisan 2014; 23:27:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 16_MJT_05

Bende son yakıt tüketimlerimi yazayım.

Güzergah : Bursa - Mudanya ( + Bursa Şehir İçi. ) || ( Toplam 250 Km. )

Yük Durumu : Ben + 2 Kişi.

Hız : -----

Sürüş Şekli : Çok Sakin. ( Vites Değişimleri Çoğunlukla 2500 Devir - 3000 Devir Aralığında Yapıldı. )

Toplam Alınan Yakıt : 66 TL ( 5.10 TL Lt Fiyatından 12.9 Lt 95 Oktan Benzin Aldı. )

100 Km de Yakıt Tüketimi : 5.2 Lt

1 Km de 26.4 Kuruş Yaktı.

Havalar ısınmaya başlayınca benim Picanto az yakmaya başladı.

Şimdi olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam daha önce yazdım ama Fahri Üye olmak istiyorum.
    Hatta şu anda 1.0 ya da 0.8 motorla yürütmeyi planladığım bir otomobil tasarlamak var kafamda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Hocam daha önce yazdım ama Fahri Üye olmak istiyorum.
    Hatta şu anda 1.0 ya da 0.8 motorla yürütmeyi planladığım bir otomobil tasarlamak var kafamda.

yazıyorum hocam
  • Merhabalar. Bir el atarsanız sevinirim.

quote:

Selamlar,

Başlıktaki kıstaslara uyan bir araç araştırıyorum. Şöyle ki;

Şehir içinde hafifliği ve küçük motor hacmi ile çok yakmayan, park sorunu olmayan, yeni araç kullanmaya başlayacak kız kardeşime oyuncak gibi verebileceğimiz, gerçekten amaca hizmet eden bir şey bulabilirsek de bir ömür satılmayacak bir araç arıyoruz. İmzadakiler malum, bahsettiğim gibi araçlar değil. Az yakıyorlar ama bu tarzda da bir araç şart kolaylık açısından.

Böyle bir araç için ilk başta Smart FourTwo ile güncel Ford Ka'yı düşündüm ama daha sonra bu tür bir araca 10-12 bin liradan fazlasını bağlamanın bir mantığı olmadığına karar verdik.

Özellikle kullanıcıların yorumları çok önemli.

Şimdiden teşekkürler,
    İyi forumlar.

http://forum.donanimhaber.com/m_90733047/f_//tm.htm#90736609

• quote:

Orijinalden alıntı: Umut T.

Merhabalar. Bir el atarsanız sevinirim.

quote:

Selamlar,

Başlıktaki kıstaslara uyan bir araç araştırıyorum. Şöyle ki;

Şehir içinde hafifliği ve küçük motor hacmi ile çok yakmayan, park sorunu olmayan, yeni araç kullanmaya başlayacak kız kardeşime oyuncak gibi verebileceğimiz, gerçekten amaca hizmet eden bir şey bulabilirsek de bir ömür satılmayacak bir araç arıyoruz. İmzadakiler malum, bahsettiğim gibi araçlar değil. Az yakıyorlar ama bu tarzda da bir araç şart kolaylık açısından.

Böyle bir araç için ilk başta Smart FourTwo ile güncel Ford Ka'yı düşündüm ama daha sonra bu tür bir araca 10-12 bin liradan fazlasını bağlamanın bir mantığı olmadığına karar verdik.

Özellikle kullanıcıların yorumları çok önemli.

Şimdiden teşekkürler,
    İyi forumlar.

http://forum.donanimhaber.com/m_90733047/f_//tm.htm#90736609

yazdığınız bütün kriterler cuoreye götürüyor.
    en az yakan benzinli araçlardan birisidir motoru uzun ömürlüdür 10-12 tl bandında 2004-2005 (belkide daha üst) modelleri bulunabilir.

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    bunu düşüneceğim. tecrübe ettiğiniz araçlar ve tavsiyeleriniz neler olur peki cuore dışında?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umut T.

bunu düşüneceğim. tecrübe ettiğiniz araçlar ve tavsiyeleriniz neler olur peki cuore dışında?

Başkada aklıma gelen veya tecrübe ettiğim bir araç zor sizin şartlarınız için bence biçilmiş kaftandır cuore ama siz yinede araştırın, kolay gelsin
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    madem öyle, çevremdeki cuore'leri bir araştırayım. teşekkürler.
  • Sonunda Bugün Picantomun 10.000 Km Yağ Bakımını Yaptırdım.

Motor Yağı Elf 10 - 40, Yağ Filtresi, Hava Filtresi ve Motor Yıkama Toplam 95 TL Tuttu.

Otomobilci_x abi nasıl fiyat sence ?
  • quote:

Sonunda Bugün Picantomun 10.000 Km Yağ Bakımını Yaptırdım.

Motor Yağı Elf 10 - 40, Yağ Filtresi, Hava Filtresi ve Motor Yıkama Toplam 95 TL Tuttu.

Fiyat normal Güle güle kullan. Ama bence motor yıkatma ben bunca yılda 1 kez bile motor yıkatmadım.

• Iyi günler arkadaslar. Yolculugumun geri dönüs yolunda bagaj ful dulu ve 3 yetiskin 1 çocuk ortalama hizim 100 - 120 seviyelerinde yapilan km 800 alinan benzin 200 tl 39.92 lt. Araç 2004 corsa 1.0 cc. Güzerhah Ordu, ünye, akkus, niksar, tokat, sivas, malatya, elazigi, diyarbakir, mardin, sirnak silopi. Hem gidis hemde dönüs yolculugum çok iyi geçti yolda herhangi bir sorun olmadi çok sükür...

• quote:

Orijinalden alıntı: caytepeli

Iyi günler arkadaslar. Yolculugumun geri dönüs yolunda bagaj ful dulu ve 3 yetiskin 1 çocuk ortalama hizim 100 - 120 seviyelerinde yapilan km 800 alinan benzin 200 tl 39.92 lt. Araç 2004 corsa 1.0 cc. Güzerhah Ordu, ünye, akkus, niksar, tokat, sivas, malatya, elazigi, diyarbakir, mardin, sirnak silopi. Hem gidis hemde dönüs yolculugum çok iyi geçti yolda herhangi bir sorun olmadi çok sükür...

Yolculuğunuzu sağ sağlim bitirdiğiniz için çok mutlu oldum caytepeli abi. Allah hepimizin yolunu açık eylesin. ( Amin. )

Bu arada verdiğin yakıt bilgileri 100 Km de 5 Litre ye denk geliyor demi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Sonunda Bugün Picantomun 10.000 Km Yağ Bakımını Yaptırdım.

Fiyat normal Güle güle kullan. Ama bence motor yıkatma ben bunca yılda 1 kez bile motor yıkatmadım.

Teşekkür ederim otomobilci_x abi sağolasın. Tamam bundan sonra arabanın motorunu yıkatmam, bu arada motoru yıkattıktan sonra arabanın çekişi azaldı gibi birde yakıt tüketimi arttı gibi. Ya havalar bu aralar soğudu ondan yada su bujileri filan etkiledi ?

• 16_MJT_05 1 kullanıcısına yanıt
    Bende arabanın motoruna su vurdurmam. Elime bir bez alıp ulaşabildiğim yerleri sensörlere ellemeden silmeye çalışırım.
  • quote:

quote:

Iyi günler arkadaslar. Yolculugumun geri dönüs yolunda bagaj ful dulu ve 3 yetiskin 1 çocuk ortalama hizim 100 - 120 seviyelerinde yapilan km 800 alinan benzin 200 tl 39.92 lt. Araç 2004 corsa 1.0 cc. Güzerhah Ordu, ünye, akkus, niksar, tokat, sivas, malatya, elazigi, diyarbakir, mardin, sirnak silopi. Hem gidis hemde dönüs yolculugum çok iyi geçti yolda herhangi bir sorun olmadi çok sükür...

Yolculuğunuzu sağ sağlim bitirdiğiniz için çok mutlu oldum caytepeli abi. Allah hepimizin yolunu açık eylesin. ( Amin. )

Bu arada verdiğin yakıt bilgileri 100 Km de 5 Litre ye denk geliyor demi ?

İyi dilekleriniz için teşekkürler. Âmin Allah kimseye kaza bela vermesin. Herkezin yolunu açık etsin. Evet 100 km de 5 litreye denk geliyor. Sakin kullanabilsem 90 veya 100 civarı 200 tl lik benzin ile 1000 km yapardım aslında ama uzun yolda çocuk oıduğundan yol bir an önce bitsin istiyor insan. O yüzden bu biraz agresif kullanılan bir değer diyebiliriz.

• Mükemmel konu olmuş elinize sağlık.Ne kadar da çok varmış yahu forumda hiç beklemezdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: UsainBolt

Mükemmel konu olmuş elinize sağlık.Ne kadar da çok varmış yahu forumda hiç beklemezdim

Teşekkürler saolun. Forumda gerçekten güzel bilgiler mevcut.
  • quote:

quote:

Dediğiniz gibi eğer sakin kullanıp 90 km sabit hız ile gitsem bir depo 45 litre benzin ile 1000 km çok rahat giderim. Yakıt konusunda aracım beni çok memnun etti. Yolda da gidişinde falan herhangi bir sorun yaşamadım çekişi falan gayet iyi. Sadece uzun yokuşlarda araç sollaması yaparken biraz arkadan hız almak gerekiyor araba birden fırlamıyor bunu bilip ona göre kullanıldığında Opel corsa 1.0 cc hem ekonomik hemde kullanışlı güzel bir araba.

Arabanın ne olduğunu bilip ona göre kullandıktan sonra hiç mahçup etmez. Bugün tekrar o fiyat aralığında bir araç alacak olsam hiç düşünmeden tekrar 1,0 corsa alırım. 5 yıl boyunca o kadar keyifle kullandım ki sattığımada çok üzülmüştüm. Keşke de satmasaydım Bi 5 sene daha kullanırdım

Keşke satmasaymışsınız ama daha iyisini alabilmek için veya ihtiyaç dan dolayı mecbur satıyoruz. Bende ev kredim bitene kadar ( 4 yıl ) arabamı satmayı düşünmüyorum. Şimdilik çok memnunum.

• quote:

quote:

quote:

Dediğiniz gibi eğer sakin kullanıp 90 km sabit hız ile gitsem bir depo 45 litre benzin ile 1000 km çok rahat giderim. Yakıt konusunda aracım beni çok memnun etti. Yolda da gidişinde falan herhangi bir sorun yaşamadım çekişi falan gayet iyi. Sadece uzun yokuşlarda araç sollaması yaparken biraz arkadan hız almak gerekiyor araba birden fırlamıyor bunu bilip ona göre kullanıldığında Opel corsa 1.0 cc hem ekonomik hemde kullanışlı güzel bir araba.

Arabanın ne olduğunu bilip ona göre kullandıktan sonra hiç mahçup etmez. Bugün tekrar o fiyat aralığında bir araç alacak olsam hiç düşünmeden tekrar 1,0 corsa alırım. 5 yıl boyunca o kadar keyifle kullandım ki sattığımada çok üzülmüştüm. Keşke de satmasaydım Bi 5 sene daha kullanırdım

Keşke satmasaymışsınız ama daha iyisini alabilmek için veya ihtiyaç dan dolayı mecbur satıyoruz. Bende ev kredim bitene kadar ( 4 yıl ) arabamı satmayı düşünmüyorum. Şimdilik çok memnunum.

Öncelikle geçmiş olsun. Verilerinizi gördüm seyahat öncesi konuştuğumuza paralel ve teyid eder veriler olmuş. Bizim araba değiştirme maceramız ise hesaplı kitaplı bir macera olmadı. Şu anki aracımdan da inanılmaz memnunum ama corsa nın lpg ile inanılmaz tüketim değerleri bakım vergi lastik gibi maliyetlerinin minimum olması park derdi olmaması gibi artılarını unutmakta kolay değil. Dediğim gibi arabaya biraz daha az para ayırmam gereken bir duruma dusersem 1,0 bir corsayı hiç düşünmeden alırım. Şu an 1,2 birde pandamız var onunda keyfi ayrı ama şehir dışında güvenli değil o yüzden ille de corsa diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 3 Mayıs 2014; 11:30:39 >

• 
Sayfa: önceki 170171172173174
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.