Şimdi Ara

MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ (173. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.072
Cevap
30
Favori
228.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkürler. LPG ile daha az yakıt maliyeti olacağı kesin ancak ben yılda en fazla 10000 km yapacağım için benim için gerek yok diye düşünüyorum. Ama eğer aracımın benzin sarfiyatı fazla olsaydı kesin LPG düşünürdüm. Aracımı alalı 7 ay oldu. Artık tanıdım sayılır. Hangi hızda nekadar yakar kaç km giderim biliyorum. Yakıt değerlerim dediğiniz gibi çıktı ve beni memnun etti. Bazı araçlar yolda sürüş zevki ve güven vermiyor. Ama corsa c yaşıtlarına göre ve bu fiyat aralığında olan araçlara göre oldukça başarılı bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caytepeli -- 3 Mayıs 2014; 18:14:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizden Opel Corsa C hakkında bilgi almak istiyorum abilerim. Bir kaç sorum var sizlere.

Eco Club; Kaç Hp Kaç Nm - Eastronik vitesmi, manuel vitesi varmı ?

Enjoy; Kaç Hp Kaç Nm - Eastronik vitesmi, manuel vitesi varmı ?

Essantia; Kaç Hp Kaç Nm - Eastronik vitesmi, manuel vitesi varmı ?

Birde abilerim, donanım olarak neler var Eco Club - Enjoy ve Essentia da ?
  • eco clublar 2003 sonuna kadar var 58 hp dir düzüde otomatiğide vardır, 2004 ten sonra sadece otomatik olanlara eco club denildi
    essentialar 2004 den sonra çıkanlardır 60 hp dir (aynı motor) düz vitestir.
    1,0 motorda enjoy yok diye biliyorum.
    Araştırmadan aklımda kalanlara göre yazdım hatam varsa düzelten olursa tekrar hatırlamış olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

eco clublar 2003 sonuna kadar var 58 hp dir düzüde otomatiğide vardır, 2004 ten sonra sadece otomatik olanlara eco club denildi
    Araştırmadan aklımda kalanlara göre yazdım hatam varsa düzelten olursa tekrar hatırlamış olurum.

Hocam; 1.0 lık manuel corsaların adı Essentia, otomatik(easytronic) olanlaron adı ECO ydu.
    Eco larda easytronic standarttı ve bunun ile beraber yan marşpiyeller, farklı jant kapakları, arka cam üstü siyah spoiler(imsi) bir şey geliyordu.

ECO 58bg ve tek hava yastığı vardı...

2004 yılı itibari ile ön-arka tampon makyaj yedi ve 60bg+2 hava yastığı oldu.

2003 yılında aldığım ECO nun evrakları arasında fiyat listesi de varmış;
    MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ

• Bildiğim kadarıyla 2004 itibarı ile motorlara twinport teknolojisi eklendi ve ruhsatlara yazılmaya başlandı. Örneğin benim aracın ruhsatında Opel Corsa 1.0 Essantia Twinport diye yazıyor. Twinport motorların yakıt konusunda daha avantajlı olduğu söyleniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

eco clublar 2003 sonuna kadar var 58 hp dir düzüde otomatiğide vardır, 2004 ten sonra sadece otomatik olanlara eco club denildi

Hocam; 1.0 lık manuel corsaların adı Essentia, otomatik(easytronic) olanlaron adı ECO ydu.
    Eco larda easytronic standarttı ve bunun ile beraber yan marşpiyeller, farklı jant kapakları, arka cam üstü siyah spoiler(imsi) bir şey geliyordu.

ECO 58bg ve tek hava yastığı vardı...

2004 yılı itibari ile ön-arka tampon makyaj yedi ve 60bg+2 hava yastığı oldu.

2003 yılında aldığım ECO nun evrakları arasında fiyat listesi de varmış;
    MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ

Hocam 2003 ten önce essentia adını kullanmıyordu diye hatırlıyorum ama yanılıyor muyum. 2003 te hem duz hemde otomatik eco Club vardı diye aklımda kalmış

• Yazdıktan sonra fotoya baktım demekki yanlış aklımda kalmış 2003 yılındada essentia varnış

• Çok teşekkür ederim değerli abilerim sağolun.

Peki elinizde yakıt tüketiminin fabrika verileri varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 16_MJT_05 -- 4 Mayıs 2014; 15:15:17 >
  • quote:

Yazdıktan sonra fotoya baktım demekki yanlış aklımda kalmış 2003 yılındada essentia varnış

Galiba! 2003 model yılı itibari ile 1.0 otomatiklerin adı Eco Club dan ECO ya, Manuel 1.0 larda 1.0 12V Club dan essentia ya dönüştü(twinport ile).

*Önceki kasa Corsa b 1.5 td lerin adı da Eco ymuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: 16_MJT_05

Çok teşekkür ederim değerli abilerim sağolun.

Bu konunun ilk sayfasında manuel essentia nın tüm teknik verileri var diğerini de zamanında bu başlıkta paylaşmıştık ama tam kaçıncı sayfada şu an bakmam mümkün değil daha sonra bulursam paylaşırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 4 Mayıs 2014; 15:33:18 >
  • quote:

quote:

Bu konunun ilk sayfasında manuel essentia nın tüm teknik verileri var diğerini de zamanında bu başlıkta paylaşmıştık ama tam kaçıncı sayfada şu an bakmam mümkün değil daha sonra bulursam paylaşırım

Ben nette başka forumda 1.0 ECO nun teknik detaylarına rastladım.

quote:

2003 Opel Corsa 1.0 Enjoy Eco Easytronic teknik verileri
    Oto genel özellikleri

Araç tipi(sınıfı) :
    B
    taşıtın kapılarının sayısı :
    5
    Kasa tipi :
    Hatchback/5

Motor Özellikleri

Motor tipi :
    Benzinli
    Transmisyon tipi(vites) :
    S5
    Motor büyüklüğü :
    998 cc
    Silindir Sayısı :
    3 silindir
    Motor Gücü :
    60 hp
    Maksimum güç devri :
    -
    Motor Gücü (KW) :
    44 KW
    Tork :
    88
    Maksimum tork devri :
    -
    Çekiş :
    Önden çekişli

Yakıt sarfiyatı

Şehir içi yakıt sarfiyatı :
    6,3 lt
    Şehir dışı yakıt sarfiyatı :
    3,9 lt
    karışık yakıt sarfiyatı :
    4,8 lt

ölçüler

Uzunluk :
    3839 mm
    Genişlik :
    1646 mm
    Yükseklik :
    1430 lt
    Dingil Mesafesi :
    2491 mm
    Boş ağırlık :
    930 kg
    Taşıma kapasitesi :
    500 kg
    Dolu ağırlık :
    1430 kg
    Yakıt kapasitesi :
    44 lt
    Bagaj büyüklüğü :
    260 lt

• Benim Picanto 1.1 Cc den daha az yakıyormuş Corsa 1.0 Cc.

Aslında ben Corsa C 1.0 Cc yi almak istiyodum Mercedes Vito dan önce ama önüme bu Picanto denk geldi ve aldım hemen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 16_MJT_05 -- 4 Mayıs 2014; 16:03:16 >
  • quote:

Benim Picanto 1.1 Cc den daha az yakıyormuş Corsa 1.0 Cc.

Aslında ben Corsa C 1.0 Cc yi almak istiyodum Mercedes Vito dan önce ama önüme bu Picanto denk geldi ve aldım hemen.

Güle güle kazasız belasız kullanın

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

quote:

Ben nette başka forumda 1.0 ECO nun teknik detaylarına rastladım.

quote:

2003 Opel Corsa 1.0 Enjoy Eco Easytronic teknik verileri
    Oto genel özellikleri

Araç tipi(sınıfı) :
    B
    taşıtın kapılarının sayısı :
    5
    Kasa tipi :
    Hatchback/5

Motor Özellikleri

Motor tipi :
    Benzinli
    Transmisyon tipi(vites) :
    S5
    Motor büyüklüğü :
    998 cc
    Silindir Sayısı :
    3 silindir
    Motor Gücü :
    60 hp
    Maksimum güç devri :
    -
    Motor Gücü (KW) :
    44 KW
    Tork :
    88
    Maksimum tork devri :
    -
    Çekiş :
    Önden çekişli

Yakıt sarfiyatı

Şehir içi yakıt sarfiyatı :
    6,3 lt
    Şehir dışı yakıt sarfiyatı :
    3,9 lt
    karışık yakıt sarfiyatı :
    4,8 lt

ölçüler

Uzunluk :
    3839 mm
    Genişlik :
    1646 mm
    Yükseklik :
    1430 lt
    Dingil Mesafesi :
    2491 mm
    Boş ağırlık :
    930 kg
    Taşıma kapasitesi :
    500 kg
    Dolu ağırlık :
    1430 kg
    Yakıt kapasitesi :
    44 lt
    Bagaj büyüklüğü :
    260 lt

• quote:

quote:

Benim Picanto 1.1 Cc den daha az yakıyormuş Corsa 1.0 Cc.

Güle güle kazasız belasız kullanın

Teşekkür ederim abi çok sağol. Allah hepimizi kazalardan belalardan korusun. ( Amin. )

• Fiat Panda yı severim oda az yakar ama bizimkiler gibi az yakmaz diye tahmin ediyorum. Panda 1.2 nin yakıt tüketimi bu aralar ne alemde abi ? Hiç Panda ile uzun yol yaptınızmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 16_MJT_05 -- 4 Mayıs 2014; 20:53:48 >
  • quote:

Fiat Panda yı severim oda az yakar ama bizimkiler gibi az yakmaz diye tahmin ediyorum. Panda 1.2 nin yakıt tüketimi bu aralar ne alemde abi ? Hiç Panda ile uzun yol yaptınızmı ?

Yok panda sadece sehir ici kullanılıyor ve sehir icinda corsadan 1 litre fazla tüketiyor 100 km ye kadar ki hizlarda araba bossa seri bir arac ama sonrasinda kesiliyor. Yol tutusu corsanin tirnagi bile olamaz ama ici daha geniş. Sonucta tam bir sehir ici arabasi. Corsayi 2012 araliginda 16500 liraya sattım (2004 model) pandayi 2013 ocaginda aldim 18250 ye (2011 model 7000 kmde sifirdan hic ama hic farki yoktu)

• quote:

quote:

Fiat Panda yı severim oda az yakar ama bizimkiler gibi az yakmaz diye tahmin ediyorum. Panda 1.2 nin yakıt tüketimi bu aralar ne alemde abi ? Hiç Panda ile uzun yol yaptınızmı ?

Yok panda sadece sehir ici kullanılıyor ve sehir icinda corsadan 1 litre fazla tüketiyor 100 km ye kadar ki hizlarda araba bossa seri bir arac ama sonrasinda kesiliyor. Yol tutusu corsanin tirnagi bile olamaz ama ici daha geniş. Sonucta tam bir sehir ici arabasi. Corsayi 2012 araliginda 16500 liraya sattım (2004 model) pandayi 2013 ocaginda aldim 18250 ye (2011 model 7000 kmde sifirdan hic ama hic farki yoktu)

Fiat Panda nız yeniden hayırlı uğurlu olsun abi, Allah kaza bela göstertmesin. Opel Corsa C ile Fiat Panda iç mekan genişliği arasında hangisi daha geniş, Opel Corsa C daha geniştir diye tahmin ediyorum ?

• Bana hep corsa sehir ici arabasi dediler motoru küçük olduğu icin ama biz corsa ile yaptığımız km nin tamamina yakınını şehir dışında yaptık. Yüksek sürat larde hic güvensizlik yasatmaz ancak panda ile sehir disina cikmak istemem 100 km suratten sonra ani hic bir harekete izin vermez. Uzun lafin kisasi ah corsa ah :)

• quote:

quote:

quote:

Fiat Panda nız yeniden hayırlı uğurlu olsun abi, Allah kaza bela göstertmesin. Opel Corsa C ile Fiat Panda iç mekan genişliği arasında hangisi daha geniş, Opel Corsa C daha geniştir diye tahmin ediyorum ?

Yazmıştım aslinda pandanin ici daha havadar diz mesafesi oturma konumu nedeniyle daha iyi. Kisacasi bagaj haric ic hacimde corsadan daha rahat. Ama genel rahatlik ve konfoe olarak tabiki corsa.

• 
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.