Şimdi Ara

MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ (171. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.072
Cevap
30
Favori
228.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben haftaya Cuma Allah izin verirse 2004 corsa c 1.0 essantia twinport aracımla yaklaşık 1.100 km uzun yola gitcem. Çıkmadan depomu fulleyip benzin lambası yanana kadar gitmeyi düşünüyorum. Genelde 90 ile 110 km hız arasında gidiyorum. Tahmini bir depo ile 900 km nin üstüne çıkarım gibi geliyor. Yolculuk bitiminde yakıt değerlerimi burdan sizlerle paylaşmayı düşünüyorum arkadaşlar. Herkeze kazasız belasız sürüşler dilerim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: caytepeli

Ben haftaya Cuma Allah izin verirse 2004 corsa c 1.0 essantia twinport aracımla yaklaşık 1.100 km uzun yola gitcem. Çıkmadan depomu fulleyip benzin lambası yanana kadar gitmeyi düşünüyorum. Genelde 90 ile 110 km hız arasında gidiyorum. Tahmini bir depo ile 900 km nin üstüne çıkarım gibi geliyor. Yolculuk bitiminde yakıt değerlerimi burdan sizlerle paylaşmayı düşünüyorum arkadaşlar. Herkeze kazasız belasız sürüşler dilerim...

Hocam güzergahınız neresi, eğer ayağınıza hakim olursanız 900 km rahat yaparsınız ben dediğiniz gibi bir kullanımla 850-950 km arası yapabiliyordum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Şırnak Silopiden yola çıkıp, Mardin, Diyarbakır, Elazığı, Malatya, Sivas, Tokat, Niksar, Akkuş, Ünye ve son olarak memleketim Perşembe Allah izin verirse. Tahminimce haritaya göre Yolun %40 ı Bölünmüş yol, %40 ı geliş gidiş tek yön, %20 si de iniş çıkışlı ve bol virajlı sayılır. Genelde arabam ne olursa olsun fazla hız yapmam. Arabada 5 yaşındaki cocuğum ve eşimde olacağından çok daha dikkat ediyorum. Daha önceden bende 890 km yi gördüm. Aracımda 4 kişi bagaj dolu ve 2 çocuk. Yakıt olarak aracımdan çok memnunum gerçekten. Perfonmans olarak da bana yetiyor. Hatta beklentilerimin çok üstünde bile diyebilirim. Silopi den yola çıktığımda Tokat Niksar a kadar gidebilirim diye düşünüyorum. Silopi-Niksar Arası google haritada 935 km olarak görünüyor. Hızım genelde yol durumuna göre 90 ile 110 arası olur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 16_MJT_05

quote:

Son güncel yakıt durumum. Benzin 5 tl şuan. 200 tl yani 40 lt benzin ile 887 km YOL YAPTIM. Bunun yaklaşık 750 km si uzun yol 90 ile 110 km arası hız ile kullanım. 137 km si tamamen şehir içi kullanımı. bu verilere göre yakıt değerlerim 1 km de 227 kuruş. litre hesabı yaparsak 100 km de 4.5 litre benzin tüketimim var. Genelde aracımı sakin kullanırım. Arabam 2004 Opel Corsa 1.0 cc düz vites.

Nerden nereye gittiniz caytepeli abi güzergahlar nasıldı ? Yakıt tüketiminin çok iyi valla Maşallah diyorum.

Kendim Ordu luyum Şırnak Silopi de bulunmaktayım şuan. Aracımın benzin lambası yanıyordu 100 tl lik benzin aldım. Şırnak Silopiden Yola çıktım Diyarbakıra vardım ve 2 gün şehir içi kullanıp 100 tl likte burdan benzin aldım.Diyarbakır Eğil ilçesine gezmek için gittik ve Silopiye döndüm. Depomdaki benzin ile ışık yanana kadar silopide 15 gün kadar dolaştım toplamda ışık yandığında 887 km yol yaptım. Nisanın 15 inde Allah kısmet ederse Orduya gitmeyi düşünüyorum o zaman tamamet uzun yol olacak tahminimce 1.000 km yaparım bir depo 45 litre benzinle sanırım. Ama tabiki sakın kullanmayı becerebilirsem. Genelde 90 ile 110 km hızlarda yolculuk yaparım yol durumuna göre. Gerçekten aracımdan oldukca memnunum.

Daha önceden yakıt verilerimi paylaşmışım foruma. O zaman 1000 km giderim demişim ama sanırım 900 civarı olur gibi geliyor bana çünki yolum tamamen düz değil ve geliş gidişli olması yakıdı etkiler.

• quote:

Şırnak Silopiden yola çıkıp, Mardin, Diyarbakır, Elazığı, Malatya, Sivas, Tokat, Niksar, Akkuş, Ünye ve son olarak memleketim Perşembe Allah izin verirse. Tahminimce haritaya göre Yolun %40 ı Bölünmüş yol, %40 ı geliş gidiş tek yön, %20 si de iniş çıkışlı ve bol virajlı sayılır. Genelde arabam ne olursa olsun fazla hız yapmam. Arabada 5 yaşındaki cocuğum ve eşimde olacağından çok daha dikkat ediyorum. Daha önceden bende 890 km yi gördüm. Aracımda 4 kişi bagaj dolu ve 2 çocuk. Yakıt olarak aracımdan çok memnunum gerçekten. Perfonmans olarak da bana yetiyor. Hatta beklentilerimin çok üstünde bile diyebilirim. Silopi den yola çıktığımda Tokat Niksar a kadar gidebilirim diye düşünüyorum. Silopi-Niksar Arası google haritada 935 km olarak görünüyor. Hızım genelde yol durumuna göre 90 ile 110 arası olur.

Eğer 90 km ile giderseniz 950-1000 km yaparsınız hızınız 100 olursa 850-900 civarı 110 olursa 750-800 civarı yapabilirsiniz. Lastik basınçlarınızı 33-34 yapın (surat yapmayacağınızdan olumsuz bir tarafı olmaz) yakıtı biraz daha düşürür. Şimdiden iyi yolculuklar. Tekerinize taş değmesin.

Teşekkürler çok sağolun . Sizin sayenizde bu forumda arabalarımız hakkında baya bilgi edindik. Hızım çoğunlukla 90-100 arası olur. Lastik basıncını 32 düşünmüştüm yola çıkmadan önce bakıcam. Şuan en son 30 hava vardı ama 2 aydır baktığım yok açıkcası. 34 Fazla olur bence arabanın yol tutuşu ve fren mesafesini olumsuz etkiler diye düşünüyorum. (Sonuc da karşımıza ne çıkacağı belli olmuyor. Bazı sürücüler çok dengesizce önünüze çıkabiliyor ve ani manevra veya frene ihtiyaç duyacağımız anlar olabiliyor)
  • quote:

Teşekkürler çok sağolun . Sizin sayenizde bu forumda arabalarımız hakkında baya bilgi edindik. Hızım çoğunlukla 90-100 arası olur. Lastik basıncını 32 düşünmüştüm yola çıkmadan önce bakıcam. Şuan en son 30 hava vardı ama 2 aydır baktığım yok açıkcası. 34 Fazla olur bence arabanın yol tutuşu ve fren mesafesini olumsuz etkiler diye düşünüyorum. (Sonuc da karşımıza ne çıkacağı belli olmuyor. Bazı sürücüler çok dengesizce önünüze çıkabiliyor ve ani manevra veya frene ihtiyaç duyacağımız anlar olabiliyor)

Çok etkilemez aslında ama siz bilirsiniz takdir sizindir benimkisi sadece fikir

Dediğiniz gibi ufak bir fark aslında belki yolda anlaşılmaz bile. Cevaplarınız için çok teşekkürler. Yolculuk sonrası yakıt verilerimi paylaştıktan sonrada görüşlerinizi beklicem.
  • quote:

Dediğiniz gibi ufak bir fark aslında belki yolda anlaşılmaz bile. Cevaplarınız için çok teşekkürler. Yolculuk sonrası yakıt verilerimi paylaştıktan sonrada görüşlerinizi beklicem.

Takip ediyor olacağım

• İyi akşamlar arkadaşlar. Yolculuğum çok iyi geçti. Yolda herhangi bir sorun yaşamadım çok şükür. Başlangıçta Sakin kullanırım hesabı yaptım ama uzun yolda biraz zor oldu. Ortalama hızım 100 - 110 ve ara sıra 120 civarı yol şartlarına göre seyir ettim. 41 litre benzin ile yapılan km 872 km. Bu verilere göre 100 km de 4,7 litre yaktı aracım.

• quote:

İyi akşamlar arkadaşlar. Yolculuğum çok iyi geçti. Yolda herhangi bir sorun yaşamadım çok şükür. Başlangıçta Sakin kullanırım hesabı yaptım ama uzun yolda biraz zor oldu. Ortalama hızım 100 - 110 ve ara sıra 120 civarı yol şartlarına göre seyir ettim. 41 litre benzin ile yapılan km 872 km. Bu verilere göre 100 km de 4,7 litre yaktı aracım.

Tebrikler çok güzel değer.
    Aynı kullanım tarzı ile bende 850 km yapmıştım bu başlıkta da var hatta fotoğrafları ve detayları
    Dediğiniz gibi eğer sakin kullanıp 90 km sabit hız ile gitsem bir depo 45 litre benzin ile 1000 km çok rahat giderim. Yakıt konusunda aracım beni çok memnun etti. Yolda da gidişinde falan herhangi bir sorun yaşamadım çekişi falan gayet iyi. Sadece uzun yokuşlarda araç sollaması yaparken biraz arkadan hız almak gerekiyor araba birden fırlamıyor bunu bilip ona göre kullanıldığında Opel corsa 1.0 cc hem ekonomik hemde kullanışlı güzel bir araba.
  • caytepeli C kullanıcısına yanıt
    cok iyi degerlerle yolculuk yapmissiniz kazasiz belasiz. benim en son lpg degerim. yaris 1.0 lpg istanbul sehir ici 34 lt lpg ile 426 km. bu sefer az gittim. klima yuzunden araci rolantide cok calistirmistim yoksa bi 20 km daha giderdim

• quote:

Dediğiniz gibi eğer sakin kullanıp 90 km sabit hız ile gitsem bir depo 45 litre benzin ile 1000 km çok rahat giderim. Yakıt konusunda aracım beni çok memnun etti. Yolda da gidişinde falan herhangi bir sorun yaşamadım çekişi falan gayet iyi. Sadece uzun yokuşlarda araç sollaması yaparken biraz arkadan hız almak gerekiyor araba birden fırlamıyor bunu bilip ona göre kullanıldığında Opel corsa 1.0 cc hem ekonomik hemde kullanışlı güzel bir araba.

Arabanın ne olduğunu bilip ona göre kullandıktan sonra hiç mahçup etmez. Bugün tekrar o fiyat aralığında bir araç alacak olsam hiç düşünmeden tekrar 1,0 corsa alırım. 5 yıl boyunca o kadar keyifle kullandım ki sattığımada çok üzülmüştüm. Keşke de satmasaydım Bi 5 sene daha kullanırdım

• Depo kaç litre alıyordu? hatırlamıyorum!

1.0 ECO ile, "Antalya dan depoyu doldurup İstanbul istikametine giderken kullanıma göre 750-760km civarlarında kırmızı ışık yanardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Ben uzun yola çıkarken, şehiriçi değerimin üzerine -yük durumuna göre- 1-2psi basarım.

Şehir içinde 32-33psi gibi kullanırım. Yani uzun yol zamanı lastikler soğukken 34-34.5 gibi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Depo kaç litre alıyordu? hatırlamıyorum!

1.0 ECO ile, "Antalya dan depoyu doldurup İstanbul istikametine giderken kullanıma göre 750-760km civarlarında kırmızı ışık yanardı.

Depo 45 litre ama 38-41 litre arasında ışık yanıyor.sanırım siz 110 gibi süratlerde yol alıyordunuz

• quote:

quote:

quote:

Ben uzun yola çıkarken, şehiriçi değerimin üzerine -yük durumuna göre- 1-2psi basarım.

Şehir içinde 32-33psi gibi kullanırım. Yani uzun yol zamanı lastikler soğukken 34-34.5 gibi olur.

Aynen bende

• quote:

quote:

Depo kaç litre alıyordu? hatırlamıyorum!

Depo 45 litre ama 38-41 litre arasında ışık yanıyor.sanırım siz 110 gibi süratlerde yol alıyordunuz

O zamanlar yakıt hesabı hiç yapmazdım. Acımadan gaz pedalina bastığımız günlerdi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 16_MJT_05

Size bir şey soracam otomobilci_x abi, Hız Sabitleme ile Cruze Control aynı şeylermi yoksa ikisi farklı farklımı ?

İkiside aynı şeyler birisi türkçeleştirilmişi.
    Ancak artık bu teknolojinin daha da ilerlemiş versiyonları araçlarda bulunuyor, adaptif hız sabitleyici veya adaptif cruze control.
    Peki ne işe yarar bu adaptif hız sabitleyiciler.
    Bu teknolojiye sahip araçlarda bulunan sensörler yardımıyla aracı belli bir km ye sabitlediniz ve gidiyorsunuz ama trafik hali bu önünüze bir araç çıktı bu durumda araç kendisi fren yaparak öndeki araca çarpmanızı önlüyor ve yol boşaldığında tekrar hızlanarak sabitlenen sürate dönüyor.

Hımmm anladım otomobilci_x abi, teşekkür ederim bilgi verdiğin için.

• 
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.