Şimdi Ara

MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ (189. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.072
Cevap
30
Favori
228.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 187188189190191
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaz dostum, 704cc motor sevmeyene adam denir mi?

Fiat 126Bis
  • quote:

Orijinalden alıntı: UberJager

Beyler 1000 cc nin otobandaki dramını kaydettim.
    Arabam otoban hızlarında 4000 devir altına pek inemiyor. Buda bizim binliklerin temel sıkıntısı.

benim minik 3000 devirde 110km hıza ulaşıyo:) 2. viteste 6500 devir de de 110 görüyo.

• Selam arkadaşlar, Chevrolet 2005 Spark 0.8 SE Klimalı bu araç hakkında olumlu olumsuz bilgisi olanlar varsa görüşlerini bekliyorum..
  • anneme aldığım 2016 toyota yaris 1.0 life ile aranıza katılmış sayılırım
    998 cc ama yağ gibi akıyor maşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: shifisitert

quote:

Orijinalden alıntı: 16_MJT_05

Merhaba abilerim.

Ailem küçük araba istemediği için benim küçük araba alma hayalim malesef su ya düştü.

Dün, ilk sahibinden, 2011 Renault Symbol Benzinli 1.2 Cc 16 V 75 Hp Expression modelini aldık. ( 38.000 Km de. )

otomobilci_x abi beni yine fahri üye yapabilirmisiniz ?

TUKETIM değerlerınız nasıl? Pompada olcup yazabılır mısınız?

Shifistert hocam, yakın zaman da yakıt tüketim değerlerimi paylaşacağım.

• Otomobilci_x abi, Ağırlık - Güç oranını nasıl hesaplanıyordu bilginiz varmı, bir de Ağırlık - Tork oranı ?

Aracın ağırlığı aracın gücüne mi bölünüyordu ? Ağırlık - Tork oranı da aynı şekildemiydi ?
  • 1 hp başına düşen kg' yı bulmak istiyorsan araç ağırlığı/aracin beygir gücü aynı şeyi tork içinde yapabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu corsa 1.0 otomatik olanlarda maanuele gore tuketım 100 kmde kac lt farkeder?
  • 1.0 corsalarda bildiğim kadarı ile easytronic vites vardır yani elektronik kontrollü düz vites, bu nedenle yakıt farketmez hatta düz vitese göre tüketim düşebilir bile.
  • Skoda Fabia '16
    1.0 Atmosferik 75 HP 95Nm Tork
    975 KG
  • gizemezig G kullanıcısına yanıt
    İyi akşamlar gizemezg. ben 3 senedir 2004 corsa 1.0 cc kullanıyorum. Aracımi 118000 de almıştım şimdi 155000 de aracim. Ben aracım dan gayet memnunum gerek parça fiyatları gerek bakım maliyetleri gayet uygun. Yakıt konusunda da az yakıyor diyebilirim. İstanbul da şehir içi bir depo benzin ile 600 km rahat kullanıyorum. Uzun yolda gaz basarsam 130-150 arası 800 km gaz basmazsam 90-110 arası gidersem 900 km gidiyor. Daha sakin gidebilirseniz 1000 km yi ben gördüm ama sabretmek lazım 90 ni hiç geçmemek lazım. Benim aracım kayda değer hiç ariza açmadi başıma çok şükür. EN çok masraf ettiğim şey silverline jant ve sıfır lastik aldim bunlar diyebilirim. YAĞ bakımı 150 tl falan tutuyor diğer parçalar bozuldukca yaptiriyorum ama ufak tefek alt takım, direksiyon kutusu arizasi gibi şeyler. Şuan benim aracın klima motoru bozuldu usta garantili 300 tl ye yaparım dedi. Kış olduğundan gerek duymadım. ÇOK masraf açan bir araç değil. SU ana kadar hiç yolda bırakmadı beni. KIŞIN kar altında bile tek Marşda çalıştı çok şükür. VERGİSİ 93 tl kasko 600 trafik sigortası 350 tl. Ben Aracımi seviyorum gitmediğim yer kalmadı. Hem uzun yol hemde Karadenizin yaylalarinda hemde İstanbulun sıkışık trafiğinde sürekli kullanıyorum. Tabiki arac 1.6 motor arac gibi veya 40000 liralik turbo motorlu bir arac gibi gitmiyor ama çekisinde hicbir sorun yok. Beklentilerin baya ustunde gidiyor.170 km hiza çikabiliyor.Sürüşü bu modelde bir arac icin zevkli elektrikli servo direksiyon var. Çok Memnunum ben şahsen. kötü taraflarına gelirsek. Kötü demiyelim de hoşuma gitmeyen tarafları diyelim. Motor 3 silindirli olduğu için sesli ve titreşimli çalışıyor ama dizeli aratmayan yakit ekonomisi sağlıyor.Bu sesini sevmiyorum. KLİMA açıldığında motor performansı dusuyo. Çok değil ama belli oluyor. Birde altı çok alcak en sonunda gittim 55 liraya karter muhafazası aldım. YANİ 3 yıldır kullanıyorum eğer sıfır arac almazSam satmayı düşünmüyorum. TÜP taktirmayi düşünmedim ama taktiranlar var daha ekonomik olur kesin. Aklıma gelenler bunlar sormak istediğiniz bişey olursa burdan cevap yazarım. Ben 3 yıldır kullanıyorum bana masraf açmadi diye bilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caytepeli -- 30 Ekim 2016; 21:55:55 >

• Su aralar Suzuki Marutilere yine alici gozle bakmaya basladim ancak 94 modellerine bile 10 bin istiyorlar

Piyasasi ne kadar bunlarin? 2000 model ozellikle

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: shifisitert

quote:

Beyler 1000 cc nin otobandaki dramını kaydettim.
    Arabam otoban hızlarında 4000 devir altına pek inemiyor. Buda bizim binliklerin temel sıkıntısı.

senıın bı konu vardı galıba linnki neydi?

Burda azcık anlattım:)

UberJager hocam; bu videoyu nasıl çektiniz hangi program ile böyle yaptınız ?

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

1 hp başına düşen kg' yı bulmak istiyorsan araç ağırlığı/aracin beygir gücü aynı şeyi tork içinde yapabilirsin

Teşekkür ederim otomobilci_x abi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: daseg

beni de ekleyin o halde :). bir de 2003 model 1.0 eco club corsa'ya lpg taktırmak için Ankara'da önerebileceğiniz bir l yer var mıdır?

uygun fiyatlı atıker olabilir. Değilse brc veya hollanda menseili ifrmalar bu ısın ustasıdır. MEkan olarak sasmaz taraflarında ıyı yerler bulabılırsın
  • 2012 model Renault clio 0.9 tce ile aranizdayim. Araca 4 yıldır biniyorum. Yardımcı olabileceğim birşey olursa buralardayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marmelat_06

2012 model Renault clio 0.9 tce ile aranizdayim. Araca 4 yıldır biniyorum. Yardımcı olabileceğim birşey olursa buralardayım.

Aramıza hoş geldiniz marmelat_06 hocam.

2012 Renault Clio 0.9 aracınız 100 Km de;

Şehir dışı, ortalama ve şehir için de kaç litre yakıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: marmelat_06

2012 model Renault clio 0.9 tce ile aranizdayim. Araca 4 yıldır biniyorum. Yardımcı olabileceğim birşey olursa buralardayım.

Hoşgeldiniz, detaylı bir inceleme güzel olur aslında. Bu arada bu başlıkta hep atmosferik 1.0 kullananlar toplandı ancak güncel motor gamlarinda dusuk hacimli atmosferik motorlar gittikçe azalırken turbolu 1.0 ve daha altı hacimli motorlar gittikçe yayılıyor acaba diyorum maximum 1000 cc turbo şeklinde bir başka başlık açmak yerinde olur mu ne dersiniz arkadaşlar

• Sayın hocalarım;

Yarın sabaha karşı ( Cumartesi ) Saat 03:30 civarı ailecek akrabamızın yanına İzmir'e gideceğiz, Symbol 1.2 yi aldığımdan beri ilk defa şehir dışı na çıkacağım.

Gidiş İstikameti : Bursa - Balıkesir - Manisa - İzmir.

Dönüş İstikameti : İzmir - Ayvalık - Edremit - Balıkesir - Bursa. ( Dönüş istikameti daha tam belli değil. )

Pazar günü öğlen - ikindi vakitlerinde Bursa ya gelmek için yola çıkacağız.

Bu geçtiğimiz Pazar günü aracıma yeni lastik aldım; Continental ( Conti Premium Contact ) || 175 / 65 R 14 82T.

4 Lastik Toplam : 600 TL

Lastik etiketleri değerleri;

Yol Tutuş : A değeri.

Yakıt Tüketimi : C değeri.

Bu arada yola çıkmadan önce lastik basıncını en fazla kaç yapmalıyım ? Araba da ben le birlikte 3 kişi olacağız + bagaj dolu olacak. Normal de ön ve arka lastiklere eşit olarak 36 Psi hava basıyordum ?

Son olarak sizce bu güzergahta 100 Km de kaç litre yakması gerekir ? || Genelde sakin kullanırım, 90 Km / H sabit giderim, vitesleri 2500 Dd - 3000 Dd arasında değiştiririm.@dkerem2 @kir-pi @shifisitert @efsanex @earl2000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 16_MJT_05 -- 9 Aralık 2016; 20:46:22 >

• Basınçları 34-36 olabilir. Tüketim olarak ta 5,5 litre civari bence ideal

• 
Sayfa: önceki 187188189190191
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.