Şimdi Ara

MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ (191. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.072
Cevap
30
Favori
228.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 0 km toyota yaris 1.0 life aramcım ile bende aranızdayım arkadaşlar :)

Arabamda Citroen C1, Peugeot 107 de kullanılan 998cc, 69HP, 3600rm de maksimum 94NM torka sahip 3 silindirli motor var.

Rodajı henüz bitmediği için yakıt tüketimi konusunda net bir şeyler söyleyemiyorum.

• Bu geçtiğimiz Cumartesi günü Simav a gidip geldim.

Simav' e Gidiş - Geliş İstikameti : Bursa - Orhaneli - Harmancık - Simav - Harmancık - Orhaneli - Bursa.

Bursa - Simav - Bursa = 410 Km.

Yakıt Türü : 95 Oktan benzin

95 Oktan Benzin : 5.45 Tl

Bursa' dan Hareket - Simav' a Varış Saati : 10.30 - 14.00 ( Yolculuk Süresi : 3.5 Saat. )

Simav' dan Hareket - Bursa' ya Varış Saati : 15.00 - 18.30 ( Yolculuk Süresi 3.5 Saat. )

Araçtaki Kişi Sayısı Ve Yük : Simav' a Giderken 5 Kişi + Bagaj Full. || Bursa' ya Gelirken 3 Kişi.

Verilen Mola Sayısı : Simav' e Gidişte 2 Defa İhtiyaç Molası. || Bursa' ya Gelirken 2 Defa İhtiyaç Molası.

Ön - Arka Lastiklerin Basıncı : 36 Psi.

Klima Durumu : Kapalı. ( Kalorifer Durumu: 1. Kademe de Açıktı. )

Sürüş Stili : Biraz Agresif. ( 1. Vites 2800 Devir - 3000 Devir Arası, 2-3-4. Vitesler İse 3400 Devir - 3600 Devir Arası Değiştirildi. )

Harcanılan Yakıt : 25 Litre.

100 Km' De Tüketilen Yakıt : 6 Litre ( 70 - 90 Km/H Arası. )

Rakım Bilgileri;

Bursa : 150 Metre.

En Yüksek Çıkılan Rakım : 1100 Metre. ( Harmancık - Simav Arası. )

Simav : 850 Metre.

Yol Durumu;

Bursa - Orhaneli Arası : Yol normal sayılır. ( Rampa Ve Viraj Durumu : Rampa çıkışlı inişli ve virajlı. )

Orhaneli - Harmancık Arası : Yol bozuk kötü sayılır. ( Rampa Ve Viraj Durumu : Rampa çıkışlı inişli ve virajlı. )

Harmancık - Simav Arası : Yol bozuk ve kötü. ( Rampa Ve Viraj Durumu : Çok rampa çıkışlı inişli ve çok virajlı. )

MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ

MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜMAKSİMUM 1000 CC KLUBÜMAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ

@otomobilci_x @dkerem2 @marmelat_06 @shifisitert

Sizce yakıt tüketimim nasıl ?

• 2015 model toyota yaris 1.0 life ile aranizdayim, yakit tüketimi vb. Sorulariniza yardimci olmak isterim.

İyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 193 cc için beni dışlayacakmısınız arkadaşlar?

beni de katın aracım 1193 cc attrage

hayırlı günler.
  • Benzin değeri ise bence fazla

• Hoşgeldiniz arkadaşlar

• Hosbulduk, bendeki arac malumunuz 1.2 dohc mivec 3 silindir 12 v 80 hp 106 nm tork , jatco cvt 7 sanziman mitsubishi attrage

Bu arac yakit tuketimiyle meshur. Henuz 2000 km oldu depo ortalamam ist sehirici icin 6.5

2 gun once bir arkadas bartindan istanbula geldi sifir aracla mavi bartinda varmis bir, onun ortalamasida 4.9 oldu.

ben aksamları yol bossa şişliden halkalıya temden 5.3-5.5 ile varıyorum. sadece mahmutbey trafiğine denk gelerek.

Degerler cvt sanzimanla tabi.

Arac 950 kg.

Hayirli gunler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 6 Şubat 2017; 20:30:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Benzin değeri ise bence fazla

otomobilci_x abi; benzin değeri 6 Lt 100 Km de, pek kolay kolay Lpg taktırmayı düşünmüyoruz bu araca.

Bana sanki normal gibi geldi, sürüş stilim biraz agresifti ? Pek ekonomi odaklı gitmedim.

Araçta giderken 5 Kişiydik + Bagaj Fulll, dönerken ise 3 Kişiydik Bagaj boştu.

Sizce kaç olmalıydı yakıt ortalamam ?
  • player_x, tasshelhoff, Selçuk Alagöz hocalarım hoş geldiniz.

Araçlarınız hayırlı uğurlu olsun, Allah kazasız belasız kullandırtmayı nasip etsin inşallah.

Bu arada benim yakıt tüketimi ortalamam nasıl sizce, yorum yaparsanız çok sevinirim.

earl2000 hocam merhaba hoş geldiniz, siz de yorum yapabilir misiniz ?
  • 16_MJT_05 1 kullanıcısına yanıt
    Araciniz 1.2 clio sanirsam, bildiğim kadariyla fabrika verisi uzun yolda 4.7lt/100km aracinizin yük ortalamasi 4 kişi, agresif kullanim, yüksek devirli kullanim eklenince 6lt/100 km değerini bulmuş, çok düşük değil ancak olumsuz koşullar da bi hayli fazla bu yüzden makul sayılabilir.

İyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: 16_MJT_05

quote:

otomobilci_x abi; benzin değeri 6 Lt 100 Km de, pek kolay kolay Lpg taktırmayı düşünmüyoruz bu araca.

Bana sanki normal gibi geldi, sürüş stilim biraz agresifti ? Pek ekonomi odaklı gitmedim.

5 kişiyle gittiyseniz (birde yokusu 5 kişi cıkmışsınız) o halde normal

• quote:

Orijinalden alıntı: player_x

Araciniz 1.2 clio sanirsam, bildiğim kadariyla fabrika verisi uzun yolda 4.7lt/100km aracinizin yük ortalamasi 4 kişi, agresif kullanim, yüksek devirli kullanim eklenince 6lt/100 km değerini bulmuş, çok düşük değil ancak olumsuz koşullar da bi hayli fazla bu yüzden makul sayılabilir.

İyi forumlar.

player_x hocam; aracım 2011 Symbol 1.2 Cc 16 V 75 Hp Benzinli.

Fabrika Verileri;

Şehir Dışı : 5 Lt.

Ortalama : 5.9 Lt.

Şehir İçi : 7.7 Lt

Boş Ağırlık : 979 Kg.

Araç giderken tam yüklüydü, benle dahil 5 Kişiydik + Bagaj Full.

Gelirken ise benle dahil 3 Kişiydik.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 16_MJT_05

quote:

5 kişiyle gittiyseniz (birde yokusu 5 kişi cıkmışsınız) o halde normal

otomobilci_x abi; beni sevindirdiniz çok teşekkür ederim.

Bir önceki mesajınızda siz öyle yazınca kendi kendime düşündüm acaba aracım çok mu yaktı diye.

• 16_MJT_05 1 kullanıcısına yanıt
    İlk başta kulağa fazla gibi geliyor hocam, ancak yolda rampaların olması, aracın yüklü olması ve sportif sürüşü düşünürsek normal gibi. Yazın daha sakin sürüş sitili ile test etmek gerek.

Dün Küçükçekmece-Taksim, Taksim-Küçükçekmece yaptım. Trafiğe girmeden sakin bir sürüşle gittim geldim. Yol bilgisayarı 5.2 ortolama gösterdi.

Tam yakıt hesabımı rodaj bittikten sonra yazın yapacağım.
  • player_x P kullanıcısına yanıt
    Aynı araca sahibiz hocam

Sizin aracınız kaç km de birde yakıt tüketimi nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

İlk başta kulağa fazla gibi geliyor hocam, ancak yolda rampaların olması, aracın yüklü olması ve sportif sürüşü düşünürsek normal gibi. Yazın daha sakin sürüş sitili ile test etmek gerek.

Dün Küçükçekmece-Taksim, Taksim-Küçükçekmece yaptım. Trafiğe girmeden sakin bir sürüşle gittim geldim. Yol bilgisayarı 5.2 ortolama gösterdi.

Tam yakıt hesabımı rodaj bittikten sonra yazın yapacağım.

Selçuk ALAGÖZ hocam; çok teşekkür ederim.

Sizin aracınızın maşallahı var, rodaj da olmasına rağmen şehir içinde trafiksiz sakin yolda 5.2 Lt göstermesi bence çok iyi.

Ben de düşünüyorum bir ara şehir içinde trafiksiz sakin yolda benim yol bilgisayarı bakalım ne kadar gösterecek, yakın zaman da bunu deniyecem ama muhtemelen sizin 5.2 Lt değerini yakalayamam gibime geliyor.

• Hocam yalnız benim yaptığım yol şehir içi gibi görünsede trafiğin hiç olmadığı saatte yola çıktığım için çevre yolu tüketimi yakaladım. Yani toplasan en fazla 4-5 kez ya durmuşum ya da durmamışımdır. Benim yaptığım güzergahta dizeller 4 litre altı görür zaten

Birde ben çok sakin kullanırım genelde. Takip mesafesine de uyarım. Her araca az yaktırabilen bir insanım :)

Bundan önceki dizel astram ile bir depo (50 litre ) 1000 km yol yapıp halen kırmızı ışığı yakmadığım zamanlar olmuştu.
  • Selçuk ALAGÖZ kullanıcısına yanıt
    Şehiriçi yaklaşık

5.2lt/100km(Yazın klima kapalı),

5.6lt/100km(Yazın, klima açık),

5.8lt/100km(Kış)

Şehirdışı yaklaşık

80km/s sabit otoyol sürüşü

4.0~4.3lt/100km

Tek kişi kullanımı ve sakin sürüş ile elde ettiğim değerlerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi player_x -- 6 Şubat 2017; 22:31:32 >
  • player_x P kullanıcısına yanıt
    Değerler oldukça iyi hocam, bilgileriniz için teşekkür ederim.
  • Selçuk ALAGÖZ kullanıcısına yanıt
    İlk aldiğimda rodaj süresince biraz fazla yakti ama rodaj yaparken bu gerekliydi, 3000km sonra yakit tüketimi stabil hale geldi.

İyi forumlar.

• 
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.