Elimde 13bin TL nakit para var, naktim çok olmadığı için şöyle bir planım var:
-2. eli çok iyi olan, 1 yıl sonra hemen satabileceğim bir araç alayım. -Kredisini 12 ayda ödeyip kapatayım sonra satıp TSI motorlu bir araç alayım. Kısacası bana büyük zararı olmasın.
Aracı İstanbul içi kullanacağım, yılda 10.000 km yapıyorum.
Aklımdaki araçlar Fiesta 1.25 (mümkünse güvenlik donanımlı), veya Clio 0.9 Touch (veya Icon).
Sizlerin değerli fikirlerine ihtiyacım var. Başka araç önerecek olan var mı? Veya Fiesta/Clio ihtiyacımı karşılayıp 1 yıl sonra hemen elden çıkarabilir miyim?
Krediye abanıp faizden dolayı zarara girmek istemiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekküler!
Not: sahibinden.com'da gözüme çarpan ilanlar da şöyledir, tamamen örnek olması açısından paylaşıyorum:
Polo Chrome edition bulunursa alın derim ama zor.Clio alacaksanız 1.5dci alın 2.eli daha iyidir
35.000'e TSI motorlu araç alın, niye 1 yıl sonra alıyorsunuz onu anlamadım.
0.9 sandero bulabilirsin dusuk km. Ben ikinci arac olarak esime almayi dusunuyorum
quote:
Orijinalden alıntı: makturk42
Aslında Seat Leon 1.4 TSI düşünüyorum, veya Golf 1.2 TSI.
Fakat bu arabaları almaya kalksam çok yüksek faiz ödemek zorunda kalacağım, faiz oranları malum.
Bu sebeple zararlı çıkmamak için idareten bir araba alıp 1 yıl kullandıktan sonra satıp istediğim arabayı almayı düşünüyorum.
@Sythel selam, Sandero düşündüğüm bir model değil, tavsiyeniz için teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: christ
quote:
Aslında Seat Leon 1.4 TSI düşünüyorum, veya Golf 1.2 TSI.
Fakat bu arabaları almaya kalksam çok yüksek faiz ödemek zorunda kalacağım, faiz oranları malum.
Bu sebeple zararlı çıkmamak için idareten bir araba alıp 1 yıl kullandıktan sonra satıp istediğim arabayı almayı düşünüyorum.
@Sythel selam, Sandero düşündüğüm bir model değil, tavsiyeniz için teşekkürler.
Alıntıları Göster
@christ
Eğer ki 1 yıl sonra elinize bir yerden para geçmeyecekse yaptığınız iş mantıksız. Sonuçta elinizdeki arabayı satıp tekrar kredi çekeceksiniz yeni araç için,1 yıl boyunca bindiğiniz aracın sigorta-kasko-yakıt-bakım masraflarını da düşünürsek maaliyet epey yükseliyor.
quote:
@christ
Eğer ki 1 yıl sonra elinize bir yerden para geçmeyecekse yaptığınız iş mantıksız. Sonuçta elinizdeki arabayı satıp tekrar kredi çekeceksiniz yeni araç için,1 yıl boyunca bindiğiniz aracın sigorta-kasko-yakıt-bakım masraflarını da düşünürsek maaliyet epey yükseliyor.
1 yıl sonra para gelecek diyebiliriz.
1 yıl sonra aracı misal 34bin TL'ye satabiliyor olacağımı düşünüyorum. Üzerine biriktirdiğim parayı ekleyip 50bin TL'ye belki sıfır Leon belki az kullanılmış golf alabilirim. Tabi bu sefer kredi çekmiyor olacağım inşallah.
Versiyon 1:
Yarın 35bin TL'ye bir araç aldım diyelim. 12 ayda yaklaşık olarak 2.300 TL krediye gidecek (12 ay vadeli). Sonrasında satıp istediğim arabayı (Seat Leon veya Golf 1.2 TSI) alabileceğim.
Versiyon 2:
Yarın 45bin TL'ye Seat Leon 1.2 TSI aldım diyelim (2. el az kullanılmış, sıfırları 52bin TL civarı şu an). 18 ay kredi için toplamda 4.600 TL faiz ödüyor olacağım.
İki versiyonun net değerine bakarsak (4.600-2.300) 2.300 TL karda olacağım.
Bu para için değer mi derseniz, ehh işte derim. Ama ne yapayım finans sektöründe çalışıyorum, malum devir tasarruf devri.
Aracı en geç gelecek ay almam gerekiyor, tavsiyelerinizi görüşlerinizi bekliyorum.
quote:
quote:
@christ
1 yıl sonra para gelecek diyebiliriz.
1 yıl sonra aracı misal 34bin TL'ye satabiliyor olacağımı düşünüyorum. Üzerine biriktirdiğim parayı ekleyip 50bin TL'ye belki sıfır Leon belki az kullanılmış golf alabilirim. Tabi bu sefer kredi çekmiyor olacağım inşallah.
Versiyon 1:
Yarın 35bin TL'ye bir araç aldım diyelim. 12 ayda yaklaşık olarak 2.300 TL krediye gidecek (12 ay vadeli). Sonrasında satıp istediğim arabayı (Seat Leon veya Golf 1.2 TSI) alabileceğim.
Versiyon 2:
Yarın 45bin TL'ye Seat Leon 1.2 TSI aldım diyelim (2. el az kullanılmış, sıfırları 52bin TL civarı şu an). 18 ay kredi için toplamda 4.600 TL faiz ödüyor olacağım.
İki versiyonun net değerine bakarsak (4.600-2.300) 2.300 TL karda olacağım.
Bu para için değer mi derseniz, ehh işte derim. Ama ne yapayım finans sektöründe çalışıyorum, malum devir tasarruf devri.
Aracı en geç gelecek ay almam gerekiyor, tavsiyelerinizi görüşlerinizi bekliyorum.
Alıntıları Göster
@christ
Madem ki aracı 1 yıl sonra değiştireceksiniz ucuz yollu bir şey alın Palio gibi,krediye bu yıl bulaşmayın,seneye daha az kredi çekerek daha az faiz ödersiniz,naçizane önerim budur.
quote:
@christ
Madem ki aracı 1 yıl sonra değiştireceksiniz ucuz yollu bir şey alın Palio gibi,krediye bu yıl bulaşmayın,seneye daha az kredi çekerek daha az faiz ödersiniz,naçizane önerim budur.
@makturk42
Önerin için çok teşekkürler, ama Palio'yu düşünmüyorum. Araba biraz güzel olsun bari :)
quote:
quote:
@christ
@makturk42
Önerin için çok teşekkürler, ama Palio'yu düşünmüyorum. Araba biraz güzel olsun bari :)
Alıntıları Göster
2012 model Auris te olabilir, 2. eli nasıldır acaba?
opel corsa 1.3 95 200 veya fiesta 1.6 tdci 90 titanium vw polo 1.6 tdı 90 comfortline bu 3 araçta tam istediğiniz gibi
Tsi motor olarak polo, ibiza, fabia öneririm fiesta, corsa da uygun tercihlerdir ama fransızdan uzak durmanızı tavsiye ederim
quote:
Orijinalden alıntı: Ahmettatli88
Tsi motor olarak polo, ibiza, fabia öneririm fiesta, corsa da uygun tercihlerdir ama fransızdan uzak durmanızı tavsiye ederim
Arkadaşlar, Toyota Auris ile Ford Fiesta arasında kaldım.
Aşağıda beğendiğim ilanlar mevcut. Hangisinin 2. eli daha iyidir, hangisini daha hızlı bir şekilde elden çıkarabilirim? Özellikle Auris hem dizayn olarak hem bir üst segment olmasından hem Toyota olmasından dolayı içime daha çok siniyor.
Performans açısından şehir içinde kullanacağımdan dolayı 2 araç ta benim için uygundur.
Dizel düşünmüyorum zira yılda maksimum 10.000 km yapıyorum.