selamlar yeni araç alma arefesindeyim.. granland 2022 premium pack düşünüyorum. birkaç sorum olacak. gerçek yakıt tüketimi sakin kullanımda ne kadardır. oturma pozizyonu çok mu yüksek. yol tutuş ve bakım maliyetleri nelerdir. şimdiden teşekkürler |
Makyajlı Opel Grandland (2022-2024) Ana Konu & Kullanıcı İncelemesi (43. sayfa)
-
-
Dizel mi benzin mi? Dizel ise benim paylaşımlarım var. Daha bu haftasonu 4 kişi valizler ile 3 köprü yoluda Boluya kadar ortalama 7.5lt yakmış. 248km. 10km’si şehir içi arterlerdir. Ama yeni otobanda 160-180km/sa arası gittim. Çocuk huysuzlandı bende hızlı olmaya çalıştım. Ortalama hız 113km/sa olmuş.
sonra normal otoyola geçince 6.5lt olmuş. Ortalama hız 109km/sa olmuş. 180km gidilmiş.
Not: hep spor modda hatta motor temizlensin diye manuel modda devirli kullanılmıştır.
dönüşte normal otoyolda 5.6lt yakmış. Ortalama hız 92km/sa. Yeni otoyolda ise 6.2lt yakmış. Ortalama hız 82km/sa. (Bağlantı yolunda trafik vardı)
Dönüşte normal modda kullandım sadece rampalarda manuel kullandım.
şehir içinde hanım kullanırken 8lt/100km yakıyor. Bende ise 7lt/100km civarı yakıyor. Farkın sebebi bana göre hanımın direk gaza basması benim ise hızlandıkça kademeli basmam.
koltukları rahat, uzun yolda yorulmuyorsun. Yükseklik ayarı başarılı, ben alçak hanım yüksek ayarda kullanıyor. Geçen sene ilk bakıma yanlış hatırlamıyorsam 3.700tl vermiştim. Bu sene yeni ikinci bakıma 10bin dediler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YBA -- 11 Kasım 2024; 23:0:9 >
-
ben de benzinli motoru yorumladığım eski mesajı koyayım bari altlı üstlü beraber dursun dizelle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samgunner -- 12 Kasım 2024; 14:2:27 > -
2022 Grandland Ultimate Premium Pack ile aranıza katıldım. Dikkatimi çeken ilk detay şoför tarafının kapı kolu led çalışmıyor patlak sanırım bu garantiden değişirmi? -
-
Geçmiş olsun hocam
-
Hocam bende yeni aldım aracı 2022 Premium Pack Ankara-İstanbul arası otoyol kullanımında 120 ortalama hız ile 4.6/100 yakıt tüketimi ile geldim.
-
Çok teşekkür ederim.
-
Çok ayrıntılı anlatmışsınız. Gerçekten önemli bir tecrübe bizim açımızdan da. Teşekkür ederiz hocam. Geçmiş olsun aynı zamanda hayırlı olsun. Kazasız belasız. -
20 bin kilometre karma ortalamam 6.3 lt/100km.
1.5 dizel 2022 ultimate premium pack.
Kullanım şekli: üst hız limitlerinde kullanım yapılmıştır.
Genellikle otoyollarda kullanılmıştır, yeni otoyollarda en az 140, eski otoyollarda en az 120 km hızla gidilmiştir. 90 km/h sabit hızla gidersen ortalama 5 in altına düşer. 160 üstü gidersen ortalaman 8'e yaklaşır.
Normal kullanım şehir içi :7-8, şehir dışı:5-6 lt yakar 100 km de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klaudio -- 17 Kasım 2024; 8:41:35 > -
Çok teşekkür ederim. Amin cümlemize
-
Selamlar,
Aracı teslim alalı 5 ay oldu, 7500 km yol yaptım. Bugün yağına suyuna bir bakayım dedim. Yağ seviyesinde bir problem yok, gayet iyi durumda. Ancak yedek su deposundaki antifrizin minimum seviyenin altında olduğunu gördüm. Antifriz eklemeli miyim? Bir de ekleyeceksem gördüğüm kadarıyla renksiz bir antifriz, hangi antifriz'i kullanmam gerekiyor bilgisi olan var mı? Bu arada araçta herhangi bir arıza, uyarı ışığı vs. yanmıyor. Araç soğukken ve düz zeminde yaptım kontrolleri bu arada.
Edit: Araç 2024, 1.2 benzinli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilfenomeno92 -- 17 Kasım 2024; 16:19:0 > -
ben de aranıza yeni katılacağım grandland gs paket için ankara 1.6 milyona siyah renk anlaştım. fiyat için ne düşünüyorsunuz?
-
bence çok iyi fiyat hayırlı olsun. şu an araç bakıyor olsaydım yine grandland alırdım herhalde.
-
Sıfır araçta bir miktar su eksiltmesi olabiliyor, sonradan normale dönüyor. Başka antifriz ekleyip de karıştırmaya gerek yok, zaten bir çay bardağı anca alır, üzerine temiz hazır içme suyu eklemeniz yeterli.
-
Şahane fiyat. Gözüm kapalı yine alırdım.
-
Arkadaşlar merhabalar. Nereye baksam opel grandland diyince herkes "ama puretech 1.2 motor" diyor. Ben anlamıyorum. Yani şu an turkiyede heralde en çok kullanılan motordur. Sıkı kullanım kurallarına ve bakım periyodlarina dikkat edilmesi gereken bir motor olduğunu kabul ediyorum. Fakat dsg si sorunlu vag grubu, aynı motoru kullanan citroen veya peugeot da bu husus gündeme gelmezken, oprl grandland de bunun dile getirilmesini ilginç buluyorum.
O yüzden de sormak istedim, burada aramızda 1.2 puretech motor sebebiyle sıkıntı yaşayan oldu mu hiç bu konu açıldığından beri? -
Tekrar geçmiş olsun, ben ilk gördüğümde pert için zorlayın, gerekirse sigorta şirketiyle pazarlık yapın demiştim. İstediğiniz gibi sonuçlandığına sevindim. Yalnız sigorta şirketini sormamıştım, bu da önemli bir nokta. Ben benzer bir durumda Unico sigorta tarafından mağdur edildim (yeni değer klozu da vardı, perte çıkarmadılar). Kaskonuzu hangi şirketten yapmıştınız? Yeni aracınız da hayırlı olsun.
-
Çok teşekkür ediyorum hocam sağolun. evet gerçekten demiştiniz. Ama servis bana bu araç perte çıkmaz dedi. Internette de airbag patlamasi perte çıkmaz falan yazılmış. Ne zaman ki hasar bedeli tespit edildi ve yüklü bir bedel çıktı, o zaman servis de pert ihtimalini söyledi. Siz baştan iyi yakalamışsınız. Zira airbag olmasa araçta dıştan çok bir şey yok gibi gözüküyor.
Benim sigortacı arkadaşım var. Kasko bitince ona söylüyorum o uygun bir şirketten yapıyor. Bu süreçte Türkiye Sigorta ile poliçem vardı.
Anladığım kadarıyla bu noktada sigortalar tamamen kendi kâr/zarar durumuna bakarak hareket ediyorlar. Aracım daha pahalı olsa, sanıyorum ki çıkarmazlardı.
-
bende aldım bakalım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X