Şimdi Ara

Makyajlı Opel Grandland (2022-2024) Ana Konu & Kullanıcı İncelemesi (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: akkdag Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
982
Cevap
69
Favori
106.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamlar yeni araç alma arefesindeyim.. granland 2022 premium pack düşünüyorum. birkaç sorum olacak.

gerçek yakıt tüketimi sakin kullanımda ne kadardır.

oturma pozizyonu çok mu yüksek.

yol tutuş ve bakım maliyetleri nelerdir.

şimdiden teşekkürler

• arman_guney A kullanıcısına yanıt

Dizel mi benzin mi? Dizel ise benim paylaşımlarım var. Daha bu haftasonu 4 kişi valizler ile 3 köprü yoluda Boluya kadar ortalama 7.5lt yakmış. 248km. 10km’si şehir içi arterlerdir. Ama yeni otobanda 160-180km/sa arası gittim. Çocuk huysuzlandı bende hızlı olmaya çalıştım. Ortalama hız 113km/sa olmuş.

sonra normal otoyola geçince 6.5lt olmuş. Ortalama hız 109km/sa olmuş. 180km gidilmiş.

Not: hep spor modda hatta motor temizlensin diye manuel modda devirli kullanılmıştır.

dönüşte normal otoyolda 5.6lt yakmış. Ortalama hız 92km/sa. Yeni otoyolda ise 6.2lt yakmış. Ortalama hız 82km/sa. (Bağlantı yolunda trafik vardı)

Dönüşte normal modda kullandım sadece rampalarda manuel kullandım.

şehir içinde hanım kullanırken 8lt/100km yakıyor. Bende ise 7lt/100km civarı yakıyor. Farkın sebebi bana göre hanımın direk gaza basması benim ise hızlandıkça kademeli basmam.

koltukları rahat, uzun yolda yorulmuyorsun. Yükseklik ayarı başarılı, ben alçak hanım yüksek ayarda kullanıyor. Geçen sene ilk bakıma yanlış hatırlamıyorsam 3.700tl vermiştim. Bu sene yeni ikinci bakıma 10bin dediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YBA -- 11 Kasım 2024; 23:0:9 >

ben de benzinli motoru yorumladığım eski mesajı koyayım bari altlı üstlü beraber dursun dizelle.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159490243

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samgunner -- 12 Kasım 2024; 14:2:27 >
  • 2022 Grandland Ultimate Premium Pack ile aranıza katıldım. Dikkatimi çeken ilk detay şoför tarafının kapı kolu led çalışmıyor patlak sanırım bu garantiden değişirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceasear

Herkese selamlar arkadaşlar. Severek kullandığım 2023 opel grandland ile malesef bir kaza yaptım. Çok şükür büyük bir kaza değildi ve kimseye bir şey olmadı. Fakat aracımda 2 airbag açıldı. Aşağıya kaza sonrası çektiğim fotoğrafı koymaya çalışacağım.

Makyajlı Opel Grandland (2022-2024) Ana Konu & Kullanıcı İncelemesi

Hani airbag açmasa neden açmadı diye sormazdım belki. Yani görüntü olarak çok da ağır bir durum yok fakat hem airbag hem de 4 kemer fişeği aktif hale gelmiş. Aslında güvenlik açısından iyi bir şey elbette.

Kaza sonrası aracımı hemen yetkili servise götürdüm. Aslında airbag patlayınca ben heralde çalışmaz dedim o psikoloji ile fakat araç hiç sıkıntısız yürüdü. Hatta şöyle diyeyim, serit takip sensörü, park sensörü bile çalışıyordu. Yani önümde patlak airbag olmasa araç kaza yaptı demem, o derece.. O yoldaki izler zift izleri. Ben ilk gördüğümde araçtan birseyler aktı heralde dedim ama sonra farkettim ziftmis.

Olan oldu dedik, kaskodan yaptıracağız dedik fakat sorun şu ki, yetkili servisteki hasar sorumludu beyefendi -ki sağolsun dobra dobra konuşan biri- bana dedi ki bu araç en az 3 ayda çıkar dedi. Çünkü parçaları yurtdışından getireceklermiş. Bu da bayağı zaman alıyormuş.

Olay cuma günü oldu ben de o gün daha fazla uğraşacak durumda olmadığım için ne yapalım dedim ve yetkili servise bıraktım. Fakat haftasonu biraz sakin kafayla düşününce kararsız kaldım. 3 ay benim için çok uzun bir süre. Yani illaki araba kiralamam gerekecek ve en ucuz aracı bile kiralasam 70 80 bin TL vermek zorunda kalacağım en az.

Biraz araştırınca yine kasko ile anlaşmalı özel servisler, orjinal sıfır parçaları buluruz ve ortalama 20 gün içinde teslim ederiz gibisinden konuştular. Zaten sigortam da 15 gün kadar araç verecek sanırım. Çok cazip geldi.

Hani airbag patlamasa hiç sorun değil. O zaman çabuk teslim edecek yerde yaptırırım. Servisin tramer i çok şişirmesi de umrumda değil. Genelde araç değiştirirken bayiiye takasa veririm. Zaten kendim satacak olsam da kaza resimlerini gösterir durumu izah ederim. Bunlar sorun değil. Kafama takılan iki şey var, biri servisin çok uzun sürede teslim etmesi sebebiyle girmek zorunda olduğum araç kiralama masrafı, ikincisi de şu, gittiğim zaman servis o kadar yoğundu ki, kendi kendime ya acaba böyle bir şeyle hakkıyla uğraşıp doğru düzgün yapabilirler mi? Bunları düşündüm açıkçası.

Sizlerin de fikrini almak isterim. Referansla gideceğim ve özellikle üstüne düşerek ilgilenecek özel servis var bu arada. Parçaları temin edersem 20 gün 1 ay gibi teslim ederim dedi.

Herkese selamlar. Yukarıdaki gönderide yaşadığım kazayı paylaşmıştım. Konu çözüme ulaştı gibi. Süreçten biraz bahsedeyim.

Kaza sonrasında bana serviste verilen bilgi aracın perte çıkmasının zor olduğu, kendilerine yaptırırsam da en az 3 ay süreceği, parça tedariğinde sorun olduğu belirtildi. Sırf bu sebepten bir kaç özel servise de sormak durumunda kaldım. Fakat özel servis fikrinden çabucak vazgeçtim. Neticede airbag var işin içinde. Zaten sırf yetkili servis tarafından verilen inanılmaz uzun süre yüzünden böyle bir çare düşünmüştüm. Yeri gelmişken söyleyeyim, stellantis grubu araçların parça tedariginde ciddi bir sıkıntı var.

Aracın ön ekspertiz raporu gelince görüldü ki hasar bedeli 640 bin TL. Bunu da yazmıştım hatta foruma. Böyle bir hasar bedeli çıkınca pert konusu gündeme geldi. Ben ekspertize pert talebimi içeren bir dilekçe verdim. Sonra bekleme safhasına geçtik.

Burada önemli 2 husutan bahsedeyim, kasko poliçesi ve poliçe içeriği çok önemli gerçekten. Sagolsun sigortaları yapan kardeşim, sigorta içeriğine hem "yeni araç bedeli" klozu koymuş, hem de "imm" klozu koymuş. Bu şu oluyormuş, araç ilk senesinde perte çıkarsa size güncel liste fiyatını ödüyorlar. İmm klozu ise karşı tarafın hasarı zorunlu trafik sigortasının karşıladığı tutarı geçerse onu da kaskonuz karşılıyor.

Sonrasında pert onayı verildi ve bana 1 milyon 550 bin TL teklif etti sigorta. Bu fiyat elbette liste fiyatıyla alakası olmayan bir rakam. Ben de o sırada bayiilerle görüştüm ve 1 milyon 600 bin e ayni araçtan buldum. Sigortaya da yeni araç bedel klozunu hatırlattım. Bunun uzerine teklifi güncelleyip 1 milyon 600 bin teklif ettiler. Elbette benim amacım buradan maddi çıkar elde etmek değil, mağduriyetimin giderilmesi. Doğal olarak sigortalar da bayilerde aracın hangi fiyatla satıldığını araştırmışlardır. Netice olarak benim magduriyetim giderildiği için teklifi kabul ettim. Hemen yeni araç için kapora yolladım.

Özetle arkadaşlar, kasko poliçesi çok önemli. Bir de psa grubunun ciddi bir parça tedarik sorunu var. Hatta benim fikrim perte çıkan aracımı parçalayıp kullanırlar yönünde. Zira aracı alanlar tamir etseler de satıp kâr etmeleri zor. Zaten 10 bin kmde, full ppf kaplı ve ekran jelatini bile yerinde duran temizlikte bir aractı.

Her şerde bir hayır var derler. Ben aracı aldıktan sonra gelen 2024 model gs donanımlara adaptif Cruise control, sis farı ve intellilux farlar eklenmişti. Buraya da yazmıştım hatta, intellilux far hakikaten içimde kalmıştı. Şimdi onları da deneyimleme imkani olacak bu tatsız olay vesilesiyle.

Allah kimseye kaza bela vermesin. Süreci her yönüyle anlatıp benzer durumda kalan olursa -inşallah olmaz- ne gibi şeyler yaşayacaklarını göstermek açısından yazdım.

• ceasear C kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun hocam

Hocam bende yeni aldım aracı 2022 Premium Pack Ankara-İstanbul arası otoyol kullanımında 120 ortalama hız ile 4.6/100 yakıt tüketimi ile geldim.

• no_Antijen kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim.

Çok ayrıntılı anlatmışsınız. Gerçekten önemli bir tecrübe bizim açımızdan da. Teşekkür ederiz hocam. Geçmiş olsun aynı zamanda hayırlı olsun. Kazasız belasız.
    20 bin kilometre karma ortalamam 6.3 lt/100km.
    1.5 dizel 2022 ultimate premium pack.
    Kullanım şekli: üst hız limitlerinde kullanım yapılmıştır.
    Genellikle otoyollarda kullanılmıştır, yeni otoyollarda en az 140, eski otoyollarda en az 120 km hızla gidilmiştir. 90 km/h sabit hızla gidersen ortalama 5 in altına düşer. 160 üstü gidersen ortalaman 8'e yaklaşır.
    Normal kullanım şehir içi :7-8, şehir dışı:5-6 lt yakar 100 km de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klaudio -- 17 Kasım 2024; 8:41:35 >
  • mert bbc kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim. Amin cümlemize

• Selamlar,

Aracı teslim alalı 5 ay oldu, 7500 km yol yaptım. Bugün yağına suyuna bir bakayım dedim. Yağ seviyesinde bir problem yok, gayet iyi durumda. Ancak yedek su deposundaki antifrizin minimum seviyenin altında olduğunu gördüm. Antifriz eklemeli miyim? Bir de ekleyeceksem gördüğüm kadarıyla renksiz bir antifriz, hangi antifriz'i kullanmam gerekiyor bilgisi olan var mı? Bu arada araçta herhangi bir arıza, uyarı ışığı vs. yanmıyor. Araç soğukken ve düz zeminde yaptım kontrolleri bu arada.

Edit: Araç 2024, 1.2 benzinli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilfenomeno92 -- 17 Kasım 2024; 16:19:0 >
  • ben de aranıza yeni katılacağım grandland gs paket için ankara 1.6 milyona siyah renk anlaştım. fiyat için ne düşünüyorsunuz?

• jacks J kullanıcısına yanıt

bence çok iyi fiyat hayırlı olsun. şu an araç bakıyor olsaydım yine grandland alırdım herhalde.

• ilfenomeno92 İ kullanıcısına yanıt

Sıfır araçta bir miktar su eksiltmesi olabiliyor, sonradan normale dönüyor. Başka antifriz ekleyip de karıştırmaya gerek yok, zaten bir çay bardağı anca alır, üzerine temiz hazır içme suyu eklemeniz yeterli.

• jacks J kullanıcısına yanıt

Şahane fiyat. Gözüm kapalı yine alırdım.

• Arkadaşlar merhabalar. Nereye baksam opel grandland diyince herkes "ama puretech 1.2 motor" diyor. Ben anlamıyorum. Yani şu an turkiyede heralde en çok kullanılan motordur. Sıkı kullanım kurallarına ve bakım periyodlarina dikkat edilmesi gereken bir motor olduğunu kabul ediyorum. Fakat dsg si sorunlu vag grubu, aynı motoru kullanan citroen veya peugeot da bu husus gündeme gelmezken, oprl grandland de bunun dile getirilmesini ilginç buluyorum.

O yüzden de sormak istedim, burada aramızda 1.2 puretech motor sebebiyle sıkıntı yaşayan oldu mu hiç bu konu açıldığından beri?

Tekrar geçmiş olsun, ben ilk gördüğümde pert için zorlayın, gerekirse sigorta şirketiyle pazarlık yapın demiştim. İstediğiniz gibi sonuçlandığına sevindim. Yalnız sigorta şirketini sormamıştım, bu da önemli bir nokta. Ben benzer bir durumda Unico sigorta tarafından mağdur edildim (yeni değer klozu da vardı, perte çıkarmadılar). Kaskonuzu hangi şirketten yapmıştınız? Yeni aracınız da hayırlı olsun.

• hsnkrmn H kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ediyorum hocam sağolun. evet gerçekten demiştiniz. Ama servis bana bu araç perte çıkmaz dedi. Internette de airbag patlamasi perte çıkmaz falan yazılmış. Ne zaman ki hasar bedeli tespit edildi ve yüklü bir bedel çıktı, o zaman servis de pert ihtimalini söyledi. Siz baştan iyi yakalamışsınız. Zira airbag olmasa araçta dıştan çok bir şey yok gibi gözüküyor.

Benim sigortacı arkadaşım var. Kasko bitince ona söylüyorum o uygun bir şirketten yapıyor. Bu süreçte Türkiye Sigorta ile poliçem vardı.

Anladığım kadarıyla bu noktada sigortalar tamamen kendi kâr/zarar durumuna bakarak hareket ediyorlar. Aracım daha pahalı olsa, sanıyorum ki çıkarmazlardı.

• anilc A kullanıcısına yanıt

bende aldım bakalım

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.