Şimdi Ara

Maltepe Konut Projeleri (Dumankaya Ritim, Nuvo Dragos, DAP Yapı vb.)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kira ödemekten çıkıp 1+1 ya da 2+1 350.000TL üst limit olmak üzere bir ev almak istiyorum. Ulaşım açısından metroya yürüme mesafesinde yakın olmasını (kadıköy'e ve kartal'a ulaşım için önemli) ve tercihen e-5 ile sahil arasında kalmasını istiyorum. Belirttiğim fiyatlara özellikle ritim istanbul ve nuvo projeleri uyuyordu ben de geçen gün gidip iki projeyi de ziyaret ettim.

Ritim İstanbul çok daha merkezi ve metroya yakın bir yer olacak gibi gözüküyor. Güneye bakan daireler (deniz görmesi zor) 40m2 net (brüt 62m2) ve 350.000TL fakat Haziran 2016 teslim (arada kira ödemeye devam). Bir çok daire de çoktan satılmış. Aidat faturalar hariç 300TL civarı bekleniyor. (7-8 TL/m2).

Nuvo Dragos'da baktığım daire kuzeye bakıyor. Carrefour'un hemen yanı ama metroya biraz daha uzak (700m). Bitmiş durumda hemen taşınılabilir hatta içinde yaşayan var ama sitenin tamamen bitmesi yine haziran 2016 olarak bekleniyor. Fiyatı 350.000TL civarı net 50m2 (brüt 70m2), aidat site hizmete girdikten sonra 2-3 TL/m2 gibi olacak. Yalıtım oldukça iyi, kalorifer yanmamasına rağmen daire soğuk değildi.

DAP yapının kulelerine bakamadım. Bölgede bir de Rönesans GYO'nun bir projesi yeni başlıyor. Bu projeler hakkında bilgisi olan ya da halihazırda buralarda oturan var mı acaba?

Şu an Suadiye'de oturuyorum. Bu çevrede Baytur konutları var benzer fakat kaç senelik evlerin fiyatları 450.000TL'den başlıyor.

Bu fiyatlara Maltepe'deki bu projelerden bir ev almak mantıklı mı? 5-6 sene sonra evlenir, aileyi büyütürsem daha büyük bir eve geçebilmek için bana iyi bir temel olur mu? Başka bir öneriniz olur mu?

• Yani size kalmış hocam neticede yaşayacak sizsiniz fakat 50 m^2 evlere 300-350 bin tl vermek inşaat mühendisliği 3. sınıf öğrencisi ve kabaca maliyetlerden az buçuk haberdar olan biri olarak bana mantıklı gelmiyor açıkçası ne kadar merkezi ve bilindik firmalar tarafından yapılıyor olsalar da. Alsanız bile (firmadan firmaya değişir) kimi projelerde aidatlar saçma derecede fazla ki kiradan kurtulup eve para bağlayıp yine de tonla aidat verdikten sonra farkı kalmıyor ev alsanız dahi. (Kartaldaki Turkcell binası arkasındaki teknik yapıda 780 tl aidat alındığını duydum ablamın doktor arkadaşı oturuyor orada)

Bana kalırsa büyük projelerden uzaklaşıp müteahit bazlı e5 e yakın müstakil veya site projelerine bakabilirsiniz enazından ileride ev değiştirmek derdinde kalmazsınız metrekareniz büyür. Maltepe taraflarında bakıyoruz biz de şu aralar. . Satıroğlu diye bi müteahit firma var bir yakınım şuan onların yaptığı bir sitede kiracı ama maltepede epey bi binaları var uğrayabilirsiniz maltepe köprüsü üzerindeki ofislerine (yakınım akrabam değiller çıkar ilişkim de yok) . Maltepe köprüsüne de yakındır çoğu.

Onun dışında maltepe köprüsünün üstünde, metroya 5-6 dk yürüme mesafesinde bir proje var Fatih inşaat, white city diye. Dışarıdan gördüğüm kadarıyla ferah bir site. 350-400bin tl civarı daire fiyatları var ama değer mi , değer ileride kiraya vereceğiniz parayla şuan ev satın alsanız faize vereceğiniz miktar birbirine denk sayılır. 5-10 yıl sonra ev fiyatlarının astronomik derecede artacağı da aşikar. Kaldı ki maltepede cidden artık ucuz değil evler. 10 yıllık güneş görmeyen yanındaki binalara bakan iç boğucu 120 metrekare daireye 300bin tl fiyat biçtiler sırf e5 e yakın diye. Varın gerisini siz düşünün.

• Aidat konusunu çok dikkatle araştırın..Hiç kimse doğru bilgi vermiyor.....55 m2 alanı 1 + 1 dairelere aylık 160 Lira - 180 Lira ortak gider aidat isteniyor....Bunun dışında evde yaşamak için elektrik su,gaz , sıcak su parası eklenirse KİRA HARİÇ 500 Lira sabit gider demek.Bu gidere ilave aylık kirası...Eklenecek...Hem oturan için hem ev sahibi için zor.....Ev 6 ay boş kalsa ???...Düşünün.En garip olanı muhteşem dev sitelerde aylık aidatları USD veya EU olarak her yıl ilan ediyorlar...Burası Türkiye.....Biz TL ile maaş alıyoruz..gelirimiz TL....Oysaki .. 350 bine güzel bir 120 M2 ev alıp apartman için aylık daire başına ortak gideri 30 - 40 Liraya yaşamak varken ???? Maltepe çok güzel semt....Arayın bulun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 2 Mayıs 2015; 13:32:47 >

• Nuvo Dragos sitesindeki aidat uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz:

http://goktugbeser.com/nuvo-dragosta-aidat-ve-genel-giderler/

Nuvo Dragos sitesindeki Daire Fiyatları ve Kira Bedellerine buradan ulaşabilirsiniz:

http://goktugbeser.com/nuvo-dragos/
  • Göktuğ Bey 50 - 60 lira aylık ısınma bedeli bedavadan az pahalı...Bahçeşehirde 12 ay devamlı toplanıyor 120 m2 daire için aylık ısınma aidatı 260 Lira....Yeterse fark yok...fatura .fazla gelirse ilave fark alınıyor..Her dairenin ne kadar ısındığı belli...Ölçülüyor..... Devamlı sabit aidat yakıt dahil 12 ay süreli 120 m2 daire için 400 Lira... Sıcak su parası hariç...Sıcak su kullandığın kadar ayrıca ödeniyor....Sizin orası Ütopya gibi....Bedavadan az pahalıymış....Çok sevindim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 3 Mayıs 2015; 0:49:14 >
  • Çirkin yapılaşmadan şikayet edenler Dap Yapının tablo gibi projelerine yöneliyor
    Projeler, şehrin silüetini değiştirdiği gibi konumlandığı bölgelere katma değer kazandırıyor

DAP YAPI projelerinin hiç biri standart konut kategorisinde değerlendirilemez; özellikli ve niteliklidir; orjinalliğiyle hemen göze çarpar.

Ürettiği projelerin statik ve estetik açıdan kabul görerek insanların hafızasında yer etmesi, DAP YAPI’nın sektördeki farklılığının göstergesidir. İnşaatlarında yarının teknolojisini uygulayan şirket, tasarımlarıyla geleceğe ışık tutmaktadır.

DAP YAPI projelerinin seçkin alıcılarla buluşması bir tesadüf değildir. Cesur ve yenilikçi bir yaklaşımla planlanan projeler, üstün mühendislik çözümleriyle hayata geçirilir. Dünyaca tanınmış mimar ve mühendislerin imzasını taşıyan, yerli ve yabancı uzmanların katkılarıyla şekillenen binalar, içinde yaşayanlara maksimum konfor sunar.

Projelerini daima söz verdiği tarihten önce ve vaat ettiği kalitede teslim eden DAP YAPI, projelerinde yaşamayı seçenlere “ayrıcalıklı” hissettirmeyi hedefler. Hayatını, güvenli, huzurlu ve modern bir ortamda sürdürmek isteyenlerin yolunun DAP projeleriyle kesişmesi bundandır.

Çirkin yapılaşmanın, çarpık zihniyetle inşa edilen binaların yanında bir tablo gibi duran DAP YAPI projeleri konumlandığı bölgelere katma değer kazandırırken, içinde yaşayanların hayatına da hayat katar.

İnşaatçılığı, toplumun yararı için yüceltmek, yapı teknolojilerini ve mühendislik hizmetlerini geliştirerek, çevre değerlerine önem vererek yeşili, havayı, suyu ve toprağı koruyarak
    insanlarımıza yararlı konut ve işyeri üretimine öncülük etmektir.

Hedefi, dürüst, ilkeli, yenilikçi yaklaşımımızdan taviz vermeden dünyaya entegre olmak, yurt dışında önünden geçerken durup seyrettiğimiz binaların benzerlerini ülkemizde hayata geçirmektir.

• Nuvo Dragos, Dumankaya Ritim İstanbul, Mai Residence, Mesa Kartall, Çukurova Tower, Safi Espadon gibi Maltepe Kartal bölgesindeki projelerin güncel durumlarını, avantajlı ve dezavantajlı yönlerinihttp://goktugbeser.com/projeler/ adresinden görebilirsiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: McZeytin

Merhaba;

Kira ödemekten çıkıp 1+1 ya da 2+1 350.000TL üst limit olmak üzere bir ev almak istiyorum. Ulaşım açısından metroya yürüme mesafesinde yakın olmasını (kadıköy'e ve kartal'a ulaşım için önemli) ve tercihen e-5 ile sahil arasında kalmasını istiyorum. Belirttiğim fiyatlara özellikle ritim istanbul ve nuvo projeleri uyuyordu ben de geçen gün gidip iki projeyi de ziyaret ettim.

Ritim İstanbul çok daha merkezi ve metroya yakın bir yer olacak gibi gözüküyor. Güneye bakan daireler (deniz görmesi zor) 40m2 net (brüt 62m2) ve 350.000TL fakat Haziran 2016 teslim (arada kira ödemeye devam). Bir çok daire de çoktan satılmış. Aidat faturalar hariç 300TL civarı bekleniyor. (7-8 TL/m2).

Nuvo Dragos'da baktığım daire kuzeye bakıyor. Carrefour'un hemen yanı ama metroya biraz daha uzak (700m). Bitmiş durumda hemen taşınılabilir hatta içinde yaşayan var ama sitenin tamamen bitmesi yine haziran 2016 olarak bekleniyor. Fiyatı 350.000TL civarı net 50m2 (brüt 70m2), aidat site hizmete girdikten sonra 2-3 TL/m2 gibi olacak. Yalıtım oldukça iyi, kalorifer yanmamasına rağmen daire soğuk değildi.

DAP yapının kulelerine bakamadım. Bölgede bir de Rönesans GYO'nun bir projesi yeni başlıyor. Bu projeler hakkında bilgisi olan ya da halihazırda buralarda oturan var mı acaba?

Şu an Suadiye'de oturuyorum. Bu çevrede Baytur konutları var benzer fakat kaç senelik evlerin fiyatları 450.000TL'den başlıyor.

Bu fiyatlara Maltepe'deki bu projelerden bir ev almak mantıklı mı? 5-6 sene sonra evlenir, aileyi büyütürsem daha büyük bir eve geçebilmek için bana iyi bir temel olur mu? Başka bir öneriniz olur mu?

Ne yaptn dostum aldin mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dumankayanın projelerine bakmanızı tavsiye ediyorum yeni kampanya başlatmışlar. o bölgede en çok pirim yapan projelerin lk sıralarında dumankayanın olduğunu biliyorum.
    http://emlaktahaber.com/Dumankaya39nin-hemen-teslim-projelerinde-tarihi-firsat-/2723
  • Nuvo Dragos projesi için tüm bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
    http://www.emlaklobisi.com/emlak/nuvo-dragosta-kolay-yasam-kolay-ulasim-kolay-kazanc-83983

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.