Mamak metro hattı ihalesi yeniden yapıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş, ''575 milyon Euro'ya razı olmadık, Ankaralıların hakkını savunduk. İhaleyi revize ettik, ikinci turda 187 milyon Euro daha az teklif aldık. Dikimevi-Natoyolu (Mamak Metrosu) hattı ihalesinde sağladığımız tasarruf, halkımızın parasını gözeten yönetim anlayışımızın en somut göstergesi. Ankara için şeffaf ve akılcı yönetim kazandırıyor'' dedi. ABB, başkentin metro ağını genişletmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile Fransız Kalkınma Ajansı’nca finanse edilmesi planlanan ''A1 (Ankaray) Hattı Dikimevi–Natoyolu Raylı Sistem Uzatma Hattının İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşi'' için ikinci kez ihale yapıldı. İlk ihalede en düşük 575,1 milyon Euro teklif verilirken, 22 Kasım Cuma günü gerçekleşen ikinci ihalede 387,8 milyon Euro teklif alındı. İki ihale arasındaki en uygun tekliflerin farkı 187, 3 milyon Euro'yu buluyor. İkinci ihalede en uygun teklifi, 387,8 milyon Euro ile Gülermak Ağır Sanayi İnşaat Ve Taahhüt A.Ş. verdi. 10 ay arayla gerçekleştirilen iki ihale sonunda Mamak Metrosu’nda belediyenin kârı 6,7 milyar Türk lirası oldu. 15 Ocak 2024’teki ilk ihalede ön yeterlilik kriterlerini sağlayan 9 firma arasından 5’i teklif vermiş, ABB Başkanı Mansur Yavaş, kamu yararını gözeterek, ''Yüksek rakamlar nedeniyle ihaleyi iptal ettiklerini'' açıklamıştı. ABB, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın ihale kurallarına göre 22 Kasım 2024’te ikinci kez ihale gerçekleştirdi. İhale çalışmaları kapsamında “daha rekabetçi tekliflerin temin edilmesi” hedeflendi. Bu bağlamda; ''yaklaşık maliyetin güncellenmesi, katılım şartlarının yeniden belirlenmesi, katılımın tek ve çoklu şekilde iş ortaklığına imkân vermesine yönelik ciro, iş bitirme bedeli ile yüzdelerinde zamansal ve oransal revizyonlar gerçekleştirilmesi'' işlemleri yürütüldü. Sözleşme para biriminin Türk lirası olarak değiştirilmesi ve fiyat farkının verilmesi gibi bazı değişiklikler de yapıldı. https://www.sozcu.com.tr/mamak-metro-ihalesi-yeniden-yapildi-fiyat-dustu-p106963 İlk İhale: En Yüksek Teklif Cengiz Holding < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headdhunterr -- 23 Kasım 2024; 13:38:39 > |
Mamak metro ihalesi yeniden yapıldı: Fiyat 187 milyon euro düştü
-
-
Cengiz denen kan emici kuvvetle muhtemel aradaki farkı birilerinin yurtdışı hesaplarına atacaktı, iyi olmuş yani. Gülermak kim bilmiyorum ama işbirlikçi yandaş değildir umarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 23 Kasım 2024; 13:57:41 > -
kendi siteleri var bitirilmiş projelerine bakarsak baya iyi duruyorlar avrupada da iş yapmışlar eski zamandan beri de iş yapıyorlar yandaşlık kıstası nedir bilmyorum ama akpartili belediler de iş vermiş hem de baya. aslında şunu bilmek gerek paranın ideolojisi olmaz
-
Zaten bir çok iyi firma var ülkede (bu alan dışındakiler). Hepsinin kurucusu veya kurucu ortakları işlerinde eğitim almış ve girişim yapmış kişiler.
Örnek Altınay savunma.
Ama bizde yandaş firmaya para akıtsanda bir şey yapamıyor bazıları. Bunu eleştirimi akp özelinde söylemiyorum buna tüm pariler dahil.
-
Elliki yüzünden koca başkent sahipsiz tarla gibi bırakıldı. Gelişmedi büyümedi. Bir toplum çeyrek asır yanlış tercihler yapıyorsa orada ilim bilim kalmaz kaçar. -
Hemen ebru gündeşin ibanına gönderin parayı -
aradan 6 yıl geçmiş ilk pojecesi sanmıyorum başlayacağınıda muhtemelen reklama gider bu paralar mansur belediyede kalmaya niyeti yok sadece piar bunlar.
-
Fiyat düşünce barbunyanın fiyatı da düştü heralde, çok üzgün -
Ebru Gündeş konserine kaçar değil mi ilim bilim sayın 48
-
Yok elliki için o günah ne konsermiş eğlenceymiş insanlar ot gibi yaşamalı değil mi
-
Tabiki hayır. Ama 5 milyon bile verilmeyen sanatçı konserinin toplamına 69 milyon verilince sıkıntı oluyor 48 :)
-
Melih Gökçek belediyesi olsa o paraya bir tane daha Dinazor parkı yaptırdı bir parti bir adamın emriyle yıllarca bir ülkenin Başkenti'ne çöktü. -
Ah elliki olmanın verdiği dayanılmaz hafifliğiniz yok mu ve aydın olduğunuzu sanarak bunu yapmanız çok komik geliyor. Maalesef sizden aydın çıkmıyor çıkamıyor emin olun.
ayrıca konser konusu benim için nettir korkunç paralar sorumlu ve sorumlular istifa etmeliydi. Siz 25 senedir neler yaşandı bunu diyemediniz.
şikayet edip ceza aldırma yoluna git bence o senin için daha kolay sevdiğiniz ve tercih ettiğiniz üzere adaletsizlik en büyük hobiniz
-
Sizden çıkan aydınları da görüyoruz kendi dışkısını yiyor sevgili 48
Milletin parasını kim yiyorsa Allah belasını versin. En tepeden en altına kadar kişi, kimlik fark etmez.
Senin içindeki o koca 52'lik yara çok komik olmaya başladı sende bundan emin ol teyzecim.
-
Vay be ne aydın çıktı ak parti öncesinde uçuyordu ülke ak parti engelledi , hep 52. Değil mi ? 48 ne yapıyor nerede şimdi
-
Ebru'ya gelesiye kadar seninkilerin yediği naneleri sayayım mı utanmaz Atatürk düşmanı ihtiyar. Senin cezanı gene kim kaldırdı?
kedni dışkısı yiyor dediğin adam dünyanın en ünlü yer bilimcilerin başında gelir. Dünyanın sayılı üniversitelerde eğitim vermiştir.
Senin tebaa oldugun huhhuhçular ne yapmıştır? bayılıyorum bu ayak takımının saygın bilim insanlara karşı olan cüretkarlığına.
dünyaya sinek boku kadar faydası olmayan zerzevadların hadsizliği beni bendeen alıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 26 Kasım 2024; 18:18:45 > -
İlk 20-30 senede savaştan çıkılmış o dönemin kısıtlı imkanlarına rağmen yapılanlar ortada açın okuyun ve yapan kesim belli. Ondan sonra zaten gelişim durdu gelişimin durduğu nokta ellikinin sivrilmeye çoğunluğunu kullanmaya başladığı nokta o gün bugündür gelişimin g sine dokunamadık. Hatta g yi geri gitme olarak yaşadık.
kimse kendini kandırmasın eleştiriye biraz hoşgörü olsun. Biz kimseyi yadırgamıyoruz kötüye kötü denir sen restorana gittiğinde beğenmediğin bir yemeğe beğendim dersen beğenmediğin yemeğin hep önüne gelmesine sebep olursun senden sonra gelecek müşterinin o beğenilmeyecek yemeği yemesinde de sorumlu olursun.
niteliği kaybedip niceliğe teslim olduğumuz gün gerileme başlamıştı. Her nicelik yanlıştır diye bir gerçeklik yok lakin görünen o ki bu yanlış işte. Yanlışı yanlışla onamayı bile başarıyorlar.
bu ise takdire şayan bir tiyatro. Hee kötü bir senaryo ben sevmem. Siz seversiniz saygı duyarım ama alkışlayamam yani ne yapayım.
haydi alkışa devam
-
kişilere olan şövalyeliğiniz sizin bitmişliğinizi kanıtlıyor. Üstüne böyle yazmıyor musunuz kaju yerken kahkaha atıyorum
şengör den bahsediyorsan ben şengörü övmem veya yermem banane açar google bakarsın adamı abd ve rusya aynı anda övmüş ben övsem ne övmesem ne. Sen saldırsan ne saldırmasan ne. Kendisi bilim adamı akademisyen Bizi iyi temsil etmiş mi etmemiş mi eğitime katkısı var mı yok mu noksanımızı söylüyor mu söylemiyor mu ben ekranda o kısma bakarım. diğer kısım beni ilgilendirmez tanrı değil ki adam her dediğini alayım. İşte siz bunu yaptığınız için bir ömür fikir birliği oluşturamayacağız. Oluşturmayalım da zaten bir gün fikir birliğinde olursak ben kendimi sorgularım doğru yolu bulurum
ikinci paragrafı yazmanıza şaşırdım açıkcası beklemiyordum sadece bunun için sizi tebrik ederim. Tebrikler dedemmm
-
Argümanın nickin den komik 2 dünya Savaşı'nda kaybeden Almanya ve Japonya ne halde şuan? Güney Kore Savaşı'nda yaşananlar nerde şuan ?
Heykel açıp ritüel kasmak ile gelişim olmuyor
Atatürk en hakiki mürşit ilimdir diyor türk çalışkandır diyor
Hani nerede? Alimler filozoflar nerede ?
Bak bu ülke gram ilerleme kaydeden herkes başım gözüm üstüne
Şuan savunma sanayi belli seviye geldi mi ? Geldi çok süper uçuyoruz kaçıyoruz demiyoruz en azından ilerleme var
Devrim arabaları bilirsin zamanında ilerle kaydetseydi şuan Mercedes yerine turkish markası arabaların olurdu
Ak parti teknolojinin uzağında olmasına rağmen az buçuk kaydetti birşeyler peki diğerleri?
-
kim yalanacı.
www.yeniakit.com.trCHP'li Mansur Yavaş'ın "metro" yalanı elinde patladıhttps://www.yeniakit.com.tr/haber/chpli-mansur-yavasin-metro-yalani-elinde-patladi-1546375.html
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Hemen ebru gündeşin ibanına gönderin parayı
|
aradan 6 yıl geçmiş ilk pojecesi sanmıyorum başlayacağınıda muhtemelen reklama gider bu paralar mansur belediyede kalmaya niyeti yok sadece piar bunlar. |
Benzer içerikler
- ülkemiz için neler yapabiliriz
- daire içinde duvar yıkmak cezası
- c40 beton
- israil asgari ücret
- reisten sonra kim gelecek
- adresten fay hattı sorgulama
- togg yeni rengi
- reeder nerede üretiliyor
- yeşil nasim
- türkiye"nin en büyük fabrikası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X