Şimdi Ara

Manisa’ya Çin mahallesi kuruluyor! 2500 Çinli fabrikada çalışacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Manisa’ya Çin mahallesi kuruluyor! 2500 Çinli fabrikada çalışacak

Soru:

BYD’nin Türkiye’ye faydası nedir?

İstihdam oluşturmadıkları kesin, işçisini çinden getiriyor. Türk milletinin işsizliğine çare değil.

Yerli şirketle ortaklık kurup bizde kalkınacağız desek, alakası bile yok.

Parçaları Türkiye’de üretilecek desek, %99 çinde üretilen parçaları burda montajlayacaklar.

İşçisi çinden,

parçası çinden,

yatırım sermayesi gemiyle getirdikleri ucuz arabaları pahalı fiyattan bize satarak bizden..

Şimdi bana birileri anlatsın BYD’nin Türkiye’ye faydası nedir?

Kaynak:

Manisa’ya Çin mahallesi kuruluyor! 2500 Çinli fabrikada çalışacakege'de sonsöz
    Manisa’ya Çin mahallesi kuruluyor!
    https://www.egedesonsoz.com/manisaya-cin-mahallesi-kuruluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sırf KARALAMAK için veya KÖTÜLEMEK için yatırımları baltalamaya çalışmayın gerçekten muhaliflik bu değil.

Adam en kötü 1 milyar $ lık fabrika kuracak oraya. Fabrikayı kurduktan sonra gidiyom ben dese bile o fabirka orada kalacak demiri betonu sökecek hali yok.

Devlet adamlara bazı teşfikler verdi bu doğru. Lakin kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez şu mantığı KAVRAYIN ARTIK.

BYD'nin tahmini 12 bin kişi çalıştıracağı planlanıyor. Hadi bu rakam fazla 10 bin diyelim hadi bunun 2500'ü nü Çin'den getirsin. Sonuçta tecrübeli işi bile adama mühendisede ihrtiyacı var her türlü 7-8 bin Türk çalıştıracak o fabrikada.

Velevki hiç çalıştırmasın full Çinli getirse gene fayda sonuçta o fabrikayı kurarken çalıştırırken işletirken demir alacak beton alacak cam alacak SGK primi ödeyecek vergi ödeyecek elektirik harcayacak su harcayak bir katmadeğer üretecek... Yan sanayi dalları kurulacak oraya parça üretmek için oralarda insanlar çalışacak. Bunu anlayın artık.

Manisa’ya Çin mahallesi kuruluyor! 2500 Çinli fabrikada çalışacakwww.aa.com.tr
    BYD, Manisa'da kurulacak fabrika için iş ilanları yayımladı
    https://www.aa.com.tr/tr/gundem/byd-manisada-kurulacak-fabrika-icin-is-ilanlari-yayimladi/3329261

• Dostum çin'e gittim ben.. Onlar zaten oradan kaçmak için fırsat arıyor :) Hele beni Doğu Türkistanlı sandılar az kalsın gümbürteye gidiyordum =) Ama Türkleri nedense çoğu sevmiyorlar.. Türküm dediğim için karakola götürdüler ertesi gün çıktım 1günüm gitti.. başka bölgede hotele gittim oradan da odamdan polis aldı o bölgenin karakoluna götürdü.. Çin seyahatim tam bir fiyaskoydu.. 100 tane mühendis gelicek dese anlarım ama çalışan 2500 kişi tuhaf geldi şimdi 2500 daha sonra 2500 daha bir bakmışsın çin mahallesi büyümüş örnek Amerika çin mahallesi ! Amerikadaki çin mahallelerinde neler dönüyor bir bilseniz onlarda zamanında bu şekilde geldiler amerikaya 2024 de 790.000 nüfusa ulaştı diye biliyorum. Güney kore den 2500 kişi gelseydi yazmazdım bile :) Ama ülkelerinde hiç misafir perverlik görmedim kimse kusura bakmasın..

• Çin'de Türk pasaportuyla otelde kalmaya çalışın sonra gelir bu durumu savunursunuz.

• Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt

Ben çok kaldım ama sorun yaşamadım, Shenzhen, guangdong ve Şangay da.

Hangi bölgeler sorunlu?

• İhracata faydası olabilir. Türkiyede üretilen araçlar yurtdışına satılırsa. Otomotiv bizim en büyük ihracat sektörlerinden biri.

• Türkiye'de işsizlik almış başını gitmiş açız issiziz adamlar dalga gecer gibi Çin'den isci getiriyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu fabrika ne işe yarayacak ki? İşçi çinden, arazi devletten, ülkede bazı vergilerden muaf araba satacak. İstihdam bile yoksa neye yarar ki?

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Gelen Çinlilere patates cipsi satar bütün borçlarımızı öderiz, öyle deme.

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Yatırım nasıl olurun kitabını çinliler yazmış ve uygulamış. Milliyetçiliğin dibine vurmuşlar yabancı şirketlerin kendi ülkelerine yaptıkları yatırımlarda.

Okuyunuz:

https://forum.donanimhaber.com/cinlilerin-teknolojik-ve-ekonomik-alanda-ilerlemelerinin-sebebi-okuyun-bilgilenin--159571385

Çinin batının hilelerine ket vurup; eğer bizim işçilerimizi kullanacaksanız, bizim ülkemizi kullanacaksanız elinizdeki bilgi birikiminin tamamını paylaştığınız çinli bir şirketle ortaklık kurmak zorundasınız diyerek hem dünyayı hemde kendi milletini refahın kaynağı olan ülkelere kilitleyip beraber yükselmeyi zorunlu kıldı. Sonuçta boynuz kulağı geçti bir zaman sonra. Şuanda Çin’in deflasyonla mücadele için 1 trilyon yuan dünya piyasasına enjekte edeceğinden bahsediliyor. Aşırı büyüyüp geliştiler biz enflasyonla mücadele ederken çinliler deflasyonla mücadele ediyorlar.

Kendi ülkelerinde uyguladıkları yöntemi başkaları uygulasın istemiyorlar. Kendileri de uygulamıyorlar bu yöntemi başka ülkelerde.

Eğer Türkiye bu yatırımla kalkınacak olsaydı yukarıda paylaştığım konudaki yöntemlerin uygulanması zorunlu kılınırdı. Güzel Türkiyem kalkınsın ekonomik refaha erişsin istiyorum derdim bu.

Ekonomik refahın yolu yöntemi de bellidir. Ülkeye gelen yatırımcılar yerli şirketlerle ortaklık kurmalıdır. Yerel tedarikçileri kullanmalıdır. Öyle çinden işçi getirmekle, çinden parça getirip montajlamakla olmaz kalkınma ve ekonomik refah. Üretmekle olur, yerel şirketlerimizi de işin içine katarak olur. Var mı buna dair bir taahhütleri? Benim gördüğüm yok. Jeopolitik açıdan önemli olan Türkiye’nin bu öneminden faydalanmak için Türkiye’den izole edilmiş bir fabrika görüyorum sadece.

1 milyar dolar para değil bu arada -ki bu yatırım sermayesini de bizden çıkarmayı planladıklarını; gemiyle getirdikleri teşvik indirimi almış arabalarını pahalıya satarakta bizden yani Türk milletinden çıkartacaklar. Bu benim gözlemimdir. Ceplerinden çıkarıpta vermeyecekler. Bizim paramızı bize döndürecekler inşaat maliyetinin yüklenicisi yine biz olacağız.

Elektrik, su, sgk primi vs bunlar faso fiso kazanacakları paranın yanında. Vergi gelirleri biraz artar. Onun dışında da sermayesini yurtdışına yani Çin’e kaçırmayacağının garantisi yine yok. Çindeki şirketine satar çoğunluk hissesini burdaki şirketin. Yapar bir katakulli çinli bunlar. Fake atmayı severler. Filmlerine dizilerine bakın göreceksiniz kültürlerini.

• Bizim firmadan kaç tane adam gitti dediğin hiçbir sorunu yaşamadılar?

Ayrıca İstanbul'da Huawei 'nin binasında zilyon tane çinli var. Mühendisinden, ahcısına kadar.

• İşçi getirmez, haberde de işçi getireceği yazmıyor. Konuyu açan uydurmuş. Üst düzey yöneticiler, mühendisler getirir. Çin'de iş gücü eskisi gibi ucuz değil. Zaten yurt dışında işçi olarak çalıştıracağı kişiye Çin'de vereceği ücretin en az 2-3 katını vermesi lazım. Yoksa Çinli niye Türkiye'ye gelip çalışsın.

Ayrıca 2.500 Çinli aldığı maaşın çoğunu Türkiye'de harcayacak. Ülkeye ekonomik bir kazanç sağlamayacağını savunmak akıl işi değil. Belediye Başkanı da akıllı adammış Çinlinin parasını Manisa'da harcamasını sağlayacak önlemler alıyor.

• Elf mahallesi, klingon mahallesi ve mandalorian mahallesi de kurmamız lazım. Öğretmenlerimiz atanamıyor hala. Birincilerimiz mülakatta eleniyor. Şirketler %10 fiyatına özelleştiriliyor. Hastanelerde bebekler katlediliyor. Ama yok, bizim dışardan illaki birkaç bin protoss getirtmemiz lazım.

• Why Shy kullanıcısına yanıt

• yöneticiler müdürler için sanırım. bi halta yaramayan milyonlarca suri ülkemdeyken 2 bin yatırımcı kalsın bişi olmaz

• BYD fabrikasını kursun, ama bu kadar çin'li getirmesine, gelmesine ne gerek vardı?

• Yabancı yatırımcı sanki ülkeye ilk defa geliyormuş gibi haber yapanlar ve buna inanan liseliler... Çok yazık çoook Manisa’ya Çin mahallesi kuruluyor! 2500 Çinli fabrikada çalışacak 

Beyler bayanlar madem bilmiyorsunuz konu hakkında cahilsiniz bari susun

Ülkemizde çin kore japon avrupalı birçok firma senelerdir faaliyet gösteriyor

Yönetim birimlerinde zaten kendi adamları çalışır

Bir örnek: Howon (Kocaeli, otomotiv sektöründe Hyundai, Togg, Ford gibi firmalara parça üretir) Üretim Müdürü olarak çalışan arkadaşımın üstleri senelerdir Korelidir ve bu değişmez

• Çin sokağı kurmak, Çinlilere özel bir mini mahalle kurmak, Çin kültürüne göre özel bir yer yapmak demek minyatür kültürel kanton demektir.

Kürtçü bir belediye başkanı çıkıp dese Kürt sokağı kuracağım, Kürt kenti oluşturacağım, sadece Kürtlerin olduğu, sadece Kürt kültürünü yansıtan kent kuracağım dese içeri atılır.

Bir belediye başkanı Çinlilere özel mini bir kent oluşturacağını neden söyler. Bunun yanlışığını vurgulamıyorum. Ama onun zihniyeti, başka ırklara karşı bu konuda düşmanlık ederken, sözkonusu Çinli olunca neden tutarsız davranıyor; Arapça tabela, Kürtçe yazıya karşı çıkıp yabancı Çinliler için mini kent kurmaya razı olmak. Neymiş, Çinliler ülkede istihdam yaratacakmış. Başka ırklar örneğin Kürtler veya Araplar ülkeye milyarlar kazandır mıyor mu?

Çin'den çalışan gelecekse, herkes gibi onlar da şehirden ev kiralar, orada oturur. Niye onlara özel bir mahalle yapılmak isteniyor. Diğer yabancı çalışanlar kendilerine ait özel mahallelerde mi yaşıyor?

BYD'nin parasını Manisa'da tutmak için özel mahalle yapılması gerekiyormuş. Aksi durumda para kaçarmı yani. Oldu olacak belediye başkanlığını da devretsin. Çinli bir belediye başkanı Manisayı küçük Çin yapsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 25 Kasım 2024; 13:44:44 >

• Ümmetçiler ırkçıkık yapmayun bakayım.
    Hani ırkçılık sizin inancunızda yoktu.

Ne güzel işte
    Adamalr erjderha, aslan falan oynatıyorlar.
    Gelsinler.

Hem ortak noktalaarımız var
    Onlarde erişte yiyor sende.

• Erişte/mantı kardeşlerimiz gelsinler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.