Şimdi Ara

Mantık sınırlarını zorlayan ADSL bağlantı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başıma gelen enteresan bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum, kendi çapımda çok aptalca bir çözüm bulsam da daha mantıklı bir çözüme ihtiyacım var...

Yeni bir eve taşındım ve telekom grevi ile benzeri olaylardan dolayı internetim çok geç bağlandı. Binanın altında da bir hipermarket var, apartman çok yeni tüm hatları yeni döşenmiş... Şimdi soruna gelelim...

İnternetim gündüzleri iki ila üç dakikada bir kopuyor... Ancak akşamları saat 22'den sonra bağlantı kesinlikle kopmuyor. Sorunun en aklıma gelen çözümü civardaki hatlar akşamları rahatlıyor marketin de kapanmasıyla özgürce internete bağlanıyorum. Modemim de US Robotics 9108...

Ancak bu arızayı elektrikçiye gösterdiğimde evin tesisatının doğru olduğunu, ADSL teknik desteğe sorduğumda tüm hatların sorunsuz çalıştığını ve arıza şikayetim dolayısıyla iki üç kez tüm hattı onardıklarını söylüyorlar. Arızanın modemimden kaynaklandığını söylüyorlar. Madem modem arızalı neden 22'den sonra veya 21'den sonra bağlantıda sorun olmuyor? Veya neden aynı modemi başka bir arkadaşımda denediğimde yaklaşık 5 saat kesintisiz gündüz vakti de giriyor?

Sorun hatlarda diyelim, aynı hatta Pikatel marka eski modemimi taktığımda bağlantı neden sorunsuz oluyor? Gün boyu neden kopmadan bağlanıyor? Ben de çözüm olarak şöyle bir şey buldum akşamları 22'ye kadar filan Pikatel, sonrasında ise USR kullanıyorum ancak bu da çözüm değil, çünkü benim wireless bağlantı ihtiyacım var ev yapısı ve çalışma düzenim dolayısıyla. Yeni bir modem alsam sorun çözülecek mi? USR bu hatla mı uyumsuz? Bu nasıl bir çözümsüzlüktür. Hiç bir elektrikçi, hiç bir telekom yetkilisi anlamıyor...

• Marketlerde el terminalleri, reyon ile merkez arasında wireless ile haberleşiyor bu da büyük ihtimalle senin wireless bağlantını etkiliyor modem üzerinde wireless kanalını değiştir büyük bi ihtimalle düzelecektir.
  • Sadece wireless bozulsa hak vereceğim de, internet bağlantısı kopuyor, sanki telefon kablosunu çıkarmışsın gibi, 30 saniye sonra hattı tekrar yakalıyor bağlanana kadar 1-2 dakika geçiyor...
  • dostum zaten manyetik alan sadece wifi degil direk internet sinyalini de etkilere ama pikatel'de kopma yasanmamis garip bu seferde ama wireless oldugu icin robotics o baglantida sorun oldugunda belki kendini resetliyor olabilir bu büyük ihtimal modeminden kaynaklaniyordur.Modemin yerini evde degisrek bir dene yap bence
  • tamam bir de o yöntemi akşam deneyeyim, ama pikatelin kopmaması olayı çok garibime gidiyor. Şimdi ben yeni modem almaya kalksam hangi marka alıcam. USR 9108 çok iyi bir model, belki en iyisi değil ama gayet kullanışlı bir ürün. Zyxel? Airtiess? belki zyxel'de çalışacak, belki Airties'da belki de çok daha farklı bir markada :) akıl sır ermiyor.
  • voltaj dalgalanması var mı elektrik hattında?

ben de adaptörle çalışan bir modem gündüzleri nete bağlanmıyordu, gece 12 den sonra ise kesintisiz bağlanıyordu. Sorunun elektrik hatlarındaki voltajdan kaynaklandığını anlayana kadar modemi parçalamıştım
  • arkadasım ben de airties rt-205 wireless modem kullanıyorum bu sorun benimde basıma geliyor ancak dedigin gibi bazen hic kopmuyor bazen bes dakikada bir baslat cubugunda "kablosuz ag baglantısı su anda baglı" yazısı cıkıp duruyor

senin sorunun cevrede kablosuz iletisimin cok oldugu bir yer olabilirde hadi benim durumum da ne olacak? durumu acıklayayım ankarayı bilen bilir ben oran sitesinde oturuyorum ustelik en tepesinde yeni bir ev aldık arkası tas ocagı onu konya yoluna bakıyor en yakın kablosuz iletisim evden kus ucusu 100 metre kadar geride olan radyo vericileri bir de yine 100 metre ileride asagıdaki caddede modemin yakaladıgı bir iki kablosuz baglantı

peki bu durumda en yakın kablosuz iletisim alanlarının bile eve bu kadar uzak olması halinde bile neden bu baglantı kopup duruyor??

bir de acaba kablosuz mu kopuyor yoksa hat mı düsüyor bunu da belirlemek lazım....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS5 ve Ttnet bağlantı sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aykuttoklu, benim de sorunum seninkine benzemiyor desem yalan olur, en yakın ev bana da 100 metre uzakta, ortak nokta Ankara :) neyse şaka bir yana... Voltaj dalgalanması var gibi... Teknosada voltaj dengeleyici prizler var acaba onlar işe yarar mı? Evde voltaj dalgalanması mevcut, bu da aslında kopma ihtimalini artıran bir şey. Gece bağlanma olayı da bu dediğine yakın bir şey. Pikatel modem bu dalgalanmadan etkilenmiyor (Gerçi o da adaptörlü ama...) İşin açıkçası modem alsam, nereden baksan 100 ytl, voltaj dengeleyici alsam en az 30-40 ytl... Ve hangisi kesin çözüm sağlayacak denemeden bilmek de zor. Ama mantığım şunu söylüyor... Hat kopsa pikatel de kopar... Acaba hattın verimi gibi bir şey sözkonusu mudur? Yani hattın da belli bir gücü vardır mesela ve bu biraz düşük olduğu için sık sık düşmektedir modem...
  • pikatel modeminde wireless yok demekki sorun wireless ile ilgili gözüküyor.
  • sorun modeminde,biryerden ups bul (kesintisiz güç kaynağına) bağla ve birde öyle dene düzelecektir.
  • Usr modemlerin yanında verilen adaptorler voltaj dalgalanmasına karsı cok hassas o yuzden bende rt-211 e gectim ve rahatladım.Modem yerine adaptoru de değiştirebilirsin elektirikçiden
  • adaptörle hallolalcağını pek sanmıyorum sorun modemin devresinde ve ufak voltaj oynamalarına karşı tasarlanmamış sanki ömrü billah çiçek bahçesinde güzel güzel çalışacakmış gibi tasarlanmış inca bile ondan iyi çıkmış.
    ya ups al yada modem değiştirmeni tavsiye ederim.
    Voltaj dalgalanmasını bende bazen yaşıyorum hatta oda lambasının ışığı bile azalıp geliyor ama modemimde tık yok Zyxel 661hw-D1 tavsiye ederim
  • bu voltaj olayı olabilir cunku astorre yazdıklarını ve daha sonra yazılanları okurken dikkatimi cekti genelde gece dedigimiz zamanlar insanların uyudugu tv den baska fazla elektrik kullanmadıgı zamanlar bu yuzden de elektrik kullanımı cok fazla olmadıgı icin de gelen voltajda herhangi bir sorun olmadıgı icin geceleri düsme sorunu yasanmaması bundan kaynaklanıyor olabilir

diger yandan soyle bir teori ile de bunu saglamlayabilirim su anda bizim insaat yeni ve daha elektrige abone olmadık bu yuzden hala santiye elektrigi kullanılıyor yani butun apartmanda bes altı daire var ama gunduz is yapıldıgında kopma oluyor ama geceleri pek rastlamıyorum

yani sanırım diger arkadaslarında destekledigi gibi modemin voltaj dalgalanmalarına karsı hassas olması nedeniyle hattan degil wireless dan kopuyor bilgisayar sonra tekrar baglanıyor

piyasada voltaj kontrol eden direk prize takılan aparatlar var kullandıgınız cihazların adaptorlerini degistirmeden direk kullanabiliyorsunuz
    ben onlardan edinip deneyecegim sonucu yine yazarım

yada iyi bir modem alınacak

• aykuttoklu, benim de evin durumu öyle, 5-6 daire var, şantiye elektriği kullanılıyor belki de çok benzer bir sorun... bakalım ups aldım, yarın tüm gün evde test edicek annem, gün içinde durumu burada yazarım, bu ufak ama belki bazılarınızın başına gelecek soruna bir çözüm bulmuş oluruz...
  • insallah zaten cogu problem bu sekilde cozuluyor yani paylasım cok onemli bilgisayar sorunlarında

haber bekliyorum...
    kolay gelsin
  • Size tavsiyem USB bir modem ile denemeniz aksam saatlerinde eger usb modem ile baglantida sorun olmuyorsa adaptorlu baglantida sorun oluyorsa buyuk ihtimalle voltaj dalgalanmasindan oturu bu sorun ile karsikarsiyasiniz bu arada evdeki ampullerde elektrigin sik kullanildigin anlarda ampullerde soluklasma ve canlanma meydana geliyormu bu oluyorsa kesinlikle voltaj dalgalanmasi vardir. Eger bu sorunu yasadiginiz kesinlesirse asagida linkini vermis oldugum konuyuda takibe alabilirsiniz cunki ayni sorunu bende yasiyorum REGULATOR alicam tatildeyim su anda aldiktan sonra denicem sonuclari sizinle paylasirim kolay gelsin..

http://forum.donanimhaber.com/m_19626293/mpage_1/key_/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diGiheX -- 18 Aralık 2007; 7:31:45 >
  • robotics bende sadece wifi olarak aktif. Modemi kapalı yanına da airties modem bağladım bir tane. Anca öyle stabil olabildim. Robotics 240 YTL taktı bana dandik firma.
  • hp aio yazıcı ile airties'ın wireless modemi yanyana geldiğinde modem donuyor benzer durum yakındaki bir cihazdan kaynaklanabilir. modemin yerini değiştir istersen
  • aldığım ups şaşırtıcı bir şekilde tüm sorunumu çözdü. Telefon kablosunu da takma yerleri varmış ups'lerin bilmiyordum öğrenmiş oldum. 1 günlük bir testin ardından bağlantının kopmadığını öğrendim. (Tabii umarım bu kalıcı çözümdür, hala arada tırsmıyor değilim) Herkese yardımları için çok teşekkür ederim, ups fikrini aklıma sokan arkadaşa da biir kez daha teşekkür ederim. Bu sayede elektrik tesisatnın kalitesi ve şehir elektriğinin de internete olan etkilerini öğrenmiş oldum. 45 milyonluk bir cihazın da büyük işe yaradığını öğrendim. UPS'in ömrü ne kadar olur onu bilemiyicem tabii... :)
  • Aldiginiz marka nedir UPS ? Ve herhangi bir sorun ciktimi ustteki yaziyi yazdiktan sonra daha detayli bilgilendirirseniz sevinirim ayni sorun bendede var ben REGULATOR almayi dusunuyordum eger siz sorunu UPS ile halletiyseniz regulator almama gerek kalmicak + olarak bende elektrik kesintilerinde Veri kaybetmemis olucam cunki regulatorlerde boyle bir ozellik yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.