Şimdi Ara

Mantıklı Benzinli-Otomatik Seçimi? (Alındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kuzenim aracını değiştirecek, tertemiz 2005 model ve sadece 52.000 km'de olan, ilk sahibi olduğu Yaris'i satarak yine benzinli otomatik ve sedan araç almak istiyor. Yaris'in mmt şanzımanı maalesef arızalı, baskı balata bitti büyük ihtimal. Neyse onu tartışırız ama, sorunsuz bir şanzıman isteği var. Dolayısıyla yarı otomatik ve çift kavrama olmaz haliyle. Bu durumda iki alternatif var:

* Honda Civic 1.6 premium otomatik,

* Opel Astra Sedan 1.4 turbo sport/cosmo

Yaris'in ilk sahibiyiz, yani yılda 5.000-6.000 km'yi geçmeyen mülayim bir öğretmen aile düşünün. Bize üstteki isteklerimizi yanıtlayacak başka bir araç önerir misiniz? Bu iki araç arasında benim tercihim Astra olurdu ama sebepleriyle hangisini tercih edeceğinizi yazar mısınız? Önceliğimiz sıfır km, ama düşük km yüksek model ikinci el de olur.

Sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aytürk -- 20 Ağustos 2015; 18:59:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aytürk kullanıcısına yanıt
    Valla şahsen tercihim Yaris'i tamir ettirip binmeye devam ederdim, servis dışında en fazla 1500-2000 tl ye hallolur. 52 binde araç satılmamalı, sırf debriyaj ve aktuatör ömrünü tamamladı diye.

Almayı düşündüğü araç 0 km mi olacak?

Peugeot 1.2 puretech 1.2 130bg EAT6 tam otomatik

Citroen 1.2 puretech 1.2 130bg EAT6 tam otomatik

Toyota Corolla 1.6 Multidrive (CVT en azından tam otomatik gibi sorunsuz diyebiliriz)

Renault megane HB 1.6 (CVT)
  • Durace kullanıcısına yanıt
    Üstad mesele Yaris'in arıza yapması değil; iki çocuk olunca küçük gelmeye başladı. Şanzıman arızası da tuz biber oldu. Belirtmiştim, sedan olması şartı var aracın. Yoksa 308 radardaydı.
  • Yukarı alalım.

• Elantra 1.6 i-cvvt olabilir..

• Civic 1.6 otm honda iyidir

Abi iki araç arasında performans olarak ikiside aynı.Honda daha atak gibi(manuel olarak denendi.)Civic'i alırsanız 10-20.000 km aralığındaki araçlara bakın.Satarken zarar az olur.Astranın malzeme kalitesi yüksek.Bu fiyat aralığında 2010-2011 insignia'da tercih edilebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yari otomatik zaten baslibasina sorun bir sanzimandir.almayin aldirmayin!!

Civic arkasi dar diye biliyorum.corolla,astra ya da focus önerebilirim.

• megqne cvt bakin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rallier_61 kullanıcısına yanıt
    Şanzıman tipi nedir Elantra'nın?

Tam otomatik 6 ileri, manuel mudahale edilebiliyor

• Rallier_61 arkadaşımızın yazdığı gibi Elantra 1.6 d-cvvt tüple uyumlu güzel bir motor. Çok seçenek kalmıyor zaten ihtiyaçlar doğrultusunda. Kuzeninizin ihtiyaçlarını karşılarmı bilmiyorum ama 415 lt gibi bi bagajı olan Honca Civic 2009 1.8 tam otomatik bulunabilir. Yıl olarak eski gelebilir tabi ama güzel bir modeldir. Başkada seçenek aklıma gelmiyor. Ne yazıkki firmalar yavaş yavaş tam otomatik vites türünden vazgeçiyorlar.
    O listeye cruze da ekle konforlu sağlam güvenli full donanımlı geniş sedan uzun zaman kullanabilirsin sport plus donanım alırsan hersey olur icinde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araçta lpg uygulaması yapılmayacak, yılda 5.000 km yapan bir araçta buna gerek yok. Cruze'a olumsuz yaklaşırlar, Elantra'yı da listeye ekleyelim.

• Manuel Olsa 1.2 tsi jetta çok guzel bir tercih olabilirdi.

Corolla 1.6 cvt ve Civic bakilmali. Lpg secenegi takilmayacak bile olsa kenarda durmasi acisinsan

• quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Üstad mesele Yaris'in arıza yapması değil; iki çocuk olunca küçük gelmeye başladı. Şanzıman arızası da tuz biber oldu. Belirtmiştim, sedan olması şartı var aracın. Yoksa 308 radardaydı.

abi benim tavsiyem astra olurdu ancak 2 çocuk için ileride dar gelecek. Astra geniş bir araba değil. sizin ilacınız corolla 1.6 cvt advance. Genişlik olarak d sınıfına yakın. Civic de var listede ama test sürüşünde pek hoşlanmadım tek avantajı lpg ile satılması.

Aslında size jetta lazım hem de dsg
  • Ustadim arkadaşım da 1.4 t astra 6 ileri select sanzimani 50.000 de eline aldi. Yani tam otomatik olmasida bir sey degistirmiyor bazen.

Otomatik civic iyi tercih. Arabaya fazla para görmeyecek ise bence cruze veya aveo alsin. Ortalama 10 lt benzinle gezerki bence senede 5000 km yapan için onemli değil.

Benzinli tam otomatik bmw disinda az yakan arac yok. O da zf şanzımanlı olanlaeda gecerli. Onunda fiyati malum...

• Astra'da ne gibi bir sorun yaşandı? Opel'in tutumu nasıldı? Konu nasıl halloldu üstad?

Garantosi biteli 3 ay di. Uzatilmamisti garantisi o yüzden servise bir sey diyemedi.

Yanliz fiyat için danisti servise. 9.000 lira istediler. Disarida 4.000 tl ye yaptırdı. Su an sorun yok. 2012 model astra j

• Bir iki saate kadar hem Honda, hem Hyundai, hem de Opel'e gidip test edeceğiz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.