arkadaslar ben grafikerim ve agır dosyalar 1 gb 2 gb lik dosyalarla calsııyom
fotosopta bu kadar agır dosyaların ustunde işlem efekt kaydetme ve format deiştirmede bi dunya belkliyo
remin ustune cıkyo ve harddiske dusuyo gorevv yani 7200 rpm harddsik az geliyo 10000 yada 15000 lik raptor lar ise
belki iyi olabilir ama bunlarada scasy kart gerekiyo en as 64 bit lik scazy (scsı) baglantısıda anakartlarda yok server
anakartlarda bi le as var o anakart ada ates pahası
bu scsı kartıda en as 120 dolar yani maddi anlamda raid yapmak iyi gibi geliyo şimdi ben 160 gb sata2 16 mb lik iki tane
harddisk alsam ve raid 1 yapsam 7200 rpm donus hısını 14000 e cıkarsam harddiskin performansı nı ikiye katlamsı olurmuyus
iki tane 160 lıgı tek 160 lık gorucek raid 1 b sanırım ve bunu yapmam icin hangisini onerirsinis ve bunu yapılmasını isah eden
bi topic varmı yoksada izah edermisinis simdiden cok tesekkur ederim saygılarımla
ege vatansever
Raptor alıp raid yapmak en mantıklısı..
ama ben fakir ve gururlu bi cocuksam nolcak raptora param yetmesse
ibrahim tatlıses gibi insaatlarda sarkı soylerken meshur olursam anca o saman
Bence 1 adet raptor parasına inventus'tan 320 GB7200.10 luk iki tane( 200$+kdv) seagate al bak neler olu ozaman zaten 7200.10 olan hdd ler muhtesem birde raid yaptınmı cok daha iyi sonuçlar alırsın.
peki raid yapmak cokmu sor topic bulamadım daha once yapmadım cıunku
xp yuklerken soruyo geric raid surucusu yuklemekistenni diye ama yapan arkadas varsa iyice izah edebilrse sevinirm
Raid işine gelince eğer performans istiyorsan RAID 1 değil RAID0 yapman gerekli. Raid destekli anakartlarla RAID yapmak çok zor değil. Windows yüklemek için ise ihtiyacın olan anakartın CDsi ile oluşturulacak bir RAID F6 disketi.
Eğer ne yapmak istediğine tam karar verirsen daha ayrıntılı da yardımcı olabilirim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme