Şimdi Ara

Manuel Araçlar Artık Zor Satılıyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
202
Cevap
1
Favori
16.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Manuel keyifli falan vs diye argüman dökmeyeceğim.

Aldığım her araba sıfır ve sırf otomatik olsun diye fazladan 7-8 bin lira vermek istemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şoförlük hayatım boyunca sadece 5 km otomatik araç kullandım. Evet evet sadece 5 km.

Öyle aşırı bir trafik içerisinde de yaşamıyorum. Manuelden şikayetçi değilim seri bir şekilde rahat rahat kullanıyorum fakat bazen otomatiklere çok özenirim. imkanım olursa ve tercih etmem gerekirse kesinlikle otomatik araç seçeceğim. Neden derseniz zaten kullandığım araçlar öyle çok yüksek modelde veya motor gücünde olan araçlar değil. Yok aracı hissetmekmiş, zevk almakmış hiç umrumda değil.

Kafam rahat elim direksiyonda arkama yaşlanmışım arabanın zevki asıl o zaman çıkar diye düşünüyorum.

Manuelde vites düşünürken veya hızlanırken öyle hoşuma gittiğini söylersem yalan olur.

Şahsi fikrim böyledir, herkesin görüşüne de saygı duyuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: emocicili

Benim bundan önceki aracım dsg idi.

Sıkışık trafikte bir gün zorladım ondan sonra araba ikinci vitese geçerken titremeye başladı ondan sonra korka korka binmeye başladım öyle otomatik bineceğime gider paşalar gibi manuel alıp gönül rahatlığıyla binerim bozuldu derdi yok bir şey olacak derdi yok.

ZF hariç geri otomatik vitesler benim için hikaye.

Japon araçlarının tam otomatikleri de çok başarılıdır , ama dediğiniz gibi dsg v.b diger yari otomatikler benim gozumde de halen oturmamış teknolojiler.

Konu içinde soylemek istediğim 2003 yilindan beri 8 farkli aracim hep manueldi , şimdi otomatik ve manuel ile geçen yıllarıma üzülüyorum.

• Düz vites teknolojisi 10-15 sene sonra tarih olacak.

bknz. Elektrikli otomobilller

• Japon tam otomatik aracim var ilk iki aracim manueldi mauel kullanirken hic otomatik kullanmamistim otomatik almaya niyetimde yoktu hanim illa otomatik al deyince kiramadim aldim simdi manuel arac bana cok uzak geliyor yillarca sol dizimi bosuna yormusum :) bundan sonra cok zorda kalmadikca manuel arac almam sanirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

Sadece otomatik vites kullanabilen insanlara ben şoför demem. Yakın çevremde de var Ablam teyzem vs. Düz vites asla kullanamazlar ama otomatik kullanıyorlar. Ben şoför demiyorum kendilerine. Aslında otomatik araba acemi için daha tehlikeli. Fren yerine gaza basma olaylarını bilirsiniz dükkanlarda veya kaldırımlarda patlarlar tvlerde seyretmişsinizdir. Manuel arabada fren yerine gaza bassan bile o vitesin izin verdiği hıza çıkarsın ama otomatikte öyle değil.

Bir de bu otomatik araba çılgınlığını anlamış değilim. Herkeste bir otomatik araç Sevda'sı ki sorma gitsin. Hadi istanbuldakiler neyse de 10.000 nüfuslu ilçede yaşayıpta otomatik şart hacı diyen Arkadaşlarım var.

Ayrıca ben otomatik araçlardan zevk almıyorum. Corolla, yaris, astra sürdüm otomatik. Hiç keyif almadım. 530d sürdüm otomatik onda tabii ki keyifliydi ama araç sonuçta 5 kasa bmw ve inanılmaz bir güç var. Fakat o bmw manuel olsa çok daha güzel olurdu.

Autoscout.de de görüyorum kapak jantlı arka camlar çevirmeli manuel vites passatları mondeoları. Ama bizde öyle Bi Araç alsan hemen akrabalar bik bik öter vay sen aptal mısın o kadar para verilip manuel araba alınır mı neden otomatik almadın vs. Yav he he deyip geçiyorum

Manuel candır canandır

2 den 3 E atmanın verdiği haz yeter

Soforluk varacaginiz yere kendinize va baskalarina zarar vermeden trafik kurallarina uygun sekilde varabilmektir. 30 cm uzunlugunda bir kolu ileri geri ittirmekle soforlugun alakasi fasulye ile uzay gemisi arasindaki baglanti kadardir kanimca..

Otomatigi acemiler aliyor diyen arkadasa, 17 yillik ehliyetim rahat 300.000 + km yolum vardir. Omrumde manuel arabayi ehliyet imtihaninda surdum. Bir daha da surmem cok darda kalmazsam.

Transmisyon organinin teknik yapisi ile acemilik soforluk gibi kavramlari birbirine ilistiren bir bizim ulke vardir herhalde.

Hayirli gunler.

Şoförlük kısmına girmicem ama siz şuan manuel süremezsiniz ona eminim. 17 senedir manuel vites kullanmamış, sadece acemilikte sınavda kullanmış biri manuele dönemez. Ama manuel kullanan biri hemen otomatiğe adapte olabilir. Siz kötü şoförsünüz gibi şeyler söyleyemem tabi. Nasıl kullandığınızı bilmiyorum. Otomatik çok büyük rahatlık. Ama istediğiniz araçların otomatiği yoksa bakamamak kötü olsa gerek. Ucuz bir araç almak isteseniz otomatikten dolayı kaybedeceksiniz. Acil bir durum olsa binip gidemezsiniz manuel araca. Ben otomobilleri seven bir insanım. Hobim bu benim. Bana çok garip geliyor o yüzden. Manuel kullanmayı bilmeyen insanların araç tutkunu olmadığını düşünüyorum hatta. O zevk farklı gerçekten. Güçlü bir araçta özellikle.

• Ayda 6000 km manuel arabayla yol yapiyorum. Manuel benim icin amelelikten baska birsey degil. 95Hp 6 ileri vites arabadan nasil zevk alabilirsin ki. Atmosferik 200 hp arkadan itis araban olsa eyvallah manuel olsun ama 90-100-120 hp arabalardan zevk aliyorum demeyin.

• biz hala manuel'ciyiz. Sorun çıkartmayacağını bilsem otomatik alırım ama bi arıza yaptığında masrafıda çok oluyor haliyle manuel o yönden avantajlı. Ha tabi bas çek bas çek çok sıkışık trafikte çekilmiyor tabi ama yapacak çokta bir şey yok.
  • Ayni motor araci duz vites sayesinde tokatlarkenki zevk paha bicilemez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düz vites araçtan sonra 30 bin kilometre otomatik vites araç kullandım. Tamam trafikte rahat belki ama içimden ulan keşke düz olsaydı be derdim sürekli Açıkçası premiumların D sınıf ve üstü araçları olmayacaksa otomatik istemem.
  • Bazilari neyin kafasini yasiyor ya.otomatik kullanan manu3l kullanamazmis .manuel kullanan otomatik kullanirmis.dkgru manuelcilerin hepsi usta .bizler acemileriz.

• Acemi soforum ehliyetim bir kac aylik.İlk basladigimda cok zooor gelmisti manuel ama zamanla alistim.Babam otomatik arabasini hic vermemisti manuel ogrenmeme etkisi olmasin diye,sonra satti aracini henuz kullanmadim otomatik.İzmir Bostanlida oturuyorum trafik oluyor acikcasi ama cok buyuk sikinti degil.Benim aracta kavrama da yukarda fakat bence soforlugumu gelistirmemde baya etkisi oldu kotuyle baslamamin.Simdi ne verseler kullanirim acikcasi

Araba alacak olsam sanzimani fena olmayan otomatik arabaya 3-4 bin lira fark veririm fakat 10-15 bin lira gibi muhtesem ucuk farklari asla vermem cunku degmez.

• yav he he sensin.
  • Umarım bu konuyu yetkili biri görmez. Yoksa yarın gece yarısı KHK ile %25 OVV (otomatik vites vergisi) bindirimine hazir olun 🤕

• Otomatik vites kullanım kolaylığı, rahatlığı vs için tercih edilir...

Şanzıman sorunu çıkarırsa ne rahatlığı kalır, ne kullanımı...

(AL4, DSG ve EDC'li araçlarla ilgili kullanıcı yorumlarını, yaşadıkları problemler ve masrafları görünce vazgeçtim)

Kullandığım aracın otomatik olanına geçmeyi düşündüğüm şu günlerde daha önce üzerinde pek araştırma yapmadığım EDC ile ilgili servislerde çözülemeyen/tekrarlayan -belki kronik- bir takım sorunların, çeşitli platformlarda dile getirilmiş olması hayal kırıklığı yarattı diyebilirim...

Nispeten az masraf, biraz bilek gücü manuele devam...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Şanzıman arızası masrafı yönünden manuel, ama diğer türlü özellikle yoğun trafikli şehir içi rahatlık yönünden otomatik derim.
  • Otomatik vitesli araclara ekstradan vergi gelecekmis .. premium arac olarak geciomus..

Sayın bakanlarim size guzel bir vergi kapisi daha..

• Maalesef otomatige alisinca manuelde zorlanman dogal.. manuelden otomatige gecince ilk basta rahatlik sonrasi sıkılganlık

• araba kullanmayı amelelik gibi görenler için = otomatik
    araba kullanmayı zevk olarak görenler için = manuel

lakin İstanbul gibi ucube bir şehirde zevkle araba kullanma imkanı olmadığı için, yukarıdaki kategoriye boş verip ,her türlü otomatik
  • Gokhan G. kullanıcısına yanıt
    Valla 110 bg 1.2 tsi ile cokda guzel zevk aliyorum.. tavsiye ederim.. ozellikle yazin turbo uflemesi cok tatminkar atmosferikmi kaldi dicem ortalik karisacak

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.