Şimdi Ara

Manuel Araçlar Artık Zor Satılıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
1
Favori
16.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizim evde iki tane araba var biri 2014 316i digeri 2009 kia rio 1.5 crdi.Kiayi kullanmak gercekten zevkli 110 beygir 230 nm tork iyi gidiyor.Ama bana kimse 1.3-1.6 atmosferik lpgli araba kullanip manuel vites iyi demesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manuel arabadan zevk alanların zevkinden şüpheye düşüyorum ben, İstanbul gibi 20 milyonluk şehirlerde yaşamıyorsanız belki derim de çoğu kişi İstanbul'da, manuel araba almak yerine araba almamayı bile tercih edebilirim.

Son olarak, teknolojinin insan hayatını kolaylaştırma üzerine kurulu olduğunu hatırlatmakta fayda var. Yorum yaparken buna dikkat etmenize tavsiye veririm zira çok komik yorumlarda bulunanlar oluyor.
  • Tam tersine bakarken manuel araçlara bakıyorum otomatiğin sorunları ile uğraşamam
  • Daha önce tam otomatik kullandım tadı damağımda kaldı, şu an da manuel kullanıyorum. Nasip olursa yeni aracım kesinlikle otomatik olacak
  • Kimileri sürüş zevkinden bahsetmiş

Yahu sabahın köründe yarım göz ile işe gidiyorum nasıl bir maneul zevk verebilir ki :)

Akşam da eve gidene kadar kıçımız uyuşuyor sürüş zevkiymiş pehhh :) hiç değilse otomatik daha bir az

yoruyor. ben memnunum otomatikten arkadaş, nüfus hızla çoğalıyor heryer kalabalıklaşmaya başladı manuel

tarih olacak elbet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stompanato

Kimileri sürüş zevkinden bahsetmiş

Yahu sabahın köründe yarım göz ile işe gidiyorum nasıl bir maneul zevk verebilir ki :)

Akşam da eve gidene kadar kıçımız uyuşuyor sürüş zevkiymiş pehhh :) hiç değilse otomatik daha bir az

yoruyor. ben memnunum otomatikten arkadaş, nüfus hızla çoğalıyor heryer kalabalıklaşmaya başladı manuel

tarih olacak elbet.

duyanda bunları drift yapa yapa kullanıyor sanacak :))))
  • En ufak bi arizada otomatiklerin masrafı neredeyse komple manuel şanzımanın parasına denk oluyor. Alırken farkida cabası. Masrafları manuelle aynı olursa düşünebilirim.

Not: diğer aracım yarı otomatik. Pişmanım

• Chevrolet kalos hb 1.4 sx otomatik var alırken alma Chevrolet zor satılır dedi arkadaşlar aldım geçen sene ilana koydum satmak için arayanlar, favoriler, mesajlar hiç bir arabam böyle olamamıştır. Sonra araba bulamayınca satmadım. Aynı araç otomatik olmasa bu kadar hatta yarısı kadar ilgilenen olmaz eminim

• Her arabanın otomatiği alınmaz diye düşünüyorum. Sıkıntısız olmalı. O yüzden ince eleyip sık dokunmalı

• Otomatik iki aracım mevcut ve çok farklı marka model otomatik kullandım. Sattığım manual arabanın tadını çoğunda bulamadığım. Çok şehirler arası uzun yol yapan biri değilseniz istanbulda otomatik her türlü öne çıkıyor. Çünkü trafikte insan araba sürdüğüne lanet eder duruma geliyor. Ayağınıza yazık zaten basamıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratalagoz

quote:

Orijinalden alıntı: stompanato

Kimileri sürüş zevkinden bahsetmiş

tarih olacak elbet.

duyanda bunları drift yapa yapa kullanıyor sanacak :))))

Belli bir yaştan sonra insan konfora rahatlığa öncelik veriyor. yaşadığımız şehir zaten bezdiriyor bari aracımızda rahat edelim.

• tercih meselesi tartışılacak ne var ilginç
    ama Türk illa birbirini yiyecek bir şey bulur

istanbuldayım manuel kullanıyorum ama otomatik daha mantıklı
    bir dahaki sefere otomatik düşünebilirim
    istanbul dışında anadoluda bir yerde yaşasam manuel de olabilir

manuel tabiki daha keyifli
    ama 2km yolu 45 dakika da gidince keyif ızdırap oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belenenses -- 29 Ocak 2017; 19:35:59 >
  • Kendi araçlarımda 15 yıldır manuel kullandım test sürüşlerinde arkadaşlarımın araçlarında veya babamın ablamın aracında otomatik kullandığım oldu Ankara içinde mesai saatleri yoğun trafikte otomatik arıyor insan onun harici düz vites tercihim bir de manuelden in otomatiğe bin otomatikten in manuele bin olunca kafa karışıyor pedallara yanlış basabiliyorum eylül ekim ayı gibi 1.4 tsi beetle bakıyordum Almanya'da düz vitesi var doğuşla görüştüm getiremeyiz düz vitesliye talep yok dediler ülkemizde ağırlıklı satış otomatiğe döndüğünden istediğiniz aracı anlamayabilirsiniz veya benzinli isteyip sadece dizel tek seçenek gelen modellerde var yurt dışında bu imkanlar mevcutken biz de araba almak sıkıntı

• quote:

Orijinalden alıntı: Glp107Oa

Hocam kusura bakma da verdiğiniz örneklerin konuyla hiçbir ilgisi yok. Geri kafalikla manuel vitesin de ilgisi yok. Nasıl manuel kullananlar otomatik kullananlara laf atıyorsa otomatik kullananlar da manuel kullananlara laf atıyor. Amele isiymis de, acemi isiymis de... Bırakın insanlar istediğini kullansin. Ki otomatik sanziman ZF kalitesinde bir tork konventorlu olmadığı sürece cok da keyifli oldugunu pek düşünmüyorum.

Ya ne zf'ymiş ya. Şu zf kadar da abartılan bir şanzıman görmedim. Babamda 520 var, tabiki otomatik. Sürekli olmasa da arada kullanıyorum, kendi arabam kardeşimde olduğu zaman veya uzun yola çıktığımızda vs. Hiç de öyle abartılacak bir şanzıman değil. Hatta aracın moduyla alakalı olabilir ama bazı zamanlarda o kadar çok turbo lag oluyor ki şaşırıyor insan. Bundan önce A4 vardı, onun da vitesi S-tronic'ti. Yani Dsg'nin bir çeşidi bildiğiniz gibi. Ondan çok daha fazla zevk alıyordum. Herkesin ağzında bir zf'dir tutturmuş gidiyor. Bilen de, bilmeyen de, kullanan da, kullanmayan da hepsi birbirinden duya duya... Ayrıca verdiğim konuların gayette ilgisi var. Bir kere manuel kullananların savunmalarına bak, bir de verdiğim örneklerdeki insanların savunmalarına bak. Birebir aynı savunmalar. Tamamen yeniye alışamayıp çamur atmak.

• Şehir içini bilmem ama kırsal alanda otomatik sıkıntı oluyor.

• Rally yapmayacaksanız düz vites ameleliktir.

• Kim napsın otomatik dururken iki saat vites atmayla uğraşmayı. Yeni araba alan arkadaşlara da bakıyorum hepsi otomatik almaya başlamış(uzun yıllar boyunca manuel kullandıkları halde).

Manuel iyidir demek, dört işlemi hesap makinesi yerine abaküsle yapmanın daha iyi olduğunu iddia etmekle eşdeğer.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla otomatik iyi hoş da ben tamamen sorunsuzluk odaklı araç almaya başladığım için manuel kullanıyorum. Eşim yüzünden benim de 3 tane otomatik aracım oldu zorunluluktan. Ama 6 yıl önce açmış olduğum aşağıdaki konuda da okuyabileceğiniz çileyi yaşayınca büyük konuşmayayım ama yarı otomatik defterini kapattım. 0km focus manuel aldım ve eşim de mecbur kalınca 1 haftada aracı kullanmaya başladı. Zaman içinde de geliştirdi. Şu bir gerçek ki bayanlar manuel vitesi erkekler gibi kullanamıyor. İlla bi koordinasyon eksikliği oluyor ama neticede kullanıyorlar. Tam otomatikler de bana keyif vermiyor. Bağırıp gitmiyormuş hissi veriyor.

https://forum.donanimhaber.com/astra-h-ilgaz-daginda-yasadigim-rezillik-acil-tavsiyelerinize-ihtiyacim-var--45189572

Bir kere hızlandığını hissetmek istiyorsan o araçta baskı balata olması gerekiyor şahsi görüşüm. Zaten çift kavramalar da bunun için icad oldu. Yani tork konvertörlü şanzımanlar baskı balatalı sistemin keyfini veremiyor. CVT desen onlar da akülü araba gibi sabit devirde hızlanıyor ve keyifsiz geliyor bana. Baskı balata için de ya tek ya çift kavrama almak zorundayız. Tek kavramada vites geçişleri hissediliyor ve ani durumlarda tepkiler yavaş oluyor. Çift kavrama bana göre şu an en harika sistem. Hem keyifli hem konforlu. Özellikle dsg şanzıman bana göre bu konuda en iyisi. Geçenlerde yeni megan sedan 1.5dci edc test ettim. Arada kullandığım arkadaşın tdi dsg leonla karşılaştırınca bana çok yavan ve yavaş geldi. Ama gel gelelim nerde ne yaşatacağı belli olmayan şanzıman yerine güvenilirliği benim için önemli olduğu için şimdilik manuele devam. Ama garanti uzatmak kaydıyla tsi/tdi+dsg kombinasyonu gerçekten hem keyifli hem konforlu.

• Zf sanziman yoksa gerisi cöp.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2014 yılında İstanbulda oturduğum halde Mercedes'imi 3 ay sipariş beklemeye göze alarak manuel vites aldım çokta memnunum.

Bu ülkede hala benim gibi otomobil kullanmaktan zevk almak isteyen insanlar var. Mercedes, BMW ve Audi distribitörlerine duyurulur.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.