Şimdi Ara

Manuel Araçlar Artık Zor Satılıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
1
Favori
16.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu otomatik vites sevdasını da çok güzel kullanıyor ama adamlar. 17 bin lira şanzıman farkı mı olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mathematician_01

Konuyu görünce bu video geldi aklıma

Aşka bak 😂

• Bir taraf otomatik acemi işidir diyor, diğer taraf 150.000 verecem vitesi atacam diyor..

Arabaya yaklaşım mantığına bak. Milyonluk Ferrari ve Lamborghini'leri manuel olarak almaya çabalayan insanlar var. Senin kıçı kırık araban ne ki ?

Şuan günlük kullandığım otomobilim manuel, bir sonraki de manuel olacak. Otomatik vitese ihtiyacım yok çünkü.

Edit : Bu arada bu piyasada Manuel araçlar, Otomatik olanlardan kat kat pahalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorod -- 29 Ocak 2017; 14:4:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

Sadece otomatik vites kullanabilen insanlara ben şoför demem. Yakın çevremde de var Ablam teyzem vs. Düz vites asla kullanamazlar ama otomatik kullanıyorlar. Ben şoför demiyorum kendilerine. Aslında otomatik araba acemi için daha tehlikeli. Fren yerine gaza basma olaylarını bilirsiniz dükkanlarda veya kaldırımlarda patlarlar tvlerde seyretmişsinizdir. Manuel arabada fren yerine gaza bassan bile o vitesin izin verdiği hıza çıkarsın ama otomatikte öyle değil.

Bir de bu otomatik araba çılgınlığını anlamış değilim. Herkeste bir otomatik araç Sevda'sı ki sorma gitsin. Hadi istanbuldakiler neyse de 10.000 nüfuslu ilçede yaşayıpta otomatik şart hacı diyen Arkadaşlarım var.

Ayrıca ben otomatik araçlardan zevk almıyorum. Corolla, yaris, astra sürdüm otomatik. Hiç keyif almadım. 530d sürdüm otomatik onda tabii ki keyifliydi ama araç sonuçta 5 kasa bmw ve inanılmaz bir güç var. Fakat o bmw manuel olsa çok daha güzel olurdu.

Autoscout.de de görüyorum kapak jantlı arka camlar çevirmeli manuel vites passatları mondeoları. Ama bizde öyle Bi Araç alsan hemen akrabalar bik bik öter vay sen aptal mısın o kadar para verilip manuel araba alınır mı neden otomatik almadın vs. Yav he he deyip geçiyorum

Manuel candır canandır

2 den 3 E atmanın verdiği haz yeter

Soforluk varacaginiz yere kendinize va baskalarina zarar vermeden trafik kurallarina uygun sekilde varabilmektir. 30 cm uzunlugunda bir kolu ileri geri ittirmekle soforlugun alakasi fasulye ile uzay gemisi arasindaki baglanti kadardir kanimca..

Otomatigi acemiler aliyor diyen arkadasa, 17 yillik ehliyetim rahat 300.000 + km yolum vardir. Omrumde manuel arabayi ehliyet imtihaninda surdum. Bir daha da surmem cok darda kalmazsam.

Transmisyon organinin teknik yapisi ile acemilik soforluk gibi kavramlari birbirine ilistiren bir bizim ulke vardir herhalde.

Hayirli gunler.

Şoförlük kısmına girmicem ama siz şuan manuel süremezsiniz ona eminim. 17 senedir manuel vites kullanmamış, sadece acemilikte sınavda kullanmış biri manuele dönemez. Ama manuel kullanan biri hemen otomatiğe adapte olabilir. Siz kötü şoförsünüz gibi şeyler söyleyemem tabi. Nasıl kullandığınızı bilmiyorum. Otomatik çok büyük rahatlık. Ama istediğiniz araçların otomatiği yoksa bakamamak kötü olsa gerek. Ucuz bir araç almak isteseniz otomatikten dolayı kaybedeceksiniz. Acil bir durum olsa binip gidemezsiniz manuel araca. Ben otomobilleri seven bir insanım. Hobim bu benim. Bana çok garip geliyor o yüzden. Manuel kullanmayı bilmeyen insanların araç tutkunu olmadığını düşünüyorum hatta. O zevk farklı gerçekten. Güçlü bir araçta özellikle.

• Nasıl yozlaşmış bir toplum. Herkes sahibi olduğu şeyi satın aldığından içini rahatlatmak amacıyla gelip muadiline bok atıyor. Otomatik vites kullanan gelmiş yok Manuel az satılıyor, satılmıyor tedavülden kalkar zaten vs vs diye akil izan olmayan açıklama yapıyor.

Dostum tezin var mı? Örneğin var mı? Araştırman var mı? Yok sadece pazar sabahı kahvaltıda otomatik aldık ama iyi ettik bilmiyorum diye düşünürken aklına gelen kokuşmuş düşüncelerin var.

İşte yeni Türkiye'nin resmi bu, konuyla ilgili bilgi yok ama bol bol fikir var.

Aynı dille cevap verelim;

uydurma b sınıfında zirveye oynayan iki tane araç var birisi polo birisi clio.

Yakıt tüketimi konusunda Manuel ile aynı olduğu kocaman bir yalan. Şehir içinde 4.0lt tüketen bir otomatik varsa paylaşabilirsen sevinirim. Ha dizel ile 5.0 lari yakalarim diyorsan. Sıfır Dizel otomatik b sınıfı 70 civarı. 70 bin TL'yi ben de b sınıfına versem ben de gelir otomatik rahatlık derim :) ayrıca bahsettiğin rahatlık sadece vites değiştirmemek, konfor falan yok. o parayla Sincanda katta balkonlu ev alınıyor :)

Otomatiklerin şanzimani arıza yaparsa allah yardımcın olsun. B sınıfı için acemiden acemiye geçiş yaptığı düşünürsek şanziman sorunu yüksek olasılık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grezcar -- 29 Ocak 2017; 14:12:9 >

• Honda tam otomatik, mitsubishi tek kavramali amt, renault cift kavramali edc ve halen mitsubishi cvt kullanarak mevcut tum sanziman tiplerini (cvt henuz 1 ay oldu) en az 2.5 yil boyunca kullandim. Otomatik sanziman hakkinda fikir beyan edebilirim az cok.

Sahsen, belki cok basarili bir motor sanziman uyumundan dolayi ,en begendigim ve en eglencelisi tek kavramali 6 ileri mitsubishi amt idi. Amt yi neredeyse tamamen manuel mod da kullaniyordum, iclerinde en kotusu hem yakit fazlaligi hem performansi torpulemesinden 99 civic 4 ileri tam otomatikti. Edc ise genelde otomatik modda kullandigim bir sanzimandi. Amt kadar hosuma gitmedi evet vites degistigini hissetmiyorsunuz vb ama eglenceli degil surusu.

Cvt ise henuz 1600 km dir kullaniyorum. Ekonomi amacli bir sanziman surucu kontrolu sifir. Siz cvt ye uymak zorundasiniz . ama kullanimina alistinizmi surekli hizlanma ozelligi ve vites diye bir sey olmamasi hosunuza gitmeye basliyor.

Hayirli gunler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 29 Ocak 2017; 14:10:28 >

• Otomatik Sabri'yse manuel Fernandes'dir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yılda 50.000 km yolum var manual kullanıyorum zevk meseli kontrol bende olacak.

• Herkesin zevki başkadır bir şey diyemezsin. Trafiği yoğun olamayan bir şehirdeyim. Sol ayağımın ağrıdığı falan yok. Eşimde araba kullanmıyor. Otomatik farkı da çok olursa, otomatik vitesli araç almak pek mantıklı gelmiyor. Ama İstanbul- Ankara veya İzmir'de otursam, eşimde kullansa ve otomatik farkı çok olmasa tabi ki tercihim otomatik olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

quote:

Orijinalden alıntı: mathematician_01

Konuyu görünce bu video geldi aklıma

Aşka bak 😂

Manuel vitesi görünce adamın ergenlik güdüleri ağır basıyor

• Otomatik alacaktım yalnız Anadolu da sanayicilerde şöyle algı var, sakın otomatik almayın her hangi problemde doğru düzgün otomatikten anlayan usta bulamazsın diye caydırıyorlar. Hatta bozulursa masrafı çok olur ocağına incir ağacı diker gibi göz korkutma var.Bende almamıştım, bu söylediğim ikinci el otomatik araçlar için gecerli tabi. İstanbul ankara gibi büyük şehirlerde durum nasıl bilmiyorum.

• Yıllarca manüel araç kullandım şimdiki aracım otomatik evet biraz rahat otomatik araç ama kesinlikle manüel vitesteki zevk yok otomatikte.Ayrıca duyduklarım kadarıyla yeni nesil otomatik şanzımanlar daha tam sağlıklı değiller rahatlık isterken üzebiliyor insanları.
  • Hız sabitleyicin de varsa sehirdışında zaten gerek Yok otomatiğe. Ha hergün arabanla trafiğe girmek zorunda kalıyorsan mantıklı.

• yarı otomatik ve otomatik varken satılması mucize yada maddi sebeplerle olur ancak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç kullanmayı otomatikte öğrenip, manuel araç versen kullanamayan arkadaşım var :) bir de bazı manueller daha çok yaktırır.

Örneğin 2009 kasa jetta. 5 ileri manuel viteste 100km/h yaptığınızda devir 3.200 civarı seyreder. 6 ileri otomatik vitesinde ise devir 2.500 civarı seyrediyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Stones

Araç kullanmayı otomatikte öğrenip, manuel araç versen kullanamayan arkadaşım var :) bir de bazı manueller daha çok yaktırır.

Örneğin 2009 kasa jetta. 5 ileri manuel viteste 100km/h yaptığınızda devir 3.200 civarı seyreder. 6 ileri otomatik vitesinde ise devir 2.500 civarı seyrediyor..

O dediginiz ozellikle cvt viteste gecerli. Misal su anki aracim 100 km de sabit hizda cc deyken 1500 devirde gidiyor. Buda yakit ekonomisi demek.

• Valla tabi ki bu durum öznel ama ben 1.2,1.4 ,1.6 atmosferik arabalardan keyif almıyorum. 1.4 turbo 1.6 turbo benzinli, 2.0, 2.5 atmosferik, 2.0 dizel, bazı 1. 6 turbo dizel araçlar dışında Manuel kendi adıma hamallık geliyor.

1.3 atmosferik araba kullanıyorum neyine zevk alayım keşke otomatik olsaydı.

• quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

quote:

Orijinalden alıntı: Stones

Araç kullanmayı otomatikte öğrenip, manuel araç versen kullanamayan arkadaşım var :) bir de bazı manueller daha çok yaktırır.

O dediginiz ozellikle cvt viteste gecerli. Misal su anki aracim 100 km de sabit hizda cc deyken 1500 devirde gidiyor. Buda yakit ekonomisi demek.

İşte ben kullandığım her iki araçtan örnek verdim hacım. Belki 7 ileri olanda 2 bin devir çeviriyordur. Bir aracın 100km de giderken çevirdiği devir 3.000 geçiyorsa saçma zaten. 120-130'lara geldiğinde bırak tüketimi bağırması da çabası.

Benim sizin gibi bu detaylara dikkat eden insanlar aracını tanır işte. Bazı kesimler araçtır deyip binerler. Bir şey sorsan, 10 numara derler :)

• 1 yıldır sirket aracını otomatik kullanıyorum bu sene düz vites vericez desinler işi bırakırım :) ay da 3500 4000 km yapıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: grezcar

Nasıl yozlaşmış bir toplum. Herkes sahibi olduğu şeyi satın aldığından içini rahatlatmak amacıyla gelip muadiline bok atıyor. Otomatik vites kullanan gelmiş yok Manuel az satılıyor, satılmıyor tedavülden kalkar zaten vs vs diye akil izan olmayan açıklama yapıyor.

Dostum tezin var mı? Örneğin var mı? Araştırman var mı? Yok sadece pazar sabahı kahvaltıda otomatik aldık ama iyi ettik bilmiyorum diye düşünürken aklına gelen kokuşmuş düşüncelerin var.

İşte yeni Türkiye'nin resmi bu, konuyla ilgili bilgi yok ama bol bol fikir var.

Aynı dille cevap verelim;

uydurma b sınıfında zirveye oynayan iki tane araç var birisi polo birisi clio.

Yakıt tüketimi konusunda Manuel ile aynı olduğu kocaman bir yalan. Şehir içinde 4.0lt tüketen bir otomatik varsa paylaşabilirsen sevinirim. Ha dizel ile 5.0 lari yakalarim diyorsan. Sıfır Dizel otomatik b sınıfı 70 civarı. 70 bin TL'yi ben de b sınıfına versem ben de gelir otomatik rahatlık derim :) ayrıca bahsettiğin rahatlık sadece vites değiştirmemek, konfor falan yok. o parayla Sincanda katta balkonlu ev alınıyor :)

Otomatiklerin şanzimani arıza yaparsa allah yardımcın olsun. B sınıfı için acemiden acemiye geçiş yaptığı düşünürsek şanziman sorunu yüksek olasılık.

Kendi manuel sahibi içini rahatlıyor bide bize diyor

Bu manuel vitesten ne zevk alıyorsunuz anlamıyorum sanki type-r focus rs falan sürüyorlar

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.