Şimdi Ara

Manuel Araçlar Artık Zor Satılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
1
Favori
16.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok değil 4-5 sene öncesine kadar Anadolu'da yüzüne bakılmayan , ucube muamelesi gören ikinci el otomatik vitesli araçlar şuan piyasada zirveyi oynuyor .
    ( Bkz : getz, punto, yaris, corsa vb)

Özellikle b sınıfı hb otomatikler kadınların da trafiğe katılımının artmasıyla bihayli ilgi görmeye başladı ve sahiplerine 3-4 sene içerisinde neredeyse %60-70 kazandirdı. ( Paranın zaman deger kaybını yok sayarsak)

Otomatik vitesler çok yakar algısını, düşük hacim yüksek güç ile 5 sene önce kıran ve insanlarımıza benimseten en büyük firma tartışmasız Volkswagen oldu. Her motor seçeneğinde otomatik kullanmasi mukemmel bir basariydi ( Tabi bu sefer de dsg nin bu başarısı başka bir algı da oluşturdu ya hadi neyse patlak muhabbetlere girmeyeyim )

Birkaç yıl içinde ise artık manuel araçlara ucube gözüyle bakiyorlar. İlanlar olduğu gibi duruyor, ozellikle üst segment araçlarda manuel seçeneği ikinci elde direk elenmeye neden oluyor. (Mesala 2014 superb manueli 3 ayda satamayip, fiyatını 10 bin kadar kırmak zorunda kaldık.)

Manuel devri artık bitiyor. Arabalar evrimleşiyor.
    Yeni yönelimler , farklı ihtiyaclar yeni iş kolları doğuruyor.
    En çok da moder teknolijinin sanayi kültüründen giderek uzaklaşmasından memnunum. Yüksek sıkıştırma oranları, turbolar, akıllı yakit sistemleri, elektronik sistemler... Bunlar mevcut ustalardan, kendini yenileyemeyen , evrimleşemeyen , ayak uyduramayan ustalardan o kadar uzak ki !

Edit :
    Yapılan yorumları tek tek okudum ve yazilanların kısa bir özetini geçeyim. Yorumlara bakarsak ayrışmalar çok fazla. Siyah ya da beyazlar yok, flüler , griler , yeşiller maviler var

1- Yıl olmuş uzay çağı , otomatik kullanmamanın saçma olduğunu savunanlar. Amellik diyen ekip

2- manuel araç kullananları hiç otomatik kullanmadigi icin manueli savunduklarını söyleyen ekip

3- manuel vites candır, hissiyat önemli diyenler.

4- otomatik vitesin harika olduğunu kabul edip ancak yürütme ve başlangıç maliyetinin yüksek olduğunu savunanlar

5- yine otomatik vitesin mukemmel ancak o paraya donanım alıp duz vitese dev edenler. ( Ben de bu guruptanim)

6- manuel araç kullanmayanları acemelikle suclayanlar

7- manuel viteslerin biteceğini yahut bitmeyeceğini savunanlar.

Kısaca yorumlar bu başlıklar dolayında dönüyor.

ŞAHSÎ GÖRÜŞÜM :
    -------------------------------

KUCUK BİR ŞEHİRDE YAŞADIĞIM İCİN OTOMATİK ALACAĞIMA MANUEL ALIRIM, O ARADAKİ FARK İLE DAHA ÜST DONANIMI ALIRIM. İKİNCİ ELDE DAHA UYGUN ARAÇLAR BULABİLİYORUM O YÜZDEN.

ANCAK İSTANBUL GİBİ MEGA KENTTE YAŞASAYDIM KESİNLİKLE NE PAHASİNA OLURSA OLSUN OTOMATİK TERCİH EDERİM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkmenson -- 30 Ocak 2017; 1:32:27 >

• Yeni araçların öyle devir çevirdiği falan da yok.

Neden manuel alınır bende bilmiyorum.

Keyfi falan da kalmadı artık. İsterse 500 beygir olsun, F1 şanzımanla birlikte otomatik her şekilde daha keyifli.
  • D segment ve yukarisi araclar icin manuel vites komik geliyor bana.Buyuksehirde yasayanlarin cektigi trafik dusunulurse otomatik vites mantikli kesinlikle.
  • Duz vites yurtdışında hala çok rağbet görüyor,otm vites kullananlar manüelden daha zevkli demesi sadece manueli kullanamadığı içindir ha manueli kullanan var birde kullanan var
  • Otomatik şanzımanların gelişmesinin de büyük etkisi var. Yeni nesil otomatik şanzımanlarla beraber fazla yakıt tüketimi, düşük performans, yavaş vites geçişleri, sarsıntı, vuruntu, geri kaçırma gibi sorunlar büyük ölçüde çözüldü. Artık her tarafı otomatikleşen arabaların viteslerinin de otomatik olmasını istiyor insanlar. Özellikle keyif için değil de ihtiyaç için binenler.
  • Sadece otomatik vites kullanabilen insanlara ben şoför demem. Yakın çevremde de var Ablam teyzem vs. Düz vites asla kullanamazlar ama otomatik kullanıyorlar. Ben şoför demiyorum kendilerine. Aslında otomatik araba acemi için daha tehlikeli. Fren yerine gaza basma olaylarını bilirsiniz dükkanlarda veya kaldırımlarda patlarlar tvlerde seyretmişsinizdir. Manuel arabada fren yerine gaza bassan bile o vitesin izin verdiği hıza çıkarsın ama otomatikte öyle değil.

Bir de bu otomatik araba çılgınlığını anlamış değilim. Herkeste bir otomatik araç Sevda'sı ki sorma gitsin. Hadi istanbuldakiler neyse de 10.000 nüfuslu ilçede yaşayıpta otomatik şart hacı diyen Arkadaşlarım var.

Ayrıca ben otomatik araçlardan zevk almıyorum. Corolla, yaris, astra sürdüm otomatik. Hiç keyif almadım. 530d sürdüm otomatik onda tabii ki keyifliydi ama araç sonuçta 5 kasa bmw ve inanılmaz bir güç var. Fakat o bmw manuel olsa çok daha güzel olurdu.

Autoscout.de de görüyorum kapak jantlı arka camlar çevirmeli manuel vites passatları mondeoları. Ama bizde öyle Bi Araç alsan hemen akrabalar bik bik öter vay sen aptal mısın o kadar para verilip manuel araba alınır mı neden otomatik almadın vs. Yav he he deyip geçiyorum

Manuel candır canandır

2 den 3 E atmanın verdiği haz yeter

• Ben de manuelci olarak küçük şehir olayına katılıyorum. Büyük şehirde tamam mecburiyetten vs alınabilir ama küçük şehirde de insanlar artık donanım motor tork vesaireden önce ilk olarak "otomatik mi" diye soruyorlar. Yok manuel aldım deyince de anlamakta güçlük çekenler var

%90 arabayı hatunlara kaptırmadan kaynaklı bir durum galiba. Ha benimki de kullansa belki ben de allure man. yerine active otm. talim etmek zorunda kalırdım.

Mesela kızkardeşimin de kullanacağı bir araba almamız gerekiyordu. Otm alınacaktı. Arkadaşım da eşinin ilk sahibi olduğu boyasız 60 binde getz dohcu geçen sene 26ya bırakıyordu (bedava olduğunu 1 saatte satılınca anladım) ama arabayı kullanınca rezil geldi bana almak istemedim bi türlü. Aynısının manuelini aldım sonra, şimdi kızkardeşim manueli gayet iyi kullanıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o kadar para verip amelelik yapinca insan kendini kotu hissediyor. bu hissi yasamamak icin otomatik diyorum
  • Satılan sifir araçlar içinde otomatiklerin oranı her geçen gün artıyor dolayısıyla otomatik araç talebindeki artış bariz ortada. Tabi artan talep sadece sıfır araçları etkilemiyor ikinci el araç talebide buna paralel etkileniyor.
  • Biraz Google taraması yaptım 2010 yılında otomatik vitesin toplam satış adetleri içindeki payı %30 civarında olunca rekor diye haberler yapılmış,

2013 te ℅40

2016 ise bu oran ℅57 olmuş durumda.
  • Benim babam yaklasik 30 senelik sofor,aldigi butun arabalari kendi parasiyla almis biri. 20'ye yakin arabasinin sadece 3'u falan manuelmis,onlar da ilk arabasi olan tempra 2.0 falan. Bu adam da mi sofor degil :-). Manuel vites amelelik kere amelelik,koyunuzde kullanmaya devam edin.
  • Otomatik arabayı genelde yaşlılar, acemiler, kadınlar alıyor.

Bir de maalesef lüks markaların distribütörleri manuel versiyon getirmiyor.

Bu da zenginlerin, kodamanların, oligarkların otomatik almasına yol açıyor.
  • ben bi daha manuel almam, segment falan da umrumda değil, otomatiğe geçtikten sonra manuel benim için ölmüştür, Allah bi daha düşürmesin, bu işin karısı acemisi falan kalmadı, teknoloji gelişiyor insanlar da kullanıyor, eskiden lükstü şimdi daha ulaşılabilir
  • 5-6 sene hep manuel kullandim. Son 2 yildir sadece otomatik. Typer filan olmadikca su saatten sonra manuel kullanmam.
  • 150 bin bayılacaksın,sonra vitesle denriajla uğraşacan. Kusura bakmasın araç değişsin benim yerime.
  • Bunun karı kız acemilikle alakası yok. Manuel kullanan nasıl keyif alıyorsa otomatik kullanan adamda keyif alıyor. Kimisi rahatına düşkün olur yorulmak istemez. Kimisi o vitesle oynamak ister.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

Sadece otomatik vites kullanabilen insanlara ben şoför demem. Yakın çevremde de var Ablam teyzem vs. Düz vites asla kullanamazlar ama otomatik kullanıyorlar. Ben şoför demiyorum kendilerine. Aslında otomatik araba acemi için daha tehlikeli. Fren yerine gaza basma olaylarını bilirsiniz dükkanlarda veya kaldırımlarda patlarlar tvlerde seyretmişsinizdir. Manuel arabada fren yerine gaza bassan bile o vitesin izin verdiği hıza çıkarsın ama otomatikte öyle değil.

Bir de bu otomatik araba çılgınlığını anlamış değilim. Herkeste bir otomatik araç Sevda'sı ki sorma gitsin. Hadi istanbuldakiler neyse de 10.000 nüfuslu ilçede yaşayıpta otomatik şart hacı diyen Arkadaşlarım var.

Ayrıca ben otomatik araçlardan zevk almıyorum. Corolla, yaris, astra sürdüm otomatik. Hiç keyif almadım. 530d sürdüm otomatik onda tabii ki keyifliydi ama araç sonuçta 5 kasa bmw ve inanılmaz bir güç var. Fakat o bmw manuel olsa çok daha güzel olurdu.

Autoscout.de de görüyorum kapak jantlı arka camlar çevirmeli manuel vites passatları mondeoları. Ama bizde öyle Bi Araç alsan hemen akrabalar bik bik öter vay sen aptal mısın o kadar para verilip manuel araba alınır mı neden otomatik almadın vs. Yav he he deyip geçiyorum

Manuel candır canandır

Soforluk varacaginiz yere kendinize va baskalarina zarar vermeden trafik kurallarina uygun sekilde varabilmektir. 30 cm uzunlugunda bir kolu ileri geri ittirmekle soforlugun alakasi fasulye ile uzay gemisi arasindaki baglanti kadardir kanimca..

Otomatigi acemiler aliyor diyen arkadasa, 17 yillik ehliyetim rahat 300.000 + km yolum vardir. Omrumde manuel arabayi ehliyet imtihaninda surdum. Bir daha da surmem cok darda kalmazsam.

Transmisyon organinin teknik yapisi ile acemilik soforluk gibi kavramlari birbirine ilistiren bir bizim ulke vardir herhalde.

Hayirli gunler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 29 Ocak 2017; 9:32:45 >

• şu manuel vites daha keyifli diyenlerin yüzde 90 nı daha önce otomatik vites araba kullanmayanlardır. 50 bin ve üzeri para verip hele sıfır araç alıp da manuel almak tam bir saçmalık. manuel vites keyifli diyenler sokaklarda ralli yapıyor zaar. bi kere arabanın iç görüntüsünü bile bozuyor mauel vites.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

Sadece otomatik vites kullanabilen insanlara ben şoför demem. Yakın çevremde de var Ablam teyzem vs. Düz vites asla kullanamazlar ama otomatik kullanıyorlar. Ben şoför demiyorum kendilerine. Aslında otomatik araba acemi için daha tehlikeli. Fren yerine gaza basma olaylarını bilirsiniz dükkanlarda veya kaldırımlarda patlarlar tvlerde seyretmişsinizdir. Manuel arabada fren yerine gaza bassan bile o vitesin izin verdiği hıza çıkarsın ama otomatikte öyle değil.

Manuel candır canandır

Soforluk varacaginiz yere kendinize va baskalarina zarar vermeden trafik kurallarina uygun sekilde varabilmektir. 30 cm uzunlugunda bir kolu ileri geri ittirmekle soforlugun alakasi fasulye ile uzay gemisi arasindaki baglanti kadardir kanimca..

Otomatigi acemiler aliyor diyen arkadasa, 17 yillik ehliyetim rahat 300.000 + km yolum vardir. Omrumde manuel arabayi ehliyet imtihaninda surdum. Bir daha da surmem cok darda kalmazsam.

Transmisyon organinin teknik yapisi ile acemilik soforluk gibi kavramlari birbirine ilistiren bir bizim ulke vardir herhalde.

Hayirli gunler.

10 numara yanıt olmuş...bravo!

• quote:

Orijinalden alıntı: Lxde

Bunun karı kız acemilikle alakası yok. Manuel kullanan nasıl keyif alıyorsa otomatik kullanan adamda keyif alıyor. Kimisi rahatına düşkün olur yorulmak istemez. Kimisi o vitesle oynamak ister.

İşte bunu anlamıyorlar. Öyle bir algı oluşturmuşlarki kendi kendilerine, sözde sadece manuel vites keyifliymiş, otomatik vites manuel vites kullanamayanlara göreymiş. Arkadaş benim şu zamana kadar kullandığım iki arabam da manueldi. Şimdiki arabam ise otomatik. Hiçbir zaman da manuelden herhangi bir keyif almadım. Tam tersi arabaya binip dakka başı debriyaja basma, vites değiştirme olayından kurtulduğum için ekstra zevk alıyorum. Heh illa arabayla etkileşim içinde olmak istersem de manuel mod ne güne duruyor? Manuel vitesi savunmak bana göre tamamen geri kafalılıktır. Bir sendromdur; Hani yaşlılar sürekli nerede o 80 ler, 70 ler bilmem ne der ya. Ya da futbol için sürekli yok 2000lerde, yok 90 larda daha iyiydi diyenler gibi. Bu eski seviciliği herşeyde var maalesef. Formula 1 takip ediyorsan sürekli nerede o Schumaer dönemleri, hatta görmemesine rağmen nerede o Senna Prost dönemleri diyenler bile var. Bunlar yine aynı şekilde; Windows 8 çıkar yüklemezler, 10 çıkar hala xp kullanırlar. Bir de üzerine sanki çok iyiymiş, çok güzel birşey yapıyormuş gibi övüne övüne söylerler, savunurlar. Tamamen yeniye alışamayıp çamur atmaktır. Yeniliğe açık olmamak. Heh otomatik vites yıllardır var. Ama ülkede yeni yeni yaygınlaştığı için bu sendrom da yeni yeni ortaya çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MFN -- 29 Ocak 2017; 9:45:18 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.