ikisinin alakası var mı bilmiyorum ama bir yerlerde manuel odaklamanın makro mesafesi ile sınırlı olduğunu okumuştum. yani diyelim 30cm makro mesafesi varsa bir cihazın en fazla 30cm deki cisimleri manuel olarak netleyebiliyoruz yazıyordu. manuel odaklama ile makro arasındaki fark nedir?
Basitlestirerek verdiginiz ornekten gidecek olursak.Bahsedilen lens en fazla 30 cm yakinliktaki cisimleri net bir sekilde cekebilir ve makro mesafesinden de kastedilen budur. Burada denmek istenen de ister otomatik ister manuel odaklamayi kullanin 30 cm den daha yakin cisimleri netleyemezsiniz demek. Manuel odaklama ile makro arasindaki tek iliski budur.Manuel odaklamayi da basit olarak cekmek istediginiz cismi makinenizdeki islemciyi kullanmadan kendinizin gordugu sekilde netlemesi islemi olarak aciklayabiliriz.
arkadaş doğru sölüyor.ben illaki 30 cmden macro çekmek istemiyorum 5cm den macro çekim yapmak istiyorum dersen.close up lens alıcaksın tabi makinen buna izin veriyorsa.ee oda olmadı büyüteç alıcaksın onunla idare ediceksin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme