arkadaşlar merhaba yaklaşık marea ma kavuşalı 1 ay oldu. (2001 ELX - 115.000 km) Aracı aldığımda debriyajının yukarıda kavradığını farkettim ve ustaya gidip ayar yaptırdım aşağıda kavraması için... Fakat geri vitese geçişlerde cırtt lamalar başladı. ertesi gün bi daha gittim ve tekrar ayarlattığımda debriyaj olmuştu. Usta değişim zamanı gelmiş dedi debriyaj seti için.. bir kaç gün sonra tekrar yukarıda kavramaya başladı aracım... neden ayar tutmuyor anlayamadım.. hakikaten ömrü bitmişmidir baskı setimin?? bide değişim yaparken şanzuman yağıda değişiyor mu ? ne kadar masraf oluyor?.. yakın zaman da yaptıran varsa ve yardımcı olursa sevinirim...
marea aracım yok ama durum baskı balatanın bittiğinin göstergesi. şanzıman yağını da değiştirmeniz iyi olur.
quote:
Orijinalden alıntı: sezginsezer16
arkadaşlar merhaba yaklaşık marea ma kavuşalı 1 ay oldu. (2001 ELX - 115.000 km) Aracı aldığımda debriyajının yukarıda kavradığını farkettim ve ustaya gidip ayar yaptırdım aşağıda kavraması için... Fakat geri vitese geçişlerde cırtt lamalar başladı. ertesi gün bi daha gittim ve tekrar ayarlattığımda debriyaj olmuştu. Usta değişim zamanı gelmiş dedi debriyaj seti için.. bir kaç gün sonra tekrar yukarıda kavramaya başladı aracım... neden ayar tutmuyor anlayamadım.. hakikaten ömrü bitmişmidir baskı setimin?? bide değişim yaparken şanzuman yağıda değişiyor mu ? ne kadar masraf oluyor?.. yakın zaman da yaptıran varsa ve yardımcı olursa sevinirim...
Baskı balatanın değişme zamanı gelmiş debriyajı ayarlatmak nafile.
Debriyaj setinin değişmesi gerekli arkadaşlarında yazdığı gibi
Marea'larda şanzıman yağını değiştirmen gerekmez.Bu tip araçların şanzıman yağına ekleme yapılıyor.Geri viteste cırtt sesi bendeki marea2dada mevcut.Fakat yedek parçacı arkadaşım baskı balatanın çok iyi oldugunu değişmesi gerekmediğini söylüyor.
baskı balata bitmediye neden ayar tutmuyor olabilir acaba? zaten kalkışlarda falan bir titreme falan olmuyor...
benim barvadada oluyor üsteli baskıyı yeni değiştim,,,ama çok gıcırtı değil( tırk gibi) servis 550- 600 çeker özelde 400 bitirirsin,,,ama iyi usta bul,,önemli parça
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme