Şimdi Ara

MAREA HOPARLÖR TAKMAK TAVSİYE YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
27.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkese merhaba 2 gün önce 2004 model gri 134000 km de marea liberty satın aldım ilk izlenimlere göre fiyatına göre gayet güzel ama maalesef ses sistemi epeyce kötü aracı aldığımda 2 hoparlörün patlak olduğunu fark ettim zaten değiştirme niyetim vardı ama şimdi hızlı davranmam gerekli.marea sahiplerinden ve ustalarından yardım talebim olacak şöyle ki ön kapılarda ki arka cam önünde ki ve ön camda ki (sanırım tweeter) hoparlörü değiştirmek istiyorum.anladığım kadarı ile kapı ve arka camda ki hoparlör ölçüleri 5x7 doğrumu dur.benim elimde sony gt 600 ui model teyp var çerçeve ile takıp kullanacağım ve uygun hoparlör seçmek istiyorum ve maalesef 5x7 ye mecbur gibiyiz ancak 6x9 lar hem daha kaliteli hemde ucuz sorun burda başlıyor arka cama 6x9 takabilirmiyim yerine otururmu (ek bir işlem olmaksızın) ön kapılara 16 cm takılabilinirmi ya da başka bir boyutta. kendi aracına uygulayan varmı ya da bilgisi olan varmı bana ve benim gibi yeni marea ile tanışan arkadaşlara yardımcı olursanız çok mutlu olurum.tweeter kolayca sökülür mü ve hangi boyutta alıp takmalıyım model tavsiyeniz olursa sevinirim.arka cam için 6x9 hayalim var ön kapı içinse 5x7 cadence markaya razıyım alternatif tavsiyeniz olabilecek marka model varmıdır herkese teşekkürler iyi günler dilerim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

MAREA HOPARLÖR TAKMAK: TAVSİYELER VE YARDIM

Fiat Marea aracınızın ses sistemini yükseltmek mi istiyorsunuz? Doğru hoparlörleri seçmek ve bunları düzgün bir şekilde takmak, müzik dinleme deneyiminizi önemli ölçüde iyileştirebilir.

Fiat Marea Hoparlör Ölçüleri

• Ön kapılar: 16,5 cm (6,5 inç)
    • Arka kapılar: 16,5 cm (6,5 inç)
    • Arka raf: 13 cm (5,25 inç)

Hoparlör Seçimi

Arabanıza uygun hoparlörleri seçerken şu faktörleri göz önünde bulundurun:

• Güç: Hoparlörün güç değerlendirmesi, amfinizin güç çıkışı ile uyumlu olmalıdır.
    • Empedans: Hoparlörün empedansı tipik olarak 4 ohm veya 8 ohm'dur. Amfinizin desteklediği empedans ile eşleşmelidir.
    • Hassasiyet: Hoparlörün hassasiyeti, bir watt gücün verildiğinde ürettiği ses seviyesini ölçer. Daha yüksek hassasiyetli hoparlörler, daha gürültülü ses üretir.
    • Frekans Tepkisi: Hoparlörün frekans tepkisi, üretebildiği ses aralığını gösterir. Müzikte tüm frekansları doğru bir şekilde yeniden üreten geniş bir frekans tepkisine sahip hoparlörleri arayın.

Hoparlör Takma

Fiat Marea hoparlörlerinizi takmak için şu adımları izleyin:

• Hoparlörleri takmadan önce aracın aküsünü çıkarın.
    • Kapı panellerini veya arka rafi çıkarın.
    • Stok hoparlörleri çıkarın.
    • Yeni hoparlörleri yerine takın ve bağlantıları yapın.
    • Kapı panellerini veya arka rafi yerine takın.
    • Aküyü bağlayın ve sistemi test edin.

Önemli Notlar

• Hoparlörleri monte etmeden önce, bağlantıların doğru olduğundan ve hiçbir telin sıkışmadığından emin olun.
    • Kapı panellerini veya arka rafi yeniden takarken, tüm vidaları ve bağlantı elemanlarını sıkmayı unutmayın.
    • Hoparlörleri çok yüksek sesle çalıştırmayın, aksi takdirde hasar görebilirler.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • cengizturan44 C kullanıcısına yanıt
    ön kapılar 5x7 ebatlarında 16 cm olmaz ama 13cm lik hoparlörleri mdf parça keserek ön kapılara takabilirsin arka hoparlör hakkında bilgim yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: shalden

ön kapılar 5x7 ebatlarında 16 cm olmaz ama 13cm lik hoparlörleri mdf parça keserek ön kapılara takabilirsin arka hoparlör hakkında bilgim yok
    tekrar merhaba gözümü karartıp iki takım navitech 4017 model hoparlör (16 cm) aldım 5x7 olan orijinal hoparlörleri çıkarıp bunları taktık arka cam önüne 16 cm lik lerin 3 cm kadar kısmı yuvadan taştı ama hiç bir işlem yapmadan kesmeden o şekilde sabitledik üstündeki bez kapak biraz aralık kaldı ama çirken ya da bozuk bir görüntü oluşmadı sonuçta ses kalitesi arttı çıkan hoparlörler berbattı.ön kapıları takmak biraz daha uğraştırdı ama hiç sorun olmadı orijinal hoparlörün yuvası 16 cm likler için biraz küçüktü ama pense yardımı ile kenarlardan kesmeden kıvırarak girecek kadar hazırladık (3-4 dk lık işlem)akıllı vida ile de sabitledik sorunsuz montaj bitti fotoğraf çekmek istedim ama maalesef telin şarjı yoktu.sonuçta kolayca 5x7 hoparlör yerine 16 cm lik hoparlörü taktık benim yapmak isteyenlere yardımcı olmak amaçlı paylaşıyorum sizinle.5x7 orijinal hoparlörler az da olsa var takımı 90 tl gibi fiyatları var ben bu iki takımı media marktan 54 tl ye aldım ve hallettim ucuza temiz ses aldım daha kaliteli 16 cm liklerle daha başarılı olacağını düşünüyorum.bu konu başlığınıda 16 cm takmak olarak değiştirilebilinirse daha yararlı olur iyi günler dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cengizturan44

tekrar merhaba gözümü karartıp iki takım navitech 4017 model hoparlör (16 cm) aldım 5x7 olan orijinal hoparlörleri çıkarıp bunları taktık arka cam önüne 16 cm lik lerin 3 cm kadar kısmı yuvadan taştı ama hiç bir işlem yapmadan kesmeden o şekilde sabitledik üstündeki bez kapak biraz aralık kaldı ama çirken ya da bozuk bir görüntü oluşmadı sonuçta ses kalitesi arttı çıkan hoparlörler berbattı.ön kapıları takmak biraz daha uğraştırdı ama hiç sorun olmadı orijinal hoparlörün yuvası 16 cm likler için biraz küçüktü ama pense yardımı ile kenarlardan kesmeden kıvırarak girecek kadar hazırladık (3-4 dk lık işlem)akıllı vida ile de sabitledik sorunsuz montaj bitti fotoğraf çekmek istedim ama maalesef telin şarjı yoktu.sonuçta kolayca 5x7 hoparlör yerine 16 cm lik hoparlörü taktık benim yapmak isteyenlere yardımcı olmak amaçlı paylaşıyorum sizinle.5x7 orijinal hoparlörler az da olsa var takımı 90 tl gibi fiyatları var ben bu iki takımı media marktan 54 tl ye aldım ve hallettim ucuza temiz ses aldım daha kaliteli 16 cm liklerle daha başarılı olacağını düşünüyorum.bu konu başlığınıda 16 cm takmak olarak değiştirilebilinirse daha yararlı olur iyi günler dilerim.

resim çekseydiniz daha yararlı olurdu..güle güle kullanın

Ön kapı içine taktığınız 16 cm lık hoparlör yolda ses yapıyor mu 5x7 olmadığı için herhangi bir olumsuzluk yaşadınız mı?Arkaların 13 cm olduğunu biliyorum.Ön kapı için 17 cm lik hoparlör alınsa olur mu acaba?Birde ön camın köşelerinde bulunan tweter lerinizden ses geliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adalet mülkün temeli

Ön kapı içine taktığınız 16 cm lık hoparlör yolda ses yapıyor mu 5x7 olmadığı için herhangi bir olumsuzluk yaşadınız mı?Arkaların 13 cm olduğunu biliyorum.Ön kapı için 17 cm lik hoparlör alınsa olur mu acaba?Birde ön camın köşelerinde bulunan tweter lerinizden ses geliyor mu?
    tekrar merhaba akşam karanlıkta ve yağmur yağarken montaj yaptık telin sarjı çok az olduğu için maalesef fotoğraf çekemedik ön kapılar ve arka cam önü hoparlörlerin hepsi 5x7 boyutunda ön kapıya ve arkaya dediğim gibi 16 cm oldu sorun yok seslerde problem yok tweeterler çalışıyor .16 cm takıldığına göre 17 cm de olur az bir şey daha kıvırırsınız sorun olmaz gibi ben düşük maliyet açısından 16 cm taktım ama yine de iyi 5x7 oval daha düzgün olur delme kesme olmaz montajı çok kolay olur ama tabi paranız var ise örneğin cadence 5x7 ler güzel gibi duruyor anfi woofer takacaksanız iyi 16 cm lerde güzel olur yardımcı olabildiysem ne mutlu bana sorunuz olursa arada bir burayı kontrol ederim.

• quote:

tekrar merhaba akşam karanlıkta ve yağmur yağarken montaj yaptık telin sarjı çok az olduğu için maalesef fotoğraf çekemedik ön kapılar ve arka cam önü hoparlörlerin hepsi 5x7 boyutunda ön kapıya ve arkaya dediğim gibi 16 cm oldu sorun yok seslerde problem yok tweeterler çalışıyor .16 cm takıldığına göre 17 cm de olur az bir şey daha kıvırırsınız sorun olmaz gibi ben düşük maliyet açısından 16 cm taktım ama yine de iyi 5x7 oval daha düzgün olur delme kesme olmaz montajı çok kolay olur ama tabi paranız var ise örneğin cadence 5x7 ler güzel gibi duruyor anfi woofer takacaksanız iyi 16 cm lerde güzel olur yardımcı olabildiysem ne mutlu bana sorunuz olursa arada bir burayı kontrol ederim.

Anfiyle falan işim olmaz temiz ses almak yeterli benim için ön kapı ve tweterler dan ses gelmiyor bir ara geliyordu cızırtılı idi sonra o seste gelmedi.Arka hoparlör aracın kitapçığında 13 cm olarak geçiyor.4 adet 16 cm hoparlörünü mü 54 tl ye aldınız?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Anfiyle falan işim olmaz temiz ses almak yeterli benim için ön kapı ve tweterler dan ses gelmiyor bir ara geliyordu cızırtılı idi sonra o seste gelmedi.Arka hoparlör aracın kitapçığında 13 cm olarak geçiyor.4 adet 16 cm hoparlörünü mü 54 tl ye aldınız?

Alıntıları Göster
    evet 4 adet yani iki takım hoparlörü 54 tl ye aldım.takınca olmazsa diye ucuzuna kaçtım ama anlattığım gibi oldu ve parasına göre ses güzel benim tweeter lar çalışmakta sorun yok ama isterseniz değiştirin media marktan almıştım %50 indirim vardı.

• quote:

evet 4 adet yani iki takım hoparlörü 54 tl ye aldım.takınca olmazsa diye ucuzuna kaçtım ama anlattığım gibi oldu ve parasına göre ses güzel benim tweeter lar çalışmakta sorun yok ama isterseniz değiştirin media marktan almıştım %50 indirim vardı.

Fiyat gerçekten güzel ayrıca verdiğiniz hoparlörü internetten taratınca 17 cm olduğu yazısını gördüm acaba yanlışlıkla mı yazmışlar?Birde bu fiyat hala geçerli midir?Tweterleri aradım ama bulamadım yalnız kapağını açıp bakıyorum kablolar sağlam fakat hiç ses yok sağlam olup olmadığını nasıl anlarız.Aldığınız hoparlörün ses çıkışından memnun musunuz eski hoparlörlerine göre nasıl?
  • quote:

quote:

Fiyat gerçekten güzel ayrıca verdiğiniz hoparlörü internetten taratınca 17 cm olduğu yazısını gördüm acaba yanlışlıkla mı yazmışlar?Birde bu fiyat hala geçerli midir?Tweterleri aradım ama bulamadım yalnız kapağını açıp bakıyorum kablolar sağlam fakat hiç ses yok sağlam olup olmadığını nasıl anlarız.Aldığınız hoparlörün ses çıkışından memnun musunuz eski hoparlörlerine göre nasıl?

Alıntıları Göster
    ha 16 cm ha 17 cm çokda bir farkı yok sanırım.tweeter konusunda bi fikrim yok 10 tl satıyorlar alın takın bir tane cızırtılı ise kesin devre dışı bırakın zaten 16 cm liklerin üzerinde tweeter var.ses kalitesi orjinaline göre iyi ama yine de tavsiyem 5x7 boyutunda almanız cadence marka 85 tl gibi fiyatı var araştırın bulursunuz.aldıklarım sesi temiz ama bass ı zayıf bilginize

• quote:

ha 16 cm ha 17 cm çokda bir farkı yok sanırım.tweeter konusunda bi fikrim yok 10 tl satıyorlar alın takın bir tane cızırtılı ise kesin devre dışı bırakın zaten 16 cm liklerin üzerinde tweeter var.ses kalitesi orjinaline göre iyi ama yine de tavsiyem 5x7 boyutunda almanız cadence marka 85 tl gibi fiyatı var araştırın bulursunuz.aldıklarım sesi temiz ama bass ı zayıf bilginize

Alıntıları Göster
    arkadaşlar marea weekend bağajdaki arka hoparlör hakkında bilğisi olan varmı acaba değiştirmek istiyorum ama orjinal ölçüleri nedir nereden bulurum acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: boodi

arkadaşlar marea weekend bağajdaki arka hoparlör hakkında bilğisi olan varmı acaba değiştirmek istiyorum ama orjinal ölçüleri nedir nereden bulurum acaba

Alıntıları Göster
    valla sedan marea ya cevap alamadım kendim söktüm baktım taktım sende sök bak ne uygunsa git al tak yada taktır
  • quote:

valla sedan marea ya cevap alamadım kendim söktüm baktım taktım sende sök bak ne uygunsa git al tak yada taktır

85 TL civarında cadence 5x7 ler nette gezerken amerikan alışveriş merkezi sanırım walmart ta 19 dolara 5x7 hoparlör var burada fiyatlar çok yüksek geldi.Oradan getirtmek mümkün müdür acaba?
  • quote:

quote:

85 TL civarında cadence 5x7 ler nette gezerken amerikan alışveriş merkezi sanırım walmart ta 19 dolara 5x7 hoparlör var burada fiyatlar çok yüksek geldi.Oradan getirtmek mümkün müdür acaba?

Alıntıları Göster
    ebay bakmıştım hatta başka markalar da var ve daha iyi ama ship yani kargo ücreti 55 dolar civarında idi free ship ücretsiz kargo bulursanız alınabilinir

• quote:

ebay bakmıştım hatta başka markalar da var ve daha iyi ama ship yani kargo ücreti 55 dolar civarında idi free ship ücretsiz kargo bulursanız alınabilinir

Alıntıları Göster
    mareaların arka kapı hoparlör ölçüleri de mi 5*7 inç acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: darüzzafer68

mareaların arka kapı hoparlör ölçüleri de mi 5*7 inç acaba?

Alıntıları Göster
    bildiğim kadarı ile arka kapıda hoparlör yok arka cam önünde 5x7 var
    Yanlış da hatırlıyor olabilirim ama ELX ler toplamda kaç hoparlör?

Önde 2 tweeter,

Ön kapı içlerinde 2 adet 5*7

Arka kapıda o zaman yok arka cam altında mı vardı?
  • boodi B kullanıcısına yanıt
    bende de o sıkıntı vardı söktüm çıkan hoparlör dıştan dışa 8,5 cm
  • quote:

Orijinalden alıntı: hogokce

bende de o sıkıntı vardı söktüm çıkan hoparlör dıştan dışa 8,5 cm

ne marka kaçanerden aldın acaba
  • boodi B kullanıcısına yanıt
    daha iki gün önce aldım arabayı şimdilik sıkıntılarını tespit ediyorum bu da onlardan biriydi
    henüz birşey almadım ama oraya 10cmlik hoparlör olacağını tahmin ediyorum.
    onlar da uygun fiyata bulunuyor burda fiyatlar var
    deneyince resim atarım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.