Şimdi Ara

Mario Puzo/Baba okumuş olanlar sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
8.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Baba tek kitap tabii ki. Ama ortak karakterlerin kullanıldığı bir de Sicilyalı var. M.Corleone'nin
    Sicilyada ki yaşantısını anlatıyor.
    ama Baba'yı okusan yeter. Harika bir roman. Ben sicilyalıyı pek beğenmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Live Free or Die

Baba tek kitap tabii ki. Ama ortak karakterlerin kullanıldığı bir de Sicilyalı var. M.Corleone'nin
    babanın roman olduğunu bilmiyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DündenBugüne

Alıntıları Göster
    Okuduğum en iyi 2-3 kitaptan biri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mysterious47

Okuduğum en iyi 2-3 kitaptan biri.

Alıntıları Göster
    L,steme aldım kitabı.
  • quote:

Mario Puzo'nun eseri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kelâm

Baba tek kitap tabii ki. Ama ortak karakterlerin kullanıldığı bir de Sicilyalı var. M.Corleone'nin

Tüm filmleri kapsıyormu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pardayanlar'i okuyan var mi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avesome

quote:

Tüm filmleri kapsıyormu?

Sadece birinci film. Ama filmi izlediysen kitaptan çok daha fazla bir ayrıntı bekleme. Onu baştan söyleyeyim. Film kitaba sadık çünkü yönetmen Mario Puzoyla görüşmüş galiba. Ama zaten Part 2 Part 3 sonradan uydurma diye düşünüyorum kitapta yeri yok.

• quote:

Bende bilmiyordum son 1-2 seneye kadar. Zaten öğrendiğim gibi de bu müthiş eserin kitabını da okumalıyım dedim. Okuduktan sonra bir müddet böyle kitaplar aradım ama o tarz kitap pek yok. Yani okumadıysanız okumalısınız.
  • quote:

quote:

Bende bilmiyordum son 1-2 seneye kadar. Zaten öğrendiğim gibi de bu müthiş eserin kitabını da okumalıyım dedim. Okuduktan sonra bir müddet böyle kitaplar aradım ama o tarz kitap pek yok. Yani okumadıysanız okumalısınız.

Mario Puzo'nun diğer kitapları nasıldır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Mandalorian

quote:

quote:

Mario Puzo'nun diğer kitapları nasıldır?

Alıntıları Göster
    Aile ve Sicilyalıyı okudum.
    Sicilyalı çok iyiydi . ***Turi Guilliano***

• Sicilyalıyı çok sevmiştim ben. Bu yorumlardan sonra sanırım Baba'ya da bir bakacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPetaL -- 21 Ekim 2012; 22:20:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPetaL

Sicilyalıyı çok sevmiştim ben. Bu yorumlardan sonra sanırım Baba'ya da bir bakacağım.
    Seri Kısmi olarak 4 kitaptan oluşuyor

İlk Kitap Mario Puzo nun Baba romanı(Kısmi Spoiler diyebiliriz.Okusanız pek sıkıntı olmaz.)
    (İlk film ve 2.filmin flashback(Vito,Clemenza,Tessio nun tanışmaları ve Yağ Dükkanı açmaları vs)bölümleri ilk kitapta yer alıyor.

İlk Kitabı çok ucuza nadirkitap.com da bulabilirsiniz.

2.Kitap Olarak Puzo nun Sicilyalı Kitabı(Bu kitabı Cep Boy olarak bulabilirsiniz.2.el nadir olarak roman boyda internette vs yerlerde mevcut.)
    3.Kitap Mark Winegardner'ın Baba nın Dönüşü kitabı.Bu Kitabın 2.elini bulmak zor.Ben Nadirkitap.com dan 10 TL ye almıştım+Kargo ücreti.(Bu kitap wikide Baba Döndü olarak gözüküyor.Ancak Kitabın üstünde Baba nın Dönüşü yazıyor ve bu İngilizce Çeviriye daha uygun.
    4.Kitap yine Mark Winegardner'ın Baba nın İntikamı Kitabı

Mark ın kitaplarını edindim ancak şuan okumadım.

İlk Kitap Mükemmel çok sarıyor ve Kitabı okuduktan sonra Filmi izlerseniz daha bir güzel oluyor kitap filmden daha çok ayrıntı bulundurduğu için.

• quote:

Orijinalden alıntı: uA_Erencan

Seri Kısmi olarak 4 kitaptan oluşuyor

İlk Kitap Mario Puzo nun Baba romanı(Kısmi Spoiler diyebiliriz.Okusanız pek sıkıntı olmaz.)
    (İlk film ve 2.filmin flashback(Vito,Clemenza,Tessio nun tanışmaları ve Yağ Dükkanı açmaları vs)bölümleri ilk kitapta yer alıyor.

İlk Kitabı çok ucuza nadirkitap.com da bulabilirsiniz.

2.Kitap Olarak Puzo nun Sicilyalı Kitabı(Bu kitabı Cep Boy olarak bulabilirsiniz.2.el nadir olarak roman boyda internette vs yerlerde mevcut.)
    3.Kitap Mark Winegardner'ın Baba nın Dönüşü kitabı.Bu Kitabın 2.elini bulmak zor.Ben Nadirkitap.com dan 10 TL ye almıştım+Kargo ücreti.(Bu kitap wikide Baba Döndü olarak gözüküyor.Ancak Kitabın üstünde Baba nın Dönüşü yazıyor ve bu İngilizce Çeviriye daha uygun.
    4.Kitap yine Mark Winegardner'ın Baba nın İntikamı Kitabı

Mark ın kitaplarını edindim ancak şuan okumadım.

İlk Kitap Mükemmel çok sarıyor ve Kitabı okuduktan sonra Filmi izlerseniz daha bir güzel oluyor kitap filmden daha çok ayrıntı bulundurduğu için.

Alıntıları Göster
    1001 yayınları galiba

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Babayı okuduğumda daha 10 yaşımda değildim. Ne kadar çok etkilenmiştim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: enigma100

Hadi ordan. 10 yaş mış... 500 sayfa kitabı on yaşda okuyup anlayıp etkilendiysen elini öperim.

• quote:

quote:

ilginç.okumak gerekir o zaman
  • quote:

quote:

Hadi ordan. 10 yaş mış... 500 sayfa kitabı on yaşda okuyup anlayıp etkilendiysen elini öperim.

kapasite meselesi...
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    tek kitap...1.filmin konusu ve 2.filmdeki vito'nun gençliğini konu alıyor yani robert de nironun olduğu kısımlar...

bir sürü kitabın çevirisini izlemişimdir çoğunda kitap daha iyidir filmlerinden..

ama filmin kitaptan daha iyi olduğu tek yapıt budur herhalde

baba'nın evlatlık oğlu var hani filmin başında düğünde geliyor şarkıcılık ve oyunculuk yapıyor...o karakterin üstünde gereksizce fazlaca üstünde durulmuş..hani bi estkisi de yok aslında hikayeye..bi işte at kafası sahnesi :D

ayrıca filmdeki vaftiz sahnesi de kitapta farklı..

her türlü film daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bcan402 -- 30 Ekim 2012; 4:57:57 >

• quote:

quote:

quote:

kapasite meselesi...

enigmaya katılıyorum ama kapasite meselesinden ziyade düşünce meselesi bende okuyordum o yaşlarda ve beni alıştıranda ilkokul öğretmenimdi.belki problem senin öğretmenlerin ve ailenin teşvik eksikliği yada kendini o yaşlarda farklı şeylere yönlendirmendir ki genel olarak türkiyedeki sorunu buna bağlıyorum.baktığım zaman yakınımdakilere her zaman problem okumanın gereksiz olarak görülmesi bunun bir zevk kaynağı,eğlence kaynağı olamayacağı düşüncesi bununda tek sebebi zorla dayatılan illa türk edebiyatından okuyacaksınız öğretmen ne öneriyorsa ki kendi sevdiğini ve okuduğunu önerir onu okuyacaksınız.sonucta edebiyatımızın kısıtlı ve dar kalmasından dolayı okumayı sevenin pek çıkmıyor ve sonuç buraya geliyor.ayrıca o büyüklükte bir kitap meselesine hala hadi oradan diyorsan sana yanıtı buldurtayım,Harry Potter serisinin çıkma tarihine ve de hedef kitle yaşına bak ben de bu kitaba ilk başladığım da 9-11 yaşlarındaydım tam kesin hatırlamıyorum ama orta okulda olmadığımı emin bir şekilde hatırlıyorum ki bu da en fazla 11 yapıyor.ve bu serinin sayfa sayısına bakarsan eminim bunun zor birşey olmadığını anlarsın neyse.sonuçta sen yada geneli yapamıyor diye yapanlar yok değil .örneğin sen araba kullanmayı 18inden sonra öğrendin diye 12 sinde arabanın başına oturan yok mu?abes bir örnek ama sana bir fikir vermiştir.yapması zor,oturaksız ve sakat bir iş ama mümkün. he mario puzoya gelirsek çok fazla kitabı yok genelde Babaya yakın konularda kitaplar ama yukarıda bir arkadaşın dediği gibi bana görede Baba onun zirvesi.çok fazla kitabını okumadım çünkü bu tür kitaplara ilgim yok ama filmi izlediysen kitabı okuma diyebilirim.kitap tabikide zevkli ama filmden sonra tadı kaçıyor,bi yüzüklerin efendisinde öyle değil ama Baba da bu yaşanıyor.

edit:Kelâm nickli arkadaşın son mesajını görmemişim sanırım bir kompleks olmuş onda o yüzden direk hazır link verip sayfa sayısın atayım kendisine ki bundan sonra daha dikkatli olsun enigma nickli arkadaşta bu şekilde cevaplar vereceğine direk kanıt olarak gösterseydi daha iyi olurmuş böyle insanlara böyle cümleler kurmaya izin vermemek lazım;
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Harry_Potter_ve_Ate%C5%9F_Kadehi
    Basım tarihi 8 Temmuz 2000
    Türkçe basım
    tarihi 2001
    Sayfa sayısı 660 (Türkçe)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_GHoST-_-MaCHiNe_- -- 30 Ekim 2012; 5:35:28 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.