Şimdi Ara

Markaların model anlayışını anlamak imkansız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • her marka en iyi modeli çıkarmıyı istiyor bu yüzdende değişik modeller çıkarıyor..

model çıkarırken önceki model ile sonraki arasında dağlar kadar fark var ve aynı modelle adlandırılıyor..

örnekler

1- toyota ---- corolla modelini çıkardı ilk corolla ile şuanki ve aradaki corollalar arasında görünüş olarak çok fark var

2- renault ---- clio ilk clio ile şuanki clio arasında dağlar kadar fark
    renault ---- megane aynı şekilde yeni megane ile ilk megan arasında çok farklar var..

3- ford ---- focus ilk focus ile şuan ki arasında çok farklar var.

4- opel ---- astra corsa aynı şekilde

buna benzer bir sürü modelde iyileştirme/makyaj adı altında değişikliğe gidiliyor.
    aslında özünde o model yok ediliyor sadece adı kalıyor (küçük makyajlamalar hariç)
    aslında markalar o modelin isim gücü kullanarak yeni bir model çıkarıyorlar ama sonuçta çok farklı bir model çıkıyor.

siz bu konuda ne düşünüyorsunuz.
    bu yöntem bu şekilde olmamalı diye düşünüyorum.

• sizin düşüncenize göre eski modeline en sadık kalan modeller vw golf,a3,saablar vs.
    mesela corolla hb vardı,şimdi onun yerine auris var.megane sedan vardı,şimdi fluance...sizin istediğiniz de bu sanırım.yeni bir araç çıkacaksa yeni ismi olsun?
  • evet aynen sizinde dediğiniz gibi yeni öncekine benzemeyen bir araç dizayn edeceklerse yeni bir isimle piyasaya sürsünler.

efsane kasa dedikleri kasa corolla lar ile şuanki corolla lar arasında dağlar kadar fark var.
    daha ergonomik belki daha dayanıklıdır daha güzeldir ama corolla değildir.
    toyota firmasının tüketicileri aldatmacasıdır. bence

ben şunu demiyorum hep o şekilde kalsın
    makyaj elbette olacaktır ama bu makyaj adı altında dizaynı tamamen değiştirmek şeklinde olmamalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: registan
    aslında markalar o modelin isim gücü kullanarak yeni bir model çıkarıyorlar ama sonuçta çok farklı bir model çıkıyor.

cevabı kendiniz vermişsiniz
    atıyorum vw passatın görüntüsünü vs. tamamen değiştirdi yeni kasada (kıyamet alameti) ve kalktı bu yeni kasaya mahmut adını verdi. kim bilecek şimdi mahmutun ne olduğunu sadece yeni x modelini tanıtabilmek için bile tonla para harcıyorlar birde her seferinde isim değiştirseler milletin kafası allak bullak olur.

• zaten şuanda da milletin kafası allak bullak..
    özellikle bazı markaların bazı modelleri için
    toyota corolla
    - reno megane
    - reno clio
    -opel astra
    - ford focus

bunlar benim aklıma gelen çok dizaynlı aynı modelli arabalar.
  • isim değiştirilmez (başa çıkılmaz) ama uzantı isim oluyor mesela hyundai accent admira/era.. megane 1-2-3, opel astra f-g-h, vw golf IV-V-VI.
    ama her kasada farklı isimler çıkaran peugeot, sadece numaralara dayalı modelleri var, 306-307-308... 406-408...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.