Şimdi Ara

Marmara İşletme İş Bulabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
8
Favori
10.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar marmara işletme bitirsem bulamaz mıyım ya da kpss ye girip memur olamaz mıyım?Özelde 1-2 dil lazım kpss de zor diyorlar nasıl iş bulacaz biz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uop

• Öyle dostum kpss de 85 alanı bankacılığa veriyorlar gerisi işsiz seni farklı kılıcak şey dil bilmen hatta dediğin gibi en az 2 dil olacak ve başka şeylerde yapman lazım cv dolu olması lazım baya yoksa çok zor bu sektörde işin zibilyon tane işletmeci var

• Maalesef dil bilmek artık kendini geliştirmekten sayılmıyor
    Adama İngilizce diyon dönüp bakmıyor bile
    Almanca diyon bu seferde bön bön bakıyor
    Ozel sektör sürekli seviyeyi yukarı çekiyor
    Buna ayak uydurabileceksen git derim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonViraj23

Arkadaşlar marmara işletme bitirsem iş bulamaz mıyım ya da kpss ye girip memur olamaz mıyım?Özelde 1-2 dil lazım kpss de zor diyorlar nasıl iş bulacaz biz

Marmara İşletme diyorsun, TÜRKÇE büyük ihtimal bahsettiğiniz bölüm ?
    Ben İstanbul Üniversitesinden ingilizce İktisat mezunuyum, yeni mezun oldum gerçi Haziran'da ancak Ocak 2016'dan beri iş arıyorum. Hiçbir şey yapamayınca Yüksek Lisans'a başlayayım dedim.
    Niteliklerimi yazayım sana sen karar ver:

-IELTS 7.0 aldım, TOEFL'da 105/120 YDS'de 92'ye tekabul ediyor. Ana dilim gibi diyebilirim şuan İngilizce seviyeme, ( Şuan bildiğim kadarıyla YDS=IELTS eşitliğini bozdular.) Benim aldığım zamanda bu eşitlik vardı. (2013 Tem)
    -SPK; Orta düzey (Level 2) ve İLERİ DÜZEY Lisans Belgem var; (Level 3)
    -KPSS P3: 87; Alan sınavından da (İktisat-Hukuk-Maliye-Muhasebe) P35:85 P54:83 aldım.
    -ALES 2016 İlkbahar: 85,3 aldım.
    -Erasmus yaptım Fransa'da 2015'te 1 dönem; Universite de Rennes 1'de.
    -GANO: 3,27/4 ; mezun oldum.

Şuan bana teklif ettikleri maaş özel sektörde: 1800-2250 TL bandında. Ben o paralara başlamak istemiyorum. En çok veren banka İşBank oldu, o da 1.839TL maaşı ama 3 maaş ikramiye var 1 yılda işte 15 maaş alıyorsun. 2250'ye denk geliyor. Askerlik büyük sorun, hep askerlikten eleniyorum Kİ! 2019 Aralık 31'e kadar tecilliyim siz düşünün.

Gençlerin içini karartmak istemem ama hayat şartları Türkiye'de bu şekilde arkadaşlar. Ben de tekrardan bu sene sınava gireceğim. MF çıkışlıyım liseden zaten Makine Müh. Terk edip öylesine sınava girmiştim 1-2 ay bakıp TM'den 19K oldum ve İstanbul İng. İkt. yazdım keşke SDU,Selçuk,Kırklareli Hukuk falan yazsaydım. Tutuyordu da..

Senin soruna gelirsek kardeşim, %99 POTANSİYEL İŞSİZ olursun o fakülteden çıktığın zaman, EĞER babanın işine başına geçmeyeceksen veya o 4 senede neredeyse bedavaya muhasebecinin yanına girip muhasebe öğrenmezsen. KPSS falan zor ben sana söyleyeyim. Sadece İktisatla bitse iyi, tüm Hukuk, Muhasebe, Maliye derslerine çalışman lazım. Yaklaşık 8.000 sayfa not var, onu çalışacağına otur tekrardan YGS/LYS çalış, merkezi atama da yok çünkü. Torpilin yoksa işe girme ihtimalin çok zor. Üst dönemden 93,87 alan arkadaşlarım açıkta kaldı geçen sene. İnşallah hakkında hayırlısı olur.

Edit: Yol yakınken dön derim, çok ciddiyim yazdıklarımda. Daha ayrıntılı yazardım ama çıkmam lazım. Hiçbir şey yapamıyorsan bile Facebook KPSS A gruplarına gir, milletin nasıl birbirini yediğine bak, onlara danış. Sadece İktisat İşletme Maliye Ekonometriciler değil ARTIK HUKUKÇULAR BİLE işsiz bu ülkede, şartlar çok zorlaşıyor. KENDİNİ GELİŞTİRMEK FALAN HİKAYE BİR YERDEN SONRA. Ben kendimi geliştirmemiş miyim ? Canım çıktı yukarıda yazdığım sınavlara çalışıp, bir yerlere gelene kadar.

İLLA İKTİSAT İŞLETME OKUYACAĞIM DERSEN, Sana 2 EKOL tavsiye ederim. Türkiye'de, bunun haricine ASLA ve ASLA GİTME!
    1) Boun İkt./İşl.
    2) GSU İkt./İşl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MycaReer -- 13 Ağustos 2016; 8:09:51 >

• MycaReer kullanıcısına yanıt
    Peki boun ve gsu nun diğer unilerden ne gibi farklılıklari var ve ODTÜ iyi değilmi bu durumda

• quote:

Orijinalden alıntı: MycaReer

quote:

Arkadaşlar marmara işletme bitirsem iş bulamaz mıyım ya da kpss ye girip memur olamaz mıyım?Özelde 1-2 dil lazım kpss de zor diyorlar nasıl iş bulacaz biz

Ben İstanbul Üniversitesinden ingilizce İktisat mezunuyum, yeni mezun oldum gerçi Haziran'da ancak Ocak 2016'dan beri iş arıyorum. Hiçbir şey yapamayınca Yüksek Lisans'a başlayayım dedim.

-IELTS 7.0 aldım, TOEFL'da 105/120 YDS'de 92'ye tekabul ediyor. Ana dilim gibi diyebilirim şuan İngilizce seviyeme, ( Şuan bildiğim kadarıyla YDS=IELTS eşitliğini bozdular.) Benim aldığım zamanda bu eşitlik vardı. (2013 Tem)
    -KPSS P3: 87; Alan sınavından da (İktisat-Hukuk-Maliye-Muhasebe) P35:85 P54:83 aldım.

Şuan bana teklif ettikleri maaş özel sektörde: 1800-2250 TL bandında. Ben o paralara başlamak istemiyorum. En çok veren banka İşBank oldu, o da 1.839TL maaşı ama 3 maaş ikramiye var 1 yılda işte 15 maaş alıyorsun. 2250'ye denk geliyor. Askerlik büyük sorun, hep askerlikten eleniyorum Kİ! 2019 Aralık 31'e kadar tecilliyim siz düşünün.

Gençlerin içini karartmak istemem ama hayat şartları Türkiye'de bu şekilde arkadaşlar. Ben de tekrardan bu sene sınava gireceğim. MF çıkışlıyım liseden zaten Makine Müh. Terk edip öylesine sınava girmiştim 1-2 ay bakıp TM'den 19K oldum ve İstanbul İng. İkt. yazdım keşke SDU,Selçuk,Kırklareli Hukuk falan yazsaydım. Tutuyordu da..

Senin soruna gelirsek kardeşim, %99 POTANSİYEL İŞSİZ olursun o fakülteden çıktığın zaman, EĞER babanın işine başına geçmeyeceksen veya o 4 senede neredeyse bedavaya muhasebecinin yanına girip muhasebe öğrenmezsen. KPSS falan zor ben sana söyleyeyim. Sadece İktisatla bitse iyi, tüm Hukuk, Muhasebe, Maliye derslerine çalışman lazım. Yaklaşık 8.000 sayfa not var, onu çalışacağına otur tekrardan YGS/LYS çalış, merkezi atama da yok çünkü. Torpilin yoksa işe girme ihtimalin çok zor. Üst dönemden 93,87 alan arkadaşlarım açıkta kaldı geçen sene. İnşallah hakkında hayırlısı olur.

Edit: Yol yakınken dön derim, çok ciddiyim yazdıklarımda. Daha ayrıntılı yazardım ama çıkmam lazım. Hiçbir şey yapamıyorsan bile Facebook KPSS A gruplarına gir, milletin nasıl birbirini yediğine bak, onlara danış. Sadece İktisat İşletme Maliye Ekonometriciler değil ARTIK HUKUKÇULAR BİLE işsiz bu ülkede, şartlar çok zorlaşıyor. KENDİNİ GELİŞTİRMEK FALAN HİKAYE BİR YERDEN SONRA. Ben kendimi geliştirmemiş miyim ? Canım çıktı yukarıda yazdığım sınavlara çalışıp, bir yerlere gelene kadar.

İLLA İKTİSAT İŞLETME OKUYACAĞIM DERSEN, Sana 2 EKOL tavsiye ederim. Türkiye'de, bunun haricine ASLA ve ASLA GİTME!
    1) Boun İkt./İşl.
    2) GSU İkt./İşl.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wallens -- 13 Ağustos 2016; 9:04:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sırf bunun için harita mühendisi oldum iktisat istiyordum marmaranın ama araştırınca baya maalesef yazamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Saidpstc

Peki boun ve gsu nun diğer unilerden ne gibi farklılıklari var ve ODTÜ iyi değilmi bu durumda

ODTU İktisat konusunu şöyle açıklayayım. İkinci senenin sonunda Merkez Bankasında yaz döneminde staj yapmıştım (3 hafta). Bir iktisatçı için Merkez Bankasında staj yapmak demek, bir tıpçı için de yaz tatilinde ABD'de bir hastahanede Observership yapmak gibidir. Merkez Bankası T.C'de tüm gördüğünüz ekonomiyle ilgili kurumların bağlı olduğu en tepedeki kuruluştur. Her banka özel olsun/ kamu bankası olsun saat 16:00-17:00 arasında MB'na bilanço bildirip, hesap vermek zorundadır. Oranın prestijini bu şekilde açıklayayım size kısaca. Bu MB stajını yapan kadroya baktığım zaman, %40-50 ODTU'lu ve %10 Marmara %10 İstanbul ve %15 Mülkiye ve diğerleri şeklinde oranlayabilirim. Bu klasman içinde en baba yer tabii ki ODTU İktisattır. ANCAK diyeceksiniz ki BOUN NEREDE ? GSU NEREDE ? Onların böyle şeyler umurlarında bile olmuyor, adamlar o yaz ABD'de veya FR'da üniversite bağlantılarından ayarlanılan şirketlerde staj yapıyorlar veya anlaşmalı üniversitelerde (GSU => Sorbonne (Paris'in en baba üniversitelerinden biridir. Bizdeki karşılığı 1960'lardaki Mülkiye IBF diyelim yani baz alındığında,totalde önünde 1-2 üniversite vardır. Sosyal bilimlerde de oranın en iyisidir.) araştırmalara katılıyorlar. Bu sebepten bu iki üniversitenin öğrencilerini ayrı bir kulvarda tutuyorum. 40 takla atsak ne onların imkanlarını yakalayabiliriz, ne de o öğretim kadrosundan ders alabiliriz.

***Şunu araya sıkıştırayım: ODTU İktisattan mezun olan arkadaşlarım var birisi SPK'nın Uzm. Yard. Sınavını bekliyor, birisi Merkez Bankası sınavı bekliyor. (KPSS'ye de girdiler sonuçları 80-90 arasında) Özelde bir tanesi 2.400 TL teklif aldı, başlangıç maaşı olarak. Yani arkadaşlar ODTU'den de çıksanız iş bulmak için uğraşırsınız. Ama BOUN veya GSU'dan çıkarsanız şayet iş sizin ayağınıza gelir, o ekol sizi tutar. Hele ki Fransaya Erasmus'a gittiğimde GSU'yü o kadar fazla adını duydum ki, anlatamam neredeyse çoğu kişi biliyor ve GSU mezunları hem Fransa'da geçerli akredite diplomayla mezun oluyorlarmış. Yüksek Lisans için şart bile aramadan direkt kabul alanlar varmış.

ODTU eğitimine gelirsek: Genellikle Matematik ağırlıklı eğitim alıyorlar. Calculus 1-2 işliyorlar, biz de Calculus aldık ama onların Calculus'u Mühendislik gibi hatta belki de İst. Üni'de verilen Mühendislik Calculus'unden kat kat daha ağırdır. İktisatçı tabii ki Matematik bilmeli ama bana kalırsa Sosyal Bilim yönü %80 ise %20 Matematikle uğraşmalı, ODTU de bu oran neredeyse yarı yarıya peki o zaman Ekonometri diye bir bölüm neden var ? Ekonometrici, Matematiksel İktisatçı demektir. Bana kalırsa ve çoğu akademisyenin de görüşüne göre, ODTU Iktisatçılar, SADECE Matematiksel Iktisatçı. Sen Sosyal Bilim öğrenmedikten sonra, olayları yorumlayamadıktan sonra, Doğru düzgün Para, Maliye Politikası bilmedikten sonra.... Teknik açıdan çok iyiler, ama Matematiksel İktisat ve Grafik üzerinden İktisat Öğretmek, Klasik İktisadın hüküm sürdüğü Avrupa zamanında yapılıyordu. Şimdi daha çok bir tartışma ortamı içinde geçiyor her şey.. Kısaca böyle özetleyeyim.

*Bu arada; ben burada vakit ayırıp arkadaşlara yardımcı olmak için yazıyorum.Oradan çıkmış milleti niye kandırıyorsun liseli diye yorum atıyorsun. Sana söyleyeceğim tek şey terbiyesizlik yapma. Burası yeri değil, ben burada insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Yorumunu görmezden geliyorum. 24 yaşındayım ben, 20 yaşında kardeşim var bana abi diyor. Hadi bunu geçtim yaşımdan ötürü saygı duymuyorsan da sadece şurada emek verip yazdığım için saygı duymalısın. Eğer onu da duyamıyorsan bir zahmet sayfadan çık ve git.

Herkese iyi forumlar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MycaReer -- 13 Ağustos 2016; 9:36:29 >

Hocam odtü iktidatın da yurt dışı bağlantıları kuvvetli değil midir yine de? Ordan çıkan çoğu kişi soluğu Amerikada Texas yüksek lisansında alıyor, çok gördüm oraya giden. Gerçi orda devam edebiliyorlar mı bilmiyorum.

Hukuku nasıl görüyorsunuz iş hayatında? Artık onlar da işsiz demissiniz, hukuk da yavaş yavaş iibfye mi benziyor sanki?

Hocam son zamanlarda okuduğum en bgilendirici yazılardan biriydi teşekkür ederim son bişey sormak istiyorum gsu nun eğitimi Türkçeyi galiba bu ilk yazınızda çelişkiye girmiyormu iktisat için dil çok önemli

• quote:

Orijinalden alıntı: karamsar...

Hocam odtü iktidatın da yurt dışı bağlantıları kuvvetli değil midir yine de? Ordan çıkan çoğu kişi soluğu Amerikada Texas yüksek lisansında alıyor, çok gördüm oraya giden. Gerçi orda devam edebiliyorlar mı bilmiyorum.

Hukuku nasıl görüyorsunuz iş hayatında? Artık onlar da işsiz demissiniz, hukuk da yavaş yavaş iibfye mi benziyor sanki?

Tabii ki her üniversitenin öğrencileri içerisinde çok çok iyi yerlere gelenler ve çok kötü olanlar olacaktır. Ben ufak bir genelleme yaptım az önce ama şöyle örnek vereyim:
    Bu yılın KPSS 6.sı benim çok samimi olduğum sıra arkadaşım. Ben ise 83 aldım onun 6. olduğu puan türünde ve 12.000'yim o puan türünde Türkiye genelinde. Yani demek istediğim şu ki: Aynı üniversiteden hatta aynı sıradan, ABD'ye yükseğe giden olur, Pamukkale Üni.'ne yükseğe başlayan da olur. Bu biraz hem uğraş hem de şans işi. Ama bazı okullar vardır ki %95'i çok iyi yerlere gelir. Siz çırpınır durursunuz, ama onlar kadar ilerleyemezsiniz. Yüzücüler gibi aynı olimpiyatlarda adamlar su sıçratmadan bir kulaçla kaç metre çekiyorlar kendilerini biz de yüzmeyi biliyoruz ama onların belki de 5'te 1'i kadar hızlı yüzemiyoruz. Size tanınan imkanlar ve eğitim işte burada öne çıkıyor.

Hukuk da bitiyor derken şunu kastettim. Kız arkadaşım Hukukçu, 2011-2015 İstanbul Üni. Hukuk Fakültesi mezunu. 1 sene iş bulamadı stajyer avukat olarak çalışıyor hâla. Bu kız Prag'da Charles University'de 1 yıl Erasmus yaptı. Neredeyse her dönem %10'daydı, stajları çok iyi yerlerdeydi. İlk 5 bine girip kazandı LYS'de orayı. Şimdi o da Marmara'da Özel Hukuk alanında Yükseğe başladı. Yani anlatmak istediğim şu ki: Git gide kontenjanlar artıyor. Her bölüm mezun veriyor fazlasıyla veriyor. Şans ve iş bulma olanakları gitgide azalıyor, maaşlar düşüyor. Benim babam mühendis 1983 İTÜ Makine Müh. mezunu bizim zamanımızda mühendis dediğin zaman akan sular dururdu bir elin beş parmağını geçmezdi diyor. Şuanda adam gidip Hatay'da da mühendislik okuyor mesela veya Harran'da, Dicle'de. İst. Hukuk Mülkiye Hukuk gibi yerlerden çıkan başarılı veya başarılıya yakın kişiler sıkıntı çekiyorsa iş bulma konusunda veya çok komik paralar teklif ediliyorsa şayet o bölümde sıkıntılar başlamış demektir. Çünkü işverenlerin çoğu hele ki kurumsal firma değilse, ya aile şirketi veya KOBİ'ler; avukat mı avukat, mühendis mi mühendis diyor, 1500 veriyorum çalışıyorsan çalış çalışmıyorsan yerine başkasını bulurum diyor.

2011'de Makine Müh. gittim SDU'ye açıkta kalmayayım gideyim dedim. Benim arkadaş çevrem hep haylazdık genelde 30-100 bin olduk MF4'te dağıldık sağa sola, ben bıraktım 2. sene onlar devam etti.

-SDU'den mezun olan Makine Müh. 2015 mezunu ortalama bir adam: Şuanda 1.650 TL'ye çalışıyor. Aksaray ilinde.
    -Sakarya Makine Mezunu arkadaşım: 1.900 TL'ye çalışıyor. Adapazarı Toyata'da.
    -Kocaeli Makine Mezunu arkadaşım: 1750 + servis + yemek + AGİ; Gebze'de bir firmada, istifa vermeye hazırlanıyor.
    -Kocaeli ELOHAB mezunu arkadaşım: Digiturkte 1800 TL'ye çalışıyor. Amelelik bile yapıyoruz diyor.

*1 TANE ÇOK İYİ YERE GELEN ARKADAŞIM VAR. Sakarya EE kazandı i.ö 2015 mezunu IRAK'a gitti şuanda 3.500$ kazanıyor bir tek o memnun hayatından. Kaldığım yer TR'nin 50 yıl önceki hali diyor. Bakkal bile yok para harcayamıyorum diyor. Can güvenliğim yok, şantiyedeyiz, şartlar kötü ama paradan memnunum diyor.

Yani durum bu şekilde, verdiğim örnekler dediğim gibi her üniversite için ( üniversite adına konuşurken, ne en kötü ne de en iyi öğrenci içindir. Ortalama öğrencileri baz alarak konuşuyorum.)

• quote:

Orijinalden alıntı: Saidpstc

Hocam son zamanlarda okuduğum en bgilendirici yazılardan biriydi teşekkür ederim son bişey sormak istiyorum gsu nun eğitimi Türkçeyi galiba bu ilk yazınızda çelişkiye girmiyormu iktisat için dil çok önemli

Ben teşekkür ederim, ne demek.

Bildiğim kadarıyla benim zamanımda GSÜ'ye giren herkes ''İKİ YIL'' hazırlık okumak zorundaydı. Sonradan 1 yıla düşürüldü falan, ders işleyişleri de Hukuk gibi ağır olan bölümlerde GENELLİKLE Türkçe işleniyordu ama hocanın insiyatifinde olan dersler de vardı, Fransızca işlenen dersler de vardı. Kısacası oradan FR bilmeden mezun olma şansınız yok gibi zaten. Beni etkileyen şey şu olmuştu:Fransa'ya gittiğimde GSU'yu herkes biliyordu. Tr'den bilinen tek okul oydu. Adamlar Boun'u bile doğru düzgün bilmiyorlar. Rennes, Bursa gibi bir şehir, Ankara'ya yakınlığı açısından bakarsan aynı mesafe kadar uzaklıkta Paris'e. Oradan mezun kişilerin direk gelerek buradaki Ekonomi kurumlarında, bankalarda, büyük sigorta şirketlerinde ( orada sigorta şirketleri bizdeki gibi küçük değil, resmen bir banka büyüklüğünde sigorta şirketleri var ) işe başladıklarını hatta oturma izni verildiğini falan duymuştum. ( Alanım ekonomi olduğu için ) ve bu durum beni şok etmişti. OBP'm kırılıp ( 1 sene önce Isparta'ya gittiğim için ) bir de MF olduğum için 0,8 yerine 0,6'la çarpılmıştı, kırıldığı yetmiyormuş gibi 2012'de, bu durum beni 4.900'den 19,600'e atmıştı. Keşke 1 sene daha bekleyip çalışıp GSU İktisat yazsaydım diye içimden geçirmiştim. Hala içime ukte kalmıştır bu yönden. Bir de şu var; ekonomide öğretim görevlisi çok önemlidir. Biz yarım yamalak İngilizce'ye sahip Yard. Doc.'larla eğitim yaparken GSU öğrencileri; geçen yıl vefat eden İktisat alanında çok büyük bir isim olan İlker PARASIZ'dan ders alıyorlardı. Seçmeli ders almıştık İlker Parasız'ın asistanından havalara uçmuştuk. Nasreddin Hoca'nın suyunun suyu misali, eğitim, imkan, etiket bunlar çok önemli şeyler.

Sana tavsiyem dostum: ASLA VE ASLA, içine sinmeyen ve KALİTESİZ bir eğitim kurumuna 4 SENENİ VERME. Otur bekle 1 sene daha ÇALIŞ, Üniversiteyse gerçek üniversitelere git liseden bozma eğitim veren kurumlara değil. Hayatında başarılar dilerim..

Peki ileriye dönük ne gibi bir hedefiniz var?tekrardan sinava gireceğim demişsiniz hangi bölümü istiyorsunuz?

Hocam yanlışım olursa düzeltin ama çevremde olduğu için görüyorum. Hukuk bitirince zaten 1 yıla yakın zorunlu staj yapmanız gerekiyor diye biliyorum, yani mesleğe başlamak için zaten şart olan bir şey değil midir staj? İşsiz sayılmaz yani arkadaşınız, bi zorunluluğu yerine getiriyor.

Ve dediklerinize bakıyorum da hocam. Cidden bütün bölümlerdeki kontenjanlar ivmeli şekilde artıyor. Yani çevremiz torpilimiz yoksa ne yapıcaz bilemiyorum. Tıp diş dışında her meslek sıkıntı içinde artık. Allah sonumuzu hayretsin

• quote:

quote:

1) Boun İkt./İşl.
    2) GSU İkt./İşl.

big four mulakat tarihlerini mi kaçırdınız? 2 sene burada çalışsanız ederiniz 4 bin bandına çıkıyor zaten...

• Hepinize teşekkür ediyorum ama bi daha sınava girme ihtimalim yok zaten ben bi sene Uludağ iktisat okudum onu bırakıp Marmara işletmeye geçtim ailem burada diye.Bi sene çalışsam en güzel bölüm hangisiyse kazanabilirim ama kimse buna izin vermez.Ne yapalım kader okuyacam artık.

Hocam yinede başlangıç için 2250 TL iyi degilmi yani git gide bu para artmaz mi?
    Bu arada bilgilendirdigin için tesekkurler.

• quote:

Orijinalden alıntı: karamsar...

Hocam yanlışım olursa düzeltin ama çevremde olduğu için görüyorum. Hukuk bitirince zaten 1 yıla yakın zorunlu staj yapmanız gerekiyor diye biliyorum, yani mesleğe başlamak için zaten şart olan bir şey değil midir staj? İşsiz sayılmaz yani arkadaşınız, bi zorunluluğu yerine getiriyor.

Ve dediklerinize bakıyorum da hocam. Cidden bütün bölümlerdeki kontenjanlar ivmeli şekilde artıyor. Yani çevremiz torpilimiz yoksa ne yapıcaz bilemiyorum. Tıp diş dışında her meslek sıkıntı içinde artık. Allah sonumuzu hayretsin
    @karamsar.. Dostum dediğin doğru ancak o stajı devlet ayarlamıyor, yani zorunlu ama stajını kendin buluyorsun. Zaten kimse işi öğretmek istemiyor. Bellboy/ Bellgirl oluyorsun. Kimisi hiç para vermiyor, kimisi 600-700-800 TL veririm diyor küfür eder gibi. Kimisi de 1.000 TL veriyor ama seni insan yerine bile koymuyor. Çocuğunu okuldan almaya bile gönderiyor. 2 staj yerinden ayrıldı kız arkadaşım. Piyasası aşırı sorunlu, staj bitince de iş yok gibi. ŞU BAĞLAMDA YOK, 50-100 tane tanınmış avukatlık bürosu var TR'deki davaların %95'ini onlar kapıyor. Mecbur olarak 3-5 sene birinin yanına girmek zorundasın. Onlar da sana en fazla 1.500 taş çatlasın 2.000 TL veriyor. Anlayacağın iş yoktan kastım budur. Kız arkadaşım diye demiyorum ama o kız gerçekten hani köpek gibi ders çalışmak derler ya o eylemi yapan bir insan belki günde 8-10 saat ders çalışıyor abartmıyorum. Charles University herkese kabul veren bir yer değil, dünyanın en köklü üniversitelerinden birisidir. İngiltere'deki Cambridge neyse inanın o da odur. Sadece Doğu Avrupa'da kaldığı için bir Cambridge bir Oxford olamamıştır. Orada 2 dönem okuyabilmek için kız kendini yırttı. 3,81 ile mezun oldu. Bu durumda o paralara çalışmak insana koyuyor. Şuanda da ben Adli Hakim veya İdari Hakim olacağım diyor, bu durum bu kadar emek veren bir insanın ömür boyu 3500-4000 TL'ye yetinmsi demektir. Kız sırf düzenden tiksindiği için hayallerinden vazgeçti. KPSS A çalışacağım veya kazanamazsam diyor. İşte bu durum o kadar berbat ki sadece anlatılmaz yaşanır. Emekleriniz hiç oluyor, bu ülkede çoğu şeyin değeri yok emin olun buna. Sende en iyi avukat, mühendis, doktor olma potansiyeli vardır o kapasiteyle mezun olur çalışır emek verirsin, staja, asistanlığa vs. bir başlarsın adam sana fotokopi çektirir, ayak işlerini yaptırır, paspas attırır, ofiste çaycılık yaptırır her şeye lanet edersin, vazgeçersin. İnsanlar iyi değil gerçekten. Herkesi iyi olarak görüyorsun yaş küçükken ama yaş aldıkça insanların ne olduğunu ne kadar kıskanç, fesat olduğunu senin en yakınındakinin bile aslında iyiliğini istemediğini, kıskandığını, destek yerine köstek olduğunu anlıyorsun.

@s.n.n hocam şuanda aklımda 2 yol var, sınav dışında. İlki akademisyenlik, bir iki hocamla görüşüyorum İst. Üni'den bakalım bir şeyler olacak gibi duruyor. İngilizcem çok sağlam olduğu için o konuda kendime güveniyorum. İkincisi de SPK belgelerim var bu belgeleri almak öyle basit değil tüm mevzuatı öğrenmeniz lazım. Şuanda fiili olarak stockbroker sayılırım. İstersem finansal şirketleri denetleyebilirim. Finansal danışmanlık yapabilirim. Yatırım danışmanlığı yapabilirim ya da bankaların yatırım bölümlerinde IMKB'ye kote şirketlerde veya direkt IMKB'nin kendisinde çalışabilirim. Bu işler de biraz şans ve torpil gerektiriyor. Bankaların verdiği maaşları yazdım işte 1800-2250TL arası askere gidip gelince 750TL kadar bir artış olacaktır en fazla. Dil tazminatı için (520TL) TOEFL girmem gerekiyor. IELTS geçerliliği bu sene bittiği için kabul etmiyorlar. Tüm bu şartları yerine getirince totalde 3.500 TL'ye çalışabilirim. Zaten işe girecek olursam askerliği hemen aradan çıkaracağım. Diğer bir plan da sınava hazırlanıp Tıp Fakültesi kazanmak. Aradaki 6 senelik kazancı 36-37 yaşında kapatırım gibi geliyor. 40 yaşında Doc. olabiliyorum sektirmezsem. Fena değil gibi görünüyor. Elimden geleni yapacağım bakalım, hangisi olursa artık..

• quote:

@karamsar.. Dostum dediğin doğru ancak o stajı devlet ayarlamıyor, yani zorunlu ama stajını kendin buluyorsun. Zaten kimse işi öğretmek istemiyor. Bellboy/ Bellgirl oluyorsun. Kimisi hiç para vermiyor, kimisi 600-700-800 TL veririm diyor küfür eder gibi. Kimisi de 1.000 TL veriyor ama seni insan yerine bile koymuyor. Çocuğunu okuldan almaya bile gönderiyor. 2 staj yerinden ayrıldı kız arkadaşım. Piyasası aşırı sorunlu, staj bitince de iş yok gibi. ŞU BAĞLAMDA YOK, 50-100 tane tanınmış avukatlık bürosu var TR'deki davaların %95'ini onlar kapıyor. Mecbur olarak 3-5 sene birinin yanına girmek zorundasın. Onlar da sana en fazla 1.500 taş çatlasın 2.000 TL veriyor. Anlayacağın iş yoktan kastım budur. Kız arkadaşım diye demiyorum ama o kız gerçekten hani köpek gibi ders çalışmak derler ya o eylemi yapan bir insan belki günde 8-10 saat ders çalışıyor abartmıyorum. Charles University herkese kabul veren bir yer değil, dünyanın en köklü üniversitelerinden birisidir. İngiltere'deki Cambridge neyse inanın o da odur. Sadece Doğu Avrupa'da kaldığı için bir Cambridge bir Oxford olamamıştır. Orada 2 dönem okuyabilmek için kız kendini yırttı. 3,81 ile mezun oldu. Bu durumda o paralara çalışmak insana koyuyor. Şuanda da ben Adli Hakim veya İdari Hakim olacağım diyor, bu durum bu kadar emek veren bir insanın ömür boyu 3500-4000 TL'ye yetinmsi demektir. Kız sırf düzenden tiksindiği için hayallerinden vazgeçti. KPSS A çalışacağım veya kazanamazsam diyor. İşte bu durum o kadar berbat ki sadece anlatılmaz yaşanır. Emekleriniz hiç oluyor, bu ülkede çoğu şeyin değeri yok emin olun buna. Sende en iyi avukat, mühendis, doktor olma potansiyeli vardır o kapasiteyle mezun olur çalışır emek verirsin, staja, asistanlığa vs. bir başlarsın adam sana fotokopi çektirir, ayak işlerini yaptırır, paspas attırır, ofiste çaycılık yaptırır her şeye lanet edersin, vazgeçersin. İnsanlar iyi değil gerçekten. Herkesi iyi olarak görüyorsun yaş küçükken ama yaş aldıkça insanların ne olduğunu ne kadar kıskanç, fesat olduğunu senin en yakınındakinin bile aslında iyiliğini istemediğini, kıskandığını, destek yerine köstek olduğunu anlıyorsun.

@s.n.n hocam şuanda aklımda 2 yol var, sınav dışında. İlki akademisyenlik, bir iki hocamla görüşüyorum İst. Üni'den bakalım bir şeyler olacak gibi duruyor. İngilizcem çok sağlam olduğu için o konuda kendime güveniyorum. İkincisi de SPK belgelerim var bu belgeleri almak öyle basit değil tüm mevzuatı öğrenmeniz lazım. Şuanda fiili olarak stockbroker sayılırım. İstersem finansal şirketleri denetleyebilirim. Finansal danışmanlık yapabilirim. Yatırım danışmanlığı yapabilirim ya da bankaların yatırım bölümlerinde IMKB'ye kote şirketlerde veya direkt IMKB'nin kendisinde çalışabilirim. Bu işler de biraz şans ve torpil gerektiriyor. Bankaların verdiği maaşları yazdım işte 1800-2250TL arası askere gidip gelince 750TL kadar bir artış olacaktır en fazla. Dil tazminatı için (520TL) TOEFL girmem gerekiyor. IELTS geçerliliği bu sene bittiği için kabul etmiyorlar. Tüm bu şartları yerine getirince totalde 3.500 TL'ye çalışabilirim. Zaten işe girecek olursam askerliği hemen aradan çıkaracağım. Diğer bir plan da sınava hazırlanıp Tıp Fakültesi kazanmak. Aradaki 6 senelik kazancı 36-37 yaşında kapatırım gibi geliyor. 40 yaşında Doc. olabiliyorum sektirmezsem. Fena değil gibi görünüyor. Elimden geleni yapacağım bakalım, hangisi olursa artık..

Alıntıları Göster
    Yorumları okumadım. Çalışan adam işsiz kalmaz. Bunu bilmen yeeter.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.