Şimdi Ara

Marmara Üniversitesi İktisat (ing)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
3
Favori
1.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Tm1 sıralamam 27696 ve marmara ing iktisat yazmayı düşünüyorum. Marmarada okuyan veya bilgi sahibi olan varsa şunları sormak istiyorum :
    1- Üniversitenin iktisat eğitimi, hocaları, yurt dışındaki üniversiteler ile ilişkileri hakkında ne düşünüyorsunuz?
    2- İlk sene iyi bir ortalama yakalayıp daha iyi bir üniversiteye (Boğaziçi , ODTÜ) yatay geçiş yapmak mümkün müdür?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• quote:

Orijinalden alıntı: SinanJan

Up
    Bende hukuk için mezuna kaldım.En kötü ihtimal marmara iktisat (ing) var aklımda.Bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Up.
  • Yok mu yardım edebilecek biri? Up

• Beyler bende yazacam yok mu fikri olan ?
  • Up

• 2. Sorun için söylüyorum kurumlararası yatay geçiş şartlarını geçeceğin üniversite belirler, geçmek istediğin üniversitelerin sitelerinden öğrenebilirsin şartları.Örneğin Marmaranın dışardan yatay geçiş yapacak öğrenciler için 4 üzerinden en az 3 ortalama ve alınan tüm derslerden başarı şartı gibi şartları var.Geçmek istediklerin de buna benzer şartları olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İstanbul Üniversitesi Ekonometri
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ada4815 A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınız için. Marmara hakkında bilginiz var mı peki?

• SinanJan S kullanıcısına yanıt
    Marmara'da okuyorum (eğitim fk) iktisat fakültesi hakkında pek bilgim yok açıkçası yanlış yönlendirmek istemem bu yüzden yorum yapmadım.Genel olarak soruyorsan aldığım eğitimden memnunum hatta bazen gereksiz kastığını da düşünüyorum (ne bazeni hep kasıyor -.-) , hocaları kaliteli ve genel olarak ilgili (istisnalar olabilir) yani " ulan koskoca prof benim şu işimle mi uğraşcak " diyosun ama uğraşıyor.Tercihte dikkat edeceğin noktalardan biri de bölümün akademik kadrosu olsun derim akademik bilgi bankalarını okuyabilirsin yayınları, okulları hatta sınav puanları her bi şey var :) Ama dediğim gibi beklediğinden fazla kasar yani hem eğitim fak. hem birinci sınıf olduğum halde " amaan yeaa geçeriz bu dersten nasılsa" dediğim dersten geçene kadar iflahımı söktü hoca.Başka okullarda on test sorusuyla geçilen dersten sayfa sayfa ödevler sunumlar klasik sınavlarla geçiyoruz okulun olayı bu yani seviyor öğrenciyi kıvrandırmayı.bu şunun için söylüyorum böyle sağlam ilerlerken hocalar, sevmediğin bölümdeysen eğer bıkarsın,bıktırır yani.

• ada4815 A kullanıcısına yanıt
    Ya eğitimi iyi olsun da kasması fark etmez, yeter ki nitelikli eğitim versin. Iktisatı seviyorum zaten bir çok yerde pdr psikoloji tutarken ben daha düşük olmasına rağmen iktisat düşünüyorum :) teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için..

Rica ederim ne demek, hakkınızda hayırlısı olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: ada4815

Rica ederim ne demek, hakkınızda hayırlısı olsun..
    up
  • hocam sıralaman hacettepe ing iktisata yetıyor orayı neden dusunmuyorsun?

• cuni7196 C kullanıcısına yanıt
    Ankara'ya gidemiyorum malesef özel sebeplerden dolayı. Odtü de tutmayınca haliyle şartları zorlamayayım dedim :)

• quote:

Ankara'ya gidemiyorum malesef özel sebeplerden dolayı. Odtü de tutmayınca haliyle şartları zorlamayayım dedim :)
    Ben bu bölümde okuyorum, yardımcı olayım.

Öncelikle yatay geçiş evet mümkün, hatta yanılmıyorsam Boğaziçi'ne yatay geçiş yapan biri olmuştu, ama o çok uç bir örnek çünkü ortalaması çok yüksekti, bu yatay geçiş durumları da bölümde az oluyor. Genelde burada iyi bir ortalamaya sahip birisi, kalkıp da rahatını bozma pahasına, diğer üniversitelere yatay geçiş için başvurmuyor. Buraya gelip de yatay geçiş yaparım diyen adam daha en baştan işi sıkı tutmalı.

Üniversite genel olarak vasat ama İng. İktisat bölümü iyidir, hocaları da gayet kalitelidir, zaten birçoğu da bu bölümden mezun olup, daha sonra üniversitede kalarak akademisyen olmuştur. Eğitim kalitesi de arada gereksiz dersler var elbet, ama o da vasatın bir hayli üstü bence, bunun dışında yurtdışı bağlantıları erasmus, yurtdışı staj gibi şeylerse evet bölümün bir çok üniversiteyle vs anlaşması vardır. O yönden de muadillerine kıyasla iyi sayılabilecek bir seviyededir.

Benim diyeceklerim bu kadar, kolay gelsin.

• hipernova H kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler bilgilendirdiğiniz için. Araştırdığımda Marmara'ya gitmeyin diyen çok gördüm ancak iibfyi özellikle ing iktisatı çok öven var. Hazırlık olayı hakkında beni bilgilendirir misiniz bir de. Sınavın zorluğu vs. Hazırlığı atlamayı düşünmüyorum bu bir sene nispeten boş olacağı için dil kursuna gitmeyi düşündüm.

• quote:

Çok teşekkürler bilgilendirdiğiniz için. Araştırdığımda Marmara'ya gitmeyin diyen çok gördüm ancak iibfyi özellikle ing iktisatı çok öven var. Hazırlık olayı hakkında beni bilgilendirir misiniz bir de. Sınavın zorluğu vs. Hazırlığı atlamayı düşünmüyorum bu bir sene nispeten boş olacağı için dil kursuna gitmeyi düşündüm.
    marmara iktisat terkim marmara pişmanlıktır bıkar baydırır adamı istanbulu yaz ing iktisat yazcaksan illa daha iyi
    Şu an nasıl bilmiyorum ama benim zamanımda kolay bir sınavdı. Orta seviye bir İngilizceyle geçilecek zorluktaydı. Ancak şimdi nasıl bilmiyorum dediğim gibi, hazırlık okumak istiyorsanız tavsiyem sınava girip biraz soru yapmanız yönünde, en alt kurlarda başlamak çok sıkıcı olur. Mümkün olduğunca üst kurdan başlamak daha çok boş zaman demek olduğundan daha çok vaktiniz olur.
  • Hocam neden böyle diyorsunuz pişman olmanızın sebebi nedir.

• Bogazici koc gibi ya da o seviye diger universiteler disinda isletmedir iktisattir okumayin herkes okuyor millette onlari seciyot is bulamazsin en iyi ihtimal vezneci olursun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.