Şimdi Ara

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
3
Favori
12.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar burada okuyan ya da bilgi sahibi olan var mı?

• Merhaba biraz bilgi vereyim Uludağ olmuyorsa o civarda yazılacak en mantıklı yerdir,fakültemiz umuttepede merkezde değil bir 30 dk kadar.Kampusun içinde değil hastane bir 100 metre daha yukarıda fakülte ve hastane iç içe,kontenjan bir 250 kişi civarında ama 50 kişi kalan olur 30 falan da yabancı olur sınıf 330 kişi yani.Zaten birler amfiye sigmadigi için dersi konferans salonunda görüyorlar maalesef kontenjanların arttırılmasının kötü yanları,ama ikide amfiye geçiyorlar.Komite sistemi var ,gecme notu 65 finalsiz 80.Final 100 soru diger kurullar da.Hocalarin çoğu iyidir kalitelidir.Okulun eğitimi konusunda şüpheniz olmasın hastane de iyidir,Öğrenci kulüpleri aktiftir bizde turkmsic,kanope,genç yeryüzü doktorları,emsa,koutbat her yılın mayıs ayı da kongremiz olur eğlencelidir sonuç olarak bekleriz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lasciatemi_cantare

Merhaba biraz bilgi vereyim Uludağ olmuyorsa o civarda yazılacak en mantıklı yerdir,fakültemiz umuttepede merkezde değil bir 30 dk kadar.Kampusun içinde değil hastane bir 100 metre daha yukarıda fakülte ve hastane iç içe,kontenjan bir 250 kişi civarında ama 50 kişi kalan olur 30 falan da yabancı olur sınıf 330 kişi yani.Zaten birler amfiye sigmadigi için dersi konferans salonunda görüyorlar maalesef kontenjanların arttırılmasının kötü yanları,ama ikide amfiye geçiyorlar.Komite sistemi var ,gecme notu 65 finalsiz 80.Final 100 soru diger kurullar da.Hocalarin çoğu iyidir kalitelidir.Okulun eğitimi konusunda şüpheniz olmasın hastane de iyidir,Öğrenci kulüpleri aktiftir bizde turkmsic,kanope,genç yeryüzü doktorları,emsa,koutbat her yılın mayıs ayı da kongremiz olur eğlencelidir sonuç olarak bekleriz :)

Hocam Antalyalıyım çevremdekiler hep sdü yaz diyor sizce Kocaeli yazmama değer mi?

• Hocam her şeyi geçtim şehir olanağı olarak mesela Kocaeli ile Isparta aynı değil bence ama hadi aynı diyelim burda Kocaeli'de sıkıldığında gidersin İstanbul'a haftasonlari,ama evime yakın olayım dersen bilemem biz de var Antalya'dan birkaç arkadaşım uçak biletlerini falan önceden alıp ayda bir gidiyorlar zaten memlekete
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lasciatemi_cantare

Hocam her şeyi geçtim şehir olanağı olarak mesela Kocaeli ile Isparta aynı değil bence ama hadi aynı diyelim burda Kocaeli'de sıkıldığında gidersin İstanbul'a haftasonlari,ama evime yakın olayım dersen bilemem biz de var Antalya'dan birkaç arkadaşım uçak biletlerini falan önceden alıp ayda bir gidiyorlar zaten memlekete

Aynen diyenlerin çoğu yakınlığından dolayı diyor zaten, fakülte olarak falan ıspartadan bi artısı var mı sizce yani kampüs falan
  • Lasciatemi_cantare kullanıcısına yanıt
    ben katip çelebi ile kocaeli arasında kaldım, ama ailem kocaelini istiyor ben de muhtemelen kocaeline gidicem. kocaelini dün gezdim, yerlerini gördüm, tanıtım günü gibi bir şey vardı, yeterli bilgi edindim ama kafamdaki en büyük soru şehir. ben bursada yaşıyorum ve şehir bursadan bariz şekilde küçük ve imkanlarından şüpheliyim. üni çevresinde de pek cafe tarzı bir yer de göremedim, öğrenciler nerede takılıyorlar?

bir de sınavları son senelerde zorlaştırdıklarını duydum ordan bu sene mezun olmuş bi tanıdıktan, ve 65 de geçme notu olarak yüksek. siz de sınavların zorluğundan şikayetçi misiniz?
  • MrYrlmz kullanıcısına yanıt
    hocam kocaelinde okuyan 2 kişiyle görüştüm zorluyormuş ama iyi diyolar en iyi tıp yakın tıptır bu arada
  • Skyfall007 kullanıcısına yanıt
    Hocam fakültenin kampüsle alakası yok kampüsün biraz yukarısında ve kampüsle hiç alakamız yok,bizim hastaneden ötürü kampüsün içine yapmamışlardır hastalar sürekli gidip geliyor e doğal olarak.Fakulte de zaten hastanenin icinde.Ama kampüsün içinde yine kafeler vs var tabi gidebilirsin istediğin zaman ama merkeze iniliyor genelde.Hastanenin içinde de tum öğrencilerin takıldığı bir kafe mevcut
    Öncelikle katip çelebiyi kesinlikle yazmamalisin bunu dediğimde orada okuyanlarla genelde baya bir tartışıyorum ikisi de 7bin civarı olduğu için genelde karşılaştırılır ama arada çok ciddi farklar var bir kere o okul yeni açıldı henüz gercekten oturmadı sistemi, açığa alınan hocalar yüzünden bu sene birçok ders işlenememiş diğer taraftan burada biz hastanenin içindeyiz bunun ne kadar büyük bir avantaj olduğunu tıp için bilemezsin orada hastane İzmir'in bir ucu fakülte diğer ucu kaç yıl sonra goruceksin hastane yüzünü.Tek artısı İzmir olması yazanlar da o yüzden yazıyor zaten.

Bursa olmasını ben de çok istedim sanırım kaçırdın orayı benim gibi :) şöyle soyliyim evet Bursa aşığı olarak bir Bursa değil az önce de söyledim arkadaşa kampüsü gezdin mi bilmiyorum bizim kampüsle alakamız yok hastaneyi görmüşsündür daha yukarida hemen giriste bir kafe vardı orası hastalar için genelde öğrencilerin takıldığı bir kafe vardır o hastanenin içinde onu gormemissindir bir tane daha var yine hastanenin içinde ona da gideriz arada başka da yok zaten çok vakit de kalmıyor, genelde bir şeyler yapılmak istense zaten merkeze inilir öyle soyliyim.He merkezden de sıkıldigimiz zamanlar olmuyor mu evet oluyor o zaman da İstanbul'a kaçıyoruz Kocaeli'nin en büyük artısı bu zaten,İstanbul'a 1.5 saat falan otobüsler var 4.5 liraydı en son

Ben fakülteye ilk girdiğimde dekan sanırım tıp fakültesinin en zor senesi ilk sene demişti baya gulmustum hakikaten de en çok kalan ilk sene olur sonra kalan pek olmaz nedense ilk sene diye herkese bir gevşeme geliyor aslında tam gevşeme değil tıbba nasıl çalışacağını bilememe diyelim.Ben en çok bunda zorlanmistim çünkü okuyarak akılda kalmıyor yazarak çalışayım desen özet çıkarayım desen her yer önemli cikaramiyorsun sonlara doğru sistem oturuyor ama kimisi oturtamiyor ipin ucu kaçtı mı bir kere sonlara doğru da anatomi başlıyor tam nisan mayıs ayları.Anlayacagin kalanlar bu şekilde kalıyor benim ortalama 70 idi,kurul 1.5 ay ise ilk ay çalışmam ama derslere gitmeye çalışırım son iki hafta ise Allah ne verdiyse :) sınavların önceki senelere göre zorlandığı konusunda hemfikirim yani çıkmış çok çıkardı eskiden artık hocalar pek sormuyor ama dersleri takip edip hocaların ne dedigini derste kacirmazsan rahat yaparsın o kadar da korkma ama salma da sakın sonra yakalamak zor oluyor:)

en azından hafta sonları müsait olunuyor mu hocam tıpta? veya her gün okula gitsem, 1-2 saat çalışsam(sınavın yaklaştığı zamanlar hariç) günlük bana kalan zamanım olur mu dışarıda gezmek vs. için? yoksa tıpın temposu bana haftasonunu bile bahşetmez mi?
    Hocam siz nasil calisiyordunuz? Sisteminiz neydi? Biz de aci tecrube ile ogrenmeyelim bir iki taktik versen cok iyi olur.

Hocam 30 yabanci cok degil mi? Bunlar hangi ulkelerden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DogusCay -- 19 Temmuz 2017; 18:43:1 >
    Yok hocam naptın yoksa öldük biz :) haftasonlari komple senin rahat ol haftaici de hergun genelde gunde 2-3 slayt biter onlara bir saat göz atsan sınav haftası zaten çalışacaksın o ayrı ama her gün bir saat bile yeter de artar bunu yapmayanlar bile var yani sadece sınav haftası yardiran:) sistemini oturttuktan sonra gerisi gelir zaten ne zaman hangi kurula hangi hocaya hangi derse ne kadar çalışman gerektiğini öğreniceksin
  • DogusCay kullanıcısına yanıt
    Yabancılardan başlıyim valla ilk ben de baya şaşırdım ama var nereden dersen genelde orta doğu ülkeleri birkaç tane Bulgar var Yemen Afganistan Irak çoğunlukta

Sistem olarak şöyle diyim bak her hoca farklıdır hocasina göre calisicaksin sistem bu.Hocayi tanımak sınavda nasıl sorduğunu nerelerden sorabilecegini bilmek çok önemli.Bir süre sonra ustası oluyorsun bu işin diyorsun ki he bu burdan kesin sorar.Bazi hocalar var dersine uğranmaz o derece notları okuyor 2 saat diyorsun ki ne gitcem ben de okurum.Hakikaten de yapılıyor gitmeyince de.Bazi hocalar var yine notu okuyor ama arada başka şeyler de anlatıyor onları kaçırmamak lazım çünkü onlardan soruyor onlara mutlaka gitmek lazım.Hele bazı hocalar var ki bunlar en kötüleri dersine de gitsen notunu da tutsan olmuyor :D ama nadir bu tip hocalar 1-2 tane.Demek istediğim her ders hocasına göre, eğer bu şekilde çalışırsaniz gayet iyi notlar alırsınız

Tıpla ilgili konu da açmayı düşünüyorum zaten bir yerler belli olsun:)

Sag ol hocam kafamda sekillendirdim mantigin. Bu yabancilarin turkcesi nasildir? Kapasitesi sinifla ayni midir? Yoksa parazit gibi midirler?
  • DogusCay kullanıcısına yanıt
    Hocam onlar buraya geldiğinde bir yıl hazırlık okuyorlar o yüzden çoğunun fena değil anlıyorlar ama kötü olan da var mesela geçen bir ırakliyla yanya oturduk bütün notları önce kendi diline çeviriyor tek tek, görünce baya zor olduğunu gordum sınıfta da çok yabancılık cekmiyorlar genelde kaynasiyoruz ama okula hiç uğramayan da var tabi
    hocam bildiğim kadarıyla erasmus açısından zengin kontenjanlara(toplam 30 kişi) sahip kocaeli tıp. hiç giden tanıdığınız var mı, tıp için erasmus mantıklı mıdır?
    Hocam evet giden tanıdığım var genelde 6.sinifta gitmek istiyor herkes internlerlukten kurtulmak için hatta tusa orada çalışmak için bile giden var:) gidersen tabiki dilini geliştirmek için iyi olabilir ama seçenek olarak çok bir yer yok diye biliyorum Romanya İtalya Bulgaristan üçlüsü vardı sanırım yine de bakmak lazım Almanya Fransa vs için onların da dilinin sınavına ekstra girmen lazım İngilizce dışında ama yurtdışı düşünürsen şunu söyleyebilirim turkmsic var duymussundur onun yurt dışı staj değişimi programı var yazin o su sıralar tıp için biraz daha uygun ve daha popüler bir araştır istersen
    Bu arada şimdi aklıma geldi okulun ilk günü beyaz önlük giyme töreninde de tıpta erasmusla ilgili bilgilendirme yapıyorlar giden biri anlatıyor orada da ekstra bilgi alabilirsin
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-25CDF4E58 -- 9 Ağustos 2017; 9:45:34 >
  • Celal bayar tıp eğitimi sağlam kaliteli okullardan, arkadaşlarım var ve çok memnunlar.Egitim olarak Kocaeli ve Celal bayarin arasında ciddi bir fark olduğunu düşünmüyorum.Bu durumda ikinci bakmamız gereken yakınlık olur.Atiyorum izmirdeysen tabiki celal bayar derim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.