Şimdi Ara

Marş kesilmesi boğulması neden olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
2
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arac sabahları ve biraz uzun saat geçtikten sonra ilk çalıştırmada 3 5 kez marşa bastıktan sonra çalışıyor.

gün içinde ikinci marşa ihtiyaç duymuyor.

Buradan marş motorunda veya kömürlerinde sorun olmadığını düşünüyorum.

Fakat sabahları marşlar özellikle ilk 2 3 marş çok kısa sürüyor 2 saniye kadar marş boğuluyor kendini kesiyor. Gıv gıv Gıv diye devamı gelmiyor. Normalde araç çalışmasa bile marş uzun sürüyor çoğu araçta duyuyoruz 10 15 saniyeden sonra çalışan araçlar var.

Bu araçta sadece en son marşlar biraz daha uzun sürüyor ve sonunda çalışıyor.

buradan da akünün 4 5 kez marş çevirebilecek kadar gücü olduğunu ve dayanabildiğini düşünüyorum. Akü değerleri de normal çıktı ölçtürdüğümde.

sorun mazot filtresinden ve mazot geri dönüş hortumu mazot elciğinden diye şüphelenerek set halinde mazot hortumunu değiştirdim.

fakat bu sabah yine 3 4 marşta aldı.

yakıt gelmese bile bu araç marşı neden kendi Kesiyor devam ettirmiyor olabilir?

Araç citroen nemo 1.4 hdi

tecrüblerinizden bildiklerinizden yola çıkarak düşüncelerinizi öğrenebilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batiyakasi -- 17 Ekim 2020; 19:1:48 >

• donanımhaber’de sorulara fikir beyan etmek ücretli mi? Neden çok az yanıt alıyorum.

başka forumlarda yazana kadar konuyu okuyanlar fikirlerini düşüncelerini paylaşırken böyle büyük bir forumda şaşırıyorum. Konuyu yanlış yere mi açıyorum yoksa cevabi zor sorular mı soruyorum 😁 bilmedigim birsey mi var 😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batiyakasi -- 17 Ekim 2020; 18:51:9 >
  • Akü ne durumda? Dizel araçta akü marşı çok zorlaştırıyor.

• akü değerleri iki yere ölçtürdüm normal çıktı.

zaten 4 5. marştan sonra alıyor gün içinde de tek marşta alıyor.

hocam aküde problem olsa, o kadar denemeden sonra zaten hiç gücü kalmazdı diye düşünüyorum.

• Marş boğulması diye birşey duymadım ben. Bence mazot birikiyor o da boğuyor aracı. Pompacı bakar sanırım ona dizel arabaları bilmiyorum. Eskiden lpg li aracımda benzer sorunlar yaşardım. Gaza çok basınca boğulurdu araba. Fikir vermesi açısından yazdım.

• akü akla ilk gelen. normal dediklerine ben olsam pek inanmam. ikincisi daha tıngırtılı .pompa ve yakıt sistemi sorunu olabilir. burada genelde çoluk çocuk olduğunda cevap alamazsın pejo forumu var birtane oraya git.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.