Evet. Ama Swapper ile yönetmek çok daha kolay. İsteyince resetlemek isteyince farklı versiyona çekmek. Ayrıca şu üçünü ayrı ayrı indirip atmanız lazım tek dll değil yani. Programı kullanın mutlaka. ![]() |
Marvel’s Spider-Man 2 | Çıktı | PC ANA KONU (32. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
3ü her oyunda olmayabiliyorquote:
Orijinalden alıntı: JePinkmanEvet. Ama Swapper ile yönetmek çok daha kolay. İsteyince resetlemek isteyince farklı versiyona çekmek. Ayrıca şu üçünü ayrı ayrı indirip atmanız lazım tek dll değil yani. Programı kullanın mutlaka.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
FG çoğu yeni oyunda var artık. Ben manual yapıyordum ama baydı bir yerden sonra her oyun için tek tek at, yedekle vs. Programı kullanmamak için bir sebep yok her gün daha da gelişiyor. DLSS'ten çıktı FSR vs. de geldi. Özelleştirmeler falan.
-
doğrudur hocam ben denemedim manul idare ediyorum şimdilik bakalım ama açıkcası yenilemenin pek faydasını da görmedim oyunlarda :) Kingdom Come 2 de FG yokmuş bu arada :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 4 Şubat 2025; 22:46:32 > -
Oyuna göre değişiyor. Bu oyunun kendi geldiği haliyle Dlss Swapper + Nvidia App'ten Latest yapma arasında bariz fark var. Binalarda flicker oluyordu mesela. Düzeliyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: JePinkmanOyuna göre değişiyor. Bu oyunun kendi geldiği haliyle Dlss Swapper + Nvidia App'ten Latest yapma arasında bariz fark var. Binalarda flicker oluyordu mesela. Düzeliyor.
bende atıcam şimdi yeni dll leri bakalım :)
-
şu dll atma işini bana da özetleyecek var mı nasıl yapacağız belki oyuna bir faydası olur?
dlssd dlssg dlss dosyalarını bu sisteden arat son versiyonlarını indir, oyun klasörüne girip hangi dosylar oyunda varsa yenilerini oraya at bu kadar
https://www.techpowerup.comwww.techpowerup.com
-
Rtx 3080ti'ın hala iyi gideri olduğunu anladım. 5x kartları da atlayabilirim gibi duruyor.
RTX kapalı, DLSS ve türevleri kapalı, Native 2K ve ultra ayarlar da oyun gayet güzel oynanıyor. Bazen fps'in 40 civarına düştüğünü görüyorum, şehirde hızlı manevralar yapınca olan bir şey, sonra geri yükseliyor. Nisbeten yumuşak bir iniş çıkış olduğundan stuttering gibi sert hissettirmiyor, yani FPS'i gözlemlemediğim zaman anlamıyorum bile iniyor mu çıkıyor mu. Çoğu yerde 60 kare civarlarında oyun.
3070 ve üstü ekran kartınız varsa şanslısınız beyler. 6x'e kadar yükseltme yapmayın eğer RTX ile oynamak zorunda hissetmiyorsanız kendinizi.
Önümüzde AC Shadows var, spider man 2'den daha ağır olacağını hiç sanmam. Last of Us 2 var, ki PS4 oyunu özünde, remaster olarak gelecek, her türlü rahat çalışır. Devam eden 2-3 yılda da kaydadeğer 3-4 oyun daha oynasak 30xx serisi kartlarla bu nesil güzel geçer diye düşünüyorum. Spider man 2'yi bir benchmark olarak baz aldım. Ha çok sıkışacağımız bir oyun gelirse DLSS açıp yine 3x serisi kartlar ile durumu kotarabilirsiniz.
Neyse güzel oyun, hatasız çökmesiz oynuyorum şu ana kadar bir sorun yok. Açık dünya bir oyun için grafikler çok iyi olmuş. Bu oyunu optimize etmek ne kadar zordur işi bilmeyen hayal bile edemez heralde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabus2224 -- 4 Şubat 2025; 23:21:56 >
-
Sabit 85 100 kare oyna sen bu oyunu birde öyle karar ver bence, sadece FG için bile 40xx e geçilir hocamquote:
Orijinalden alıntı: kabus2224Rtx 3080ti'ın hala iyi gideri olduğunu anladım. 5x kartları da atlayabilirim gibi duruyor.
RTX kapalı, DLSS ve türevleri kapalı, Native 2K ve ultra ayarlar da oyun gayet güzel oynanıyor. Bazen fps'in 40 civarına düştüğünü görüyorum, şehirde hızlı manevralar yapınca olan bir şey, sonra geri yükseliyor. Nisbeten yumuşak bir iniş çıkış olduğundan stuttering gibi sert hissettirmiyor, yani FPS'i gözlemlemediğim zaman anlamıyorum bile iniyor mu çıkıyor mu. Çoğu yerde 60 kare civarlarında oyun.
3070 ve üstü ekran kartınız varsa şanslısınız beyler. 6x'e kadar yükseltme yapmayın eğer RTX ile oynamak zorunda hissetmiyorsanız kendinizi.
Önümüzde AC Shadows var, spider man 2'den daha ağır olacağını hiç sanmam. Last of Us 2 var, ki PS4 oyunu özünde, remaster olarak gelecek, her türlü rahat çalışır. Devam eden 2-3 yılda da kaydadeğer 3-4 oyun daha oynasak 30xx serisi kartlarla bu nesil güzel geçer diye düşünüyorum. Spider man 2'yi bir benchmark olarak baz aldım. Ha çok sıkışacağımız bir oyun gelirse DLSS açıp yine 3x serisi kartlar ile durumu kotarabilirsiniz.
Neyse güzel oyun, hatasız çökmesiz oynuyorum şu ana kadar bir sorun yok. Açık dünya bir oyun için grafikler çok iyi olmuş. Bu oyunu optimize etmek ne kadar zordur işi bilmeyen hayal bile edemez heralde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 4 Şubat 2025; 23:40:4 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Dur dlss orta kaliteyle deneyeyim biraz sonra bu mesajı editlerim kral.
Fsr 3.1.0 ile denedim minimum 2 kat fps veriyor güzel oldu bu kadar hızlı akan bir oyun için. Ben fsr kalietden götüren bir şeydir diye açmıyordum ama
hiçbir fark göremedim. Bulanıklık ya da pixelleşme olmuyor Rtx açtım sadece yansımalar için. Diger rt'ler kapalı 80 fps ortalamasında oyun.
Fsr bu kadar iyiymiymiş ya şaşırdım :D Frame gen daha iyidir o zaman bunda bile kalite fark etmediğine göre.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabus2224 -- 6 Şubat 2025; 20:29:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
RT kapalı olduktan sonra 3080 ile çok rahat oynanır bu yada hangi oyunsa hiç fark etmez.
Şu herifin videosu hoşuma gitti hangi ayar ne kadar kastırıyor gayet açık ve net anlatıyor oyun bozuk ama orası da ayrı konu.
BenchmarKingyoutube
*How to enable Preset J or K (DLSS Transformer Model): (Nvidia Profile Inspector is no longer needed) 1. Install the latest Nvidia Driver and Nvidia App. 2. Open the Nvidia App and go to Graphics. 3. If Spider-Man 2 isn’t listed, click the three dots, select Add a Program, Navigate to where the game is installed and choose Spider-Man2.exe. 4. Go to Driver Settings → DLSS Override Model Preset → Super Resolution and select the preset you want (Preset K = Latest). 5. Click Apply to save the changes. ⏰Timestamps : 00:00 Intro 01:01 Performance issues 01:38 Image Quality (TAA,TSR,DLSS,FSR and XeSS) 02:51 DLSS 4 Transformer Model Test (Preset J and K) 04:03 Texture Quality 04:44 Texture Filtering 04:55 Shadow Quality 05:25 Ambient Occlusion 05:55 Screen Space Reflections 06:11 Ray Traced Reflections 07:25 Ray Traced Interiors 07:55 Ray Traced Shadows 08:23 Ray Traced Ambient Occlusion 09:19 DLSS Ray Reconstruction 10:24 Level of Detail 10:56 Traffic Density 11:16 Crowd Density 11:27 Hair Quality 11:45 Weather Particle Quality 12:21 Optimized Settings 12:38 Very High Preset vs Optimized Settings 13:43 Outro ►Optimized Settings : -Texture Quality : Medium (For 8GB GPUs) -Texture Filtering : 16x -Shadow Quality : Medium or High -Ambient Occlusion : SSAO -Screen Space Reflections : High -Level of Detail : Medium or High or Very High -Traffic Density : High or Very High -Crowd Density : High -Hair Quality : Medium -Weather Particle Quality : Medium *If you have enough VRAM, GPU and CPU power to spare, consider enabling RT Reflections. *The other RT effects aren’t worth enabling in this game, as they offer minimal visual improvement. *DLSS Ray Reconstruction doesn’t work well, it negatively impacts the visuals while lowering performance. ✨Support the channel by : 🔴 Subscribing and watching my videos 🔴 Using the Super Thanks Button under the video 🔴 Buying me a coffee : https://ko-fi.com/benchmarking 🔴 From here : https://www.buymeacoffee.com/Benchmarking 🔴 Or from here : https://www.paypal.com/paypalme/benchmarKing970 ►Check out more optimization guides : https://youtube.com/playlist?list=PLoW6k48APmp37pvrrbMVrUNeOArhCFG60 ►Join the channel : https://www.youtube.com/channel/UCEL03vxCWzPzXcarexAIFHg/join ►Full Specs : ●CPU : AMD Ryzen 7 5700X3D. ●Cooler : Enermax LIQFUSION 240mm Liquid Cooler. ●Motherboard : Asus Prime B550m-k. ●GPU1 : ASUS DUAL GeForce RTX 3060 Ti V2 MINI. ●GPU2 : GIGABYTE GeForce GeForce RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC 12G. ●RAM : G.Skill Trident Z Neo 32 GB (2x16 GB) 3600 MHz DDR4 CL16. ●SSD : Samsung 980 pro 1TB + WD Black SN770 1TB. ●PSU : Corsair RM750 80+ Gold Certified. ●Case : Lian Li LANCOOL 215. ●Windows 11 Pro Version 24H2.https://www.youtube.com/watch?v=hBlY4zURgVo -
-
Ara sahnelerde yüzlerde ve saçlarda kumlanma gibi bir efekt var. Çözemedim bir türlü.
-
depth field ( arka plan bulanıklaştırma gibi efekleri ) kapatıp deneyin hocam, rt yi falanda kapatın
-
Teşekkürler, bir deneyeyim. RT falan kapatmak istemiyorum aslında.
-
Reflection ve Geometry ayarı dışındaki Rt ayarları hem güzel değil hem boş yere fps killer. SSAO, Rt Ambient Occlusion'dan daha iyi görünüyor ve fps getiriyor. Rt Shadows statik ve kapalı halinden daha kötü görünüyor. Interiors da fps killer ve pek bir görsel katkısı yok zaten oynarken görmeniz de zor görsel etkisini. Tavsiyem Reflection açıp Geometry maxlayıp keyfinize bakmanız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 5 Şubat 2025; 11:47:14 >
RT bina camlarında, birazda araçların üstünde iş görüyor başka bir yerde gözüme çarpmadı pek
-
RT olmadan bu oyunu oynamak ayıp geliyor, özellikle ana görevlerdeki RT kullanımları beni benden aldı. Oyunun hikaye olarak başlarında sayılırım, Harry ile eski okulumuza sızma görevinde hayran kaldım açıkçası. FPS olarak pek sıkıntım yok, 4080 ile 2k'da 100+ fps rahatlıkla alıyorum. Bu dediklerinizi bir deneyeyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FORZAFATHER -- 5 Şubat 2025; 12:26:48 > -
Dediğim gibi görüntü daha kötü bazıları açıkken. RR da düzgün çalışmıyor. O güzel yapan Reflection ayarı aslında zaten sadece. Onu very high yapıp deneyin sadece bir şey değişmeyecek deneyimde.
Benchmark videosu paylaşılmış birkaç post önce. İzleyin aynı şeyleri söylüyor o da karşılaştırma yapıp.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 5 Şubat 2025; 12:29:8 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X