Şimdi Ara

Marvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONU (53. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.200
Cevap
25
Favori
63.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • RTX 2080 kartlar da çok eski kalmış maalesef. Mecbur 4000 serisini bekleyeceğiz artık.

1080P'de idare eder beni diyordum ama RTX açınca %99FPS kısmında 60'ı zor görüyorum ve oyunda kısım kısım takılma oluyor ve cok rahatsız edici.

4K RTX vs. her ayar full oynamak için sanırım 4000 serisi anca kurtaracak.

• Oyunun ana hikaye kısmını 37 saat sonunda bitirdim. Oyuna başladığımda oyunla ilgili görüşlerim biraz daha olumsuza yakındı ama hikaye sunumu, karakterler, çatışma mekanikleri ve açık dünyada serbestçe ağ atarak dolaşma çok keyifliydi. Açık dünyası her ne kadar birbirini tekrar eden görevlerden oluşsada ilerleyen süreçte yeni aktivitelerle birlikte azda olsa çeşitlilik kazandı. Bir süper kahramanla başlarda çanta toplama fikri biraz tuhaf olsada açık dünyadaki her bir aktivitenin ayrı bir ödül sunması ve bunları suitleri açmada kullanıp çatışmalara farklılık katması nedeniyle tüm görevleri tekrara düşsede bitirdim. Teknik olarak oyunda pek bir sorun yaşamadım, ilk çıktığında bazı grafiksel hatalar vardı onlarıda gelen güncellemeyle önemli ölçüde düzelttiler. İşlemci kullanımı halen yüksek ama 12700K ya boşuna geçmediğimi gösteren bir oyun oldu. Bir oyunu bitirdiğimde eğer mutlu ayrılıyorsam ona ödediğim para boşuna gitmemiş demektir ve bu oyundanda mutlu ayrıldım. Kütüphanemde bulunmasıda ayrı bir keyif, Anonymus çeviri ekibinede başarılı yamaları için teşekkürler, sayelerinde ilk günden Türkçe oynadık. Sırada ek paketler var sonrasında New Game+ var yani maceramız daha bitmedi.

Marvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONU

• th3mpo kullanıcısına yanıt

1440p tüm ayarlar en sonda RTX full DLSS kapalıyken minimum 12700K-RTX 3070

4K tüm ayarlar en sonda RTX full ve DLSS kapalıyken minumum 12700K- RTX 3090 Tİ

Bu oyun özelinde 4000 serisine gerek kalmadan bahsettiğim donanımlarla oyun çok rahat oynanıyor fakat ekran kartı kadar işlemcide önemli, eski nesil bir işlemciyle 3080 kullanıp kartın yarısını kullanabilenler genelde sorun yaşıyorlar. Bir sonraki seriye şu an ihtiyaç duyulan tek oyun ise Cyberpunk bunun dışındakilerde RTX 3000 ler çok iyi çalışıyorlar. 2000 serisi ise evet eskidi, her yeni seri sonrası zaten bir önceki eskir bu hiç değişmedi.Marvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONU 

• Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    Bende hikaye de sonlara yaklaştım sanırım tabi dlc ve ng+ yada el atmadan bırakmayı düşünmüyorum yan görevler birbirinin aynısı olsa da ödül sistemi ve keyifli oynanışı için oynamakfan sıkılmıyorum gow oynarken bile bu kadar eğlenmiyordum oyuna bayıldım resmen yaşım gereği oyunlardan bıkmaya başladığım bu dönemde ilaç gibi geldi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Daha once ps4 pro da bitirmistim oyunun başlarında bir Batman degil gerek ortam gerek karakter diye kendi kendime serzenişte bulunurken oyun sürükleyici bir sekilde sıkmadan sonuna kadar oynattırmıştı belli bir yerden yere gitmek bazılarına sıkıcı gelebilir ama benim icin assasin creed e kıyasla keyifli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu oyundaki düşük cpu kullanımının hyper threading i kapatarak belli oranda çözüldüğü yazılıyor, ben daha yeni kuracağım için denemedim, biosdan geçici olarak bu oyun için kapatıp deniyebilirsiniz.

Marvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONUtwistedvoxel
    How To Improve Performance In Spider-Man Remastered
    https://twistedvoxel.com/fix-frame-rate-performance-marvels-spider-man-remastered/
  • KanKoKan kullanıcısına yanıt

ben 10400f le denedim dropları bariz düşürüyor ama ht diğer çoğu oyunda stutter ı engelleyen bir ayar olduğu için onu kapalı unutmayın :)

• evohan kullanıcısına yanıt

Hocam ryzen5900'te de var mı böyle bir ayar ?

• th3mpo kullanıcısına yanıt

onlarda sanal çekirdek smt diye olan ayarı kapayıp denemen gerekiyor

• 12c bir işlemciyi sürekli olarak sanal çekirdekler kapalı kullanabilirsiniz.
    8c ve altı işlemcilerde sanallar oyuna göre değişir mesela 8c kullanan bir oyun sanal kapalı 8c işlemcide sıkıntı çıkarır ama 12c bir işlemcinin 8c kullanımda olsada 4c sistem için boşta sanala gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 21 Ağustos 2022; 20:8:41 >
  • KanKoKan kullanıcısına yanıt

Oyunda düşük cpu/işlemci kullanımı sorunu yok ki aksine yüksek işlemci kullanımı sorunu var. Marvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONU Özellikle eski seri işlemcilerde oyun 1440p hatta 4K da dahi işlemci limitine uğruyor ve ekran kartından tam olarak özellikle şehir içinde ağ atarken yararlanılmıyor. Hyper Threading kapatmak oyunun core/thread kullanımını threadlerden alarak çekirdeklere yayılmasını sağlar fakat oyunun çoklu çekirdek/ izlek dağılımı son derece iyi, 12 core/20 threadli 12700K işlemclmin tüm çekirdek(p-e core) ve izleklerini oyun ölçekleyebiliyor. Oyun çıkmadan Nixxes oyunlarının yüksek işlemci kullandığını belirtmiştim ve bu durumda oyun çıktıktan sonra gün yüzüne çıkmış oldu. Oyun tüm çekirdek ve izlekleri kullanabildiği için Hyper Threadingi kapatmayın.Marvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONU 

• 5600x rx 6800 16 ram ile fps drop bile olmadan akıcı şekilde oynayabiliyorum rtx açınça fpsi baya sömürüyor ama yinede akıcı aslında aşırı farkta yok her yerde rtx rtx diyip duruyorlar ama pencere yansımaları yer yansımaları bir vakit sonra bakmıyorsun bile dlss ve fsr çok daha önemli bir teknoloji bence birde rtx açınca nedense işlemciye çok gereksiz yük biniyor yüzde 50 civarı kullanım bir anda 80lere 90lara çıkıyor açınca

• Sanal kapalıyken tek çekirdek performansıda yükselir.

6c ve üstü sanal kapatmak bu oyuna yarıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 21 Ağustos 2022; 21:17:19 >

• Ve oyunun DLC'leri de bitti. Gerçekten her manasıyla sevdiğim bir oyun oldu. Her ne kadar yan görevleri bir parça tekrar etse de oynanışı ile bence onu da kapadı. Gerek aksiyon, gerekse de gizlilik mekaniklerini güzel kotarmışlar. Özellikle birçok mekaniği ise Ultimate Spider-Man, Spider-Man Shattered Dimensions ve The Amazing Spider-Man 2 oyunlarından alması ise kafamda ki yerini daha da sağlamlaştırdı bu oyunun. O güzel oyunların güzel taraflarını alıp kendi içinde güzel bir şekilde eritmeyi bilmiş. Şimdilik bunalmamak adına ara vereceğim. Miles Morales çıktığında tekrardan %100'lemek adına baştan bir girişeceğim. Bu arada bu oyunun PC çıkışı ile beraber Nixxes de pek çok hatayı görmüş oldu. Özellikle bu işlemci sorunu şahsen başıma pek bela olmadı ama pek çok kişiyi bezdirmiş. Eminim ki Miles Morales bundan çok daha iyi bir port olarak gelecektir. Marvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONU 

• Arkadaşlar oyunu indirdim kürekli olaraktan da yalnız şu hatadan dolayı ''this game requires windows 10 version 1909 (build 18363) or later'' oyun açılmıyor şimdiye dek oyunlarda bu oyuna kadar sorun yaşamadan gelmiştik bu konuda yardımcı olursanız müteşekkir olurum. (Not: sıkıntı şu ki benim pc de kronik bi windows update sorunu var sürüm 1903 te kaldık ne yaptıysam güncellenmiyor)

• serdoan kullanıcısına yanıt

Format atıp daha yüksek bir sürüm kurabilirsiniz en kötü.

• onu da denedim windowsun sitesinden güncel son versiyonu indirip yüklemeye çalıştım ama yok olmadı

• serdoan kullanıcısına yanıt

Ne gibi bir hata alıyorsunuz?

• Marvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONU

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Marvel’s Spider-Man Remastered (2022) PC ANA KONU

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.