Şimdi Ara

Marvell 9128 Sata-3 Controller ile SSD Kullanan var mı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
139
Cevap
1
Favori
11.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muazcabir

quote:

Orijinalden alıntı: Q5

quote:

http://www.sanalmarketim.com/urun/dac3d638dc94cdd1e7006d54a9680a58/CORSAIR-SSD-Performance-Pro-128GB-SATA3-CSSD-P128GBP-BK-500Mb-360Mb 533tl satılıyor...

vallahi ben biraz beklicem illaki biri marvel kontrolculu bir ssd alıp dener biraz şimdilik tuzlu gibime geldi......

Satın almaya bu akşam gidicem.yarın kurulum ile geçecek performansı buraya yazarım.test edeceğim sistem profilimde mevcut.umarım değer.

hocam inan sabırsızlanıyorum..umarım beklentilerim gibi cıkar hocam..bide test sistemin nedir yazarsan sevinirim?...

şimdiden teşekkürler... kolay gelsi...

hocam senin sata 3 kontrolcusu marvel 9128.. o sata kontrolcusunden test yapıp buraya yazarsan benimde merakım giderilmiş olur..beklentilerim gibi çıkarsa bende alırım bu ürünü :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muazcabir -- 19 Mart 2012; 14:49:56 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

http://www.sanalmarketim.com/urun/dac3d638dc94cdd1e7006d54a9680a58/CORSAIR-SSD-Performance-Pro-128GB-SATA3-CSSD-P128GBP-BK-500Mb-360Mb 533tl satılıyor...

vallahi ben biraz beklicem illaki biri marvel kontrolculu bir ssd alıp dener biraz şimdilik tuzlu gibime geldi......

Satın almaya bu akşam gidicem.yarın kurulum ile geçecek performansı buraya yazarım.test edeceğim sistem profilimde mevcut.umarım değer.

hocam inan sabırsızlanıyorum..umarım beklentilerim gibi cıkar hocam..bide test sistemin nedir yazarsan sevinirim?...

hocam senin sata 3 kontrolcusu marvel 9128.. o sata kontrolcusunden test yapıp buraya yazarsan benimde merakım giderilmiş olur..beklentilerim gibi çıkarsa bende alırım bu ürünü :)

Marvell'in dibini arıcam dostum sonucu buraya yazarım.test sistemin profilimde mevcut. bende gt force alacaktım ama çok sorun yaşayacağımı biliyorum en azından yaşayan çok var.hiç değilse şansımı denemek istiyorum. 5 yıl garantili ve sevdiğim anakartımı sırf sdd içinde gözden çıkaramam.bu yüzden bu ssdde karar kıldım.test için öneri programları yazın lütfen.bu arada şunu belirteyim hemen mevcut anakartım en son bios versiyondadır.detayları zaten incelemem sonucundada belirteceğim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Marvell'in dibini arıcam dostum sonucu buraya yazarım.test sistemin profilimde mevcut. bende gt force alacaktım ama çok sorun yaşayacağımı biliyorum en azından yaşayan çok var.hiç değilse şansımı denemek istiyorum. 5 yıl garantili ve sevdiğim anakartımı sırf sdd içinde gözden çıkaramam.bu yüzden bu ssdde karar kıldım.test için öneri programları yazın lütfen.bu arada şunu belirteyim hemen mevcut anakartım en son bios versiyondadır.detayları zaten incelemem sonucundada belirteceğim.

saygı deyer hocam tam benim düşüncelerimi paylaşmışsın...benim elimde şuanlık nakit yok ama benimde gönlüm corsair gt deydi...bende anakartımda çok memnunum değişmekte istemiyorum ama bu ssd sorunu canımı sıktı..umarım bu ssd bize ilaç olur....

1. test programı hd tune
    2.atto test programramı...
    3. AS ssd programı
    bide ssd üzerin veri dosya kopyalama yazma yaparsın arada düşüşler görünüyormu...?

şimdiden başarılar dilerim.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muazcabir -- 19 Mart 2012; 16:25:55 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

533tl satılıyor...

saygı deyer hocam tam benim düşüncelerimi paylaşmışsın...benim elimde şuanlık nakit yok ama benimde gönlüm corsair gt deydi...bende anakartımda çok memnunum değişmekte istemiyorum ama bu ssd sorunu canımı sıktı..umarım bu ssd bize ilaç olur....

1. test programı hd tune
    3. AS ssd programı
    bide ssd üzerin veri dosya kopyalama yazma yaparsın arada düşüşler görünüyormu...?

www.station-drivers.com
    404 Not Found
    http://www.station-drivers.com/page/marvell.htm
    burdan en güncel driverini indir kur kardeş....

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

1. test programı hd tune
    3. AS ssd programı

http://www.station-drivers.com/page/marvell.htm burdan en güncel driverini indir kur kardeş....

Marvell MV-91xx (88SE91xx) Ahci/Raid Controller olanı indiriyorum.firmware indirmemize gerek varmıdır?

• jmicron'u bios'dan devre dışı bıraktım scsi neden görüyor anlamış değilim.marvelin driver sürümünü update ediyorum fakat oda 2010 driverda ve ben güncelim diyor gerizakalı.şuanda sistemi kuruyorum sata3 marvell portum devrede başka hiçbir ayarı aktifleştirmedim ahci modda kuruyorum.

Marvell 9128 Sata-3 Controller ile SSD Kullanan var mı?
  • quote:

jmicron'u bios'dan devre dışı bıraktım scsi neden görüyor anlamış değilim.marvelin driver sürümünü update ediyorum fakat oda 2010 driverda ve ben güncelim diyor gerizakalı.şuanda sistemi kuruyorum sata3 marvell portum devrede başka hiçbir ayarı aktifleştirmedim ahci modda kuruyorum.

hocam senin indireceğin driver tarihi 05.03.12 olandır onu kur... jmicronu devre dışı bırakmana gerek yok....sen marvel sata6 ya win7 64 bit kullanıyorsun sanırım.ahci mod'da kur işletim sistemi sonra test başlıya bilirsin...bu arada sata 6 kablosu değişik olur.bide senin sata6 kontrolcusu gri olanlardır diyerlerine takmıcaksın hocam..hatırlatmak istedim.....

kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muazcabir -- 20 Mart 2012; 9:55:19 >

• verdiğiniz linkten marvelin driver'ını attım.aralık updateli win7 x64 kurulumu yaptım güncel chipset ve driverları netten yükledim ama durum böyle.intel tarafında neden hala ünlemler var anlamış değilim.ssd scsi olarak görünüyor ve microsoft standart driver var.tavsiyesi olanları dinleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syesil -- 20 Mart 2012; 10:33:56 >

• quote:

verdiğiniz linkten marvelin driver'ını attım.aralık updateli win7 x64 kurulumu yaptım güncel chipset ve driverları netten yükledim ama durum böyle.intel tarafında neden hala ünlemler var anlamış değilim.ssd scsi olarak görünüyor ve microsoft standart driver var.tavsiyesi olanları dinleyebilirim.

Intel® ICH10R bu driveri sanırım yüklememişsin....ben bi bakayım güncel driverina....deyerler iyi değil şuan...

aynen şöyle yaptın mı..
    1.sata 6 kablosuyla gri yere takıcaksın ssd
    2.biostan ahci moduna alıcaksın..
    3.temiz win7 kurcaksın..sonrada driverleri...

bunları yaptınızmı?

• bunu bir denermisin....hocam?

win 7 64bitlik driver'dır...
  • quote:

http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=20775&ProdId=3151&lang=eng bunu bir denermisin....hocam?

win 7 64bitlik driver'dır...

onu indirip kurdum dostum,yok ama hala o ünlem oradan gitmiyor.benim anlamadığım neden sata3 olarak görünmüyor ve standart driver olaran windows'un 2006 driverı görünüyor.

bios modda storage ahci'de jmicron kapalı marvell açık ve ahci'de.temiz kurulumu yaptım güncel driverları kurdum fakat resimlerdeki görüntünün aynısı devam ediyor.driver versiyonlarında zaten ssd'nin herhangi bir driver'i yok sanıyorum.2006 yılının microsoft driverı var hala.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syesil -- 20 Mart 2012; 13:34:46 >

• jmicron açıkken test ettim performansını düşürüyor bilginiz olsun.sadece marvell controller açık ama halen şu windows 2006 driver görünümünü yada biosdan marvellin update ini yapamadım.

okuma 375 yazma 240 mb oranlarında ve stabil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syesil -- 20 Mart 2012; 14:37:36 >
  • quote:

jmicron açıkken test ettim performansını düşürüyor bilginiz olsun.sadece marvell controller açık ama halen şu windows 2006 driver görünümünü yada biosdan marvellin update ini yapamadım.

hocam yalnış giden bişey var ama...uzaktan anca bu kadar yardımcı olabilirim.....ama sanırım yine hüsran marvel'lı bir ssd bizim için gibi gözüküyor....
  • quote:

quote:

jmicron açıkken test ettim performansını düşürüyor bilginiz olsun.sadece marvell controller açık ama halen şu windows 2006 driver görünümünü yada biosdan marvellin update ini yapamadım.

hocam yalnış giden bişey var ama...uzaktan anca bu kadar yardımcı olabilirim.....ama sanırım yine hüsran marvel'lı bir ssd bizim için gibi gözüküyor....

corsair forumlarına durumu yazdım bakalım bir cevap bekliyorum.onlarda veremeyeceklerse zaten durumumuz bundan ibaret olacak.
  • aynı ssd yi ibtel sata 2 portunda deneyebilir misiniz?
  • aşağıdaki ürünler acaba doğal sata3 destekliyor mu ? bir bilen vamıdır acaba.

ASUS U3S6 USB 3.0-SATA6 Gb/s PCI EXPRESS X4 KART

sanırım aynı karttan farklıbir fiyata sahip

ASUS PCI TO USB U3S6 2 PORT USB 3.0/SATA 3 6Gbps PCIE CARD

• quote:

Orijinalden alıntı: ascha

aynı ssd yi ibtel sata 2 portunda deneyebilir misiniz?

Ssd marvell kontrolcülü dostum bu yüzden orada performans zaten alınmaz.

@farukfar o parçanın uyumlu olduğu anakartlar aşşağıda ona göre al bence.benim anakartım sabertooth x58 sitede true sata 6 yazıyor ama sata 5 gbs görüyor.dikkatli olmanı tavsiye ederim.

Uyumlu anakart listesi.;
    Maximus III Formula
    P7P55D Deluxe
    P7P55D EVO
    P7P55D PRO
    P7P55D
    P7P55D LE
    P7P55 LX
    P7P55 WS Supercomputer
    P6T Deluxe
    P6T Deluxe V2
    P6TD deluxe
    P6T SE
    Rampage II Extreme
    Rampage II Gene
    M4A79T Deluxe
    M4A785TD-V EVO
    M4A77TD PRO
    M4A79T Deluxe/U3S6
    M4A77TD PRO/U3S6
    M4A785TD-V EVO/U3S6
    P6T WS Professional
    P6T6 WS Revolution
    P6T7 WS SuperComputer
    P6T

• Corsair forumlarındaki cevap x58 chipsetle bu işin olmayacağı. anakartımın 6gbs portları true olmasına rağmen 5 gbs alabiliyorum buda performansıma engel oluyor (fark yada kayıp adını siz koyun 100-120 mb civarı buda 5gbs performansı).yani alabildiğiniz marvell controller ile x58 performansı 380 okuma 250 ortalama ile yazma..fakat intel ssd ler gibi değil elbette hiç kopyalama yada yazmada dalgalanma yaşamadım.stabil bir şekilde çalışması hiç değilse memnun etti beni.komple şimdi işlemci ve anakart değişimi yapamam diyorsanız bence alınabilir yok ben bekleyip ilerde sistemi yeni baştan ayarlarım diyorsanız almayın.saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syesil -- 22 Mart 2012; 11:24:16 >
  • quote:

Corsair forumlarındaki cevap x58 chipsetle bu işin olmayacağı. anakartımın 6gbs portları true olmasına rağmen 5 gbs alabiliyorum buda performansıma engel oluyor (fark yada kayıp adını siz koyun 100-120 mb civarı buda 5gbs performansı).yani alabildiğiniz marvell controller ile x58 performansı 380 okuma 250 ortalama ile yazma..fakat intel ssd ler gibi değil elbette hiç kopyalama yada yazmada dalgalanma yaşamadım.stabil bir şekilde çalışması hiç değilse memnun etti beni.komple şimdi işlemci ve anakart değişimi yapamam diyorsanız bence alınabilir yok ben bekleyip ilerde sistemi yeni baştan ayarlarım diyorsanız almayın.saygılar.

hocam iyi bir açıklama olmuş marvel kontrolculu kullanıcılara...teşekkür ediyorum.....

• arkadaşlar msi z68 gd80 g3 kullanıyorum. sata 3 portların 2 tanesi intel, 1 tanesi marvell 9128. ocz vertex 3aldım ama yazılanları görünce daha açmadım belki geri iade ederim diye. msi sitesinde "ssd performansı ve kararlılığı için ahci ve hot plug açık olması" öneriliyor. ayrıca sitesinde aşağıdaki bilgiyi vermişler yani anladığım kadarıyla 2 intel 1 marvell var. intel kontrolcüye ait portlardan birine taksam sorun olur mu;

Intel® Z68 (B3) yongaseti üzerinde SATAIII denetleyici
    - 6Gb/sn'ye kadar transfer hızı.
    - Z68 (B3) denetleyici ile 2 adet SATA III portu (SATA1~2)
    - Intel Z68 (B3) ile SATA1~6 portlarında RAID 0/1/5/10 desteği

Marvell® 88SE9128 yongaseti üzerinde SATA III ve eSATA III denetleyici
    - 1 ad. SATA 6Gb/sn ve 1 ad. eSATA 6Gb/sn (arka panel) portu destekler

yorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonsuzuncu -- 31 Mart 2012; 12:21:03 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.