Şimdi Ara

Marvell 9128 Sata-3 Controller ile SSD Kullanan var mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
1
Favori
11.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gerginix

quote:

Orijinalden alıntı: LINEBACKER

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LINEBACKER

AMD nin doğal sata 3 desteği veren çepsetleri(ör sb 850) ile marvell çipli SSD kullandığımız zaman sıkıntı oluyormu?

Sisteminizdeki anakartın Doğal SATA3 desteği var.

Biliyorum doğal sata3 olduğunuda malvell çipli SSD almayı düşünüyorum paerformans göçme çökme vs gibi sorunlar çıkartırmı. Sandforce çipli SSD ler baya kafa ağrıtıyor o yüzden marvell SSD istiyorum

Pardon dikkatli okumamışım önceki mesajınızı... Otomatiğe bağlayıp "Neden Marvell düşünüyorsunuz ki sandforce kontrolcünüz zaten var" demeden o cevabı vermişim.

Sanırım bulunduğumuz nokta ve bakış açısına göre MARVELL'dan veya SANDFORCE'dan ürküyoruz. Bana sorarsanız MARVELL kontrolcü SSD sakın düşünmeyin. Piyasada ağırlık kazanmaya başlayan modeller hep SANDFORCE kontrolcü kullanıyor. SSD kullanımı yaygınlaştıkça birçok sorun keşfedildi ve çözüm bulundu. SANDFORCE kullanan SSD'lerin RAID 0 kurulunca TRIM özelliğini kaybetmesi dışında güncel handikap kalmadı diye biliyorum hatta RAID kurup Trim özelliğini aktif tutmanın da bir yolu varmış sanırım. Henüz SSD RAID krmak gibi bir düşüncem olmadığı için bilgim yok. Ayrıca MARVELL kontrolcü kullanan SSD varsa merak ettim marka ve modelini, ya gözümden kaçmış ya da hiç denk gelmemişim.

Hocam öncelikle şöyle söyliyim benim için ne raid 0 önemli neden SSD lerin hızları. Ben sırf SSD yi mekanik HDD in çıkardığı sesten kurtulmak için almak istiyorum o yüzden bana verilerimi güvenle saklayabileceğim yani stabilitesi en yüksek SSD lazım. Sandforce lar uygun fiyatına karşılık çok yüksek performans verdikleri için bukadar popülerler ama okuduğum kadarıyla veri güvenliği açısından sıkıntı varmış. Göçtüğü zaman geri dönülemez kayıplarla karşılaşmak istemiyorum. Intel kontrolcülü lanlar var ama onlarında fiyatları çok yüksek. 120GB civarı SSD düşünüyorum. Öneriniz varsa değerlendirebilirim.
    Şu anda DH anasayfa haberi olan Plextor un yeni sata 3 marvell kontrolcülü SSD si bu ay ıkaacakmış ama TR ye gelirmi bilinmez gelse 1 saniye düşünmem alırım PLEXTOR un yeri bende ayrıdır. 10 yıl önce aldığım CD writer ı halen ilk günkü gibi.

• Plextor'u ben de bilirim. fiyatı ile çoğu insanın yanından bile geçemediği çok pahalı fakat dayanıklı kraizmatik optik sürücü yapardı. Plextor olan kasa gördük mü sanki ASUS MARS II takılı gibi bakardık. Bu Marvell ve Plextor ortaklığını merak ettim. Umarım Türkiye'ye de gelir ve testleri inceleme şansı buluruz.

Bu arada benim kullandığım SSD OCZ Agility 3 120 GB 550 TLolan muadillerinin yanında okuma/yazma hızı biraz kırpılmış, ortalama erişim süresi de %25 civarında daha uzun olan fiyatını da hesap ettiğimizde ulaşılması çok daha kolay bir Disk. Kampanya zamanları 350 - 400 arası bulmak mümkün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ts1967

marvell siz bir sataIII 1155pin anakart var mı,bulunur mu.internetten araştırınca bu kadar detayı veren bir üretici yok.

örnek model :http://www.vatanbilgisayar.com/msi-z68a-gd65-(g3)-z68a-gd65-(g3)-intel-z68(b3)-soket-1155-ddr3-2133mhz(o.c.)-dvi&hdmi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=56678

iki tane sata3 intel z68
    bir tane sata3 marwell var üstünde...

bu da aynı şekilde...

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-z68a-gd80-(b3)-z68a-gd80-intel-z68-soket-1155-ddr3-2133mhz-(o.c.)-dvi&hdmi-sata-3.0-anakart/productdetails.aspx?I_ID=55316

• quote:

Orijinalden alıntı: orhuncoskun

Marwell Sata3 6gb/sn ile SSD bağlayıpta sorun yaşayanlar

www.station-drivers.com
    404 Not Found
    http://www.station-drivers.com/page/marvell.htm

Bu adresteki en alttaki Marwell prgramlarını yükleyip denermisiniz. Aralık ayı driver'larını vermişler SSD'lerde düzeltme var diyorlar. Zannetmiyorum ama..

Deneyen var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: starex_01

quote:

Bu adresteki en alttaki Marwell prgramlarını yükleyip denermisiniz. Aralık ayı driver'larını vermişler SSD'lerde düzeltme var diyorlar. Zannetmiyorum ama..

Deneyen var mı

kim diyor düzelme var diye ???

veya sata3 hızlarını tam mı vermiş ???

ben dün indirip kurmuştum ordan, şimdi test yaptım... yine w:200 r:400 civarı.
    değişen bişey yok...

ama format falan gerekiyorsa bilemem...

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

quote:

quote:

Deneyen var mı

kim diyor düzelme var diye ???

veya sata3 hızlarını tam mı vermiş ???

ben dün indirip kurmuştum ordan, şimdi test yaptım... yine w:200 r:400 civarı.
    değişen bişey yok...

ama format falan gerekiyorsa bilemem...

Önceki versiyonlara göre biraz hızlanmış galiba sitesinde öyle yazıyordu.

• quote:

evet farkettim... % 2 falan hızlanmış gibi geldi bana da... 400 + 10 MB olmuş...

ama sata3 hızını tam kullanabileceğimiz bir program yapamayacaklar herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 29 Aralık 2011; 23:49:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

quote:

evet farkettim... % 2 falan hızlanmış gibi geldi bana da... 400 + 10 MB olmuş...

ama sata3 hızını tam kullanabileceğimiz bir program yapamayacaklar herhalde

Belki yavaş yavaş normal hızları bulur
  • Görünen o ki SATA SSD ya PCI ex'e bağlanacak ya da MArvell SSD alınacak. Be bu işten Anakart değiştirerek sıyrıldım. Bir SSD parası daha verererk... Aslında gerek var mıydı? olan oldu
  • quote:

Görünen o ki SATA SSD ya PCI ex'e bağlanacak ya da MArvell SSD alınacak. Be bu işten Anakart değiştirerek sıyrıldım. Bir SSD parası daha verererk... Aslında gerek var mıydı? olan oldu

Ben ilerde bu sorunu halledeceklerini düşünüyorum.Böyle bırakmazlar heralde piyasada bu kadar marvell kontrolcülü sata III varken.Asus U3S6 kartı bile marvell kontrolcü kullanıyor :).Yeni çıkacak ssdlerde bu sorunu dikkate alırlar bence.Yada yeni bir firmware ile bu sorunu çözerler.Çünkü yabancı forumlarda bu sorundan müzdarip olan birçok kişi gördüm.

Marvell kontrolcü ile uyumlu ssd sata III kullanana hiç rastlamadım gören var mı acaba ?

• Hiç sanmıyorum. Şu kontrolcü meselesi, anladığım kadarıyla 2009 yılında üretilen anakartlara kadar çoğunlukla dış destek bir çözüm ile giderilmiş. 2009 yılının sonlarından itibaren çıkmaya başlayana anakartlarda, kontrolcü çözümü anakart üreticisi tarafından gömülü - doğal - native biçimde sunulmaya başlandı... Marvell ve Sandforce'u barıştırmak demek (teknik olarak belki mümkün bile değildir detaydan hiç anlamam) anakart değişimi yapmadan SSD sata3 hızına çıkmak demek. Bu firmaların bir yaraya merhem sürmeden önce kar hesabı yapmadığı görülmemiştir herhalde. Benim tahminim ek para harcanmadığı takdirde bu sorun çözülmez ama umarım çözülür ve insanları paraları cebinde kalır...
  • Peki bütün ssd ler mi marvell uyumsuzluk içindeler uyumsuzluk yaşamayan tam performans veren ssd yokmu marvell için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starex_01 -- 30 Aralık 2011; 1:06:35 >
  • Yukarıda LİNEBACKER isimli arkadaşın verdiği müjde PLEXTOR markasının marvell kontrolcülü SSD ürettiğini söylüyor. Forumda haberi de olmuştu fakat yazma hızları düşüktü yani burada marvell ile uyumsuz olduğu için vaat edilen yazma hızlarının yarısında kalan SSD'lerden bir farkı yok. 175 yazma hızı olan PLEXTOR SSD'den bahsediyoruz. Acaba marvell kontrolcüsü uyumsuzluğu diye birşey yok da marvell kontrolcüsü ile en yüksek yazma hızı 230 - 240'mıdır diye düşünmeye başladım. Elbette akıl yürütüp sadece spekülasyon yapıyorum.
  • quote:

Marvell 9128 Sata-3 Controller ile SSD Kullanan var mı?

13 Aralık 2011

Son kullanıcılar tarafından ağırlıklı olarak optik sürücüleriyle tanınan ancak bir süredir SSD pazarına yönelik olarak ta ciddi yatırımlar yapan Plextor, M3 serisi yeni SSD'lerini duyurdu. 2.5-inç boyutundaki modellerden oluşan yeni seri içerisinde 128GB, 256GB ve 512GB olmak üzere üç farklı kapasite seçeneğine yer verilirken, tüm modeller SATA-III teknolojisine destek sunuyor.

Marvell tarafından sunucu gereksinimlerine yönelik kararlılık ve stabiliteyi sağlayacak şekilde geliştirilen 88SS9174 kontrolcüsü ile donatılan yeni sürücülere, Toshiba tarafından 24nm üretim teknolojisiyle hazırlanan toggle NAND Flash bellek yongaları eşlik ediyor. SSD sürücülerin güç tüketimini daha da aşağı çekebilmek adına Toshiba tarafından 1.8v geriliminde çalışacak şekilde tasarlanan yongaların merkezde yer aldığı sürücüler, 525MB/saniye seviyesinde okuma ve 445MB/saniye seviyesinde yazma hızları sunarken, rastgele okuma/yazma performansları ise sırasıyla 70,000 IOPS ve 65,000 IOPS olarak açıklandı.

Yüksek sıcaklıkta 22.5 saat boyunca tam yükte çalıştırılan, aşırı yoğun kullanım senaryoları ile çok uzun süre test edilen sürücülerin yıllık hata oranları Plextor'ın açıklamasına göre %0.50 düzeyinde. Yeni sürücüleri için beş yıllık garanti veren Plextor, Avrupa Birliği, Norveç ve İsviçre için Hızlı Garanti Servisi uygulamasıyla, garanti süresinin ilk üç yılı kapsamında toplama ve geri dönüş hizmeti de sunmakta. Bu ayın sonuna doğru çıkması beklenen M3 serisi SSD sürücüler için henüz açıklanmış herhangi bir fiyat bilgisi bulunmuyor.

kaynak:http://www.donanimhaber.com/hdd_ssd/haberleri/Plextor-M3-serisi-SATAiii-destekli-SSD-suruculerini-duyurdu.htm

Burada yeni bi ürün var ama Türkiye'ye gelir mi bilmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starex_01 -- 30 Aralık 2011; 1:58:55 >

• quote:

marvell siz bir sataIII 1155pin anakart var mı,bulunur mu.internetten araştırınca bu kadar detayı veren bir üretici yok.

ASUS'larda yazıyor. maximus GENE-Z'de Intel diye belirtmiş mesela.
    Intel Sata III kontrolcüsü iyi midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

quote:

ASUS'larda yazıyor. maximus GENE-Z'de Intel diye belirtmiş mesela.
    Intel Sata III kontrolcüsü iyi midir?

intel de bir sorun yok tam hız alınabiliyor.
  • MSI H67MA-E35 B3 arkadaşlar şu kartta intel sataIII kontrolcü olup olmadığı konusunda bilgisi olan var mı?
  • beyler mrb bende Crosshair IV Formula anakart var ve force 3 60gb sata III ssd mevcut benımde marvel sanırım bi bakarmısınız anakart lınk bırakıyorum bu arada bi konu acmıştım ssd problem diye ordakı ssd benckmark hangısı dogru bı bakarmısınız

NOT: SATA port marvel sanırım intel degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SzrcanX -- 1 Ocak 2012; 8:54:20 >

• quote:

MSI H67MA-E35 B3 arkadaşlar şu kartta intel sataIII kontrolcü olup olmadığı konusunda bilgisi olan var mı?

On-Board SATA

• SATAII controller integrated in Intel® H67 (B3) chipset
    - Up to 3Gb/s transfer speed.
    - Supports four SATAII ports (SATA3~6) by H67 (B3) PCH

• SATAIII controller integrated in Intel® H67 (B3) chipset
    - Up to 6Gb/s transfer speed.
    - Supports two SATAIII ports (SATA1~2) by H67 (B3) PCH
    - SATA1~6 ports support RAID 0/1/5/10 mode

Sorun yok intel chipset

quote:

Orijinalden alıntı: Ewrecoo

beyler mrb bende Crosshair IV Formula anakart var ve force 3 60gb sata III ssd mevcut benımde marvel sanırım bi bakarmısınız anakart lınk bırakıyorum bu arada bi konu acmıştım ssd problem diye ordakı ssd benckmark hangısı dogru bı bakarmısınız

http://www.asus.com.tr/Motherboards/AMD_AM3/Crosshair_IV_Formula/#overview

SB850 Chipset
    6 xSATA 6.0 Gb/s ports Support RAID 0,1,5,10
    JMicron® JMB363 PATA and SATA controller
    1 xSATA 3Gb/s port (Black)
    1 xExternal power SATA 3Gb/s port on rear (SATA On-the-Go)
    * Due to the Windows XP/ Vista limitation, the RAID array with the total capacity over 2TB cannot be set as a boot disk. A RAID array over 2TB can only be set as a data disk only.

Marvell değil sendeki Sb850 doğal sata III destekli hızda sorun yaşamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starex_01 -- 1 Ocak 2012; 12:35:09 >

• quote:

quote:

MSI H67MA-E35 B3 arkadaşlar şu kartta intel sataIII kontrolcü olup olmadığı konusunda bilgisi olan var mı?

On-Board SATA

• SATAII controller integrated in Intel® H67 (B3) chipset
    - Up to 3Gb/s transfer speed.
    - Supports four SATAII ports (SATA3~6) by H67 (B3) PCH

• SATAIII controller integrated in Intel® H67 (B3) chipset
    - Up to 6Gb/s transfer speed.
    - Supports two SATAIII ports (SATA1~2) by H67 (B3) PCH
    - SATA1~6 ports support RAID 0/1/5/10 mode

Sorun yok intel chipset

quote:

Orijinalden alıntı: Ewrecoo

beyler mrb bende Crosshair IV Formula anakart var ve force 3 60gb sata III ssd mevcut benımde marvel sanırım bi bakarmısınız anakart lınk bırakıyorum bu arada bi konu acmıştım ssd problem diye ordakı ssd benckmark hangısı dogru bı bakarmısınız

http://www.asus.com.tr/Motherboards/AMD_AM3/Crosshair_IV_Formula/#overview

SB850 Chipset
    6 xSATA 6.0 Gb/s ports Support RAID 0,1,5,10
    JMicron® JMB363 PATA and SATA controller
    1 xSATA 3Gb/s port (Black)
    1 xExternal power SATA 3Gb/s port on rear (SATA On-the-Go)
    * Due to the Windows XP/ Vista limitation, the RAID array with the total capacity over 2TB cannot be set as a boot disk. A RAID array over 2TB can only be set as a data disk only.

Marvell değil sendeki Sb850 doğal sata III destekli hızda sorun yaşamazsın.

eyw tşk ederim hocam birde öteki konuma bakabilirmisin force 3 ssd degerleri diye normalmidir acaba aynı ssd kullananlar biraz daha yüksek alıyor sanırım

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.