Şimdi Ara

Marvell 9128 Sata-3 Controller ile SSD Kullanan var mı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
1
Favori
11.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sorun yaşamayız - maksimum değerleri görürüz.
  • umarım türkiyede gelir..amazonda 160dolara satılıyor..sabırsızlıkla bekliyor olucam....umarım bu ssd biz marvel kullanıcılarına ilaç olur....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

Sorun yaşamayız - maksimum değerleri görürüz.

Bildiğim kadarıyla marvell kontrolcünün sorunu güney köprüsüne bir adet pci-e lane üzerinden bağlanması ve bu hattın darboğaz yaratması. bir adet pci-e lane teorik hızı 5 gb/s ve bu hız sata 3 6gb/s hızının altında kalıyor.

Marvell'in specifik olarak sandforce lar ile sorun yaşadığını ilk olarak burada duydum. Intel ssd ler de marvell kontrolcüde aynı sorunu yaşıyorlar.
    Kanımca yeni çıkacak marvell kontrolcülü ssd lerde de sorun devam edecek çünkü sorun anakart darboğazından kaynaklanıyor. Sorun marvell 9128 in güneyköprüsüne bağlanırken darboğaz yaşaması.
  • Zaten MArvell kontrolcülü SATA III SSD'lerin yazma hızı 200 - 250 MB üst sınırını geçmiyor. Hatta benim çok güzel dediğim modelin de okuma hızı sandforce olanlarınkine yakın ama yazma hızı 175 - 200 MB sınırında veya 500 MB'ı asla vaat etmiyor. Sonuçta MArvell SATA porta takılı Marvell kontrolcülü SSD, Marvell porta takılı Sanforce kontrolcülü SSD'nin düştüğü yazma hızını geçtiğini de vaat etmiyor. Marvell ile yaşanan sorun IOPS veya erişim süresinden ziyade sıralı okuma yazma hızlarındaydı. Dolayısıyla verdiğiniz bilgi Marvell Kontrolcülü SSD'lerin vaat ettiği yazma hızına da bakınca birbirini doğruluyor.

Edit: düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 7 Mart 2012; 19:54:52 >
  • Bir yıldan biraz fazla zamandır, G-Skill Phoenix Pro FM-25S2S-120GBP2 kullanıyorum.

G.SKILL International Enterprise Co., Ltd.
    G.SKILL International Enterprise Co., Ltd.
    http://www.gskill.com/products.php?index=284

PC labs incelemesi;
    http://www.pclabs.com.tr/2010/08/11/g-skill-phoenix-pro-120gb-ssd-incelemesi/

Çoğu zamanda Marvell port üzerinden kullandım. Tek sorun gördüğüm olay bilgisayarın ilk açılışında diski görmeyip bilgisayarı kapatmamı gerektiren sorundu. Yeniden başlatmamda dahi SSD'yi görmüyordu. Bilgisayarın elektriğini kesip 10'a kadar sayınca disk geri geliyordu. Yalnız bu durum yazın yeni eve taşınınca yok denecek kadar azaldı, o sebeple hiç dert etmiyordum.

Geçen hafta Sedat (setek01) yoğun ısrarlarıma ve de BF3'e benden yaklaşık 5 dk. sonra girebilme derdine dayanamayıp Team aldı. Bench olayına girdi. Bir de onda problem çıkınca beni de bir bench merakı saldı. Sistemim yanda "sistem panel" içinde ayrıntılı var. Şunu da belirteyim, bir senede kaç kere olduğunu hatırlamadığım sayıda Win7 silme-kurma gerçekleştirdim. Ama Secure Erase hiç yapmadım. "http://02pc.net/board106-pc-acikken/board149-teknoloji-elektronik/board231-bilgisayar/board252-sabit-tasinabilir-diskler/70-ssd-kullaniyorsaniz-yapmaniz-gerekenler-windows-7-ssd-optimizasyonu-windows-7-ve-ssd-ipuclari-duzenlemeler-ssd-windows-ayarlari-resimli-anlatim/" kullanarak ayarları sürekli yaptım. Sanıyorum okuma hızları iyi. Ancak yazma hızlarında problem var. O da Secure Erase yapılırsa ortadan kalkar mı acaba?

Geçen hafta aynı zamanda, kullandığım Marvel porttan başlayarak AS SSD ile yaptığım testler de şöyle sonuçlar aldım.

Marvell port, sürücü kurulu, anakartın SATA3 kablosu ile;

SATA2 port, SATA3 kablo, MSAHCI sürücü ile;

İntel SATA3 port, SATA2 kablo, İntel sürücü

Bunun da yukarıdakinden tek farkı SATA3 kablo ile yapmam (ilginç sonuç ama daha düşük çıktı);

Bir de şu var, AS SSD'yi D'de yani WD Cavier Black'e kurmuşum ve yukarıdaki sonuçları aldım. Sonradan SSD'ye kurup çalıştırdığımda bundan daha düşük skor aldım.

Son olarak da SSDlife SS'im;

Beni çok sevindiren sonuç. O kadar format, Win7 yükleme falan... "Acaba ne zaman gider?" diyordum. 8 sene olmasa dahi 3-4 sene beni idare etse yeter. O zamana da zaten emekli olurum herhalde

SONUÇ: En iyi sonucu İntel SATA 3 port, SATA2 kablo ile aldım.

Beni en çok sevindirende intel porta geçtiğimden beri BF3'te de acaip bir rahatlama sözkonusu. Bir kere 3 saat içinde en 4-5 kez dissconnect olurken, şu an rahatlıkla söyleyebilirim ki; sıfır. Ayrıca şu an FPS değerlerde artışta var. Açık alan haritalarda pek fazla oynayamadım bu aralar. Onları da deneyince yazarım ama Metro'da GTX570; 800mhz'de, ayarlar ultra, 4x açık, sadece postAA, HBAO ve Motion Blur kapalı 50'lerin altını görmüyorum. Dediğim gibi tek değişiklik SSD port değiştirmem. Olanlar ise FPS artışı ve oyundan kopmaların artık olmaması. 15-20 gündür Sedat'la oynuyoruz kopmalardan ne kadar şikayetçi olduğumu O çok iyi biliyor. Hatta ilk başlarda SSD'ye çok karşı birisi olarak, artık hatalı SSD bile geri göndermemeye direniyor;" SSD'siz ne yaparım diyor?"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trevanian000 -- 8 Mart 2012; 14:33:42 >

• @trevanian000

Öncelikle kıyaslamalı veriler sunan bu paylaşımlar için teşekkürler. Setek01 arkadaşımızın asıl sorunu ve bench merakı özellikle firmanın hatalı üretimden dolayı S3 pakedinde S2 üretimiş olması ve arkadaşımıza da ne yazık ki bu ürünlerden bir tanesinin denk gelmiş olması. Umuyorum AS SSD veya bu mantıkta çalışan Cyristal Disk Benchmark programı ile test yapmayı akıl etmemiş - ATTO ile yetinmiş ve S3 parası ödediği halde S2 kullanan fazla insan yoktur. Setek01, farklı bir topicte durumu paylaştığında asla yalan söylemeyen AS SSD testi ile durum hemen ortaya çıkmıştı.

Yazınızı okurken sabredemeyip, SATA II portta daha stabil kullanırsınız diyecektim ki sonuna kadar okuduktan sonra sizin deneme yanılma ile bu durumu zaten keşfettiğinizi gördüm. SATA II portun üst limiti ile SATA III kablonun sunduğu genişlik arasında fark, stabil çalışmamasının temel nedenidir düye düşünüyorum. Bu durumu Geniş bir yolun farklı yollarla birleştiği noktada trafiğe maruz kalması veya geniş yolun aniden daralması sebebiyle yine trafiğin oluşması diye izah edebiliyorum. Bendeniz marvell SATA III denetçisi kullanan 790FXTA - UD5 anakartımda ATTO testleri ile farkettiğim Sandforce - Marvell uyumsuzluğunu sonunda SSD'yi SATA 2 porta takarak ve SATA II kablo kullanarak çözmüştüm. Agility3 ile aldığınız sonuçların benzerlerini almıştım. Sonra Agility3'ün asenkron olduğu bilgisinden habersiz anakartımı değiştirip ASUS M5A99X olarak değiştirdim bu sefer de ASENKRON kavramı ile tanışmıştım. Şu an Agility3 ile SSD total skorda 400 üstünde (430 aldığım test de oldu) dolaşıyorum. Kullandığınız SSD SATA II olsa da kardeş performansa sahip. Erişim süresi okuma'da 0,1 milisaniyenin hemen altına düşebiliyorum. Firmanın vaat ettiği 35000 IOPS'ları buluyorum Tüm bunların hepsi SATA III port ve SATA III kablo ile mümkün. SATA II kablo ile biraz daha kararsız ve düşük sonuçlar alıyorum.

Kullandığınız SSD'nin kontrolcüsü SANDFORCE 1200... Şu an 2xxx olanları mevcut. SATA II'den bir an önce SATA III SSD'ye ve anakarta geçmeli mi, aldığı benchlerle kendini güvende hissetmeyen birisi için evet. Kullanımda bana çağ atlattı ve çok memnunum daha hızlısına ihtiyacım var mı diyeı soran birisi için büyük oranda hayır...

Bu arada AS SSD HDD'de kuruluyken alınan skorların daha yüksek olması ilgimi çekti ama şunu söyleyeyim, SSD'ye Secure Erase yapmadığınız müddetçe veri silnmiş olsa da hücrede öncesinde işgal ettiği yer ancak ghost olarak betimleyebileceğim biçimde mevcut kalır. Secure erase, SSD'ye yeniden sistem kurmak istediğinizde performansı ilk satın alındığı güne (elbette tam performans çalıştığı ayar ve ilgili portlarda iken) döndürebilmenin tek yolu. Buna karşın 120 GB kapasitenin tamamını elden geçirdiği için SSD'nin okuma yazma ömründen de çalıyor. Çok sık uygulanması tavsiye edilmiyor. Senede birkaç kez yapmak elbette bir ihtiyaç fakat çok sık sistem silip yükleyen birisi suyunu çıkarmış demektir. Bu arada daha önce rastlamadığım bir ürün konusunda beni de aydınlattınız en azından SSD havuzuna bir kova su daha dökülmüş oldu

• quote:

@trevanian000

Yazınızı okurken sabredemeyip, SATA II portta daha stabil kullanırsınız diyecektim ki sonuna kadar okuduktan sonra sizin deneme yanılma ile bu durumu zaten keşfettiğinizi gördüm. SATA II portun üst limiti ile SATA III kablonun sunduğu genişlik arasında fark, stabil çalışmamasının temel nedenidir düye düşünüyorum. Bu durumu Geniş bir yolun farklı yollarla birleştiği noktada trafiğe maruz kalması veya geniş yolun aniden daralması sebebiyle yine trafiğin oluşması diye izah edebiliyorum. Bendeniz marvell SATA III denetçisi kullanan 790FXTA - UD5 anakartımda ATTO testleri ile farkettiğim Sandforce - Marvell uyumsuzluğunu sonunda SSD'yi SATA 2 porta takarak ve SATA II kablo kullanarak çözmüştüm. Agility3 ile aldığınız sonuçların benzerlerini almıştım. Sonra Agility3'ün asenkron olduğu bilgisinden habersiz anakartımı değiştirip ASUS M5A99X olarak değiştirdim bu sefer de ASENKRON kavramı ile tanışmıştım. Şu an Agility3 ile SSD total skorda 400 üstünde (430 aldığım test de oldu) dolaşıyorum. Kullandığınız SSD SATA II olsa da kardeş performansa sahip. Erişim süresi okuma'da 0,1 milisaniyenin hemen altına düşebiliyorum. Firmanın vaat ettiği 35000 IOPS'ları buluyorum Tüm bunların hepsi SATA III port ve SATA III kablo ile mümkün. SATA II kablo ile biraz daha kararsız ve düşük sonuçlar alıyorum.

Kullandığınız SSD'nin kontrolcüsü SANDFORCE 1200... Şu an 2xxx olanları mevcut. SATA II'den bir an önce SATA III SSD'ye ve anakarta geçmeli mi, aldığı benchlerle kendini güvende hissetmeyen birisi için evet. Kullanımda bana çağ atlattı ve çok memnunum daha hızlısına ihtiyacım var mı diyeı soran birisi için büyük oranda hayır...

Yanlış anlaşıldım galiba.

Aldığım en yüksek değer, İntel SATA3 port, SATA2 kablo ile oldu. Resimlerin öncesindeki başlıklarda İntel port dediğim SATA3 portu (başlığı da düzelttim). MSI P67aGD65 anakartımda 2 Marvel, 2'de İntel SATA3 portu var. Şu anda da İntel SATA3 porta SATA 2 kablo ile bağlı.

Aslında şu iki SS'de SATA2 portta. Ancak biri SATA3 biri SATA2 kablo ile. Sanırım birincisi SATA2 kablo ikincisi SATA3 kablo;

Secure Erase konusuna da yeni vakıf oldum. Bir daha ki format/Win7 yüklemeye bunu yapacağım. Ama uzun süren sorunların ardından ilk kez sorunsuz kullanıyorum (maşallah deyin, nazar değer mazallah; sonra ) O yüzden uzun süre kurcalamayı düşünmüyorum. Sizin fikriniz nedir, bilmiyorum ama okuma değerleri (bana yarayan zaten okuma değerleri) yüksek çıkınca böyle devam etmeyi uygun buldum.

• Maaşallah efendim
  • quote:

Maaşallah efendim

Sağolasın
  • sevgili arkadaş benimde anakartım asus rampage III formula bununda kontrolcusu sata3 marvel 9128..ssd almayı düşünüyorum....sorularım olucak..?

1. 60 gb mı yoksa 120 gb lık olanımı alsam ssd olarak?

2. hangi model marka alsam vatanda indirim var geçmeden alayım diyorum?

3. plextor fiması yeni çıkarmış olduğu ssd'ğinin kontrolcusu marvel acaba onu bekleyip alsam mı?yani uyum veya

stabil çalışırmı?

görüşlerinizi bekliyorum...

şimdiden teşekkürler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muazcabir -- 12 Mart 2012; 12:50:17 >
  • @muazcabir

Teorik olarak MArvell kontrolcülü SSD ile sorun çıkarmaması gerekiyor dememiz lazım ama anakart SSD birlikteliği her zaman sürprizlere gebe ve ne yazık ki Marvell kontrolcülü SSD ve anakart ikilisini test eden bir arkadaşımız henüz bildiğim kadarıyla foruma nasip olmadı. Buna karşın ASENKRON bir SSD alıp SATA II porta takarak SATA III port performansı ile denk bir sonuç elde etmeniz mümkün. Örnek olarak kullandığım Agility3 - Corsair Force3 120 GB veya şu an Vatan indirimindeki Sandisk Extreme 120 GB gibi modeller, teknobiyotik - Inventus gibi firmalardan alınabilecek Memoright FTM 120 GB - Xtreem S2 120 GB modeller 330 - 390 TL fiyat aralığında ve SATA III olsa da SATA III okuma yazma hızlarına sadece SSD'den SSD'ye tek dosya aktarımında ulaşıyorlar. Asıl önemli olan IOPS - Çoklu rastgele okuma/yazma (4K) - Erişim süresi gibi performansları SATA II portta da olsa vaat ettiği değrlere ulaşıyor ve SATA III performansına çok yaklaşıyor, bakın tekrar söylüyorum bunu SATA II portta sağlıyor. Ancak elimde fırsat olsa ve bütçe ayırsam Samsung veya Plextor'un yeni çıkardığı ürünleri denemek isterdim. İsterdim derken de sırf bench merakından ötürü yoksa lazım değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 12 Mart 2012; 13:12:54 >

• yani öneriniz nedir?ne yapayım bekliyim mi?bu cıkıcak yeni marvel kontrolculu ssd'yimi yoksa hangi marka model önerirsiniz?yada alayım sata 2 portuna takayım bakayım keyfime mi?okuma yazma deyeri olarak ne olur marvel 9128 cipte?
  • gönlüm Team Xtreem S2 120gb geçiyor ama dediğim gibi tereddutteyim...!
  • bide böyle bir ürün buldum corsair'in marvel kontrolculu....
    http://thessdreview.com/latest-buzz/corsair-performance-pro-ssd-family-announced-with-sata-3-marvell-controller/

bu ürün sanırım yazın ortalarnda türkiyede olur..

çok merak ediyorum marvel lı bir ssd marvel lı bir sata kontrolcusu uyum içinde satabil bir şekilde calışırmı bir baba yiyiğ test sonuclarını koysa bizimde merakımız geçse... :)

türkiyede suan marvel çipli ssd yok bakalım yakında gelirmi oda bir muamma

• Kesinlikle alin ya da bekleyin diyemem ama acele edecekseniz seçenekleri saydım içiniz rahat olsun
  • 533tl satılıyor...

vallahi ben biraz beklicem illaki biri marvel kontrolculu bir ssd alıp dener biraz şimdilik tuzlu gibime geldi......

• Marvel kontrolcülü ssdlerin daha pahalı olması bence arzının az olmasından kaynaklanıyor.Ne yazık ki bugünlerde ssd almak isteyenler kağıt üzerinde yazılan hızlara bakarak sandforce kontrolcülü ssdlere daha çok talepte bulunuyor.Ancak sandforce ne yazık ki hala güven problemleri yaşatan ve daha gitmesi gereken uzunca bir yolu olan bir kontrolcü.Aynı şeyi marvel için söylemek zor.Corsair performance pro çok sağlam bir seçim bir ssd olarak, marvell kontrolcü yanında 32nm toshiba nandlarla geliyor ki malzeme kalitesi üst seviyede.Fiyatının yüksek olmasının bir sebebi de budur.Sandforce kontrolcülü ssd ile marvell ssd arasında sentetik testler dışında ciddi anlamda bir performans farkı görülemeyeceğini, böyle bir performans farkı varsa bile kullanıcı tarafından hissedilmesinin mümkün olmadığı kanaatindeyim.Şunu da belirtmek gerekir ki ocz vertex seviyesi ürünlerini corsair performance pro yapılan testlerin büyük bir kısmında geride bırakmaktadır. Her ne kadar bu sentetik testler çok bir şey ifade etmese de, araştırarak satın alan bir kullanıcı için iyi bir referans olacaktır.En azından salt reklamı yapılan maksimum hızı 500 küsürattır ifadelerine kanmayıp daha doğru bir tercih yapacaktır.

• www.station-drivers.com
    404 Not Found
    http://www.station-drivers.com/page/marvell.htm
    bu sitede marvel güncel driver vardır....arayanlara burdan kolaylık olsun...

bide burda marvel9128 güncel bios var ama bu biosu nasıl yüklerim..bilen varmı?bende olan bios 1.0.0.1019...güncel olansa 1.0.0.1027 yükleyip bi şansımı denemek istiyorum..ama nasıl yapıcam..????

• quote:

Orijinalden alıntı: muazcabir

http://www.sanalmarketim.com/urun/dac3d638dc94cdd1e7006d54a9680a58/CORSAIR-SSD-Performance-Pro-128GB-SATA3-CSSD-P128GBP-BK-500Mb-360Mb 533tl satılıyor...

vallahi ben biraz beklicem illaki biri marvel kontrolculu bir ssd alıp dener biraz şimdilik tuzlu gibime geldi......

Satın almaya bu akşam gidicem.yarın kurulum ile geçecek performansı buraya yazarım.test edeceğim sistem profilimde mevcut.umarım değer.

• quote:

Orijinalden alıntı: Q5

quote:

Orijinalden alıntı: muazcabir

http://www.sanalmarketim.com/urun/dac3d638dc94cdd1e7006d54a9680a58/CORSAIR-SSD-Performance-Pro-128GB-SATA3-CSSD-P128GBP-BK-500Mb-360Mb 533tl satılıyor...

Satın almaya bu akşam gidicem.yarın kurulum ile geçecek performansı buraya yazarım.test edeceğim sistem profilimde mevcut.umarım değer.

hocam inan sabırsızlanıyorum..umarım beklentilerim gibi cıkar hocam..bide test sistemin nedir yazarsan sevinirim?...

şimdiden teşekkürler... kolay gelsi...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.