Şimdi Ara

Marvell 9128 Sata-3 Controller ile SSD Kullanan var mı? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
1
Favori
11.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hocam hiç bir sıkıntı cıkarmaz..intel sata3 taktım mı çatır çatır kullanırsın..ama drvierlerin en günzeli yükle.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: muazcabir

hocam hiç bir sıkıntı cıkarmaz..intel sata3 taktım mı çatır çatır kullanırsın..ama drvierlerin en günzeli yükle.....

eyvallah sağolasın. :)
  •  Marvell 9128 Sata-3 Controller ile SSD Kullanan var mı?

bir sorun yok değil mi ? (ocz vertex 3 120gb, msi z68 gd80)
  • harika hiç bir sıkıntı yoktur...hayırlı olsun....
  • Arkadaşlar selam,

Bende Asus Rampage III Black Edition var. Ayrıca 3 adet OCZ Vertex Turbo 120gb mevcut. Normalde Sata II den üçünü raid 0 ile kullanıyordum. Kartımda bildiğiniz gibi 2 adet sata III var. Bende dün akşam itibari ile 2 ssd yi marvell'dan raid 0 yaptım.
    Raid ayarlarımı

32kb - Fast Init: On - WriteBack olarak belirledim.

Tabiki windows kurulumunda driver istedi, driver bulma sürecinden sonra kuruluma başladım fakat çok uzun sürdü. Neyse bitiri bench yaptım. Aşağıda paylaşıyorum.

Sorum şu ki, sata II de diskleri bench yapıp test etmemiştim. Sizce ayarlarım bu şekilde doğru mu? Sata III te bu şekilde raid mi yoksa normal sata II den mi daha performanslı olur karar veremedim.

Marvell 9128 Sata-3 Controller ile SSD Kullanan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: FTHGNS

Arkadaşlar selam,

Bende Asus Rampage III Black Edition var. Ayrıca 3 adet OCZ Vertex Turbo 120gb mevcut. Normalde Sata II den üçünü raid 0 ile kullanıyordum. Kartımda bildiğiniz gibi 2 adet sata III var. Bende dün akşam itibari ile 2 ssd yi marvell'dan raid 0 yaptım.
    Raid ayarlarımı

32kb - Fast Init: On - WriteBack olarak belirledim.

Tabiki windows kurulumunda driver istedi, driver bulma sürecinden sonra kuruluma başladım fakat çok uzun sürdü. Neyse bitiri bench yaptım. Aşağıda paylaşıyorum.

Sorum şu ki, sata II de diskleri bench yapıp test etmemiştim. Sizce ayarlarım bu şekilde doğru mu? Sata III te bu şekilde raid mi yoksa normal sata II den mi daha performanslı olur karar veremedim.

Sata II portundan bu performansı almanız zor.

HD tune ve AS SSD ile okuma ve yazma hızlarını test edin.

• @865pe

Öncelikle teşekkürler ;)

Umut abi ile görüşmelerimden sonra onun gösterdiği yol ile denemelerimi yaptım. Sonuç testlerden de anlaşıldığı üzere daha başarılı.

3 x 120 gb OCZ 32kb stripe sizede sataII den daha iyi performans sağladı. Buyurun capsler;

• İşlem tamamdır. HDD'ler SATA III'de dursun... HDD'lere darboğaz olmaz. HDD'lerin kendisi darboğaz.
  • Merhabalar...ben video kurgu işleri ile uğraşıyorum....
    Sistemim: Win 7 64bit... gigabyte x58a ud7...i7 980x extreme...24gb ram...geforce gtx 580 amp2... 2x corsair 240gb gt force ssd
    ssd lere raid nasıl yapılır diye araştırırken...bu marvell belasını öğrendim....atto ile baktığımda 230 mbs alabildim....

Sorum şu olacak...aceba ASUS RAMPAGE III EXTREME INTEL X58 SOKET 1366 DDR3 2200MHZ anakart alıp sistemimi üzerine kurarsam ssd lerimden tam performans alabilirmiyim _?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Siyah2012

Merhabalar...ben video kurgu işleri ile uğraşıyorum....
    Sistemim: Win 7 64bit... gigabyte x58a ud7...i7 980x extreme...24gb ram...geforce gtx 580 amp2... 2x corsair 240gb gt force ssd
    ssd lere raid nasıl yapılır diye araştırırken...bu marvell belasını öğrendim....atto ile baktığımda 230 mbs alabildim....

Sorum şu olacak...aceba ASUS RAMPAGE III EXTREME INTEL X58 SOKET 1366 DDR3 2200MHZ anakart alıp sistemimi üzerine kurarsam ssd lerimden tam performans alabilirmiyim _?

Belirttiğiniz ana karttada Marvell chip set var ne yazıkki
  • quote:

Orijinalden alıntı: koraykoru

quote:

storage : Intel ICH10R controller
    6 xSATA 3.0 Gb/s ports
    Intel Matrix Storage Technology Support RAID 0,1,5,10
    JMicron® JMB363 PATA and SATA controller
    1 xExternal SATA 3.0 Gb/s port (SATA On-the-Go)
    1 xSATA 3.0 Gb/s port
    Marvell® 9128 PCIe SATA 6Gb/s controller
    2 xSATA 6.0 Gb/s ports

İntel kontrolcülü sata 3 bağlantılarına da taksam ssd leri ...yine marvell belası sıkıntı yaratır mı ki :( _?

• quote:

quote:

quote:

6 xSATA 3.0 Gb/s ports
    1 xSATA 3.0 Gb/s port
    2 xSATA 6.0 Gb/s ports

İntel kontrolcülü sata 3 bağlantılarına da taksam ssd leri ...yine marvell belası sıkıntı yaratır mı ki :( _?

SSD nin performansı SATAIII destekliyor onu SATAII ye mahkum ediyorsunuz birde RAID0 yapacaksınız. Bence benzer özelliklere sahip Marvell chipset olmayan bir kart seçin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

6 xSATA 3.0 Gb/s ports
    1 xSATA 3.0 Gb/s port
    2 xSATA 6.0 Gb/s ports

SSD nin performansı SATAIII destekliyor onu SATAII ye mahkum ediyorsunuz birde RAID0 yapacaksınız. Bence benzer özelliklere sahip Marvell chipset olmayan bir kart seçin.

Anladım :( çok teşekkür ederim....

• benim böyle bir sorunum var x58a udr3 anakart marvell ve sandisk ssd ile tam performans alamıyorum.tek çözüm marvel kontrollü olan bir ssd almak mı? yada başka bir çözüm yolu varmı, sata kontrol kartları varmı?bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
  • Arkadaşlar nedir bu marvell sorunu acaba ? iyice kafam karıştı. Kingston Hyper-x 3k 120GB SSD aldım. Anakartım Asus P8Z68-V PRO, bendede 4 tane sata 6Gb/s port var. Marvell kontrolcüler ssd nin performansınımı düşürüyor ?

Asus P8Z68-V PRO

Intel® Z68 chipset :
    2 x SATA 6Gb/s port(s), gray (((Bunlar orjinal sata 3 mü oluyor gri renkli iki giriş var.)))
    4 x SATA 3Gb/s port(s), blue
    Support Raid 0, 1, 5, 10
    Support Intel® Smart Response Technology on 2nd generation Intel® Core™ processor family

Marvell® PCIe SATA 6Gb/s controller : *3
    2 x SATA 6Gb/s port(s), navy blue (((Bunlarda marvell kontrolcünün sata 3 leri ?)))

JMicron® JMB362 controller : *3
    1 x eSATA 3Gb/s port(s), red

SSD'yi gri olanlara mı takayım mavi olanlara mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Byrak85 -- 24 Temmuz 2015; 19:59:52 >
  • Hort!

Konuya bak ya, ey gidi günler ey!

2011 yılı öyle bir dönemdi ki, nehalem çip bitişi ardından sandybridge başlangıcı!

x58 alsan sata 3 hızları bok gibiydi ama bomba işlemciler vardı, sandybridge serisi alsan nehaleminki gibi extrem modeller yoktu, 2012 yılında sandybridge anakart almaya niyetlensen

geleceğe yönelik bir işlemci upgrade imkanı yoktu. Extrem modeller için lga 2011 almak gerekiyordu.

Arkadaşlar geçtiğimiz hafta elimdeki x58 bigbang ve 990x işlemcili sistemimde sorunlar yaşadım, cihaz takıldı, gitti geldi, boot olmadı bios çöktü, kendi kendine gitti geldi geldi vs vs!

Bir süredir 550/500 olan toshiba ssd ile kullanıyordum hatta yıllarca 120x2 raid bile kullandım.

Yıllar içinde sistem elime öyle yapışmıştı ki! Yani sistemi kenara da atamıyordum, seneler içinde maddi olarak değer kaybetti, güç tüketimi yüksek kalıyordu ama

performans olarak 6 çekirdekli olduğu için diğer 4 çekirdekli modellerden de çok geri kalır bir yanı yoktu.

Biliyorsunuz Intel yıllarca işlemcilerine gıdım gıdım yüzde 10 yüzde 15 artışlar koydu ve öyle senelerdir kaplumbağa gibi ilerlemelerini sıkıla sıkıla izliyorduk.

En sonunda gittim iki gün önce amd sistem topladım, tuf 570x anakart üstüne 3600x işlemci taktım. Şimdi düşünüyorum muhtemelen bir iki yıla üstüne 3950 falan takmış olurum.

Bende başka bir amd sistem de var, üstünde 8350 işlemci fakat m2 ssd soketi var. Onda bile böyle bir şey var, revizeli, muhteşem anakart fakat gel gelelim intel hiç kullanıcı dostu değil!

Sürekli soket değişir ve geriye dönük bir upgrade'li anakart da tanık olmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 12 Mart 2020; 22:22:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

Zaten MArvell kontrolcülü SATA III SSD'lerin yazma hızı 200 - 250 MB üst sınırını geçmiyor. Hatta benim çok güzel dediğim modelin de okuma hızı sandforce olanlarınkine yakın ama yazma hızı 175 - 200 MB sınırında veya 500 MB'ı asla vaat etmiyor. Sonuçta MArvell SATA porta takılı Marvell kontrolcülü SSD, Marvell porta takılı Sanforce kontrolcülü SSD'nin düştüğü yazma hızını geçtiğini de vaat etmiyor. Marvell ile yaşanan sorun IOPS veya erişim süresinden ziyade sıralı okuma yazma hızlarındaydı. Dolayısıyla verdiğiniz bilgi Marvell Kontrolcülü SSD'lerin vaat ettiği yazma hızına da bakınca birbirini doğruluyor.

Edit: düzeltme

Konuyu hortlatayım. X58a udr3 gigabayt anakart sata3 iki çıkış var. 6 ve 7. Portlar. Samsung 860 evo 420 mb okuma 250 mb yazmayı geçemiyor. Ve ayrıca samsung magician da ssd nin bütün özellikleri aktif değil.

Sata2 porta taktığımda 270 mb okuma 270 yazma görülüyor. Ve ahci mode açık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• oquzdag O kullanıcısına yanıt
    Sakın o portlarda ssd kullanmayın trim devre dışı kaldığı için ssd bir kaç ay içinde kullanılmaz hale gelir. Direk sata2'ye takın geçin. Okuma yazma hızının düşük olması önemli değil. Zaten sata2'de de hdd'ye nin basacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

Sakın o portlarda ssd kullanmayın trim devre dışı kaldığı için ssd bir kaç ay içinde kullanılmaz hale gelir. Direk sata2'ye takın geçin. Okuma yazma hızının düşük olması önemli değil. Zaten sata2'de de hdd'ye nin basacak.
    Çok teşekkürler bilgi için. Sata3 de kullanacaktım. Doğru trim özelliği ve çalışmamış oluyor. Zaten çok hızlı çalışan bir sistem rakamların önemi yok. 10 sn de açılıyor win10 ve her işlem çol hızlı. Arıza yapmaması ve stabil olması daha önemli. Sata2 de kullanacağım evo860 ları
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.