Asus Sabertooth x58 Anakartımda Marvel 9128 SATA III Controller var. Yabancı sitelerde Marvell 9128'in hep yavaş olduğunu söyleyenler olmuş ama bu nerdeyse hep 6-7 ay öncesi.
Şimdi hem Marvell için Yeni Driverlar çıkmış hemde Asus 10 gün önce yeni Bios sürümü çıkartarak "Improve stability on Marvell controller" diye not eklemiş.
Acaba bu Kontrolcü ile Sata-3 SSD Disk kullanan arkadaşlar var mı ? Varsa yeni driver ve bios'lar ile test edebilir mi ?
Soruyorum çünkü OCZ Vertex 3 - 60 GB almayı düşünüyordum ancak eğer böyle bir sorun varsa OCZ Vertex 2 - 120 GB almak daha mantıklı olacak gibi..
forumda bu sorundan dolayı ugrasan insanlar var bende dahil
1155 socket haric, SSD'yi sata 3 den kullanıp ve yazılan degerleri alan benim gordugum yok marvelde bir problem oldugu kesin yeni driver ile denemedim
cok fark yok ise vertex 3 almak mantıklı olur ilerde anakart ve işlemci değişerek gercek hızı almak mümkün...
quote:
Orijinalden alıntı: dudas
1155 socket haric, SSD'yi sata 3 den kullanıp ve yazılan degerleri alan benim gordugum yok marvelde bir problem oldugu kesin yeni driver ile denemedim
cok fark yok ise vertex 3 almak mantıklı olur ilerde anakart ve işlemci değişerek gercek hızı almak mümkün...
hocam açıkçası bende ilerde 1 tane daha Vertex 3 60 GB daha alıp Raid 0 yaparım diyordum ama Marvell'ın raid 0 değerleride kötü gibi.
quote:
Orijinalden alıntı: by__metallica
quote:
Orijinalden alıntı: dudas
hocam açıkçası bende ilerde 1 tane daha Vertex 3 60 GB daha alıp Raid 0 yaparım diyordum ama Marvell'ın raid 0 değerleride kötü gibi.
sata 2 den kötü degildir :) 350-450mb/s arası almamz gerekiyor
Ah marvell ah... 9128 ne kadar gereksiz bir protokol... Marvell varsa SSD almayın. SSD aldıysanız da bu işi çakma değil doğal - hardware sata 3 bir anakart almadan çözemezsiniz. Bende de aynı durum var. Bazen SATA 3 SSD ile 240 yazıyorum bazen 7 :) evet 7...
quote:
Orijinalden alıntı: Gerginix
Ah marvell ah... 9128 ne kadar gereksiz bir protokol... Marvell varsa SSD almayın. SSD aldıysanız da bu işi çakma değil doğal - hardware sata 3 bir anakart almadan çözemezsiniz. Bende de aynı durum var. Bazen SATA 3 SSD ile 240 yazıyorum bazen 7 :) evet 7...
bende bu işle bayagı ugrastım dedigin gibi yazma hızı bir günü bir gününe tutmuyor şuan stabil olsun diye sata 2 kullanıyorum, bir kac ay sonra 1155 pin gecip gercek hızları gorecez bakalım
burda bi yanlışı düzelteyim bir sürü para verip doğal sata3 destekli anakart almaya gerek yok arkadaşlar bunu doğal sata3 desteği sağlayan pci e lsi marka raid kartlarla çözebilirsiniz
www.newegg.com
LSI LSI00199 PCI-Express 2.0 x8 SATA / SAS MegaRAID SAS 9240-4i Single Pack - Newegg.com
burda bi yanlışı düzelteyim bir sürü para verip doğal sata3 destekli anakart almaya gerek yok arkadaşlar bunu doğal sata3 desteği sağlayan pci e lsi marka raid kartlarla çözebilirsiniz
Ne anakart ne de yan yol Sata2'den kullanacağım anakartın vakti gelinceye kadar... Anakartın vaktine de daha var... Bu arada bu link için teşekkürler, 10 - 15 $ fiyatla böyle bir aparat bulur muyum derken ani bir cevap geldi ve konu benim için bir kez daha kapanmış oldu...
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: darkman2007
www.newegg.com
LSI LSI00199 PCI-Express 2.0 x8 SATA / SAS MegaRAID SAS 9240-4i Single Pack - Newegg.com
onlarada zam gelmiş fiyatlar uçmuş anakart fiyatıyla aynı neredeyse siz yine anakart alın boş verin
Ne anakart ne de yan yol Sata2'den kullanacağım anakartın vakti gelinceye kadar... Anakartın vaktine de daha var... Bu arada bu link için teşekkürler, 10 - 15 $ fiyatla böyle bir aparat bulur muyum derken ani bir cevap geldi ve konu benim için bir kez daha kapanmış oldu...
Hocam bende arayış içindeyim merak etmeyin ucuza böyle bi çözüm bulursam burda paylaşırım hatta sizede özel pm atarım ama 10 - 15 dolara böyle bi çözüm mümkün değil gibi görünüyor en az 100 doları gözden çıkardım ben
Aynı sorun bendede var 234mb dan yukarı çıkmıyor yazma hızı deli olacam
hw bench için hangi programı kullanıyorsunuz arkadaşlar?
quote:
Orijinalden alıntı: lastzombie
hw bench için hangi programı kullanıyorsunuz arkadaşlar?
HDD veya SSD testlerini diyorsanız ATTO...
teşekkürler =)
Bende de aynı şekilde asus sabertooth x58 anakart var. Vatan dan Corsair Force GT 120 GB SSD aldım. Fakat kutusunu açmaya korkuyorum, Marvell controllerlarla bir sıkıntısı olduğu için. Açmadan önce bir kontrol edeyim dedim içimi sıkıntı bastı. ne yapsam iade mi etsem yoksa SATA II den mi idare etsem?
quote:
Orijinalden alıntı: guld3n
Bende de aynı şekilde asus sabertooth x58 anakart var. Vatan dan Corsair Force GT 120 GB SSD aldım. Fakat kutusunu açmaya korkuyorum, Marvell controllerlarla bir sıkıntısı olduğu için. Açmadan önce bir kontrol edeyim dedim içimi sıkıntı bastı. ne yapsam iade mi etsem yoksa SATA II den mi idare etsem?
SATA 2 den devam... Bu haliyle bile cihazınız çağ atlayacak. Sonrasında bütçe ve merak evliliği yaşanırsa anakart değişebilir.
Asıl soru : Doğal sata6Gb desteği veren uygun fiyatlı bir pcie kart bulan var mı
marvell siz bir sataIII 1155pin anakart var mı,bulunur mu.internetten araştırınca bu kadar detayı veren bir üretici yok.
quote:
Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo
Asıl soru : Doğal sata6Gb desteği veren uygun fiyatlı bir pcie kart bulan var mı
Uygun fiyatlı derken ne kadar? Ben 990XA UD3 kullanıyorum 240 TL... 970A fiyatı 190 - 200 TL... Elbette Vatan'ın indirimi ile fiyatlar bu ayara geldi.
TS1967, Ne yazık ki Intel anakartları tanımıyorum
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo
Uygun fiyatlı derken ne kadar? Ben 990XA UD3 kullanıyorum 240 TL... 970A fiyatı 190 - 200 TL... Elbette Vatan'ın indirimi ile fiyatlar bu ayara geldi.
TS1967, Ne yazık ki Intel anakartları tanımıyorum
anakart değil pcie kartları diyorum maximum 50 $ falan mesela
quote:
Orijinalden alıntı: ts1967
marvell siz bir sataIII 1155pin anakart var mı,bulunur mu.internetten araştırınca bu kadar detayı veren bir üretici yok.
forumda 500MB+ hız alan ssd kullanıcılarının anakartlarına bak
Aşağıda yazan anakart ve SSD yi kullanıyorum ikisinden de çok memnunum, 565 MB okuma hızı 474 MB yazma hızı alıyorum. SSD nin fiyatı 103 dolar+kdv dir Anakart daha ucuzdur.
ASUS M5A97 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ (O.C.) usb 3.0 SATA 3.0 ANAKART CORSAIR 60GB FORCE 3 SERISI SATA 3.0 SSD (525MB OKUMA / 490MB YAZMA)