Hocam sendeki controller Marvell değil. Ondan dolayı tam hız alabiliyorsun.
Ben Konuyu açtıktan sonra Vatan'dan aldım OCZ Vertex III 60 GB Sata 3.0 bi SSD..
Şuan Sata-2 De kullanıyorum Marvell'in dandik Contorlleri okumada 400 civarına çıkabilirken yazma hızında 200 de kalıyor. Ve PC'nin açılma süresi 17-18 saniye sürüyor. Intel'in Sata-2 leri ile okuma yazma 260-270 mb/s civarı gezerken açılma süresi 10-11 saniye sürüyor..
İşin özü Marvell 9128 Sata 3 controller'Inız varsa sata-3 SSD Alacağım diye uğraşmayın sata-2 alın geçin
arkadaşlar bende corsair ssd240 force sata3 aldım bin pişman oldum üzerindeki değerlere hiç ulaşaadım anakartım gıgabyte udr3 x58 daha önce corsair 120 gb sata2 vardı yetmiyor diye hemde daha hızlı diye bunu aldım ama değerlere ulaşamadım anlamış değilim yazılım falan çıkmazmı milletti soyuyorlar sonra hüsran
Anakart değişiminden sonra:
quote:
Orijinalden alıntı: Gerginix
Anakart değişiminden sonra:
anakartın neydi ne aldın dostum ?
Öncelikle sistem AMD, bunu belirteyim. SSD ise OCZ AGILITY 120 GB, 500 - 525 MB/ SN Yazma Okuma...
Önceki anakart Marvell SATA3 chipset idi şimdi ki ASUS M5A99X EVO ve Native (Doğal) SATA3 portlara sahip... AHCI sürücüsü Intel ve Seegate'in birlikte ürettiği bir teknoloji ve bahsettiğim değerler Intel Native SATA 3 anakartlarda biraz daha iyi çıkacaktır.
anakartım : Asus P7P55D-E
asus anakartlarda intel kontrolcusune sahıp sata 3 baglantı da mevcut bu yuzden marvell yerınde ıntel olanlar ıle kullanmanızı tavsıye ederım
Marvell SATA 3 kontrolcüsü ile (anakart üzerinde), SSD Sandforce kontrolcüsü (SSD üzerinde) arasında uyumsuzuk var ve bunun sorumlusu Marvell değil, Sandforce...
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: rortatas
quote:
Orijinalden alıntı: darktempest
asus anakartlarda intel kontrolcusune sahıp sata 3 baglantı da mevcut bu yuzden marvell yerınde ıntel olanlar ıle kullanmanızı tavsıye ederım
Marvell SATA 3 kontrolcüsü ile (anakart üzerinde), SSD Sandforce kontrolcüsü (SSD üzerinde) arasında uyumsuzuk var ve bunun sorumlusu Marvell değil, Sandforce...
Tam olarak nedenini bilmiyorum ama SandForce hata bulmuyorum açıkcası çünkü bağımsız bir şirket ve Kontrolcüleri gerçekten iyi...
Marvell gelince iş farklı marvell chipset ile marvell kontrolcü bulunan ssd kullanının anlarsınız Marvell neden öyle :)
Beyler benim anakartın konrolcüsü ne tam anlayamadım. Şuna bir bakar mısınız?
- Supports two SATAIII ports (SATA1~2) by P67 (B3) PCH - Supports two SATAIII ports (SATA7~8) by Marvell SE9128 - SATA1~6 ports support RAID 0/1/5/10 mode by Intel P67 (B3) PCH - SATA7~8 ports support RAID 0/1 mode by Marvell SE9128
7. ve 8 slotlar MARVELL diğerleri INTEL görünüyor.
o zaman benim SATA 3 SSD almam halinde yukarıda arkadaşların yaşadığı sıkıntıları yaşamam herhalde?
1. ve 2. portta bulunan SATAIII P67 (B3) PCH olarak tanımlanmış bilgi, bu portların doğal SATAIII olduğunu söylüyor diye düşünüyorum. İlk 6 port için RAID kurduğunuzda P67 (B3) PCH, 7. ve 8. portlara RAID kurduğunuzda MARVELL devreye girecek.
7. ve 8. portlarda MARVELL devrede ise ve buraya HDD takarsanız WİN masaüstünde sağ alt köşede bu HDD'yi tıpkı harici USB disk takılıymış gibi göreceksiniz.
Sonuç: Kesin olmamakla birlikte (Anakartı kullanmadığım, p67 (b3) PCH tanımlamasının ne anlama geldiğini bilmediğim için) söyleyebileceğim tek şey 7. ve 8. SATA portlar dışında sorun görünmüyor. Yine de bu anakartı kullanan tecrübelilere özellikle sorun derim.
quote:
Orijinalden alıntı: LINEBACKER
AMD nin doğal sata 3 desteği veren çepsetleri(ör sb 850) ile marvell çipli SSD kullandığımız zaman sıkıntı oluyormu?
Sisteminizdeki anakartın Doğal SATA3 desteği var.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: bykardelenn
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: bykardelenn
Beyler benim anakartın konrolcüsü ne tam anlayamadım. Şuna bir bakar mısınız?
- Supports two SATAIII ports (SATA1~2) by P67 (B3) PCH - Supports two SATAIII ports (SATA7~8) by Marvell SE9128 - SATA1~6 ports support RAID 0/1/5/10 mode by Intel P67 (B3) PCH - SATA7~8 ports support RAID 0/1 mode by Marvell SE9128
7. ve 8 slotlar MARVELL diğerleri INTEL görünüyor.
o zaman benim SATA 3 SSD almam halinde yukarıda arkadaşların yaşadığı sıkıntıları yaşamam herhalde?
1. ve 2. portta bulunan SATAIII P67 (B3) PCH olarak tanımlanmış bilgi, bu portların doğal SATAIII olduğunu söylüyor diye düşünüyorum. İlk 6 port için RAID kurduğunuzda P67 (B3) PCH, 7. ve 8. portlara RAID kurduğunuzda MARVELL devreye girecek.
7. ve 8. portlarda MARVELL devrede ise ve buraya HDD takarsanız WİN masaüstünde sağ alt köşede bu HDD'yi tıpkı harici USB disk takılıymış gibi göreceksiniz.
Sonuç: Kesin olmamakla birlikte (Anakartı kullanmadığım, p67 (b3) PCH tanımlamasının ne anlama geldiğini bilmediğim için) söyleyebileceğim tek şey 7. ve 8. SATA portlar dışında sorun görünmüyor. Yine de bu anakartı kullanan tecrübelilere özellikle sorun derim.
teşekkür ederim kardeşim ilgilendiğin için
quote:
quote:
AMD nin doğal sata 3 desteği veren çepsetleri(ör sb 850) ile marvell çipli SSD kullandığımız zaman sıkıntı oluyormu?
Biliyorum doğal sata3 olduğunuda malvell çipli SSD almayı düşünüyorum paerformans göçme çökme vs gibi sorunlar çıkartırmı. Sandforce çipli SSD ler baya kafa ağrıtıyor o yüzden marvell SSD istiyorum
quote:
quote:
quote:
Biliyorum doğal sata3 olduğunuda malvell çipli SSD almayı düşünüyorum paerformans göçme çökme vs gibi sorunlar çıkartırmı. Sandforce çipli SSD ler baya kafa ağrıtıyor o yüzden marvell SSD istiyorum
Pardon dikkatli okumamışım önceki mesajınızı... Otomatiğe bağlayıp "Neden Marvell düşünüyorsunuz ki sandforce kontrolcünüz zaten var" demeden o cevabı vermişim.
Sanırım bulunduğumuz nokta ve bakış açısına göre MARVELL'dan veya SANDFORCE'dan ürküyoruz. Bana sorarsanız MARVELL kontrolcü SSD sakın düşünmeyin. Piyasada ağırlık kazanmaya başlayan modeller hep SANDFORCE kontrolcü kullanıyor. SSD kullanımı yaygınlaştıkça birçok sorun keşfedildi ve çözüm bulundu. SANDFORCE kullanan SSD'lerin RAID 0 kurulunca TRIM özelliğini kaybetmesi dışında güncel handikap kalmadı diye biliyorum hatta RAID kurup Trim özelliğini aktif tutmanın da bir yolu varmış sanırım. Henüz SSD RAID krmak gibi bir düşüncem olmadığı için bilgim yok. Ayrıca MARVELL kontrolcü kullanan SSD varsa merak ettim marka ve modelini, ya gözümden kaçmış ya da hiç denk gelmemişim.