merhabalar, ana karttan ssd ve nvme ssd desteği bulunmayan masa üstü pc de ana kartta 2 adet pci express yuvasının m2 ssd takıp boot olacağından emin değilim bu yüzden 3,5" HDD yi söküp hdd nin yerine ssd bağlasam bir hız artışı avantaj sağlarmı? eğer sağlar ise 3,5 hdd nin yerine nasıl bir ssd bağlamalıyım? 3,5 " ssd veya çevirici kutu vb mi kullanmak gerekir konu hakkında bilgi sahibi arkadaşların yardımcı olmasını rica ederim. tşk. |
masa üstüpc için 3,5' ssd
-
-
Dönüştürücü ile takılan m.2 ssd boot olur mu olmaz mı, forumda konusu vardı. Bakabilirsiniz.
2.5 inç Sata ssd alabilirsiniz. İçinde hareketli parça olmadığı için sabitlenmeye ihtiyacı yok. Kablo ucunda sarksa bile olur. Asus TA 951 kasamda 5.25 yuvaya öyle koyuyordum. Çalışmasında sorun olmuyordu.
Bunlardan birine bakabilirsiniz. Haklarında olumsuz yorum çok yok.akakce.comApacer 240 GB PANTHER AS340/240GB 2.5" SATA 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçehttps://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-apacer-240-gb-panther-as340-240gb-2-5-sata-3-0-fiyati,480884339.htmlakakce.comGigabyte 240 GB GP-GSTFS31240GNTD 2.5" SATA 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçehttps://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-gigabyte-240-gb-gp-gstfs31240gntd2-5-sata-3-0-fiyati,322153377.html
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Cevap için teşekkürler
araştırmalarım sonucu şöyle bir liste yaptım alacağım.
wd green ssd 480 gb 599 tl
ssd yi sabitlemek için parça 36 tl
kingstone ram 1.333 mhz 350 tl
çı
kan hdd yi değerlendirmek için hdd kutusu usb 3.0 250tl
bu şekilde pc yi biraz adam edecez gibime geliyor
acaba ssd yi takinca hdd gibi belleği görürmü görmezmi o biraz kafama takıldı bakalım görelim artık
-
3.5" ssd diye bir şey ben görmedim bu zamana kadar. ssd'nin fiziksel boyutu önemli değil. sata ile bağladığınız 2.5" ssd'yi plastik kelepçe vs ile bir yere sabitleyin yeter. illa hdd yuvasına yatay bir şekilde sabitlemeniz gerekmez. illa yerinde dursun derseniz şu şekil aparatlar var ama bence gereksiz, çift taraflı bantla bile sabitleseniz olur.
https://ae01.alicdn.com/kf/He691ea08fbd84fb6a361415cef41d7faX/SATA-22Pin-to-SATA3-ve-Molex-4Pin-veri-g-Combo-kablo-w-2-5-ila-3.jpg_Q90.jpg_.webp
-
Giriş seviye Green ssd önermiyorum, Amazon linkindeki İngilizce düşük yorumları okumanızı tavsiye ederim çok sorun yaşayan var. Ben Samsung'un sadece Ssd'lerini kullanıyorum telefon Tv vs. diğer şeyleri bana kalitesiz geliyor ama Ssdleri kaliteli.
1 kere Ssd alın kaliteli alın. Bozulursa verileri kurtarmak Hdd gibi kolay olmaz.
-
kingstone ve sandisk nasıl ? wd de bilindik bir markaolunca çok problem etmemiştim greeni var bluse si var acaba orta duzel hangisi samsungunda vardır gişi orta sevise ssd si bir örnek veirrimsin_? alım yapmadan değiştireyim
-
buna karar verdim wd green den iyidir sanırım Sandisk SSD Plus 480GB 530MB-445MB/s Sata 3 2.5" SSD (SDSSDA-480G-G26)
-
O Ssd'nin de kendi kronik sorunları var malesef. Dramlı Ssd önereceğim ancak bütçenizi çok aşacak. Dramsiz 1 2 model vardı onlara bakacağım buraya yazarım.
www.n11.comPNY CS900 2.5" 480 GB SATA 3 SSD Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/pny-cs900-25-480-gb-sata-3-ssd-1679575?magaza=elmacik&utm_source=comp_akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel#unf-review
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sreylare -- 15 Ocak 2023; 20:14:35 > -
dramli ssd 2,600 tl civarı çok pahalı.
kronik sorunu olmayan bir ssd alacaz artık 600-800 arası bu linkte verdiğin üründe kronik sorun yoksa onu alayım bari
-
ssd yükseltmesi yaptım güzel oldu ama ram işinde sorun yaşadım.
2. slota 1 tane 8 gb takayım 2 gb de üstünde var dedim 10 gb ram olsun 8 gb kingston aldım taktım açma tuşuna basınca fanlar dönüyor tam bios vs ekrana görüntü gelecek iken sistem reset atıyor. araştırdım ana kart en fazla 4+4 topam 8 gb destekliyormuş onu da aldım 2 adet 4 gb ram yine olmadı yine aynı sorunvar.
neyse dedim lanet olsun kendiüzerindeki 2+2 gb toplam 4 gb ram ile kullanalım kendi ramlarıni taktım bu kezde yine ayı reset atmaya başladı
sol slottaki rami çıkardım sağ slottaki 2 gb ram ile sistem açılıyor sorun yok.
acaba dedim ram mi bozuldu sağdaki slot her iki ram ile çalışıyor sistem açlıyor ancak sağdaki slota kendi ramini takınca açılmıyor halbuki ben önceki ramleri deneyen kadar her 2 slottada 2+2 4 gb ramler çalışıyordu ne oldudua soldaki rma çalışmıyor analmadım.
acaba soldaki ramde pinler mi basmıyor diye düşündüm pc açık iken ram i taktım dedim ne olacaksa olsun. pc 2+2 4 gb belleği görüyor ama unkown bilinmeyen olarak te k slotu aktif kullanıyor diğerini değil sonra yenden başlatınca yine aynı fişi çekip takınca da açılmıyor sol slot ram kabul etmiyor.
bu kez de bütün bağlantıları söktüm bios pilini ekran kartını falan çıkardım resetleme yapacam bakalım bu kez ne olacak.
acaba ne olmuştur ne yapmak gerekir konu ile ilgili bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olabilirmi tşk.
-
bu arada ramlerin mhz ve volt oranı hepsi üstündeki ramler ile aynı oranda ram almıştım
-
daha 1 hafta olmadan ssd yandı elimizde patladı ssd de hiçbir şekilde okuma yazma cevap yok . demek ki bu marka model de de a kronik sorunlar varmış
başka Sata III SSD disk tavsiyesi olan var mı arkadaşlar?
-
Bütçe varsa samsung evo serisinden şaşma derim ama o rakama çıkamam dersen wd blue olabilir şuana kadar çok fazla sipariş verdim hiç sorun çıkarmadı.
-
Buna üzüldüm doğrusu demek ki Samsung Evo ve SanDisk Ultra 3D dışındakilere güvenemeyeceğiz. Patlayan o ürünü iade edin.
Şu diske de bakılabilir 900tl altı 500gb, yorumları olumlu görünüyor. Bunun dışında elimde 860 Pro Ssd var memnunum, çok pahalı olmasa direkt 860 Pro model al derdim.
www.n11.comWD Blue SA510 WDS500G3B0A 2.5" 500 GB SATA 3 SSD Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/wd-blue-sa510-wds500g3b0a-25-500-gb-sata-3-ssd-17962145?magaza=izoly&utm_source=comp_akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel#unf-review
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sreylare -- 30 Ocak 2023; 14:10:50 >
-
Bugun Ürünü kargo ile iade ettim yalnız ssd yi pc ye takip kullanmaya başlayınca tamam oldu bu deyip kutusunu kartonunu kalabalık etmesin diye atmıştım.
Bundan dolayi Ssd yi hava kabarcıklı naylona sarark gönderdim acaba firma bu duruma itiraz edermi iade almama durumu olabilirmi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Samsungun evo 256 GB ye zorlayacam bakalım olmazsa wd veya sandisk
Bugün ayrıca 4+4 =8 GB yeni uyumlu ram getirttirdim bu da yine tek slot 4 GB yi gördü diğer slot 4 GB yi görmedi.
Yalnız anlamadığım bu sorunu bütün İnternet'e arattım yabancı forumlar felan 2 haftadır kafayı taktım araştırıyorum bi dünya aynı sorunu yaşayan olmuş ancak 1 Allah'ın kulu da anlayan çıkmamış.
Ne ram sorunuymuş arkadaş ya
Artık tek slot 4 gb ile idare edecez
Hayırlısı artık napalim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi executive44 -- 30 Ocak 2023; 23:46:2 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X