Şimdi Ara

masaüstü bilgisayara wireless

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
19.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba benim şöyle bir sorum olacaktı : bende airties kablosuz modem var ve evin içinde laptopla internete girebiliyorum.yan dairede oturan komşunun ise masaüstü bilgisayarı var benim modemden yararlanarak akşamları 1 saat msne girmek istiyor.ancak kablo çekmeyle uğraşmak istemiyorum.masaüstü bilgisayardan benim modemi wireless olarak görebileceği bir eklenti parça vs mevcut mudur.modemin cdsini onun pc ye kurmadan sadece şifremi vererek kablosuz olarak modemime bağlanmasını nasıl sağlayabilirim.bu mümkün müdür.cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

saygılar

• Komşuya bi Wireless USB Adaptör alacaksınız ip adresini ve şifreni vereceksin oda senin nete istediği gibi parazit olabilecek.

Şu linkte airties ın son wl ağ adaptörlerini görebilirsin;
    http://www.airties.com/products.asp?s=2&cat=Kablosuz%20Ağ%20Adaptörleri&ci=12&i=8
  • quote:

Orjinalden alıntı: HolyRevival

Komşuya bi Wireless USB Adaptör alacaksınız ip adresini ve şifreni vereceksin oda senin nete istediği gibi parazit olabilecek.

http://www.airties.com/products.asp?s=2&cat=Kablosuz%20Ağ%20Adaptörleri&ci=12&i=8

ya şifreyi veririm de ip adresiyle ne ilgisi var ki? taratınca benim modemin ismini görüp şifreyle girmeyecek mi.aynı laptopu varmış gibi olmuyor mu yani???

• quote:

Orjinalden alıntı: wangyu

quote:

Orjinalden alıntı: HolyRevival

Komşuya bi Wireless USB Adaptör alacaksınız ip adresini ve şifreni vereceksin oda senin nete istediği gibi parazit olabilecek.

ya şifreyi veririm de ip adresiyle ne ilgisi var ki? taratınca benim modemin ismini görüp şifreyle girmeyecek mi.aynı laptopu varmış gibi olmuyor mu yani???

Zaten onu kastedmiştim senin ip ye çift tıklayacak şifreyi yazacak tıkır tıkır bağlanacak.

• peki masaüstü bilgisayarı wireless modeme bağlamak için sadece linkteki alet alınsa yeterli olur mu???

http://www.mavibilgisayar.com/ud/9687
  • yetmeyebilir
    aradaki duvarin sinyali iletmede problem olcagini dusunuyorum. en azindan her yerde cekmeyebilir.
    soyle bir cozum olabilir iki dairede apartman bosluguna modemi koyarsaniz ve iki bilgisayarda burada olursa cozum saglanabilir ancak kablosuz adaptor kesin bir cozum degildir
    surekli dusmeler baglanti kopmalari yasanacaktir. ne yazikki kablolu cozum yine daha iyidir .
    not:
    wireless adaptorlerin genelde 150 metre ile 200 metre arasi cekim gucunun oldugu soylenir fakat bu ortamlar herhangi yansitici, sinyal bozucu, telsiz frekansi, duvar ici demir gibi ortamlarda yapilmamaktadir. ev ici ideal ortamlarda maximum 25 metre gibi ideal bir mesafesi vardir. eger ölcümlernizi buna gore yaparsaniz bi sıkıntı yasamazsiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: bck6579

yetmeyebilir
    aradaki duvarin sinyali iletmede problem olcagini dusunuyorum. en azindan her yerde cekmeyebilir.
    soyle bir cozum olabilir iki dairede apartman bosluguna modemi koyarsaniz ve iki bilgisayarda burada olursa cozum saglanabilir ancak kablosuz adaptor kesin bir cozum degildir
    surekli dusmeler baglanti kopmalari yasanacaktir. ne yazikki kablolu cozum yine daha iyidir .
    not:
    wireless adaptorlerin genelde 150 metre ile 200 metre arasi cekim gucunun oldugu soylenir fakat bu ortamlar herhangi yansitici, sinyal bozucu, telsiz frekansi, duvar ici demir gibi ortamlarda yapilmamaktadir. ev ici ideal ortamlarda maximum 25 metre gibi ideal bir mesafesi vardir. eger ölcümlernizi buna gore yaparsaniz bi sıkıntı yasamazsiniz

dostum bilgilendirmen için tşk ederim.benim modemin durduğu yer ile komşunun pc si arasında sadece bir duvar var.mesela ben evin modeme göre en ters odasına geçtiğimde de arada bir duvar oluyor ve sinyal seviyesi 5 den aşağı düşmüyor.e komşuyla da aramda bir duvar var o da hadi 5 değil de 4 le girsin yani :) olmaz mı ki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dostum modem ile komşunun pc yan yana odalarda ise arada sadece 1 duvar var ise çok rahat her türlü bağlanır ok
  • Bi tane wireles kartı alsa yeterlidir.
  • arkadaşlar benimde şöyle bir sorunum var.karşı komşumuzda wireless ağı var ve onla ortak olmak istiyoruz.benim bilgisayarım masaüstü ve kablosuz ağ bulma özelliğine sahip değil.bunun için bu forum sitesi ve çeşitli forum sitelerini çok kez ziyaret ettim.bunlar için bazı bilgiler öğrendim ama ayrıntılar yok.KONUYA GEÇMEK GEREKİRSE:masaüstü pc için adaptör kullanılması gerekiyor AMA BU ADAPTÖRLER AĞI BULMAYA YARIYOR MU ? Diğer bir konu ise ethernet kartıdır.Bu ethernet kartlarının bazılarında anten var bazılarında anten yok.Anten olanlar ile olmayanlar arasındaki fark nedir? Antenli olanlar Daha iyimi çekiyor ? Cevaplarsanız çok çok sevinirim....
  • wifi için sakın pci kart almayın. En güzeli harici yüksek güçlü bir usb wifi adaptör almaktır. Bütçenize göre tplink 7200nd yada alfa nhr alabilirsiniz. Evet bu cihazlar çevrenizde bağlanabileceğiniz ağları bulur ve size gösterir.
  • al sana hort
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.