Şimdi Ara

Masaüstü bilgisayarımla ilgili sorunum var acil çözüm!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar power düğmesine bastığım anda kasa çalışıyor ancak 30 sn sonra klavye,fare ısıkları yanıyor.Ardından da monitör acılıyor ve windows acılarak masaüstüne ulaşıyorum.Herkes bilirki power düğemsine basıldığı anda farenin klavyenin ısıkları yanar ve monitörde windows yüklenerek masaüstü gelir yani hiç 30 saniyedydi yada 5 saniyeydi beklenmez ama bende nedense bu sorun var.

Yardımcı olursanız sevinirim...

Bilgisayarımda hiç bir sorun yoktur.Yazlımsal ve donanımsal olarak.
    işlemcim intel core 2 Quad
    ram 3 gb
    ekran 1 gb ati hd 3450
    500 gb hd

NOT:bios sıfırlayınd ediler sıfırladım pili cıkararak sorun gene dewam etmektedir.baska çözüm yolu?

• quote:

Orijinalden alıntı: casper68

Arkadaşlar power düğmesine bastığım anda kasa çalışıyor ancak 30 sn sonra klavye,fare ısıkları yanıyor.Ardından da monitör acılıyor ve windows acılarak masaüstüne ulaşıyorum.Herkes bilirki power düğemsine basıldığı anda farenin klavyenin ısıkları yanar ve monitörde windows yüklenerek masaüstü gelir yani hiç 30 saniyedydi yada 5 saniyeydi beklenmez ama bende nedense bu sorun var.

Yardımcı olursanız sevinirim...

Bilgisayarımda hiç bir sorun yoktur.Yazlımsal ve donanımsal olarak.
    işlemcim intel core 2 Quad
    ram 3 gb
    ekran 1 gb ati hd 3450
    500 gb hd

NOT:bios sıfırlayınd ediler sıfırladım pili cıkararak sorun gene dewam etmektedir.baska çözüm yolu?

yazılımsal ve donanımsal sorun yoksa, sorun yoktur.

• bios sıfırlama olayı pille olmuyor hocam ankartının modelini söylersen sana nasıl sıfırlayacağını resimleyim bnmde aklıma bços sıfırlama geldi

herhangi bi değişiklik yaptınmı pcde donanım ekleme bios yükleme ,le ilgili

zira olayın windowsla ilgisi yok
  • bios yüklemedim güncellemedim.donanımsal hiç bir seyini değiştirmedim.(ram ,ekran kartı v.s)yani pc ye bişi yüklemedim.orjinal haliyle duruo.

anakart modeli:

Anakart Adı MSI G31M3-L V2 (MS-7529)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casper68 -- 25 Ekim 2011; 20:52:06 >
  • quote:

bios yüklemedim güncellemedim.donanımsal hiç bir seyini değiştirmedim.(ram ,ekran kartı v.s)yani pc ye bişi yüklemedim.orjinal haliyle duruo.

anakart modeli:

resimde yuvarlak içine aldığım yerde 3 tane pin var

jumper bir iki yada iki üç dadır şimdi

hangisinde açılıyorsa o normal mod
    bilgisayarı kapat

bir iki de ise jumperi çekip 2-3 e takıyorsun iki 3 te ise bir iki ye takıp. elektrik kablosunu bağlayıp açma düğmesine beş altı kere bas sonra elektrik kablosunu çıkar geri yerine al jumperi sonra elektrik kablosunu tak bas düğmesine bios sıfırlandı...

sıfırlanma işleminin gerçekleşmesi için clrcmos modunda fanların çalışmaz korkma bozum diye :D

edit: resim linki http://c1110.hizliresim.com/q/t/4uk9.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce_1 -- 25 Ekim 2011; 21:13:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerce_1

quote:

bios yüklemedim güncellemedim.donanımsal hiç bir seyini değiştirmedim.(ram ,ekran kartı v.s)yani pc ye bişi yüklemedim.orjinal haliyle duruo.

anakart modeli:

resimde yuvarlak içine aldığım yerde 3 tane pin var

jumper bir iki yada iki üç dadır şimdi

hangisinde açılıyorsa o normal mod
    bilgisayarı kapat

bir iki de ise jumperi çekip 2-3 e takıyorsun iki 3 te ise bir iki ye takıp. elektrik kablosunu bağlayıp açma düğmesine beş altı kere bas sonra elektrik kablosunu çıkar geri yerine al jumperi sonra elektrik kablosunu tak bas düğmesine bios sıfırlandı...

sıfırlanma işleminin gerçekleşmesi için clrcmos modunda fanların çalışmaz korkma bozum diye :D

edit: resim linki http://c1110.hizliresim.com/q/t/4uk9.jpg

bu işten bişi anlamadım sebebi ise nie pc ye fişe takıp acıyorum.öle yaparsam anakarta zarar vermezmiyim?bide bu konularda o akdarda usta deilim.

• :D arkadaşım ayrıntılı bi şekilde anlattım anlamıcak bişe yok resimde yuvarlak içine aldığım yerde 3 tane pin var ve 2 sini birbirine bağlayan bi jumper var

onun konumunu değiştirip açıkta kalan pini ortadaki pinle jumper ile birleştiriyorsun elektrikten çek deme sebebimde olur ya pc açıkken yapmaya kalkarsın yada düğmeye değersin takarken açılır filan gerçi açıkken ne oluyor acaba deyip hiç denemedimde ben 5 yıllık bilgisayarcıyım arkasından fişi çekip yapıyorum düğmesi filan varsa onu kapatığ yapıyorum sen istersen kapatmada yap :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tmm.bunu denicem.olursa haber ederim.tamamen elektiriği kesecem hatta sigortaları indirem evdeki :)

bide bunu yaparsam sorun çözülürmü tamamen?
  • bilemem bu işlem bios sıfırlama olayı sorunun bios ayarlarınla ilgili ise sorunun çözülür ama başka bişeydense ona yoğunlaşılır en azından bi dene en fazla bi saat tarih ayarlarsın bişe kaybetmezsin
  • artık yarına yaparım.üniversiteye hazırlanıorum.ders calıscam.:)iyi aksamlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.