Şimdi Ara

masaüstü ok da laptoplar ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
11.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya arkadaşlar bakıyorumda hep masaüstü soğutma sistemlerinden bahsedilmiş... hiç laptop soğutma sistemlerinden bahseden yok.... arkadaşlar benim laptopta işlemci upgrade yaptım... amd sempron vardı... amd turion çift çekirdek oldu... :) ama ısınma ile problemimiz var... ısı değerleri biaz yüksekçe şimdi... bunu nasıl düşürebiliriz... soğutucu pad kullandığımda 7-8 derecelik bir düşüş oluyor hepsi o...

• bende de amd truion var normal netde gezerken ayda video izlerken sorun yok ama oldukı bir oyun oynadığım an sıcaklık tavan yapıyor.Ben baya uğraştım nasıl soğuta bilirim diye ama bir çözüm bulamadım.
  • Şimi arkadaşlar beraberce düşünelim

Notebokku soğutmak için ne yapabiliriz

İyibir soğutucu kullanabiliriz,kullandığımız yerin altında kumaş gibi yünlü bişeyler varsa onu kaldırmalıyız
    Daha sonra soğutacak birşeeeeeyy düşünüyoruma galiba odanın klimasını açmalıyız yada yanımızda buzlu su bulundurup arada notebooka dökmeliyiz

Arkadaşlar soğutucu oadler dışında soğutmak çok zor hatta imkansıza çok yakın. Bence yormayın kendinizi aşağıdaki ürünü bir inceleyin

Flexcradia Notebook Sogutucu Ayaklı(Aiminyum)-Siya EXA'da 58 $+kdv
  • laptopların işlemcileri 100 dereceye kadar dayanıklıdır 80 derece eğer en yüksek nokta ise normal
  • laptoplarda işlemci 100C ye kadar dayanır demek uygun bi teşhis değildir
    işlemcinin türüne göre 120C lere kadar dayanır ancak bir laptopda işlemci 80C görüyorsa zaten kapalı sıkışık bi alan olduğu için o derece yüksek bi ısı komple cihazın ısınmasına yol açar oda belki uzun vade de sorun çıkartabilir...

işlemcininz intel olsa imzanki linki inceleyin diyeceğim ama amd işlemcilerde böyle bişeyi nasıl yaparsınız bilmiyorum ama işlemci voltajını düşürmak çok büyük bir avantaj sağlıyor
    ben crysis oynarken bile voltajı düşürerek stabilteyi yakalıyorum

yapılacak en mantıklısı laptop altına soğutucu kit almak ancak onlarda kalitesine göre 3-5 müthiş kaliteli bişi olsaki öle bişe görmüş değilim 10C düşürsün dahada -1 aşağı çekemezler
    bende thermaltake in soğutucusu var normalde sadece 3-4C kadar aşağı çekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sergeant_sebastian -- 26 Kasım 2008; 19:53:51 >

• valla undervolt olayını bende yaptım... amd turion işlemci ile 0.95 voltta stabiliteyi yakaladım hız aynı olmak üzere.... bu arada resim aşağıda.... soğutucu fanla normal çalışma altında 45-50 derece yük altında çift orthos 73-77 derece arası max daha fazla çıkmadı... daha önce yani undervoltsuz 93 dereceyi görüyorduk :) bayaa etkili oldu sayılır....

• Ben de bakiyorum 7200rpm hdd'si ve 512'lik 9600GT ekran kartli laptopa sahip biri olarak. Ihtimalleri su sekilde siralayabiliriz;

Zalman ZM-NC1000

Flex Cradia Notebook Sogutucu Ayaklı(Aiminyum)

Recom CoolDesk Profesyonel Notebook Standı ve Soğutucusu

Bana Zalman iyiymis gibi geliyor ama, tam karar veremedim hala. Buarada yazdiklarim Aluminyum olanlar ve fiyatlari da cok ucuz degil, diger plastik ve sadece fani olan ise yaramazlardan degillerdir heralde yani, o kadar para istediklerine gore...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur__ -- 2 Aralık 2008; 2:29:56 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dell hem tablet hem pc
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Resmen konu ölmüş yani bırakıp gitmişsiniz Neyse google aramalarında çıkan kişiler için ben hortlatayım. Zalman NC-1000 aldım, laptobun işlemci ve ekran kartına denk gelen fan boşlukları bilgisayarın solundaydı. Ben de bilgisayarın eninin 1/3lük kısmını masa dışına çıkararak, yani bu fan boşluklarının altını boş bırakarak idare ettim bugüne kadar. Ve gerçekten de iyi sonuç aldım, 10 dereceye kadar daha az ısınma oldu oyunlarda. Kullanım olraksa tabi ki çok rahatsız bir durumdu, her an düşebilir laptop sonuçta. En sonunda karar verdim ve Zalman'ı aldım. İzlenim olarak yine 10 dereceye yakın bir soğutma sağlıyor, max. devirde çalıştığında. Çok ahım şahım bir durum değil yani, ama en azından rahatım şu an, oyun oynayabilirim rahatlıkla. Bir de laptopların senede bir fanları temizlenmeli, termal macunları yenilenmeli diye düşünüyorum.

• Ben de kullanmış olduğum HP Dv5 laptopuma Zalman ZM-NC1000 aldım kısa bir süre önce. 1 seneden daha önce sarmıştım soğutma mevzularına, o zaman Zalman iyidir heralde diyordum, şimdi Zalman iyi diyorum :)

Ufak da olsa bir inceleme yaparım diye düşünüyorum yakın zamanda.
  • Onur__

Zalman'ın fotoğraflarından gördüm ve çok hoşuma gitti. Tasarımı çok ince görünüyor. Zaten zalman soğutma konusunda çok tatmin edici bir marka. Sanırım yakın zamanda Zalman notebook soğutucu alacağım. Hem havamı da atmış olurum
  • Masaüstü kullanan biri olarak birkaç fikrim var.. faydası olacağını düşünüyorum..
    1- İşlemci nin üzerindeki heatsink sökülüp (mümkünse su zımparası veya keçe ile parlatılıp pürürssüz bir yüzey elde edildikten sonra) altına iyi bir thermal macun MX-2 uygulanabilir. ısıda 10°C ye yakın düşüş sağlıyormuş. ayrıca mosfetler ve kuzeyköprüsü üzerinde bulunan thermal pad ler de eski ve yıpranmışsa değişilmeli. (maliyeti 20$ )
    2- Laptop ev-iş arasında çok gezmiyorsa altta işlemci-ram larin bulunduğu kapağı söküp yerine aynı ölçülerde metal tel ızgara "mesh" lerden monte edebilirsiniz. böylece daha rahat bir soğuk hava girişi olur.
    3- Temizlik şart; 3 ayda 1 Heatsink hava çıkış kanalları ve işlemci fanı varsa kompresör yardımıyla temizlenmeli yapışmış tozlar için yumuşak kıllı bir yağlıboya fırçası da kullanılabilir.
    4- Soğutuculu laptop standları kullanmak da 10°C ye kadar düşüş sağlıyormuş.
    5- Yukarıda belirtildiği gibi Bios dan işlemci voltajını düşürmek de (undervolt) sıcaklığın düşmesi için iyi bir çözüm.
    Yukarıdaki işlemleri uyguladığımızda 25°C kadar bir sıcaklık düşüşü yakalamamızın mümkün olacağına inanıyorum.
    .

• Zalman kendini ispatlamış iyi bir marka zaten.
    http://www.hepsiburada.com/zalman-nc1000-15-aluminyum-siyah-notebook-sogutucu/productDetails.aspx?categoryid=106859&productid=bs4125

Bu modeli de özellikle tavsiye ederim.
  • Zalman ZM-NC1000 laptop sogutucusunun incelemesini paylasmistim, goz atabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_36986795/tm.htm
  • Arkadaşlar Acer Aspire 5710(15.4") için ne önerirsiniz?Fiyat/Performans oranı iyi olan bir ürün alıp sorunsuz kullanmak istiyorum.
  • Güncel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sergeant_sebastian

laptoplarda işlemci 100C ye kadar dayanır demek uygun bi teşhis değildir
    işlemcinin türüne göre 120C lere kadar dayanır ancak bir laptopda işlemci 80C görüyorsa zaten kapalı sıkışık bi alan olduğu için o derece yüksek bi ısı komple cihazın ısınmasına yol açar oda belki uzun vade de sorun çıkartabilir...

işlemcininz intel olsa imzanki linki inceleyin diyeceğim ama amd işlemcilerde böyle bişeyi nasıl yaparsınız bilmiyorum ama işlemci voltajını düşürmak çok büyük bir avantaj sağlıyor
    ben crysis oynarken bile voltajı düşürerek stabilteyi yakalıyorum

yapılacak en mantıklısı laptop altına soğutucu kit almak ancak onlarda kalitesine göre 3-5 müthiş kaliteli bişi olsaki öle bişe görmüş değilim 10C düşürsün dahada -1 aşağı çekemezler
    bende thermaltake in soğutucusu var normalde sadece 3-4C kadar aşağı çekiyor

şu intel işlemci voltajını düşürmeyi zahmet olmassa anlatırmısın?ısınma sorunu bendede varda.

• 17.3" ekranlı bir laptop için yine Zalman mı önerirsiniz? Bende Zalman'ın NC 1000'i vardı, memnundum. Şimdi 3000'i alacağım büyük ihtimal ile ama daha iyi soğutan bir soğutucu varsa memnuniyetle ona yönelebilirim.

Bir de NC 3000 ve NC 2500 Plus mevcut 17" için. Hangisini önerirsiniz? NC 2500 Plus'ta HDD slotu da var.

http://www.vatanbilgisayar.com/So%F0utma%20Sistemleri/zalman-zm-nc2500-plus-zm-nc2500-plus-12---17-25-hdd-slotlu-notebook-sogutucusu-(3-port-usb)/productdetails.aspx?I_ID=50590

NC 3000'de ufak fanlar mevcut, NC 2500'de ortada tek büyük fan.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.